Hardter Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Bu fotoğraflara iyi bakın! Bazı eyaletlerinde şeriat kurallarının hakim olduğu ve cehaletin kol gezdiği Pakistan’da kadın olmak çok zor. Erkeklerin ‘söz dinlemeyen’ kadınlara uyguladıkları şiddet yöntemleri arasında yüze kezzap atmak en yaygın olanı. Aşağıda fotoğrafları görülen kadınlar sadece kadın oldukları ve seslerini yükselttikleri için yobaz, cahil erkekler tarafından bu hale getirildi.Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 insan karısına kezzap atar mı ya? hadi şerefsizin önde gideni olsun, yine atmaz, ulan her gün yüzünü görcen karının :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 müslümanlık bu mu şimdi ? bilmesem dinimden soğucam allah belalarını versin topunun yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 fotolar spoiler'a lütfen.. canilik şerefsizlik otorite çılgınlığı tahammülsüzlük. bu yaratıklara söylecek söz bulamıyorum gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Seriyat canilik degildir. Arabistanda yillarca yasadim ve biraz artilari var (allah icin acaip guvenliydi, gece istedigin saatte gez, ne yolunu kesen olur, ne hayatini tehdit eden ne de tecavuzcu adiler) ama tabiyi ki bazi olaylar cok eskide kaldi. Seriyat 1600 sene once cok daha faydaliydi elbette, kadinlarin HIC haklarinin olmadigi bir yerde birazcik hak tanimak vs. bu tip seyler (cok daha fazla artisi var tabi) o zamanlar faydali olmustur ve duzenin oturmasinda katki saglamistir ama artik bunlar eskide kaldi ve bir patch lazim kesinlikle. Artik seriyatin kati kurallarina ihtiyac yok, modern yasalar ve yonetim bicimleri fazlasiyla yeteri. Seriyat kanunlarin olmadigi ve bok goturen ilkel bir duzeni adam etmistir, ama 1600 sene once :P ARtik bir gecerliligi yoktur kanimca (gerci bazen idam guzel bisi, apo gibi adamlar ortada cirit atamiyor, ama napalim :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bu arada, seriyatin esas kanunlarinda oyle goz cikarmak, kadinlari sunnet etmek vs turu seyler yok, kafa kol kesiliyor falan da yani o kadar degil, pakistan, iran gibi ulkelerin asiri abartmasi o. Kadinlara o denli bir eziyet soz konusu degil normalde. (dinci falan degilim, dindar da degilim ama seriyatin hakim oldugu bir ulkede yasadim uzun seneler, ve aslinda ne tur birsey oldugunu biliyorum, bizim orda kimsenin gozu bacagi oyulmadi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Şeriat = Allah'ın emirleri (sözlük anlamı) Böyle bir emir olduğunu zannetmiyorum. Bunlar kafir bildiğin. Çünkü Müslümanlıkta birine zarar vermek otomatikman günah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Şeriatın islam ile alakası yok öncelikle. Bu ordaki insanların kendi kendilerine getirdiği bir yönetim şeklidir. Orda olan birçok ceza da din böyle emir ediyor diye saptırılarak uygulanıyor. Bunu yapanların ne olduğunu bilmiyorum ama müslümanlıkta veya islam dininde yerleri olmadığı kesin bir gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Kimse kusura bakmasın da bunların uyguladığı şeriat gayet de canilik. İnsanlıkdışı. Kadınlara hak tanınmaması falan da rezillik. İğrenç ötesi birşey, konuşamıyorum bile hakkında ya. Ne kadar küfür varsa saymak istiyorum tek isteğim bu oluyo bunu uygulayanlara... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Horizon said: Şeriatın islam ile alakası yok öncelikle. Bu ordaki insanların kendi kendilerine getirdiği bir yönetim şeklidir. Orda olan birçok ceza da din böyle emir ediyor diye saptırılarak uygulanıyor. Bunu yapanların ne olduğunu bilmiyorum ama müslümanlıkta veya islam dininde yerleri olmadığı kesin bir gerçek. yanlış biliyorsun. var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Azmodai said: Seriyat 1600 sene once cok daha faydaliydi elbette önemsiz düzeltme: 1400 diyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 var ama arkadasin demek istedigi bu uygulanan seriyatin alakasi olmadigidir. bu cagda gecmistir artik SKTsi, ama halen cok daha katilastirip sirf halki allah korkusu ile kontrol etmek icin uygulayan ulkeler var, allah korusun diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 münferit olaylar bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Theridone said: Horizon said: Şeriatın islam ile alakası yok öncelikle. Bu ordaki insanların kendi kendilerine getirdiği bir yönetim şeklidir. Orda olan birçok ceza da din böyle emir ediyor diye saptırılarak uygulanıyor. Bunu yapanların ne olduğunu bilmiyorum ama müslümanlıkta veya islam dininde yerleri olmadığı kesin bir gerçek. yanlış biliyorsun. var. Hayır yoktur. Kuran-ı kerim sana Allah'ın verdiği canı başka hiçkimse alamaz deyip , şunu öldür idam et demez. Eskiden belki şeriat adı altında daha farklı uygulamalar vardı bunu bilmiyorum , ama şu an uygulanan ve ismine şeriat dedikleri şeyin , sapkın , insanlık dışı , din dışı , yobazların uyguladığı birşeydir. Bu tarz uygulamalar islamı bir bütün olarak değil sadece kendi işlerine geldiği tarafları öne çıkararak algılayanların ve algılatanların yüzünden ortaya çıkmakta. Bu da sapkınlıktan başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Horican, dediğine katılıyorum, eyvallah da, bunu bir de sokaktaki cahil cühelaya ve hatta Fatih'de, Sincan'da, bilumum tarikat semtinde soralım istersen. Ne cevaplar alırız acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Cahil heryerde , bitiremezsin. Onların öyle bilmesi gerçekleri değiştirmez. Nitekim o tarz adamlar azınlıkta ve gittikçe azalıyorlar. Geçmişte çok daha fazlalardı , çünkü hem cahiller hem eğitimsizler. Şu an yetişmiş olan birçok çocuk vardır ki anası babası öyle düşünüp kendisi yenilikler ile o düşünceleirn yanlış olduğunu algılayanlar. En azından onların çocukları bu tarz sapkınlıklardan ırak yetişirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Horizon da dogru demis aslinda. evet evet. Egitim olmadan aydinlanma zor arkadaslar. yapacak birsey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Azmodai said: Seriyat canilik degildir. Arabistanda yillarca yasadim ve biraz artilari var (allah icin acaip guvenliydi, gece istedigin saatte gez, ne yolunu kesen olur, ne hayatini tehdit eden ne de tecavuzcu adiler) ama tabiyi ki bazi olaylar cok eskide kaldi. Aynı durum refah seviyeleri çok yüksek ülkelerdede var, isveç, norveç, finlandiya, izlanda, hollanda, kanada. Karnı tok sırtı pek insanların olduğu ülkelerde suç azalır. Bu şeriatın bir artısı değil refah seviyesi ile ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Nisa suresi 34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için saliha kadınlar itaatkardır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. başka bir ayette yüzlerine gelmeyecek şekilde dövün yazdığını hatırlıyorum. objektif bir şekilde okunduğunda kuranda kadına 2. sınıf insan muamelesi yapıldığı açıkça görülür. zaten kuranda hep erkeklere hitap vardır. allah eğer kadınlara mesaj vermek istiyorsa erkeklere hitab ederek kadınlarınıza şöyle şöyle yapın şunu şunu öğütleyin der. lawl yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Horican, Azalıyor dediğin şey sadece cahil olan kesimleri, o da aslında azalmak değil, genel yapılanmadaki etkinliklerini kaybetmek. Artık bu fikirlerin iyi kötü lise, üni bitirmişlerde yayılıyor olması esas tehdit. Yav bana "geceleri kadınlara sokağa çıkma yasağı konsun"u savunan üniversiteli vardı ve bu adam 15 yıl içinde Türkiye'de başbakan/cumhurbaşkanı olma kriterlerini karşılıyor olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Aye , birçok çeviri çok farklıdır. Sureleri tek tek ele alarak anlamak istersen ortaya bambaşka şeyler çıkar. Kuranı bir bütün olarak anlaman değerlendirmen gerekir. Anafikrini anlaman gerekir. Sg-1 , ben bu tarz adamlar yok demiyorum , evet heryerde var diyorum. Tabiki sadece cahil-eğitimsiz sıfatları altında değil. Bunu bilinçli yapanlar da var ki onların en tehlikeli asıl cahiller. Bunları alıp böyle düşünüyorlar diye hapise atamazsın çünkü düşünce. Önemli olan şudur , sen nekadar üniversitede de böyle tipler görsen bunlar ciddi anlamda azınlıktırlar. Genel olarak inanan insanlardan da kesinlikle destek görmezler. Fanatik yobaz derler geçerler. Kandırır 2-3 tane ama bunlar bu düşündüklerini yayamazlar uygulayamazlar genele. Bize göre çok daha tutucu ülkelerde bile şeriat geçmiyor. Suriye örneğini bi inceleyin. Orada da idam var ama olmuyor uzun süredir. Çünkü insanları dışa açılıyor ve bunu en başta kendi devleti yapıyor. Devlet toplumu dışa açtıkça o toplum bu tarz sapkınlıklardan , içe dönüklüklerden kurtuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Abi sen ünide yurtta falan kalmamışsın. Kendi özel vakıf yurtlarından felan da bahsetmiyorum ha, onlar zaten tam yuvalanma. Bunlar bildiğin devlet yurtlarındalar, eskiden reisler felan olurdu, etrafa sataşan, yanında ekibiyle dolaşan felan. Onlar yok artık, o devir kapandı, artık topluca namaza, okumaya, toplantıya vs giden abili ablalı gruplar var ve bunlar komple devlet yurdunu etkiliyorlar, yardım adı altında paralar topluyorlar, tatlı dille(!) gazeteye abone ediyorlar, ihtiyacı olana burs sağlayıp kendilerine çekiyorlar falan. Ki ben yurttan ayrılalı 4-5 sene oldu, kimbilir şimdi nasıldır. Mesele bu adamların fikirleri yüzünden hapse atmak değil, bu adamların "cemaatten" sıfatıyla bir yerlere gelmesi, hatta belki de memleket yönetmesi. Bugün yukarıda yazdığımı fikir olarak beyan edenin, yarın o fikri uygulamaya geçirmeyeceğinin garantisi yok. Yani azınlık diye kendinizi kandırırsınız anca, bugün azınlıktır, yarın bi bakarsın azınlığın tanımı değişmiş. Mehmet Tezkan'ın diğer topikteki yazısı tane tane anlatmış herşeyi, ben de aylardır anlatıyorum ama, işte kafam(n)ıza dank edecek bi gün de hangi gün bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Yahu her topluca namaza gideni veya tüm cemmaatte takılanları bunların kafasının içi şeriat yönetimi ile dolu diye söyleyemezsin ki. İçlerinde elbette vardır. Kandırılıp dönenler de vardır. Bazı tanıdıklarımdan biliyorum birçoğu bu cemaat vakıflarının meyvesini yiyip , kendi işini icra ettikten sonra o tarz muhabbetlerin içinden sıyrılıyor çıkıyor. Sanıyormusun ki orada yurtlarda kalıp meslek edindikten sonra , hala o buluştuğu insanlarla buluşup özel sohpetler edip tüm hayatını cemaatin bazı prensiplerine göre yaşadığını ? Kesinlikle öyle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Hori bu konuda gösterdiğin objektifliği ve hassaslığı ergenekon konusunda da göstermeni isteriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rokstanski Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 yanliş bilgilerle yanliş tartışmalar oluyor hep. müftü yangelip yattıgı için olsa gerek. şeriat herşeyi kapsar, bir düşünce akımı degil olgudur.yani yoldaki agaçta suda sende şeriatın parçasısındır. aynı zamanda dinleride kapsar (musevilik , hristiyanlık), islam ise son halkasıdır. geçmişte dini komiteler sürekli olarak kuranı inceleyip manaları çözmeye calıştıgından işler yürüyordu. şimdi hiçbirşey yapmıyor müftüler. mollalarda anlamını yitirdi mesela. molla 12 ilim bilen adama denilirdi. simdi sarıklı sakallı adamlar kendine molla diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar