Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başbakan Şimdi de Çevrecilerle Uğraşıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

“BEN ÇEVRECİNİN DANİSKASIYIM”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin enerjisinin yüzde 52’sini doğalgaz çevrim santrallerinden temin ettiğini, artan petrol ve doğalgaz fiyatlarıyla birlikte elektrik fiyatı da artığını hatırlatarak, hidroelektrik santrallerine önem verdiklerini anlattı. Erdoğan, Fırtına Vadisi'ne hidroelektrik santrali yapılmasına karşı çıkan çevrecileri skert dille eleştirirken de şunları söyledi:

“Türkiye genelinde HES’lerden küçük olanlara yönelik bir çalışma var. Onun için dereler üzerinde şimdi ufak çaplı enerji santrallerini kurma kararını aldık. Bazı eleştiriler yapıldı. Dünyanın değişik yerlerinde böyle çevreciler var. ‘Ne yaparsınız?’ dersin, ele avuca gelecek hiçbir işleri yoktur. Sadece boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş budur. Yarın gazeteler bunu da yazarlar. ‘Çevrecilere karşı çıktı’ derler. Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Ta belediye başkanlığından beri çevrecilik konusunda neler yaptığımı özellikle İstanbul’da yaşayanlar çok iyi bilir. Nasıl ağaçlandırdığımı iyi bilirler. Ben fidan da dikmedim, ağaç diktim. İstanbul susuzdu. 180 kilometreden su getirdik. Istranca dağlarından. O çevreciler o zaman da karşı çıktı. Ağaçları söküyorlar dediler. İnsanoğluna su getiriyoruz kardeşim. Birşeyler sökülecek tabi.”

Erdoğan, yaptıkları hizmetlerin görülmediğini, 40 - 50 kişinin yürüyüp gösteri yapmasının sanki milletin yürüdüğü gibi yansıtıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takarlar bazı milleti de yanlarına, ‘Bizim derelerimizi şöyle yaptınız, böyle yaptınız’ derler. Hatalar var, doğrudur. Hataları düzeltiriz. Ama yapılan iş doğru mu değil mi önce buna bakacağız. Yarın elektrik olmadığı zaman ne yapacaksın, hükümeti eleştireceksin. Tamam da hükümet nereden elektrik bulacak. Mazottan üretirsin elektriği, havayı kirletme derler. Elektrik nerden gelecek? Elektriğin kaynakları bu. Sinop’a gitmişler. Nükleer santral yapılacak diye. Ama ilk nükleer santral Sinop’ta değil Akkuyu’da yapılacak. Adresi de yanlış almışlar. Bu oyunları hep beraber bozacağız. Bilesiniz ki bu iktidar çevreci bir iktidardır. Kyoto Protokolü'ne hiçbir iktidarın cesaret edemediği imzayı attık. ‘Bu iktidar Kyto protokolünü imzaladı, teşekkür edelim dediklerini hiç duydunuz mu?’. Biz yolumuza devam edeceğiz. Kervan yoluna devam edecek.”

Milliyet

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&ArticleID=981599&Date=22.08.2008&b='Çevrecinin daniskasıyım'

E sayın başbakan, o diil de, bi Şaban Dişli vardı, nooldu?
Sosyal ağlarda paylaş

GREENPEACE'İN AÇIKLAMASI:
Sayın Başbakan Erdoğan’ın Rize’deki konuşmasında “Boş vakitlerinde çevreciler” demesi şaşırtıcı olduğu kadar Türkiye’nin Başbakanı’nın kendi ülkesinin topraklarının, havasının ve denizlerinin korunmasına ve kendi halkının sağlığına verdiği önemi gösteriyor.

Tüm bunların yanı sıra, az kaynakla büyük çevre çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşlarının, yüzyılın en korkunç çevre felaketi olan iklim değişikliği konusunda hala gerekli adımları atma kararlılığını gösteremeyen hükümet ve Başbakan tarafından “boş vakitlerinde çevreci olmakla” itham edilmesi kabul edilemez. Zira Başbakan, Birleşmiş Milletler toplantısında “İklim değişikliğinin insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük çevre sorunu olduğunu” söylemiştir. Bu bakımdan, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele için yenilenebilir enerjilere yatıracağı paraları, nükleer ve termik santrallere kaydırması mı çevreciliktir?

