Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medya Din Danışmanı Tutsun

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
eheh yorumlarının hiçbir nesnel bir veriye dayanmadığı gibi, niyet okumaktan neyin ne olduğunu da seçemiyosun artık. "iki amacı var" demekle niye yetiniyosun? belki ikiden fazla amaçları da vardır..
Mesaj tarihi:
Yorumlarımın nesnel veriye dayanması gerektiğini bilmiyordum. Geçmiş tecrübelerim sonunun nereye varabileceği konusunda yeterlidir. Dine tapılan yerde kontrol, kendisi gönüllü olarak devretmemişse, dinindir. Kontrolü yoksa da ele geçirmek için elinden geleni yapar.

En son hamlelerle Bilimi de ele geçirdikten sonra bu ülkede %100 ele geçirilmeyen nereleri kaldı?
Hukuk, Ordu, Medya

Şimdiye kadar ki yerler stratejikti, ama buraları çok daha önemli, savaş esas şimdi başlıyor.

Ha o iki amacın da öylece o anda aklıma geldiğini, gayet de çoğaltılabileceğini belirtmek zorunda olduğum için senin adına ben utandım şimdi. Bu kadarını da yorumlayabilirsin sanmıştım. Demek herşeyi açık açık tane tane belirtmek gerekecek.
Mesaj tarihi:
niyet okumaktan daha somut bir argüman sunamıyosan, kusura bakma, çuvallarsın.

zaten olaya "savaş" ve "ele geçirme" gözüyle bakıyo olman, aslında "karşı taraf" ne yaparsa yapsın asla ve asla, kasıtlı olarak onaylamayacağını gösteriyor. bu ülkede bilim 30 senedir YÖK'ün ve TÜBİTAK'ın, yani doğrudan doğruya hükumetlerin güdümünde. hukuk desen, hukuğa da anayasaya da saygısı bulunmayan, tamamen ideolojik önyargılarla donanmış bir "yüksek yargı" söz konusu. orduya zaten hiç girmeyelim, ama bu yıl YAŞ'ta ihraç çıkmayınca çok üzülenler oldu tüh tüh vah vah..sözün özü; din konusunda "bilgili, görgülü" kişilerin, "toplumca kabul görmüş" kişilerin ekrana çıkması talebini bile iyi niyetli göremiyosan, neyi göreceksin ki zaten?

medyada söz sahibi olman için sadece paraya ihtiyacın var, "danışman atamayı önerelim, ilerde de söz sahibi oluruz" gibi bi mantık dünya üzerinde ne görülmüş, ne duyulmuştur. burada artık niyet okumaktan da ötedesin, fantastik edebiyat yapıyosun.

acaba ben mi yanılıyorum diye tekrar tekrar okuyorum haberi ve hiçbi yerde "bütün yayınlar dini esaslara göre yapılmalı" veya "her medya kuruluşunda muhakkak bir din danışmanı olmalı" veya "şu şu isimlerin çıkmasından rahatsızız, o yüzden kendi adamlarımız çıksın" veya "haberler hazırlanırken diyanete sorulsun" gibi bir ibareye ve imaya rastlayamıyorum. zaten o metinden bunu çıkarmak için başka bi tarafıyla okuyo olması gerek insanın.

ekranlarda veya gazetelerde dini konularda yetkin isimler konuştuğu kadar, bilip bilmeden sallayan kişiler de mevcut. diyanet işleri de "dini konuların konuşulması"na dair bir hassasiyet dile getirmiş, bu da son derece normal.
Mesaj tarihi:
Eyvallah, sen haklısın, ben çuvalladım.

Dini ekranlardan gözümüze sokma gibi bi amacı felan yok bu önerinin. Gayet masumane, sadece danışman hizmeti.

Yedim, yuttum bile.
Mesaj tarihi:
ekrandan nerdeyse bok sokucaklar gözümüze, sen din girmesin derdindesin =)

neyse ki kapitalizm var, bi ton kanal var, cnbc var, ntv var, beğenmediğinde kanalı değiştirebiliyosun..
Mesaj tarihi:
Din çok tehlikelidir adamım, bunu fırsat buldukça namazını kılan, orucunu tutan, kurbanını kesen, vakti gelince haccına gidecek biri olarak söylüyorum. Bireysel olarak uyguladın mı, kişisel tatmindir, rahatlatır.
Kitlesel oldu mu, hapı yuttun demektir. Tek bir cümlesiyle kitleleri harekete geçirecek güç şu an kimde var? Ulusalcılıkta mı (20000 kişi yazabildiler işte en fazla iddianameye), solculukta mı (peh, bebeler güler), ülkücülükte mi (ülkücülük mü kaldı)? (Belki Aziz Yıldırım veya Adnan Polat vb yapabilir, onda da millet uyanıyor yavaş yavaş.)

