Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Atatürkçüyüm, Erdoğan'a şarkı söylemem'

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Rock said:
Rahan said:
niye fikirler hep "saygı" üzerine oluyor?

küfür mü etmiş ne yapmış? kadın kendi bireysel seçimini yapmış.ne sözleşme yapıp bozmuş, ne gelecem demiş vazgeçmiş, açık açık baştan istemediğini söylemiş.

saygısızlıkla alakası yok bunun.

başbakan demek yürütmenin başındaki adam demek, padişah falan değil bu herif. sorumlulukları belli yetkileri belli, istediğini alıp şarkı söyletmek gibi bir lüksü yok ki.

hani diyorum etik olarak yannış mı acaba diye de. la sanatçı bu, saray soytarısı değil ki üzerinde baskı kurmaya çalışmanın anlamı ne?

Sorun reddetip etmemes değil. Sorun üslubu. Adamı sevmiyor olabilir. Ben de sevmiyorum. Reddeedebilir, en doğal hakkı. Ama reddertme sebebini Atatürkçülüğe dayandırıp, bunu bahane ederek reddetmesi hoş değil. Bu Atatürkçülüğe daha çok zarar verir bence.

ha yani reddedebilir ama sebebini söyleyemez öyle mi? zarar nerde?
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
başbakanı eleştirmiş ayrıca dolaylı yoldan, eleştirilemezmi başbakan

Ben o üslubu pek dolaylı yol olrak görmüyorum. Eleştirdiğim de bu zaten. Geri kalan seviye, sanatçılık, vs... beni fazla alakadar etmiyor.

Snefru said:
Rock madem bu konuda çok hassassın.O halde senden padişah tayyip in dini kullanarak rant sağlaması ile ilgili 10+ sayfa yazı istiyoruz.

Her foruma bir c/p'ci yeter. Ayrıca çözüm getiremeyeceğim, çözüm de getirmeyen ve ayrıca herkesin bildiği şeyleri papağan gibi tekrarlamakta da bir yarar yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Sorun reddetip etmemes değil. Sorun üslubu. Adamı sevmiyor olabilir. Ben de sevmiyorum. Reddeedebilir, en doğal hakkı. Ama reddertme sebebini Atatürkçülüğe dayandırıp, bunu bahane ederek reddetmesi hoş değil. Bu Atatürkçülüğe daha çok zarar verir bence.

reddetmenin sebeplerini açıklamak zorunda ve bu sebepleri de sana göre "bahane" olmamalı?

bir insan "ben atatürkçüyüm, tayyip ve hükümeti atatürkçülükle bağdaşmayan icraatlarda bulunuyor, ben de bunlara tepki olarak sanatımı tayyip için icra etmeyeceğim." diye bir fikre sahip olamaz mı?

gayet de süfer bi şekilde olabilir ve gayet güzel bi şekilde de bahane falan değildir.

candan erçetin'in fikirlerini beğenmek zorunda değilsin tabi ki ama antin kuntin yakıştırmalara gerek yok. yok saygısız mış, yok bahaneymiş falan geç hocam sne onları.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Zegna said:
başbakanı eleştirmiş ayrıca dolaylı yoldan, eleştirilemezmi başbakan

Ben o üslubu pek dolaylı yol olrak görmüyorum. Eleştirdiğim de bu zaten. Geri kalan seviye, sanatçılık, vs... beni fazla alakadar etmiyor.

niye direk eleştiri yasak mı? hayır direk olarak eleştirmiş olsun, ne olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

kişisel hakaretlerde bulunan arkadaşlar; biraz çeki düzen verin kendinize.

konuya gelince, anayasa mahkemesi bile 10/11 oranla adalet ve kalkınma partisinin 'laiklik karşıtı eylemler odağı' olduğunu söylerken, candan erçetin de bunu dillendirmiş, çok mu ? anayasa mahkemesini de kapatalım o zaman, saygısız herifler. cık cık.

candan erçetin, bu işleri sırf para uğruna, şan şöhret uğruna yapacak insan değil. bone bunu demeye çalışıyor kendince, ama böyle bir insan değil. kusura bakma bone, yıktık hayallerini ama değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Çokakıllıadam said:
Olay 'gerici'nin ayağına gidip gitmemekle alakalı. Gericinin ayağına gelmesini takmıyordur.

