Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurslar Hakkında Yardım

oper

Öne çıkan mesajlar

artik developerlari computer science okumayandan secmiyor gibiler zaten. cunku programlamayi bilmek isin bi kismi. software life cycle, development metodlari falan isin bi ton ivir zivirini bilmeni bekliyorlar.. bu da computer science da var yani. ben information technologies de bunlari da derinlemesine olmasakta gordum, bi ton yazilim derside aldim ama piyasada it mezununu bile sallamiyo ciddi sirketler programcilik icin. cs sart.

global anlamda bu boyle kucuk firmalarda degisebilir tabii..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm yok ben yazılım kursu için demedim bunu. networkçüyüm ben.
ama dediğiniz doğru, zaten bilg müh ya da elek. müh okunmuşsa kursun anlamı yok. zaman kaybından ibaret. ama bi network üzerine araştırdığım kadarıyla bizim ülkede eğitim veren yer yok. master falan yapim demiştim, bulamadım bi program. veri iletişimi diye bişeler var ama oda olayın fiziksel (sinyaller vs vs) ile ilgileniyo gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

yetemenk, sen is bulmussun zaten :) Ben bulamayanlar icin soyledim.

nedanko, valla su Almanya'yi bitireyim, gelebilirim oralara. TNZ mis Telecom Australia falan bir ton proje var, ancak o zaman olur o is :) Konu cok ilgi cekici, ama bu saatten sonra zaten sistem adminlik yapmam artik. Zaten yapiorum sallama bir MIS, o yeter iste. Usengec adamim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bak.. adam banlenmis, baska userla gelmis :)

Yani simdi yanlis anlasilmasin, is ve isci bulma kurumu gonullusu degilim tabii. Ama sonucta deneyerek de bir sey kaybetmezsin - eger ki memnun degilsen isinden. Fakat sunu da belirtmek lazim, kriz ortamindayiz, insanlar islerine dort elle sarilirken, senin "ben bunu begenmedim, baskasini deneyim" demen de, tepki cekebilir. Kendini duzgun ifade etmen gerekiyor yani :D

Tekrar altini cizeyim - hatta bu son olsun, bir kac kisi daha sordu. HR departmaninda calismiyorum ( tahmin edersiniz :) ), dolayisi ile firma ismi sormayin.

* Y.disinda calismaya musaitseniz
* dil ve iletisim probleminiz yoksa
* "muhendislik" mezunu iseniz
* IT backgroundunuz varsa ( minimum CCNA ve iyi platform bilgisi )
* VoIP ile ilgilenmisseniz, ya da ilgilenmek istiyorsaniz

CV nizi ozelden gonderin. Zaten olaylar ilerlerse, bir sekilde daha official yoldan contact kurulur sizinle.

Benim yaptigim unofficial bir eleman arama olayi, aklinizdan cikmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ton insan var Australia da calisan bizden :) Dogal ama.

Anlamadim zaten, kriz mriz var ama acayip adam aliniyor surekli her ay. TR ofisi olarak kalite/fiyat olayimiz var bir kere :) Nereye gitsem, once "ya turk bunlar ne kadar anlar" falan dediler, sonradan "ben bundan 5 tane daha istiorum" seklinde requestler yaptilar :)

Eroin gibi milletiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bu iş bulma konusunda bir şey sorayım bari.

Ben Almanya'da CS bachelor bitirdim. Software engineering alanında master'a başladım. Aynı zamanda bir yıldır okulda yazılım projelerinde maaşlı çalışıyorum. Bitirince burda bulabileceğim iş imkanı baya geniş. Ama maaşlar Almanya'ya kıyasla çok az olsa da Türkiye'ye dönmek istiyorum. İyi Almancam, İngilizcem ve tecrübem var. Türkiye'ye dönsem ne seviyede ne tür işler bulabilirim bir fikri olan var mı?

