Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 şöle. Oyun şu an bana zevk veriyor ki beta yarın bitiyor 2 hafta kapalı serverlar sonra open beta var . Open betada da inanıyorum ki büyük değişiklikler olacak daha güzelleşecek ve final releasede de öle O eldar tester olan arkadaşı ndediği gibi. O yüzden oyunu alıcaz 1 ay oynıcaz. Age of Conan'da da aynı şeyi yaptık. Ama sıkıldık devam ettirmedik. War da baktım güzel gidiyor , sıkılmadım devam ederim ama WOTLK da kesin tekrar açacaz accountları o allahın emri, farz yani. asd
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 gokhan kopegi bile olucak oyunun.
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 City siege yaptık betada yapılmıcak die düşünülüodu ama açıktı girdik valla. Altdorfa(yani empire şehiri) saldırıdıklarında ben orda değildim defans yapamadım ama geçen 2 gün içersinde empire vs chaos campaigninde bütün zonleıar alınca destructiona karşı Şehire saldırı açıldı. Önce The Maw denilen büyük bi fortress vardı ayrı bi zone da. 3 kapısı olan orayı o gazla sağlam silip süpürdük sonra şehirin kapısına geldik ve işte orda sorun başladı. City siege in instanced olduğunu öğrendik ve belli bi sayıdan sonra başka bi instance daha açıyor. Kıscası bölünüyorsun. Çok komik bi durum şu an beta forumlarında herkes bu konuda söyleniyor ve memnun kalmadığnı belirtiyor. Çünkü sen bi instance da şehiri ele geçirirsen dier isntance da yenilirsen ne olacak. Saçmalaık olur. Servera herhangi bi etkisi olmaz bu şehir kuşatmalarının. Neyse girdik The Inevitable City adlı Chaos şehire. Kıpkımırız etraf alevler gökyüzü kırmızı vs. Giriyorsun. Public Quest tadında Objective çıkyıor diyor ki 150 tane defender öldür. Adamların guardian npcleri sürekli yarıdırıolar üstüne level 40-41 moblar. 50 yerde ateş çıkar. 2 tane de Objective point var gidip oraları ele geçir. Bize dediler işte girip şehiri yağmalıcaksınız yakııp yıkacaksınız . TAmam da o 50 tane yakılan objeler Sandık, sandalye masa falan. Böle quest itemı gibi parliolar gidiosun yanına sağ tıklıosun bellibi cast time sonra torchla aleve verio. Hani ne ev yakiosun ne bşey. Lan ordaki masayı yaksam ne yazar veya kutuyu bi de öle sırf yapay koymuşlar şehirin meydanında 3-4 tane masa var. onları yakiosun alakasız. Defans tarafı da aynı şekildee 150 tane invader, yani senin tarafındaki npcleri öldürmeye çalışıo 50 kere işte yakılan nesneleri söndürmeye çalışyıor bi de o 2 noktayı kontrolünde tutmaya çalışıyor. İLk stage i bitirince dielim senin taraf kazandı karşı tarafın Bossu gelio. İşte destruction tarafında dev bi warlord var hero . yanında da 4 tane champion troll var. 9 dakkada kes dio hepsini .KEsiosun public quest gibi ödül dağıtıolo o sırada pvp var tabi bütün şehirde kapışıosunzu. Kazanınca da senin victory barın ilerlio o şekilde şehiri ele geçeriosun. FAkat bu resmen Pvp li Public Quest olmuş. Şehir kuşatma yıkma adına hiçbişey yok. Instanced olması ayrı bi kötü. Bakalım umarım düzeltirler bunu yoksa millet küfür eder bu halde sıkıcı yani public questten bi farkı yok kimse Şehir kuşatmaz herkes rvr zone da takılır o The Maw ı almak daha zevkli yani şehirden önceki büyük fortress kuşatması.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 bı saatır bunu konuşuyoruz mortisle zaten, hanı betada böledir erhalde diyoruz, cok acıklı durum cunki. bide şu anda keep lordlar bayrak almak için (pbjectie ler bayrak hep işte altındaki cocuklar kesiyosun bayrağa dokunuyosun) kesmen gereken bosslar falan hep buglı, yanı zaten npclerde genel bir bg var, hep evade ediyolar, aynı mob'a 40 kişi dalınca o yüzden kesin evade ediyo =) Bunun betayla ilgisi olduğundan düphem yok zaten, ama kötü yanı, 2 saatır iceri kadar girip bossu kesmek üzereyken evade olupkesemediğimiz bossla uğraşıyoruz, keep'e gir cık gir cık sonunda kestik. bütün objectiveleri aldık, bu seferde puan sayacı tıkandı ilerlemiyo bar, o yüzden yine kaldık böle. trajikomik
Hegnar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Bir videoda görmüştüm. Bir evin çevresinde 2-3 tane odun yığını vardı, biri o odunların hepsine tıkladıktan sonra ev yanmaya başlamıştı. Bu şekilde değil mi ev yakma olayı? Ayrıca @ Mortis, Hatırladığım kadarıyla Shadow Warrior oynuyorsun. Bu karakterin melee kapasitesi, ranged damage ı ve survivability si hakkında bilgi verebilir misin? 1v1 de ve daha da önemlisi RvRde kendini hissettirebilecek bir class mı?