Ama cuma çıkışında birini gösterip "bak, bu Allah'a küfretti" dediğinde cemaatin hiç tanımadığı o adama neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

Medyada b.ktan magazin olur, değersiz haber olur, spor diye sadece futbol olur, bunlar sadece kalitesizlik örneğidir. Ama medyaya halkı uyuşturacak şekilde dini yerleştirmek ne magazinle kıyaslanabilir ne futbolla. Tek düğmeye basarak, tek cümle ederek ortalığı "Allah adına" savaş alanına çevirebilirsin.

İşte Türkiye üzerindeki en büyük tehdit budur. İşte Diyanet'in, eğer samimiyse, daha fazla kurcalamaması gereken durum budur.
Bu ülkede ılımlı islamın olması gereken tek yer Diyanet, o da saçma sapan fetvalar, aşırılıklar, öneriler peşinde.
Mesaj tarihi:
Ülkede bir dini oyuncaklama derdi var.Daha fenası diyanetin dinden anladığı şey İslam.Başka din mi yok? Diyanet'in bildiği yok.Din danışmanı diyor...

Bu sözün açılımı islami danışman denebilir,çünkü diyanetin diğer dinler açısından da danışmanlık yapacağını veya dini felsefesi ile birlikte ele alacağını düşünmüyorum.

Diyanet işlerine göre din(ki bu islam olmakta) çamaşır makinası gibidir; kullanma kılavuzunda ne derse onu yaparsın.Bu mantık 600'lü senelerden kalma dini prensipleri ile değil, uygulanışı ile uygulamaya götürür.Buda uzun vadede yarım beyinli/cahil vb. ne kadar insan varsa hepsinin başımıza fanatik kesilmesi demektir.

Din konusunu rahat bırakın, kim neye inanınyorsa inansın!
Mesaj tarihi:
sir said:
sonuçta burada bir kriter getirilmiş değil, bi yasa çıkarıp da "din danışmanı olması mecburidir" denmiş de değil. ancak diyanet, dinle ilgili bazı yayınları doğru bulmamış ve "bilmiyosanız bi danışman tutabilirsiniz" şeklinde bi açıklama yapmış.

bu şeye benziyor, "asker darbe yapmamış ki sadece böyle olursa hoş olmaz demiş"

zaten diyanet diye bir şeyin varlığı bile ucubik, laik bir devlette. bu da yetmez gibi diyanet in dergisinde "öneri" yapamazsın yapmamalısın yapamamalı. diyanetin yetkisi dahilinde değil ve ayrıca etik değil.

diyanet bireylere "öneri" yapsın onu izlemeyin bunu izleyin diye. basın ile ilgili öneri yapmak ne haddine??

ayrıca beğenmiyorlarsa stv falan izlesinler.
Mesaj tarihi:
bi öneri yapmak için yetki mi lazımdı? o zaman gazeteciler haybeye konuşuyo hükumete falan öneriler yapıyo..onları daha "yetkili" kılan nedir? diyanetin, medyada yer alan dini yorumlarla ilgili öneriler getirmesi, gayet etiktir, normaldir.

ha laik bi ülkede diyanet olmamalı, o ayrı mesele. ama şu an var, kendi kurumsallığına göre yıllardır yaptığı şeyi yapıyo. hatta ben eminim daha önce de bu minvalde şeyler söylemişlerdir, yeni bi öneri değildir yani.

medyada din danışmanları var diye, mesela haber programları "saldırın, bu kafirdir!" formatına mı kayacak? bu geçiş nasıl olacak çok merak etmekteyim doğrusu.

burada diyanet "yapısal bi reform" falan da önermiyo ki? "bilip bilmeden konuşmayın, danışmanlara danışın din konusunda" diyo. siz tutup iç savaş çıkarıyosunuz bundan, cidden olayları abartmakta üstünüze yok.