Sinop’ta yapılması planlanan nükleer araştırma merkezi ve Mersin Akkuyu’da yapılacağı açıklanan nükleer santral projeleri ile çevre konusunda alınabilecek en korkunç kararlar alınırken ve yenilenebilir enerjiler ile enerji verimliliği konusunda yeterli çalışmalar yürütülmezken, çevreci bir hükümet olmaktan bahsedilemez.

Greenpeace Türkiye’de 20.000 destekçisiyle daha yaşanabilir bir çevre için durmaksızın mücadele veriyor. 70.000.000 insana sorumlu olan ve vergi alan hükümet ise çevre için çok daha fazlasını yapmalıdır. Çevre hakkı Anayasa’nın 56. maddesiyle düzenlenmiş olup, bir insan hakkıdır.

Sayın Başbakan Erdoğan’ın söylediği gibi duyarlı bir çevreci olmasını ve hükümetinin verdiği her kararın çevreye saygılı olmasını diliyoruz. Başbakan nükleer termik santrallerden vazgeçip, yenilenebilir enerjilere ve enerji verimliliğine yönelip, çevreciliğini Türk halkına kanıtlamalıdır.

http://yesil.ntvmsnbc.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberId=283
Sosyal ağlarda paylaş

Vall Tayyip doğru demiş cidden.

Boş vakitlerini değerlendirmek için çevreci oluyolar genellemesi çok doğru.

Spor salonunda falan da çıkıyo aradan bazı boşlar, "amma uzun sürdü duşun suyu boşuna harcıyosun bıdı bıdı". Çakacan orda ağzının ortasına bi tane. Sanki benim duşumla bitti yüzbinlerce ton su.

Uzun lafın kısası küçük işler adamı oluyo bu çevrecilerin topu.

3-5 ağacın kesilmesini engellerler, ormanların telef olmasına güçleri yetmez.

bi yerde mastürbasyondur yaptıkları. Ağaç kurtardım dünyaya katkım oldu diye bayram eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca 70.000.000 gibi dev bi nüfusa sahip olan bi üşlenin elektriğini sağlayabilecek en verimli ve çevreci yöntem nükleer santraldir. O koca bacalardan çıkan zehirli gaz dumanı değil, su buharıdır.

Bilmeden etmeden "aman nükleer radyasyon pis kanser" diye kulak dolgusuyla harekete geçiyolar ya uyuz oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bi de ben şeyi anlamıyorum,bulgaristanda nükleer var iranda nükleer var orada var burada var.Patlasa ülke olarak zaten etkilenecez.Niye biz kurmuyoruz ?Kömürden elde edilen elektriğin çevreyi nası kirlettiğine bakın bi allah aşkına ya!!!!Türkiye'nin bence en eksik yönü o kadar fazla rüzgar alan bölgesi olmasına rağmen rüzgar santrallerini yapmamasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bi gidin.

En kral rüzgar gülü normal rüzgarda 1.000watt ı zor üretiyor.

1.000 watt dediğin benim evdeki pc lere yetmez.

Hidroelektrik tek çevreci ve yeterli gücü sağlayabilen kaynak. Dereden su her zaman akar, ama rüzgar ne zaman çıkar belli olmaz, rüzgarsız geçen 1 hafta yüzünden karanlıkta mı otursun insanlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
@sg-1

Bunlar birbirinin devamı yazılar mı? Daha doğrusu aynı konudan mı bahsediyorlar. Kafam karıştı Milliyetten aldığında hidroelektrik santralinden bahsediyor, Greenpeace yazısında nükler santralden bahsediliyor?

Benim gönderdiğim yazıları okumadığını söyleyen sen miydin?
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Ya bi gidin.