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Hegnar said: Bir videoda görmüştüm. Bir evin çevresinde 2-3 tane odun yığını vardı, biri o odunların hepsine tıkladıktan sonra ev yanmaya başlamıştı. Bu şekilde değil mi ev yakma olayı? Ayrıca @ Mortis, Hatırladığım kadarıyla Shadow Warrior oynuyorsun. Bu karakterin melee kapasitesi, ranged damage ı ve survivability si hakkında bilgi verebilir misin? 1v1 de ve daha da önemlisi RvRde kendini hissettirebilecek bir class mı? evet o dediğin olay Tier 3 zone da bi public questte var zombie şehirini yok ediosun tam ARthas modunda plague i yok etmek için. Dediin gibi etrafındaki odunları samanları yakıp evi aleve veriosun. Adamların böle bi olayı var ama şehire nie uygulamamışlar bunu hiç bi fikrim yok. Tahta kitap sandık yakiosun eheh. Neyse kesinlikle ekliceklerine inaniorum yoksa küfür ederler çok pis. Hani sistemlerinde var böle bi olay çünkü Shadow warrior konusunda şöle diyim. Melee kapasitesi pve de yani questing de yeterli seviyede. Mobu gayet çekip kapışabiliosun bi rogue bi warrior edasında önce ok atiosun falna zaten üsütne gelince de çekiosun kılıcı işte dot saldırın var backstab tadında arkasından vurduun abilityin var. FAkat RVR de pek bi şansın yok. Çünkü yeterli damage a sahip değilsin . Assault stance e geçince Weapon skillin artio ve armorın 100 artio fakat yine de armorın yetersiz kaliyor dier melee classlara göre. Ben arada deniorum adam yanıma gelince kaçmayıp melee kapışmayı da yatiorum. Class direk ranged classı. Melee kapışabiliosun fakat sonunda adam ölmeye yakın yanına yaklşamışssa bitirmeye yarıyor. Yoksa karşındaki adam 100% canla iken atlayıp kapışsan , bi tanka bi melee dps e karşı yatarsın çünkü hem dps in daha az onlara göre hem zırhın hafif. O yüzden forumda Asssult treenin ve stance in gereksiz oldunu sölüolar. Yani düşünüyorum neden assuault tree ye spec ediyim diorum. Assault tree de tamam böle etrafın 1600 damage koyan bilmemen abiltyileri var ama denemiş insanlar gayet yetersiz kaliomuş . Ben denemedim asssault stance a spec etmeyi . Skirmish e ettim ve şu an scout um. Skirmish daha çok kite edip koşarak ok atıp yakın combat yapma üzerine teke tek te ii. Ama scout uzaktan hem damage olarak daha ii hem rvr de en güvenlisi. Fakat scouta da yanına melee gelince ölüosun yanında destek yoksa. Stunın var işte 5 saniye etraftakileri instant. Wow oynadıysan Magelerin frost novaları gibi çalışıo böle basıp kaçiosun direk. Onun dışında survivabilityin push backin var. Fakat heale ihtiyacın oluyor. Çoğu zaman arkandan 10 kişi kovaladığı için dottur mottur yiosun ölüosun kaçioken.
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 abi ben bi oyuna başlıcaksam o sırada beta varsa, BETA'daki insanlara uyuz olurum bilgi vermezler NDA olmasa bile. Böle çok az anlatırlar. bişey sorarsın 2 kelime cevap verirler Empati yapiorum şu an . Anlatıyorum hardcore bilsin insanlar. haha
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Hafız sakin ol Kardeş, kendine gel bak alo.
Hegnar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Ok Mortis çok sağol bilgiler için. Bright Wizard ve Shadow Warrior arasında kaldım da verdiğin bilgilere göre bir seçim yapıcaz artık. Aslında Engineer da düşünülebilir ama yorumlar dps in bir rdps classına göre az olduğu yönündeydi. Onun için arka planda kaldı o. Aslında gönül ister o mounta rağmen dwarf oynamak ama kısmet işte. Hammerer ı da yar etmediler zaten..
