Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 uçuk bişey mi değilmi bilememde ben stüdyo açsam yani yarısının biraz fazlası dediğine göre 12 13k civarında bi ekipmanın var. gitarın, amfin, pedalın ve 2. el bi davulun var. davulun büyükse ozaman iş değişir ama standart 3 tom 2 crash 1 ride setse, markasıda aham şaham bişey değilse tama vs. gibi, demekki paranın çoğu gitar ekipmanına gitmiş. 10k'lık gitar ekipmanı iyi bişey olsa gerek. bende öyle bişeyi asla stüdyoya koymam :D "gitarını pedalını kendi getirsin"'ciyim. getirmediyse koyarım bi cort x2 takılır onla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 sizce barda fln prösesörmü gider yoksa pedal mı bi türlü karar veremedim ya bi gt8 alcam yada bi cry baby wylde bide mxr zw-44 alıcam da karar veremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 barına bakar. ama pratiklik taşınabilirlik açısından gt8 ii gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 bateristin arkasından gelecek şekilde bir klima lütfen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 sonra stüdyo çıkışında bateristin beli - boynu tutulsun bi daha gelemesin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 ama, ama. olmuyordu bişi :( yazın çalıştırırsınız hem :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 senko said: sonra stüdyo çıkışında bateristin beli - boynu tutulsun bi daha gelemesin :) klima olmazsa da bateristi buzluğa koymak gerekir tekrar katı hale getirmek için. oyüzden belin tutulmasını tercih ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 olsun o ter alınteri, bilek teri. olcak o yoksa atmosferi olmaz o stüdyonun hatta bi yarım saat sonra odanın içi bi buharlancak, bi sis tabakası kaplancak hafiften, bi smells like a teen sprit gibin olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 abi öyle de bildiğin apış arasına dönüyo içerisi :D hafif bi estirmeli klima zaten yeterince azgınsanız kutuplarda konser versen buzları eritirsin yani yeteri kadar ısınıyor vücut mesela cuma günü stüdyo yaptık grupla ama yaklaşık 3 aylık bi aradan sonra ilk defa girdik 2. gitar eksiğimiz olmasına rağmen anlatamam sana yani dağıttık resmen sonra müthiş bi özgüvenle çıktık stüdyodan haliyle :) ha bide benim popom bildiğin suya daldırıp çıkarmışım gibi oldu yüzümü falan kuruluyorum çünkü yanımda havlu taşıyorum başka türlü olmuyor tabi sonra o havluyuda imha etmek gerek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Bence daha çok bi prova stüdyosunda olması gerekenler konuşulmuş.Kimse kullanılacak monitörlerden yada kullanılabilecek atıyorum controllerlardan,arada kullanılacak effectlerden veya compressorden,gate'den yada nebiliyim şu şu condenser yada dinamik mikrofonlar ve bunların su preampları kullanılır vesaire bahsetmemiş :) Bu iş çok detaylı bi iş.Ciddi bi kayıt stüdyosu 3-5 ekipmanla kurulabilecek bi olay değil.En önemli olay,bulunan yerin yalıtımı hiç önemsenmemiş,ki en ciddi olaylardan birisi bu zaten.Ufacık bi odanın yalıtımı bile 8-9 bin ytl tutabiliyo.Aksi taktirde kullanlılan kaliteli bi mikrofon ile,odada ayağınızı yerde sürüseniz o sesi bile kaydeder mikrofon. Alıntı yapayım; Kayıt stüdyosu ekipmanları Stüdyo A Detay Müziğin kayıt stüdyosudur. En önemli özelliği kayıt odasının yalıtımlı 3 ayrı bölümden oluşmuş olmasıdır.Burada bir büyük oda, davul odası