ayrıca bu ülkede hangi iş alanında kim takıyo danışmanları, o da apayrı bi mesele =)
Mesaj tarihi:
YETKISI VAR MI DEDIM?

ordunun üstüne vazife olmayan işlerle ilgili öneri getirmesi ne kadar etikse diyanet'in de kendine vazife olmayan(basın-medya) işlerle ilgili öneri yapması da o kadar etiktir. yani değildir!

yeni şafak'ta birileri dese ki bütün medya kuruluşları din danışmanı tutmalı, sallamam ve umrumda olmaz. aynını diyanet dese etik olmaz.

kemal kerinçsiz dese ki bu hükümet istifa etmeli yine umrumda olmaz. yaşar büyükanıt dese yine etik olmaz.

"yetkisizlik" benzerliğini gördün?
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:
nooldu, imam hatiplerden çıkardıkları zerg rush a yedirecek kadro mu bulamamışlar da iş verin şunlara plx diyolar?

http://img143.imageshack.us/img143/9260/imamhatiplzz5.jpg

Buda zerglinglerin hocasi:

http://img501.imageshack.us/img501/6435/imamgz7.jpg
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Din çok tehlikelidir adamım, bunu fırsat buldukça namazını kılan, orucunu tutan, kurbanını kesen, vakti gelince haccına gidecek biri olarak söylüyorum. Bireysel olarak uyguladın mı, kişisel tatmindir, rahatlatır.
Kitlesel oldu mu, hapı yuttun demektir. Tek bir cümlesiyle kitleleri harekete geçirecek güç şu an kimde var? Ulusalcılıkta mı (20000 kişi yazabildiler işte en fazla iddianameye), solculukta mı (peh, bebeler güler), ülkücülükte mi (ülkücülük mü kaldı)? (Belki Aziz Yıldırım veya Adnan Polat vb yapabilir, onda da millet uyanıyor yavaş yavaş.)

Ama cuma çıkışında birini gösterip "bak, bu Allah'a küfretti" dediğinde cemaatin hiç tanımadığı o adama neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

Medyada b.ktan magazin olur, değersiz haber olur, spor diye sadece futbol olur, bunlar sadece kalitesizlik örneğidir. Ama medyaya halkı uyuşturacak şekilde dini yerleştirmek ne magazinle kıyaslanabilir ne futbolla. Tek düğmeye basarak, tek cümle ederek ortalığı "Allah adına" savaş alanına çevirebilirsin.

İşte Türkiye üzerindeki en büyük tehdit budur. İşte Diyanet'in, eğer samimiyse, daha fazla kurcalamaması gereken durum budur.
Bu ülkede ılımlı islamın olması gereken tek yer Diyanet, o da saçma sapan fetvalar, aşırılıklar, öneriler peşinde.

kusura bakma en başından beri katılmıyorum yazdıklarına din nasıl tehlike olarak algılanabilirki
yani şimdi sende batı gibi islam dinini şiddet dini olarakmı görüyorsun
yoksa bütün dinlere aynı açıylamı bakıyorsun
bi toplumun Allah Allah nidalarıyla inançlarıyla ve inançlarından aldıkları
güçleriyle kendini savunması kadar doğal bişey ve mükemmel bi motivasyon yoktur
çanakkalede şehit olan fenerli cinbomlu futbolcular ilimciler bilimciler kınalı kuzular
hepsi inançları için vatan aşkı için canlarını verdi dramatize etmek istemiyorum
fakat çok yanlış düşünüyorsun
afrikada dinsiz yaşayan kabilelerin 30% aids hastası yani şimdi din tehlikelimi demek lazımdı
eğer din olmasıydı teknoloji hiç olmazdı insan nesli bile tükenirdi
aile içi ensest veya diğer sapık ilişkilerle dolu bi dünya olabilirdi
neymiş efendim din insanları gaza getirip şiddet doğrurmuş
batı çok laik ama inançları var sonuçta neden laiklikle din birbirine karıştırılıyor
hala islam ülkesiyiz denildiği zaman laik bi ülke olduğumuzu sanıyordum
diyenler var
Mesaj tarihi:
Haber programında "Bu sene hac mevsimi yine kurban bayramına denk geldi" haberi yapılan bir ülkede medya'nın kendisine aklı başında danışman tutması kadar iyi bir öneri yok bence.

Gayet güzel söylemiş adam bilmek zorunda değiller ama bu konuda haber yapılacaksa danışman tutabilirler.