Daha master bitirmeme iki sene falan var diye pek araştırmadım ama merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi orasi dogru, soyle diyim. bu kadar dandik egitim sistemimiz olmasina ragmen, kendini gelistiren insanimiz bayagi gelistiriyor yani. mind set denen hadiseyi iyi kuruyoruz, muhakeme falan guclu.. (tabii azmeden icin soyluyorum)

kisacasi isini iyi yapan adam cidden iyi yapiyor yani. genel de sevildiklreinide goruyorum o yuzden o insanlarin..

ruslara benzetiyorum o anlamda. polonyalilarda gordugum kadari ile yetenekli ayni sekilde..

bir de kriz finans piyasalarini, bir de amerikayi cok vurdu.. ekonomiler de daha resesyona girmedi tam anlami ile, halen buyuyorlar ama dustu tabii.. o yuzden senior alimlarini etkilemiyor hic. kriz oldu diye ise alimlar durmuyo. 1930 da ki buyuk buhranda bile %20 civarinda imis, issizlikde once acemileri , yeni ise girenleri, dusuk pozisyonlari falan vuruyo cogunlukla. yetenekli, bilgili adam her turlu krizde isini bulur, issiz kalmaz.. burayi kriz cok kotu vurmasina ragmen, isci cikarimlarida olmasina ragmen skilled person alimlari hic degismemis daha gecen okumustum..
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben senin yerinde olsam almanyada calisirdim once, 1-2 sene en azindan, sonra almanyadayken turkiye'de ki ilgili calismak istedigim firmalara direkt mail yazardim. Turkiye'ye donmeyi dusunuyorum, eger pozisyon varsa calismak istiyorum diye.. teknoloji gruplari, yazilim evleri hangisini istiyosan. yani almanyadayken isini hazirlar 1. hafta ise baslarsin..

ama cidden senin yerinde olsam almanya nin en buyuk yazilim firmlarina girmeyi denerdim. kurumsal deneyim hic bir sey ile degisilmez..
Sosyal ağlarda paylaş

Maas konusunda bir sey soylemek istiyorum, sadece Turkiye - Almanya karsilastirmasi. Burada ( Almanya ) calisirken is teklifi geldi bana, dolayisi ile soyle bir arastirmam gerekti Almanlar ne kadar aliyor, biz ne kadar aliyoruz falan diye..

Simdi Turkiyeden farki su Almanya'nin.. Yeni mezuna Turkiye'dekinden daha yuksek maas veriyorlar. Fakat Junior Engineer ile Senior Engineer arasindaki maas farki Turkiye'deki kadar degil. Dolayisi ile, promote oldugunuzda artis cok fazla olmadigindan, Senior Engineer lar Turkiye'deki kadar aliyorlar ortalama olarak.

Tabii standartlar, harcamalar v.s. gibi durumlari es gectiginizi varsayiyorum.

Yani dolayisi ile, oyle cok da buyuk bir fark yok. Ha ama su ana kadar hangi Alman muhendisle karsilastiysam ( telekom sektorunde ), en az 20-25 sene tecrubesi oldugu icin, dogal olarak benden cok aliyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

maas konusu burada da ayni. burada senior oldugun zaman biraz daha iyi aliyosun ama tr de aldigin harcamalara kiyasladiginda daha tr de karli bile olabiliyor.

senior 8-10 alsin mesela tr de, burada verggisi falan ciktiginda 2-3 bin dolar oynar.. ama harcamalar bir degil..

yeni mezun bizde asgari ucrete girse memnun halde neredeyse su an, burada minimum 3 bin dolar vergisini cikarinca.. 3-4 kat daha kaliteli yasiyo yeni mezunlar bizdekine kiyasla..
Sosyal ağlarda paylaş

double post olacak ama islere hic bir zaman maas olarak bakmayin. yani maas cidden 2. 3. planda gelsin. her zaman istediginii, zevk aldiginizi yapin, oralarda calisin. zaten o motivasyon isinizi kisa surede cok ogrenmenizi saglayacagi icin, bir sure sonra hobimi yapiyorum biri bana para veriyor moduna geleceksiniz..

uzun vadeli dusnun.. kurumsal deneyim mesela. ben yazilimdan mezun olayim, kucuk ya da orta buyuklukte bi sirket 10 milyar onersin, microsoft 1 milyar.. 1 sn dusunmem..

bir cogunuz ayni fikirde olacaksiniz muhtemelen su an ama microsoft bariz bir ornek, hayatinizda ki her adimi buna gore atin, her zaman microsoftlar olmayabilir yolunuzda..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
islere hic bir zaman maas olarak bakmayin. yani maas cidden 2. 3. planda gelsin. her zaman istediginii, zevk aldiginizi yapin, oralarda calisin.
...
uzun vadeli dusnun.. kurumsal deneyim mesela. ben yazilimdan mezun olayim, kucuk ya da orta buyuklukte bi sirket 10 milyar onersin, microsoft 1 milyar.. 1 sn dusunmem..
...

(tu) Cok dogru!

Kurumsal tecrube, hakkaten cok degistirebilir sizi ve vizyonunuzu.

Ama tabii TR sartlarinda ek kazanctan cok survival'a oynandigi icin, bu donem cok sancili olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Turkiye'de iyi adamlar biliiyo zaten cok yok yani.. Cidden ben birini goruyorum iyi mesela cidden alaninda, en fazla 2-3 kisiye soruyorum taniyan cikiyor. Turkiye'de it icin en azindan top level birbirini taniyor yani. cok komik hadiseler yasadim bunlarla ilgili. cok alakasiz 2 insan da birbirini taniyor, baska biriyle konusuyorum birinden soz ediyor iyiymis diye, arkadasim cikiyo.. ben ona yoruyorum yani. koy gibi cidden.. az olunca degerleniyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
abi ben senin yerinde olsam almanyada calisirdim once, 1-2 sene en azindan, sonra almanyadayken turkiye'de ki ilgili calismak istedigim firmalara direkt mail yazardim. Turkiye'ye donmeyi dusunuyorum, eger pozisyon varsa calismak istiyorum diye.. teknoloji gruplari, yazilim evleri hangisini istiyosan. yani almanyadayken isini hazirlar 1. hafta ise baslarsin..

ama cidden senin yerinde olsam almanya nin en buyuk yazilim firmlarina girmeyi denerdim. kurumsal deneyim hic bir sey ile degisilmez..

Böyle yapmayı düşünüyordum zaten. Zaten bir de askerlik davası var. Sanırım 3,5 sene çalışmış olanlar 1 aylık yapabiliyormuş askerliği. Ben mezun olduğumda 2,5 sene falan çalışmış olcam. O yüzden kısa süre yapabilmek için en az 1-1,5 sene daha çalışmam lazım mezun olduktan sonra. Ama kesin değil bu askerlik olayı. Değişiyormuş devamlı. Yine de mezun olunca burda tecrübe kazanmak için biraz çalışmayı düşünüyorum. Ama gönlüm mümkün olduğunca erken geri dönmek istiyor. :)

yetemenk said:
atacaksın kapağı siemense. istersen türkiyeye de dönebilirsin, burda da var ne de olsa adamların yazılım geliştirme yerleri.

Siemens de olası baya. Çalışma grubunda çalıştığım Prof. 10-15 sene Siemens'te yüksek mevkide çalışmış. Münih'teki Siemens merkezinde baya tanıdıkları var. Baya bir öğrenciyi staj yada yüksek lisans tezi için oraya yolladı. En son tanıdığım bir arkadaş 6 ay Münih Siemens'te yüksek lisans tezi yaptı. Eh bitirince de Siemens kapıyor hemen. :) Belki bana da kısmen olur öyle bir şey.

Alman şirketlerinin Türkiye'de şubeleri oluyormuş, Almanya'da mezun olanları iyi imkanlarla işe alıyormuş diye duydum ben de. Siemens, Bosch vb özellikle. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...