gerici sahnede oturuyor, konserin başlamasını bekliyor; bu sırada candan erçetin jipinden inip sahneye pardon ayağına geliyor

ortaya koyduğu bir tavır var, olaya siyah beyaz bakarsak bu tavrın pratikte pek bir işlevselliği yok onu söylemeye çalıştım
zaten atatürkçülük ve birisine şarkı söylemek veya söylememek ne kadar alakalıysa bu da öyle bir tavır işte
kurunun yanında yaşta yanıcak, o kalabalık içinde bir tane bile kemalist varsa candan erçetin ona şarkı söylemek uğruna bütün bunlara göğüs germeliydi..
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Bu ulkede "sezen aksu en buyuk sanatcidir, herkes ona hurmet etmek zorundadir" takintisi var, farkindayim. bu yuzden cikip "cehaletten baska birsey icermiyor" demende hic sasirmadim.

ancak "basima birsey gelmiycekse" sezen aksu'dan nefret ediyorum. cocukken sinanay sarkisini dinleyerek eglendigim dogrudur, ama nasil ibrahim tatlises zamanla arabeske donup ben de ondan soguduysam, sezen aksu'dan da sogumusumdur.

istanbul eski osmanli saray hayati yasayan ve bunun rahatligiyla zengin hayatinda keyif catan kisilerden birisi.
ama asil mesele bu sosyete yasami degil.
herseyi bir kenara birakirsak,
Sezen Aksu'nun surekli turbana ve AKP'ye ovguler duzmesi beni rahatsiz etti. Hulya Avsar da ovguler duzuyordu.

"aynı kefeye koyup yargılayabiliyorsan" olayi bundan ibarettir, AKP'ye destekleri yuzundendir.
Yoksa bana ne yaptiklari muzikten kalitesinden felan.
Yazdiklarimi bu konuya cekip cehalet diyerek elestiriyorsan, zaten sen muzik konusunda cok buyuk bir duayensin demektir,
gerci ben muzikten bahsetmemistim ama olsun...

Laf kalabalığı yaparak haklı olamazsın. Sen Sezen Aksu ve Candan Erçetin'i Hülya Avşar ile aynı dünyadan diye eleştirirsen haksız olursun arkadaşım onların şarkı söylemekten başka ortak yönleri yok. Sen Hülya Avşar haricinde o sosyetik medya hayatında göremezsin Candan Erçetin'i . kurduğun cümleleri okuyoarak savun kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

kurunun yanında yaşta yanıcak, o kalabalık içinde bir tane bile kemalist varsa candan erçetin ona şarkı söylemek uğruna bütün bunlara göğüs germeliydi..

Ofofof nası kassak da eleştirsek
Ordan yemezse burdan zorlarız, yeter ki b.k atalım

Doğru veya yanlış kadın bi tepki koymuş, ki bence en güzelini yapmış.

İNANMIYORSAN SAYGI DUY!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler, tamam kapatin konuyu, dagalin bakiim. Basbakan'a ne dolayli yoldan, nede dolaysiz yoldan bir sey soylemeyeceksiniz. Ayip, o bizim basbakanimiz, hayatimizin nuru, Turkiye'min gulu. Demokrasi neferi. Candan Ercetin kim ki Basbakan'i tersliyor, oysaki boynuna zincir vurup, ucunuda basbakana vermeleri gerekiyor. Jabba The Hut ve Princess Leia stili takilmalari lazim normal olarak.

Ayip ayip, Ataturk'cuyum ben demis birde, Bu candan'da cok laik agnostik, aczimendi, asiri milliyetci, puta tabanmis yav!
Sosyal ağlarda paylaş

hülya avşar la bu kadını aynı kefeye koymaya çalışmış birileri, zorlamanın da bukadarı, ya gerçekten cahil olmak lazım ya da kasten konuyu çarpıtmak için yapılır böyle birşey.

birde klasik sosyete zaten tukaka kardeşim yaklaşımı.
o zaman bu ülkede niye üniversiteler açıldı, tayyip niye çocuklarını amerikada okutuyor, bu kadını niye hoca yapmışlar oraya, elitist damgası yerim diye millet sanatçı olmasın mı eğitimli olmasın mı. yoksa birilerinin işine mi gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...