ve bir enstruman odası mevcuttur. Bu sayede hücum çalımlarınız bile, enstrumanların sesleri birbirilerine karışmadan kanal kayıt tekniği ile kaydedilebilir. Stüdyo A kontrol odası ve kayıt odalarıyla beraber toplam 80 m2 lik bir alandır. Ekipman Listesi: Tascam M-2600 MK-II Mikser Akai DR-16 Hard Disc Recorder Roland VS-880 Hard Disc Recorder M-Audio Delta 1010 Digital Recording System T.C. Electronic Fireworx Effect Processor Digitech Studio 400 Effect Processor Yamaha SPX900 Effect Processor Focusrite Twin Trak Pro Behringer Autocam Compressor Behringer Multicom Pro Behringer Denoiser Behringer Ultra-Curve Behringer Ultra Patch Pro (3 Adet) TC Electronic Finalizer Express Proel Hop 10 (Kulaklık Anfisi) Fender SPL 6000 Power Anfi Philips CDR 765 CD Recorder Sony DTC 690 DAT Recorder Sony mds-Se320 MD Recorder Sony TA-F661R Anfi Yamaha NS-10M Stüdyo Monitörü Tannoy S10 Genel Dinleme Ensoniq ZR-76 Master Keyboard AMD XP-2500 PC Roland UM-4 Midi Interface Marshall JCM 2000 Gitar Anfisi Mesa Boogie V-Twin pre-amp. Ampeg BA-115 Bas Anfisi Yamaha S300 Kabin (2 Adet) Yamaha Stage Custom Davul Seti Ziller: İstanbul Alchemy Hi-Hat, Zildjian Avedis Crash, Zildjian ZPT Plus 18” Crash, Zildjian Edge Splash, Zildjian K Custom Ride Mikrofonlar: Shure Beta 98D/S (2 Adet), Shure SM57 (3 Adet), Shure Beta 57A, Shure Beta 52, Shure Beta 56, Shure SM58, Shure SM81, Shure PG81, Rode NT2, AKG C 414 B-XL2 Kaynak: http://www.detaymuzik.com/std_a.htm Sadece gitar amfileri,davuldan çok öte ve çok daha pahalı şeyler var arada.İşi gerçekten çok ciddi bi şekilde yapacaksanız,yüz milyarlara kadar taşınabilir meblağ.Keza sırf 32 kanal(veyahut daha fazla) adamakıllı bi stüdyo mikserinin fiyatı bile 5 milyardan başlayıp 100 milyara ve daha üstüne kadar değişebilir. GERGE said: Pahalı: Pro Tools: 40000YTL eder iyi kötü. Gitarlar: 5000YTL ederler. Davul: Bilmem. Kulaklık, monitor, mic falan: 5000-10000YTL arası gezer. Zor iş. Ses yalıtımı 10000 YTl'den ucuza olmaz. Apple'dan Logic ve Symphony ikilisine de yönelebilirsiniz ama pro olmaz. Cubase falan düsünüyorsanız stüdyo kurmayın daha iyi. Bari sen yapma be usta :) Babaların hepsi logic ile protools kullanıyo burda evet,ama bu protools ve logic kullanan babaların bazısıda varki,adam yalan yanlış çaldırıyo davulcuya önce,sonra kesip biçip looplayıp kaydı tamamlıyo :) Buda baya bi aykırı bi olay bence bu işe.Yani looplayacaksan zaten canlı çalmanın bi mantığı yok,koy loopları arka arkaya çalsın dursun.Logic ve Protools'ta vst desteği adamakıllı yok,buda beni cubase kullanmak zorunda bırakıyo mesela. Kayıt için protools 1 numara,logic'i pek sevemedim.Ama olay bazen bazı enstürmanları vst ile kendin eklemeye gelince,ozaman işte protools ve logic baya geri kalıyo durumdan.Çünkü ben cubase'e 34809534857 tane vst ekleyip,istediğim tonu seçme,yakalama şansım var. Örnek verecek olursak atıyorum,oturup reklam müziği yapacaksın.Ben gibi elinde bi midi klavyen bi bas gitarın,başkada hiçbişeyin olmayınca vst kullanmak durumunda kalıyosun :) Logic'tede sesler var sanırsam içinde,yalnız gel görki bana atıyorum addictive drums gibi yada hypersonic,atmosphere gibi bi sound sağlayabilir cinsten şeyler değiller. Herneyse,cubase hakkındaki yorumunu,linux severliğinden dediğini farzederek devam ediyorum. Home studio olayına gelirsek,bu günlerde