Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ram sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar daha önce 1gb kingston ramim vardı, bugün 2 gb başka bir ram aldım ve yanına taktım.
Şuan bilgisayarım 1gb ram görüyor, bu işi nasıl yapacağız? başka bir işlem mi yapmam gerekiyordu? direk taktım yani
Mesaj tarihi:
2gb lığı kullanabildiğine göre anakartın destekliyor demektir. ancak eski ramin ile yenisinin mhz uyumu olması lazım, ddr ve ddr2 beraber çalışmayabilir ayrıca(eski ram ddr yenisi ddr2 ise)
Mesaj tarihi:
karhan said:
Anakartının destekledi ram miktarıda onemli bu gibi konuluarda. Anakart modelin ne oncelikle, birde ramlerin frekansı ne?

ddr2 anakartlarin neredeyse hepsi max4gb ram destekleyecek sekilde imal edilir. bir problem olmamali.

count said:
2gb lığı kullanabildiğine göre anakartın destekliyor demektir. ancak eski ramin ile yenisinin mhz uyumu olması lazım, ddr ve ddr2 beraber çalışmayabilir ayrıca(eski ram ddr yenisi ddr2 ise)

Anakart ya ddr2 , ya ddr destekler.
Frekanslarinin da tutmasina gerek yok, hizli ram yavasin hizinda calisir. Marka ayni oldugu icin uyumsuzlugu da eliyoruz.

birde 1gb ramin yanina 2gb alinarak bastan hata edilmis. ddr2 nin gucu dual channel olarak calismasindan gelir. 2gb yi tek kullanmak veya 1gb ile 2gb yi yanyana calistirmak bu mantiga pek uymuyor; kapasiteyi arttirirken performansdan odun veriliyor. yanina ayni ramden 1 tane daha alsan hem daha problemsiz hemde amacina daha cok hizmet edecek sekilde olurdu. degistirme imkanin varsa ayni rami al. 2x1 seklinde kullan.
  • Yeni Oluştur...