Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı Sıcaklık sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

sapphire x1900gt kartım var,şu rev.1 olanlardan stock fanı çok dandik,ati tool ile fan hızını %100 yaptığımda bile oyunlarda 100+ dereceleri gördüm sonra,stock fanı bununla değiştirdim,montajıda aldığım yerde yaptığım baya bir zorlandı montajı yapan eleman,neyse bu fandan sonra oyunlarda sıcaklık max 85 derecelere çıkıyordu(sonbahar aylarında),sonra bilgi ağustosa kadar kullanmadım ve bu ay bilg.de oyun oynarken 100 dereceyi gördüm yine,kasayı fanlari temizledim yine değişen bişey yok.
-Bide yeni fanı taktıktan sonra fan hızını kontrol edemiyorum,ati tooldan %0 a da getirsem %100e e getirsem fan sürekli sabit bi hızda dönüyor,rivatuner programıylada fan dönüş hızı gözükmüyor,şimdi fan kablosunu takıcak 2 yer var resimlerde gösterdim,1.sici powerdan gelen kablo,2.ciside anakart üzerinde jsys yazan yer,normalde powerden gelen kabloya takılı ama anakart üzerindeki yuvaya taktığımdada bi sorun yok gibi çalişti.
Aşağıda kasanın içinden ve ekran kartından bi kaç foto var,sıcaklığı düşürmek için tavsiyeleri bekliyorum.

1-Bu anakart üzerinde dediğim yuva,fan kablosunu takınca fan normal hızında çalışıyor.

2- Bu da kasanın alt tarafı,sıcak hava sirkülasyonu berbat,kartın üst kısmında gözüken sarı metal yer anakart soğutucusu o da aşırı biçimde ısınıyor,acaba oraya ufak bi fan taksam faydası olurmu?

3-Bu da kasa içinin görüntüsü

4-bu da psu dan gelen fan kablosu

5-Rivatunerla fan speed 0 gözüküyor?

Mesaj tarihi:
o 42 işlemci sıcaklığını gösteriyor,şimdi pru dediğin yere kabloyu takınca ekran kartı fanının hızını görebildim 2100-2200rpm arası değişiyor,speed fan programıyla değiştirmeye çaliştim olmadı,programın help dosyasını olurken,bazı anakartlarda bu programla fan hızının değiştirilemedildiği yazıyor,bu fan hızını değiştirebileceğim program biliomuusnuz?
Mesaj tarihi:
Biosdan değiştiremiyorum hızları :(,anakartın kendi programı var ordada fan hızları gözüküyor ama değiştirilmiyor,pff en iyi tez zamanda satmak o zaman :D,Anakartım Epox Mf4-ultra.
  • Yeni Oluştur...