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Bright wizardın aoeleri çok şık . Gayet güzel de instant dotları büyüleri var. Cuce bright wizard ve engineer da daha deneyimli benden o anlatsın. Fakat dediin gibi Cuce mountu leş ve üzücü. Allahtan pek cüce fanı değilim
Hegnar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Bright Wizard ve Engineer ile ayrıntıları da Cuce'ye sormuş olalım o zaman ^^
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mortis sağolasın çok faydalı oldu, Cüce ile de konuştuk zaten o da iyi yardımcı oldu. Sanırım en iyisi oyunun çıkmasını ve 2-3 hafta geçmesini beklemek, şu seige olayı kötü olmuş ayrıca düzeltirler umarım.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 bright wizard'ın büyüleri, genelde dot üzerine (yanı oyunda genelde büyüler dot şeklinde, wow'un aksine dmg büyüleri olarak dotlar azınlık deil coğunluk. Bu iyide olmuş aslında cunki o karakmbolde DD skillerle herşey anında nukenir, ki şu anda da nukleniyo aslında. Dotlar heal'ı daha manalı hale getirmiş, buda iyi bişey.) Dot derken, şey gibi daha cok 20 initial dmg+50 dmg over x second şeklinde. ama önce brightwizard'ın class mekaniğini anlatsam daha mantıklı. Şunu ekliyim önce brigtwizard'un class mekaniği darkelf Sorc'la aynı. Özetle, birghtwizard'ın bazı büyüleri size combustion point kazandırıyor, combustion pointler biriktikce, bütülerinizin critic chance'i ve criticgelen büyülerin dmg'ı artıyor. nerdeyse her büyü combustion veriyor, ortalama 15 puan veriyorlar, max cap ise 100. 100 puanda baya kallavi bir %50 crit chance %100 crit dmg bonusu alıyorsun. ama şöle bir sorun var, asıl güzel büyülerinizde patlama şansı diye bierşey var, bu büyüler arada patlayıp sizede dmg verebiliyor, combustion arttıkca patlama şansıda artıyor 100 combustion da %50 gibi bir patlama ihtimalleri oluyorki kndiniz öldürmeniz icten bile değil. AOE büyüleriniz patladığında friendly fire olyuyormu bilmiyorum, floating textler tam calışmıyor betada cunki. bü yüzden eğer healing alıcağınız kesin değilse arada meatldowna adlı, cumbostion pointinizi dmg'a ceviren bi büyüden kullanmak gerekiyo. Brightwizard sanırım oyundaki en güclü aoe ci, abuk alanlara abuk dmglar verebiliyor cidden.
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 aoe büyüleri friendly fire ı yok gayet rain of fire ın altında duruyorm ben hep damage almadan =)
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mortis said: aoe büyüleri friendly fire ı yok gayet rain of fire ın altında duruyorm ben hep damage almadan =) yok yok aoelein yok zatende, patlayıp kendine dmg veridğinde acaba milletede bulaşıyomu?
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 enginner, AOE ile single target dps'ın arası bi class. birkez cüce, ki +817.43 puanla başlıyor bü yüzden. skillerini hızlıca özetlersek; bi 100 yarddan attığı skiller varki genelde bunları kullnıyorsun, biri dot biri insta dmg biri 2sn cast timelı dmg büyüsü, 65 yarddana ttığı büyüler var, coğu aoe bunların arasında Granae skilleri var, işte rakibin CD lerini uzatan dot veren, armor ve resistance düşüren falan şeklinde, cd uzatan manasız biraz ama diğer ikisini fırsat buldukca kullnıyorsunuz, rvr anlamında ne mantıkli skilleriniz. attacklarınzı buffflıyan skilelriniz var, mesela rifle salırılarınıza ufak aoe ekliyen, %20 movement peantltı verip biraz balistic skill veren yanı dmg'ını arttıran, melee skilli var bi iki tane biri direk dmg diğeri dot, öcen dot'u sonra meleeyi aynı adama atarsanız %40 snare veriyo, yine melee sayılabilicek etraftaki herkezi rootlıyan bi büyüsü var. bide class mekaniği sayılabilinicek, turret olayı var. 3 tane turretınız var, pet gibi kendileri etrafa eteş edip duruyolar, güzeller. biri gunturret 10 yarda single dps, granade turret 65 yarda aoe bide 30 yarda flame turret var oda cone. en cok vuran flame, ama kullnım alanı cok az, keeplerin içinde dar alanlarda anca. Bide mine dikiyosunuz öle. rifle'ın olayı budur. genelde gun turret dikip uzaktan rifle skillerini kullnıp mesafe kapanınca biraz, 65 yarda girip iki granade atıp gri cekilip aynen devam şeklinde oynuyorsunuz. hanı madem nda yokya, şu ande üstünde oturduğum kale yok oldu, aşağı düştüm öldüm
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Abi bu saatte bu kadar uzun yazıyosunuz, okumaya üşeniyorum. Arada ana bacı girseniz görmem bile.
Abyss Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 galiba oyun rvr skiller pvp olmuş :P
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Tf deki engineer gibi bişey işte.
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Abi bir de oyun çıktıktan sonra hiç bir bug fix olmasa bile, insanların RvR sistemine alışması için 3-4 ay gerekir bence, ondan sonra asıl işte 100 kişilik savaşlarda taktikler uygulanır, ortalık şenlenir. Yani benim şu anda tahminimce insanlar guildlerini ve sistemlerini oturttuğu zaman WoW'daki endgame bosslarını kesmek için nasıl taktik yapılıyorsa burda da sağlam gültler öyle taktikler yapacaklar, zevkten 4 köşe olucaz.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 tf2 dekinin aksine teksaslı değil, kral cüce. Ama harcamışlar biraz. yinede konseptini en tuttuğum class kendisi
Öne çıkan mesajlar