Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medya Din Danışmanı Tutsun

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Rahan diyanet önermeyecek te kim önerecek ? Ülkede din ile ilgili görevli resmi makam diyanet değil mi ?

Adalet bakanlığı ya da Tüsiad filan mı önerecek din danışmanını ?

Hakatten bi saçmalama ya.

Sebzeyi gidip oto sanayisinden mi alıyorsun sen ?

paşam olay KONU değil, diyanet işlerinin BASIN/MEDYA kuruluşları üzerinde bir yetkisi bir tahakkümü YOK. diyanet işleri BİREYlere öneri getirebilir.

eğer ki böyle bir öneri ya da zorunluluk getirilecekse, bunu da ancak MECLİS yapabilir, yasama YETKİSİ ni elinde bulundurduğu için.

onun dışında mesela ordunun yasamayla ilgili ÖNERİ getirmesi ne kadar saçmaysa diyanetin de BASIN üzerinde ÖNERİ getirmesi o kadar saçma.

eğer ki dinsel politik gücü elinde bulunduran bir kurum, hayatın her noktasıyla ilgili ÖNERİ ler vermeye başlarsa o işin ucu gelmez. aynı elinde silah olan birinin ÖNERİ lerinin sonu gelmeyeceği gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Rahan said:
herkesin de bişi anlamasını beklemiyorm

Ben de zaten sen ve senin gibilerin birşey anlamasını beklemiyorum. Sadece daha fazla kişiyi zehirlemeyi bırakın.

işte sen ona insanları zehirlemek diyorsun ben ona fikir teatisi diyorum. sen zehir diyorsun ben ifade özgürlüğü diyorum. sonra bana kızıyonuz niye saygı duymuyorsun vikvik diye hayret bişisinz..
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış bakıyorsun hem de çok yanlış. Meclis ordu ile ilgili bazı yasalar çıkarırken ordudan görüş alır. Danışıklı işler yaparlar. Çünkü uzman , konunun resmi hakimi ordudur , genel kurmaydır. Asker tabiki oturup ülkeyi yönetmek ile ilgili öneriler veremez. İşi o değil çünkü. Ama orduyu alakadar eden bazı konularda veya yasalarda öneri verebilir fikir verebilir. Ki bu zaten oluyor günümüzde. Milli Savunma bakanlığı ile genel kurmay beraber çalışır birçok konuda.

Bu yüzden ki , din üzerinde resmi bir kurum olan diyanet bu konuda gayette öneri verebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

dediğin gibi olur diyanet meclisteki vekillere öneri verebilir. "daha çok cami daha çok su daha çok para vs.." gibi ama

diyanet basın'a medya'ya öneri falan veremez vermemeli. çok istiyorlarsa meclise öneri versinler onlar da basın yayın kuruluşlarına din danışmanı zorunluluğu getirmeyi denesin.

ama diyanet birebir hedef kitlesi olan "bireyler" dışında öneri falan getirmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda diyaneti rtük gibi düşün din konusunda. Rtük nasıl yayınlara bazı sınırlar kurallar getiriyor ? Diyanette bilgi karmaşasına karşı , yanlış bilinçlendirme ve yazılara karşı mantıklı şekilde öneri veriyor. İster yaparlar ister yapmazlar.

Önemli olan bunun gereğini duymuş olmaları ki bana göre gayet haklılar. Yayınlarda , gazetelerde önüne geleni reyting ve magazin için atıp tutturuyorlar ve insanlara birçok şeyi yanlış anlatıyorlar , yanlış yönlendirmede bulunuyorlar.

Bu da en büyük güçlerden olan biri medyanın toplum üzerindeki büyük etkisi sayesinde dinin yozlaşmasına sebep olur.

Şimdi sen diyorsunki diyanet meclise söylesin meclis çıkarsın. Bunun uygulamasının türkiyede olduğunu bir düşün bakalım. Şimdiden çıkacak manşetleri hayal edebiliyorum. "ŞERİAT GELDİ" "MECLİS DİN İLE İLGİLİ YASA DÜZENLEDİ" "ŞERİAT DÜZENLİ MEDYA" daha çoğalt istediğin kadar. Din diyanetin görevi resmi olarak , meclisin ya da başka hiçbir kurumun değil. Anayasa böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

RTÜK sansür ve yasaklamalarını meclisin çıkarttığı yasalara dayandırdığı için ceza ve ihtar ve öneri verebiliyor.

diyanetin böyle bir lüksü yok. var mı yasada,

"dini böyle öretmek yasaktır",
"dini şuna benzetmek suçtur"
"dini böyle yaşamak çok çirkindir."

diye maddeler?? YOK.

o zaman insanlar da dinle ilgili kendi yaşayışlarına, kendi isteklerine kendi bildiklerine, göre yayın yapmakta serbestler.(ayrımcılığa sebebiyet vermeyecek şekilde tabi)

diyanet onların dediklerinin aksini ispat edebilir, en doğru kaynak bizi diyebilir, ama onların yayın serbestisine karışamaz, karışmakla nerdeyse eşdeğer bir şekilde ÖNERİ getiremez.

eğer ki bir işletmenin sahip olması gereken minimum nitelikler varsa (temiz mutfak, kılsız aşçı, eldivenli cerrah vs.) bunları yasama yetkisi olan kurum -> MECLİS belirler. diyanet böyle öneri falan yapamaz.

istiyorlarsa her normal insan gibi meclise dilekçe versinler, hatta birebir konuşsunlar önerilerini vekillere iletsinler. dümdüz basın kuruluşlarına değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Şimdi sen diyorsunki diyanet meclise söylesin meclis çıkarsın. Bunun uygulamasının türkiyede olduğunu bir düşün bakalım. Şimdiden çıkacak manşetleri hayal edebiliyorum. "ŞERİAT GELDİ" "MECLİS DİN İLE İLGİLİ YASA DÜZENLEDİ" "ŞERİAT DÜZENLİ MEDYA" daha çoğalt istediğin kadar. Din diyanetin görevi resmi olarak , meclisin ya da başka hiçbir kurumun değil. Anayasa böyle.

iyi işte meclis yapamıyorsa sen hangi hakla aynı yasama yetkisini "öneri" adıyla yımışatılmış bir şekilde diyanete veriyorsun??

ayıca benim söylediğim spesifik olarak bu durum üzerine değil. herhangi bir öneri de geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...