oldukça çeşitlendi bu olay.En basitinden 2 tane stüdyo monitörü,bitane ses kartı,bi midi klavye bide ufak bi mixer alınca(almasan bile olur) bitiyo olay zaten.Hatta şöyle bişey ekleyim,aranjörlük yapan genelde türkü albümleri falan yapan bi arkadaşım bütün trackleri evdeki juli@ marka ses kartıyla kaydedip,stüdyoya yolluyo.Yolladığı trackler direk albüme ekleniyo :) Yani aslında çokta zor değil bu olay,ama işte birikim çok önemli bu olayda da.Yani bi stüdyoyu 345843795 şekilde kurabilirsin,neyi nasıl kullanacağını,nerde ne lazım olacağını bilerek bu işe girmek lazım. Herneyse,benim home studio için kullandığım ses kartı şöyle bişey; http://www.musiciansfriend.com/product/Tascam-US224-USB-AudioMIDI-Interface?sku=240779&src=3SOSWXXA kesinlikle tavsiye ederim,controller olayı işi baya bi pratikleştiriyo.İlerisi için şöyle bişey düşünüyorum.Bunlarda yeni moda sayılır son yıllarda :) http://www.m-audio.com/products/en_us/ProjectMixIO-main.html http://www.roland.com/products/en/_support/dld.cfm?ln=en&dsp=0&iCncd=744 Buda basitce midi klavye.Henüz stüdyo monitörleri falan almadım,malum yeni hayat vs.Yalnız alacak olsam ya genelec yada disidesign falan tercih ederdim sanırsam. Program olarak ise Cubase 3 ve FL Studio 8 kullanıyorum.Fl studio'yu genelde elle yazması çok pratik olduğu için kullanıyodum.Şimdi bu ses kartı falan geldikten sonra fl studio'da kullanmaya pek gerek kalmadı. Onun dışında bu vst insturment olayına dönücem tekrar.Ben burdaki 1-2 tane stüdyodaki elemana "neden logic kullanıyosunda vst insturment kullanmıyosun hiç?" diye sorduğumda,"gerçek gibi olmuyolar" cevabını aldım.Halbuki çaldırdığı adamın trackini kesip biçmeye uğraşacağı kadar,vst insturment'ı nasıl daha gerçekçi yapabilirim diye uğraşsa,çok daha orjinal soundlar elde edebilir,böylece extra masraftanda kurtulmuş olur,bizimkilerin yaptığı gibi :) Bunları örneklemek içinde bişeyler upload edicem,netekim vst enstürmanların nekadar işe yaradığı ve uğraşılınca gerçekçi olabileceği anlaşılsın diye.Öncelikle özgün'ün ilk albümüydü galiba,şeytan diye bi parçası var,alt yapıda kullanılan davullar bilgisayardan.Hatta kullandığı vst'de super quartet :D www.youtube.com/watch?v=ThRi-SHaUPU Bu benim son gelişimde çok sınırlı bi zamanda yapılan bi kayıt; Davullar ve klavyeler tamamen bilgisayardan,addictive drums ve hypersonic 2 kullanılan vst'ler. http://rapidshare.com/files/139655925/Mystic_Keys.mp3.html Bu kayıt benim buradan bi arkadaşıma düzenlediğim bi altyapı.Mikrofon hakkında dediğim örnek bu parçada gayet net.Evdeki odasında yaptığından ses kaydını,bilgisayarın sesini almış mikrofon.Adamakıllı ne bi mix,ne bi compressor hic bisey yok.Yine davullar addictive drums,baştaki ses atmosphere,bass'lar ve pad'ler hypersonic 2 http://rapidshare.com/files/139656034/asd22.mp3.html Bu ikiside benim öyle bi hevesle başladığım,sonradan uğraşmadığım 2 kayıt.Bunları yaparken klavye ve ses kartı bile yoktu,o/b ses kartıyla yaptım :) İlkinde hiç bi panlama,tonlama,mix falan bişey yok yine,kabataslak yaptığım şeyler yani.Evp73 rhodes ve addictive drums yine.