Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Ne zamandır aklımdaydı frappe tutosu eklemek, bugüneymiş kısmet. Zaten bilenler vardır ama bu tutoda kavanozsuz metoddan bahsedeceğim. :P Malzemeler;Büyük bir frappe(!) bardağı, Nescafe, şeker, süt, soğuk su, dondurma, frother (kavanoz yerine kahvemizi bu küçük alet ile köpürtüyoruz, büyük mağazalarda bulabilirsiniz) not: süt olarak, hazır kahve sütlerinden kullandım ben. tabi normal pastörize sütleri de kullanabilirsiniz.Bardağımızın içerisine, NŞA'da 1 tatlı kaşığı kahve, 2.5-3 tatlı kaşığı şeker koyuyoruz (kahve/şeker oranı kişiye göre değişebilir tabi) ve üzerine resimde gördüğünüz kadar soğuk su ilave ediyorsunuz. http://img530.imageshack.us/img530/808/frappe1jb3.jpgBu karışımı frother adlı cihazımız ile eritip, köpürtmeye başlıyoruz.Daha sonrasında kahvenin içerisine dondurma, süt ve buz ekliyoruz. Geri kalan kısımı ise soğuk su ile dolduruyoruz. (Damak tadına bağlı olarak süt/su/dondurma oranını ayarlayabilirsiniz) Afiyet olsun.
ajikal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 en son üzerine koyduğun şeyin ne olduğunu anlayamadım.eline sağlık,
funq Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 kahve kremaları var ya sıvı, gavurlarda :D eline sağlık, şekersiz daha güzel olur ama dene :)
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 o frother denen pırpır şeyden vardı bende hatta türk kahvesini falan da köpürtüyodu dehşet bi biçimde. sonra bozuldu.
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 funq said: kahve kremaları var ya sıvı, gavurlarda :D eline sağlık, şekersiz daha güzel olur ama dene :) aynen öyle. insanın yunanistanda tanıdığı olunca kolayca ediniyorsunuz onları :p zaten bu frappe Yunanlıların resmi kahvesi gibi bişi.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 şimdi nası yapion ben anlamadım önce şeker + kahve + soğuk su koyup karıştırıoz sonra üstüne süt döküoz bi daha karıştırıoz sonra dondurma koyduktan sonra bi daha karıştırıyormusun bi de en son bidaha mı su ekliyorsun?
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 senko said: şimdi nası yapion ben anlamadım önce şeker + kahve + soğuk su koyup karıştırıoz evet. Daha sonra Dondurma / Süt / Su üçlüsünü damak tadına göre ilave edip karıştıyorsun.
dory Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ya o cirpma bidisindan yok ama cok canım cekti =( neyle yapcam
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 çırpma bıdısından 8 tane var bende. japonya'dan getirtmiştim. 1 i gg oldu. 7 kaldı.
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 şimdi yapıcam ama gavur kreması yok.
Öne çıkan mesajlar