Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Türkiye

Scheriff

Öne çıkan mesajlar

bekir coşkun said:
Başta kırmızı saten türban, altta dar etek... Saçın ucunu gözükmüyor ama kalça hatları öyle iyi gözüküyor ki, zaten insan kafaya bakmaya vakit bulamıyor.

Öyle gidiyordu.

Ve ben sormuştum:

"Bu nedir?.."

Onun erkek olanını bizim plajda görmüştüm; haşemalı... Dizin altına kadar uzanan beyaz haşema denizden çıktığında ve suyu yiyip vücuda yapıştığında manzara inanılmazdı ve ben yine kendi kendime soruyordum:

"Bu nedir?.."

kaynak

türbanlı olup dar etek giyenlerin düşünce yapısını öğrenmek istiyorum. burda bilgili insanlar var diye duydum koştum geldim
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapta öyle yazıyor sığ mantığı olabilir;
Her akşam 2 biramı içmeme rağmen kitapta yazıyor kendine zararın var diye eleştiren zihniyetin yandan yemişi;
Bana bunu diyen kişi 90 kilo,hayatı boyunca spor yapmamış,
muhtemelen benden fazla zarar veriyor vücuduna,ama kitapta yazmadığı için günahkar benim,akıllı o
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar insan istedigini giyebilir sadece bu karşısındakine empoze etmedigi sürece sorun yoktur. dışarıda siz rahatsız oluyorsunuz diye onlar daha farklı mı giyinecek... Yani sizin istediginiz gibi mi giyinmek zorunda kalıcaklar...

Biraz düşünün sizin bu yaptıgınız türbanlı insanların yaptıgı mahalle baskısına eş değer değilmi ? bazı şeylerle inatlaşark gözmezsiniz sizinde giyim tarzınız onlara ters olduğunu düşünün sadece komik dahi olsa hoş görülü olun arkadaşlar...
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
arkadaşlar insan istedigini giyebilir sadece bu karşısındakine empoze etmedigi sürece sorun yoktur. dışarıda siz rahatsız oluyorsunuz diye onlar daha farklı mı giyinecek... Yani sizin istediginiz gibi mi giyinmek zorunda kalıcaklar...

Biraz düşünün sizin bu yaptıgınız türbanlı insanların yaptıgı mahalle baskısına eş değer değilmi ? bazı şeylerle inatlaşark gözmezsiniz sizinde giyim tarzınız onlara ters olduğunu düşünün sadece komik dahi olsa hoş görülü olun arkadaşlar...

sanıyorum ki burada kimse zaten dini düşüncelerini başkalarına empoze etmeyen insanlardan bahsetmiyor. İnançları dışında siyası anlamda da türbanı bir sembol olarak kullanıp anlatılan şekilde giyinen kadınlardan bahsedilmiş. Evet herkesin başkalarının seçimlerine hoşgörülü olması gerekir doğru ama garip bulduğu bir şeyi açıklamak da düşünce özgürlüğüdür kimsenin mahalle baskısı yaptığı yok bana göre.

Asıl konuya gelince bunu yapan kadınlar biraz da türban takmak zorunda kalıyorlar gibi geliyor bana. Sonuçta her kadın kendi isteğiyle seçmiyor bunu, babaları veya kocaları tarafından zorlanmış olabiliyorlar. Bir de insanlar "para için takıyorlar para için" diyorlar bana hep ama ben ne parası vs anlamıyorum bunu
Sosyal ağlarda paylaş

Emlak işinde iyi para var!

DÜNKÜ Hürriyet’in manşetinde yer alan haber günümüzün toplumsal-ekonomik gerçekliğinin fotoğrafını da içeriyordu.

Sünnet düğününe helikopterle getirilen bir erkek çocuğu ve ailesi var fotoğrafta.

Tesettüre uygun bağlanmış türbanlar ve özenilerek hazırlandığına hiç kuşku olmayan düğün giysileri var kadınların üzerinde.

"Yeni Türkiye"nin fotoğrafı bu!

İslam’ın siyasi ve ekonomik iktidar için serbestçe kullanıldığı, paranın iktidarla birlikte yeni ellere yöneldiği bir ülkenin fotoğrafı.

Bu bey ne kadar vergi verdi, bu parayı kaç yılda kazandı gibi soruları sormayacağım.

Sorsam da yanıt alamayacağımı biliyorum.

Düğün sahibi Bursa’da emlakçılık yapıyormuş.

Haberi okurken Şaban Bey’in imar durumu manevraları geldi aklıma.

Belli ki Bursa’da da "arsa geliştirme", "imar durumu değiştirme" gibi işler iyi para kazandırıyor.

Düğün sahibinin yeni hedefi de milletvekili olmakmış.

Doğru karar! Ankara’da kazanmak için daha çok para var çünkü!

Mehmet Y. Yılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

...
Hüner Coşkuner şarkı söylerken anne oynuyor, oğlan ise yerdeki paraları topluyor.

Yani eğlenmeyi seven, bunu göstermekten de kaçınmayan bir aile.

Peki sizce bu fotoğrafta iğreti duran bir şey yok mu?

Bence var.

Türban...

Belki iğreti duran değil de, standart dışı kalan dersek daha doğru olur.

Çünkü elbiselerin altı ile üstü arasında bir uyuşmazlık var.

Asıl uyuşmazlık da, oynama sahnesinde.

Bunu nasıl değerlendireceğiz?

Baba, hayatını arsa işinden kazanıyor.

Yani arsa alıp bunun değerlenmesini sağlıyor ve onun rantını alıyor.

O zaman insanın aklına şu soru geliyor:

"Acaba o türban, biraz bu işe mi yarıyor?"

...

Ertuğrul Özkök
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
paranın iktidarla birlikte yeni ellere yöneldiği bir ülkenin fotoğrafı.

teşekkürler sg-1 :)
Ama benim demeye çalıştığım şey şu: Evet tabii ki iktidar yanlısı kitlenin ekonomik statüleri de iyi yönde değişecek; fakat bu bir kadının hem türban takıp hem de rahat giyinmesiyle ilişkilendirilebilecek kadar bireysel bir olay mıdır?
Bir önceki postumda insanların herşeyi parayla özdeşleştirmelerini anlamadığımı söylemiştim aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:
Bunların bide işkadını modeli var,kafadaki türban hariç üst düzeyde bi iş kadınından farkları yok,giyim kuşam oldukça şık,makyaj tamam,ojeler tamam,topuklu ayakkabı elde laptop,altında lüks araba,kafada türban O_O

E Şimdi kafaya türbanı takmasa o diğer özelliklerini kendi elde edebilecek güçte değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

zaten giyiyorlar istediklerini
burda dikkat çekilmek istenen noktayı anlamıyorsunuz veya anlayamıyorsunuz bilemiyorum hangisi

dikkat çekilmek istenen nokta: türban takan insanlar bunu belli bir din görüşü çerçevesinde namuslu, mutaasıp, dindar vs erkeklerin dikkatini çekmemek, günaha girmelerine mahal vermemek için takıyor di mi ilk sayfada da bunu söyledim ki bunu ben değil takan/taktıran insanlar söylüyor.
hal böyleyken dar etek giymenin oje sürmenin akla getirdiği cümle: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

yoksa ben ztn türban takılır takılmaz kitap emretmiştir falan tartışmalarına girmiyorum yeterince yapıldı elle tutulur bir sonuç yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...