Hidroelektrik tek çevreci ve yeterli gücü sağlayabilen kaynak. Dereden su her zaman akar, ama rüzgar ne zaman çıkar belli olmaz, rüzgarsız geçen 1 hafta yüzünden karanlıkta mı otursun insanlar?

iyide kimse türkiyenin tüm elektriği rüzgarlardan üretilsin demiyor ki
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Tamam da yarısının bile rüzgardan üretilmesi için hepimizin kafasına birer pervane taksalar o bile yetmez..

öyle verimsiz cılız bi enerji rüzgar gülü

verimsiz? Almanya 5 sene içerisinde bütün nükleer santrallerini kapatıp rüzgar enerjisine döneceğini açıkladı.
Ayrıca rüzgar tribünleri 100kW' tan başlayan ve 1,5MW kadar varan geniş bir yelpazeyi içermektedir.

Türkiye rüzgar verimi bakımından Dünyanın sayılı ülkelerinden biri.

Sadece rüzgar da deil.Aynı zamanda güneş enerjisinin de kullanılabileceği bir ülke.

Bu arada nasıl elektrik üretebiliriz peki? nükleer?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
sg-1 said:
Yazman olduğuna göre okuman olduğunu da varsayıyorum.

Ben de ikisi de var ama sende anlama eksikliği olduğu açık.

Gerçi konuları çarpıtmak konusundaki yeteneğine hayranım

Edit: Ekleme

Yav rte'nin konuşmasında kabak gibi nükleer santral sinop akkuyu cümlesi geçiyor.
Yazıyı okumuyosun, bari ctrl+f kullan, o kadar mesaj yazacağına.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Ya bi gidin.

aynı makeleden

Rüzgâr türbinleri boyutlar ve üretim kapasiteleri açısından çok büyümüşlerdir.

1980'lerden kalma tipik bir Danimarka malı rüzgâr türbini, 26 kW gücünde bir generatöre ve 10,5 metrelik bir pervane çapına sahiptir. Modern bir rüzgâr türbini 43 metrelik bir pervane çapına ve 600 kW gücünde bir generatöre ulaşmaktadır. Yılda 1 ile 2 milyon kW/saat enerji üretmektedir. Bu da Avrupa'da 300 ile 500 konutun yıllık elektrik tüketimine eşit bulunmaktadır. Son nesil rüzgâr türbinlerinin 1.000 - 1.500 kW generatörü ve 50 - 60 metrelik pervane çapı bulunmaktadır. Galler'in Carno bölgesinde bulunan, Avrupa'nın geniş rüzgâr türbini parkı, 20.000 konutun ihtiyacına eşit bir enerji üretmektedir.

wikipedia
senin bilgisayar nasıl bişe tam olarak
Sosyal ağlarda paylaş

60 metre pervane çaplı rüzgar jeneratörünü döndürecek rüzgar seni beni türkiyeden alır akdenize uçurur.

Öyle sıkı rüzgar alan her yere de kurulamıyor bu alet. Bizim ülkemizin rüzgar verimliliği olabilir ama aynı zamanda son derece dağlık bi bölge.

Bu rüzgar jeneratörlerine gidecek parayla her apartmanın altına nükleer reaktör kurulur...

Denildiği kadar basit ve ucuz bi yöntem olsaydı bugün çoktan ülkeler buna geçerdi. Hızlı bi şekilde yaygınlaşmamasının bi sebebi var demekki...

Ayrıca 300 konut 500 konut dünyadaki elektrik tüketiminde şaka gibi rakamlar. Bi fabrikanın ihtiyacı olan elektriğin yarısı bile etmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ağaçları söküyorlar dediler. İnsanoğluna su getiriyoruz kardeşim. Birşeyler sökülecek tabi.”

Ahah. Uslubuna hastayım başbakanın, hele ki doğru şeyler söylediği zaman. Greenpeace bir zahmet kapasın çenesini. Orta-üst düzey aile çocuklarının elektrik/su/geçim/asgari ücret derdi yok tabii, istiklalde gezip imza toplamak kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...