Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Ne zamandır aklımdaydı frappe tutosu eklemek, bugüneymiş kısmet. Zaten bilenler vardır ama bu tutoda kavanozsuz metoddan bahsedeceğim. :P Malzemeler;Büyük bir frappe(!) bardağı, Nescafe, şeker, süt, soğuk su, dondurma, frother (kavanoz yerine kahvemizi bu küçük alet ile köpürtüyoruz, büyük mağazalarda bulabilirsiniz) not: süt olarak, hazır kahve sütlerinden kullandım ben. tabi normal pastörize sütleri de kullanabilirsiniz.Bardağımızın içerisine, NŞA'da 1 tatlı kaşığı kahve, 2.5-3 tatlı kaşığı şeker koyuyoruz (kahve/şeker oranı kişiye göre değişebilir tabi) ve üzerine resimde gördüğünüz kadar soğuk su ilave ediyorsunuz. http://img530.imageshack.us/img530/808/frappe1jb3.jpgBu karışımı frother adlı cihazımız ile eritip, köpürtmeye başlıyoruz.Daha sonrasında kahvenin içerisine dondurma, süt ve buz ekliyoruz. Geri kalan kısımı ise soğuk su ile dolduruyoruz. (Damak tadına bağlı olarak süt/su/dondurma oranını ayarlayabilirsiniz) Afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 omg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 gratz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ajikal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 en son üzerine koyduğun şeyin ne olduğunu anlayamadım.eline sağlık, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 kahve kremaları var ya sıvı, gavurlarda :D eline sağlık, şekersiz daha güzel olur ama dene :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 o frother denen pırpır şeyden vardı bende hatta türk kahvesini falan da köpürtüyodu dehşet bi biçimde. sonra bozuldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 thx! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 funq said: kahve kremaları var ya sıvı, gavurlarda :D eline sağlık, şekersiz daha güzel olur ama dene :) aynen öyle. insanın yunanistanda tanıdığı olunca kolayca ediniyorsunuz onları :p zaten bu frappe Yunanlıların resmi kahvesi gibi bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 şimdi nası yapion ben anlamadım önce şeker + kahve + soğuk su koyup karıştırıoz sonra üstüne süt döküoz bi daha karıştırıoz sonra dondurma koyduktan sonra bi daha karıştırıyormusun bi de en son bidaha mı su ekliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 senko said: şimdi nası yapion ben anlamadım önce şeker + kahve + soğuk su koyup karıştırıoz evet. Daha sonra Dondurma / Süt / Su üçlüsünü damak tadına göre ilave edip karıştıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 dondurmasızı da gözel oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ya o cirpma bidisindan yok ama cok canım cekti =( neyle yapcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 çırpma bıdısından 8 tane var bende. japonya'dan getirtmiştim. 1 i gg oldu. 7 kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 şimdi yapıcam ama gavur kreması yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar