Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Esata portum nerede?

Burax

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

şimcik bende Intel® Desktop Board DP35DP bu anakart var linki de aşağıda
http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DP35DP/DP35DP-overview.htm
Peripheral Interfaces bu kısımda dio ki
Six Serial ATA 3.0 Gbps ports, including 1 eSATA port with RAID support, yani ESATA portu var sanırım

cooler master kasa var ama tam modelini hatırlamıom RT RC li bişiydi
önce 2 tane usb portu var, yanında firewire portu var
arkada 6tane usb portu var ses vs var ama esatayı göremedim

şimcik anakartta esata olmasına rağmen kasada çıkışı olmaması ihtimali var mıdır? böyle bi ihtimal varsa elimdeki harici hdd yi pc'ye esatadan bağlama imkanım var mıdır?
kasada çıkış var da göremio olabilir miyim?

şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir işte onu soruom acep anakarttaki çıkışı kasaya bağlamamış olabilirler mi hoş başka delik yok kasada :F kesin bağlamamışlardır da gözümden mi kaçtı acaba diom

anakartın fotosu

http://www.intel.com/Assets/Image/prodlarge/dp35dp_lg.jpg

burada solda gözüken kırmızı yer di mi esata olan siyahlar s-ata kırmızı esata di mi?
sol üstee kuzey köprüsünün solundaki yer di mi
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar için teşekkürler
ayıptır söylemedi 1TB harici hdd aldım da copy paste biraz uzun sürüyor[şimdiden 100gb copy paste yaptım :F]
ESATA sanırım en hızlı data aktarım yolu kablo verdiler hdd ile birlikte ama çok süper kısa 1 karış fln uzunluğu yarın vatana gidecem + kasaya esata çıkışı koymamaları süper olmuş şimdi kasanın yanını delip içinden kablo geçircem fln
acep farkmıdır o sata çıkışını uzatma yolları usb de ek kablolar fln oluyor ya neyse artık ben bişiler yaparım çok teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...

Selamlar,

Tekrardan birşeyler sorma ihtiyacı hissettim,

şu anda sıcaklık sorunu ile karşı karşıyayım,
2 3 gün önceye kadar herhangi bir sorunum yoktu, yazın bile günlerce açık bırakıyordum vs ancak call of duty 6nın çıkması ile birlikte pc kasmaya başladı :(

hdd ram anakart fln 40-45Derecelerde ancak,
kuzey ve güney köprüleri yaniii yanii biri 66 diğeri 71 derece. Herhangi bir oyuna girince de kuzey köprüsü 74derece fln oluyor pc donuyor restart gerekiyor :(

iki üç post yukarda anakartın resmini attım, orada gözüküyor olması lazım köprülerde alüminyum pasif soğutma var.

şimcik kasada 2 tane fan var 12mm ve 8mm, ben bu köprüleri nasıl soğuturum? termal macun muydu neydi onlardan alıp pasif soğutmayı çıkarıp araya sürsem geri taksam performans alır mıyım?=

kuzey köprüsü için şundan almayı düşünüyorum :/

işime yarar mı? bir de bunu kuzey köprüsüne alsam güney köprüsünü nasıl soğutcam :/

termal macun + kasa fanı mı alsam
yoksa bu fanlı soğutucu + termal macun mu?

kasa cooler master RC 105 modeli, ön tarafa da fan konuyormuş sanırım, ön tarafa fan alsam iş görür mü?

bir de pasif soğutmayı nasıl yerinden kaldırcam macun sürcem fln o olayları bilmiyorum nereden öğrenebilirim ???

teşekkürler

Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bir tavsiyede bulunayım, bir kaç gündür havalar soğuk gidiyor ısınma derdin kasa içi ergonomiden de kaynaklanabliyor olabilir.

Takılı olan kablolalarını içerde güzelce kablo bağı ile birbirine tuttur, hava rahat sirkule edecek şekilde kabloları bir yerlerden geçir. Mutlaka fayda sağlar çünkü derdinin pasif sogutma olan yerlerde oldugunu yazmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...