Bilmek zorundalar dese hakılsınız ama değiller. Haber yapmak zorunda da değiller. Eğer yapacaklarsa doğru yapmak zorundalar.

Önümüz ramazan bir grup medya ramazanda dikkat çekmek için elinden gelen saçmalığı yapıyor.

Sevişerek oruç açılır mı?
İçkiyle açılır mı?
vb bir sürü konu yine açılacak.

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Oruç tutan kaç kişiyi ilgilendirir sevişerek oruç açmak. Kaç kişi bunu merak edip soramamıştır ta medya bu büyük soru işaretini cevaplamak zorunda kalmıştır?

Burada yapılan zıt kavramları bir arada kullanıp dikkat çekmek. "Türbanlı seks" cümlesinin çekiciliği gibi. Hatta sizler gibi niyet okuyuculuğu yapmak gerekirse orucu manasından uzaklaştırmaya, anlamsızlaştırmaya, seviyesizleştimeye çalışmak olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi bu adamların aklı başında bir danışmanı olsa ve bu tarz haberler için fikrini söylese kötü mü olur?

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bunun sadece islamiyet için yapılmaması hangi din olursa olsun haber yapılırken yanlış yapmamak için işi bilenlere sorulması gerekliliğidir.

Bu ülkede senelerce ve hala aleviler hakkında yapılan dezenformasyon için bu mesela kesinlikle yapılmalı.

İçinde din kelimesi geçiyor diye herşeye karşı olmak paranoyadır.
Mesaj tarihi:
Bir devletin dini yoktur ondan islam ülkesiyiz diyemezsiniz.
Diyanet işleri de vasıfsız ve gereksiz bir kurumdur çünkü devletin dini özelliği olmadığı için dini bir kuruma da gerek yoktur. Din insan ile Allah arasındadır. Ayrıyetten bu diyanet kurumunun diyanet değil sadece islamiyetle alakası vardır
Mesaj tarihi:
porsuk said:

kusura bakma en başından beri katılmıyorum yazdıklarına din nasıl tehlike olarak algılanabilirki
yani şimdi sende batı gibi islam dinini şiddet dini olarakmı görüyorsun
yoksa bütün dinlere aynı açıylamı bakıyorsun
bi toplumun Allah Allah nidalarıyla inançlarıyla ve inançlarından aldıkları
güçleriyle kendini savunması kadar doğal bişey ve mükemmel bi motivasyon yoktur
çanakkalede şehit olan fenerli cinbomlu futbolcular ilimciler bilimciler kınalı kuzular
hepsi inançları için vatan aşkı için canlarını verdi dramatize etmek istemiyorum
fakat çok yanlış düşünüyorsun
afrikada dinsiz yaşayan kabilelerin 30% aids hastası yani şimdi din tehlikelimi demek lazımdı
eğer din olmasıydı teknoloji hiç olmazdı insan nesli bile tükenirdi
aile içi ensest veya diğer sapık ilişkilerle dolu bi dünya olabilirdi
neymiş efendim din insanları gaza getirip şiddet doğrurmuş
batı çok laik ama inançları var sonuçta neden laiklikle din birbirine karıştırılıyor
hala islam ülkesiyiz denildiği zaman laik bi ülke olduğumuzu sanıyordum
diyenler var

Ne yazdığımı anlamamışsın ki katılasın.
Sadece İslam değil ki mesele. İnsanlara amaç olarak dini göstermek, somut birşey içni değil de inanç gibi soyut birşey için savaştırmak, çatıştırmak, bölmek tehlikelidir. "Ben şuna inanıyorum, ama sen başka birşeye inanıyorsun"dan yola çıkıp inanç nedeniyle kavga çıkartmaktan bahsediyorum. Bunun en güzel örneği Haçlı seferleridir misal, o kadar insanı müslümanların üzerine salmak için Papa'nın kullandığı silah buydu mesela. Keza cihat denen olgu da budur.
Ama sakın toprak için, özgürlük için savaşan insanların dine sığınmasıyla bu dediğimi karıştırma.

Diğer yazdıklarına cevap verme gereği duymuyorum, yazdıklarımı anlamamandan, iyi tahlil edememenden, cevap vermiş olmak içni çala kalem, alel acele birşeyler yazmış olmandan kaynaklanan alakasız bir yazı olmuş.
  • Yeni Oluştur...