İkincisini biraz panlarıyla falan uğraştım,addictive drums ve hypersonic yine. http://rapidshare.com/files/139656556/efprocekt.mp3.html http://rapidshare.com/files/139656771/Niv_Procekt_hyper.mp3.html Buda bi can sıkıntısının eseri :D http://rapidshare.com/files/139657349/teknomtrak.mp3.html Stylus rmx,Hypersonic 2,Addictive drums,bide saçma bi ts404 koydum. Vst ile örneklemeler,biraz reklam gibi oldu ama,aklıma gelmisken paylasıyım dedim.Sorunuz olursa açıklayabilirim,özellikle vst insturment'lar hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Addictive drums kesinlikle ihtiyacım olan bişeye benziyo :) ya benim hani yapmak istediğim şey şu grup elemanlarını toplamak zor oluo bende bu yüzden ilerisine yönelik bestelerimi kendim yapıp düzenleyip çalıma hazır hale getirmek istiyorum kullanıcağım efektler gitar efektlerinden ibaret olur gibi ama aslında şey talk boxlar çok hoşuma gidiyor bi kullanmayı öğrenebilsem alıcam :D . stüdyo monitörü olayı bu devrede gereklimidir bilmiyorum hani bide programı kullanmayı bilmek gerek lazım sanırım o da dert ya :) aslında programda tek kullanıcağım olay heralde kayıt etmek olcak başka bi ıvır zıvırını kullanmam diye düşünüyorum audition kullanıyorum şu an yeterli geliyor bana bi ses kartı alayım ama sanki bi yerde gt8 i pc ye bağladığımızda ses kartına gerek yokmuş diye duymuştum bilmiyorum ya öyle bişey doğruysa direk gt8 alırım bi tane de mikrofon alır kaydımı yaparım ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 GT8 de alsan ses kartı önemli arada :) low latency bi ses kartı olması lazım.Bide audition'da vst desteği varmı bilmiyorum.Ama addictive drums olunca ellemi yazıcan,midi klavyede mi çalıp kaydedicen öyle bişeyde var.Elle yazmak çok zor,notaların velocitylerini tek tek ayarlaman lazım.Yoksa odun gibi bi davul gelir,güzel tonları dışında.Addictive drums tek program değil buarada,vst insturment bi,yani tek kullanılan bi program değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 protools'a hala vst özelliğini koyamadılar mı ya? 2yıl önce fln duyuyordum ben protools'a vst eklenebilcek diye. bi aralar reason'ı deneyim dediydim nedir ne değildir diye, kabloların arasında boğuluyordum az kalsın, ctrl+f4 yaptım direk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Ya bi programda görmüştüm gene bi kayıt programıydı komple bi bateri setini gösteriyor sen orda hotkeylerlen istediğin parçasına vuruyorsun tarzı böyle bişey sanırım bana kullanışlı olur bu programı bilen varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Addictive drums,best service artist drums :) bunları VST insturment olarak açıcaksın diyoruz ya işte.Bunlar exe'si olan programlar değil yani(bazılarının oda var gerçi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 senko said: protools'a hala vst özelliğini koyamadılar mı ya? 2yıl önce fln duyuyordum ben protools'a vst eklenebilcek diye. bi aralar reason'ı deneyim dediydim nedir ne değildir diye, kabloların arasında boğuluyordum az kalsın, ctrl+f4 yaptım direk :) Bunu atlamışım arada.Kullanılıyo kullanılmayada,her vst mac desteklemiyo.Oyüzden her istediğini kuramıyosun bi nevi.Veya mac destekli olan vst'lerin bazıları kırılamıyo falan.Ee tabi bi vst 200 $ falan olunca böyle oluyo :D Buarada 2 örnek daha ekleyim.Tarzlar biraz arabeskvari ama maksat örnek olsun.İkincisi tamamen bilgisayardan,benim bi alakam yok,arkadaşımın kaydı :) http://rapidshare.com/files/139768173/Macun.mp3.html http://rapidshare.com/files/139769566/__304_kimize_birden.mp3.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar