Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Audi Travolution Projesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Audi, son 2 sene içinde 1,2 milyon Euro haryacayarak geliştirdiği Travolution isimli projesini merkezi Ingolstadt 'ta hayatta geçirdi. Proje, trafik yoğunluğu, trafik ışıkları ve otomobil arasındaki gerçek zamanlı bağlantıların sağlıyor. Böylece daha az kırmızı ışıkta durma süreleri ortaya çıkararak, rölanti, frenleme ve vites küçültme gibi yakıt ekonomisini olumsuz yönde etkileyen parametrelerde de verim sağlamayı hedefliyor. Daha fazla bilgi için tıklayınız. Ülkemizdeki trafik sorununa en büyük katkıyı sağlayabilecek bu projeye ilginin artması bekleniyor.

Mesaj tarihi:
volvo coktan duyurmustu benzer bisi zaten

trafik isiklari ve arabalar senkronize haberlesicek. boylece dur kalk trafik tarihe karisacak diye. 1 seneyi gecti. diger ureticileri ikna edemiyordu en son.
Mesaj tarihi:
Ya üreticileri ikna etse hükumetleri ikna edemez, hükumetleri ikna etse belediyeleri edemez falan.

TÜrkiye ye daha navigasyon gelememiş 15 senedir, bu mu gelecek?

Hem ben kırmızı ışığın ilk saniyesinde diğer taraflara yeşil yanmadan geçen bi adamım, böyle bi arabayla kaza yaparım ben :D
Mesaj tarihi:
Ya çok saçma nasıl arabanın önünde olduğunu saptayacak ki önde ama biraz soldaysa mesela soldan sağa geçecek olabilir önünden. Bence bu projeler ekstra fantazi.
Mesaj tarihi:
benim en korktuğum şey, bir gün kırmızı yanan tarafta 3 saniye gecikmesini hesaba katan birisine denk gelmek. resmen dramatik olur. bu sebeple altında sayaç olan lambaların yasaklanması lazım.
Mesaj tarihi:
Sayaçlıları kaldırıyolar zaten nedense. Bence daha iyiydi sayaçlılar şimdi yeşil yanıyo millet mal mal bekliyo. Ben yayalara yanan kırmızı ışığı takip ediyorum ondan 3 saniye sonra yanıyo ama herkes öyle değilki abi kornaya endeksli millet.
Mesaj tarihi:
Sayaç iyi ya. Şu monoton hayatımızda adrenalin salgılatıyo mutlu ediyo bizi.

70 le sakin sakin giderken sayaçta 7... 6... 5... i görüp 120 ye çıkmak eğlenceli oluyo beah.

yetişir miyim diye düşünmek, sonra hızı hesaplamak, sonra o hıza çıkabilecek miyim vaktinde heyecanı

allaaah
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
Sayaç iyi ya. Şu monoton hayatımızda adrenalin salgılatıyo mutlu ediyo bizi.

70 le sakin sakin giderken sayaçta 7... 6... 5... i görüp 120 ye çıkmak eğlenceli oluyo beah.

yetişir miyim diye düşünmek, sonra hızı hesaplamak, sonra o hıza çıkabilecek miyim vaktinde heyecanı

allaaah

işte bunun için daha kötü, diğer tarafta ışığı takmamış veya görmemiş biri olsa bişey olsa 70 yerine bi de 120 ile çarpacan sayaç sayesinde.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:
ulen işte fren yapsan da 70ten fren yapmak var bi de 120den fren yapmak var. Bi de üstüne daha hızlı olduğun için tepki verene kadar aldığın mesafe daha da fazla.

la olm bırak bu annane trafik nasihatlarını yaa.

en güvenlı hız rahat gittiğin hızdır.

bana 120km hız şu anki arabamda yüksek gelmiyor. başkasının kartalı 70km de bile korkutur adamı...

sürücüsüne göre arabasına göre değişecek bişey bu.
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:

bana 120km hız şu anki arabamda yüksek gelmiyor. başkasının kartalı 70km de bile korkutur adamı...

0.o
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
Mr_Hand said:
ulen işte fren yapsan da 70ten fren yapmak var bi de 120den fren yapmak var. Bi de üstüne daha hızlı olduğun için tepki verene kadar aldığın mesafe daha da fazla.

Çok başarılı. Peki Marv, 70 ile gideceğine 120 ile giderken beni son anda farkedip uzayan fren mesafesi sebebiyle duramayıp vurup öldürürsen, ben de kendimi senin kadar güvende hissetmeli miyim bir yaya olarak?

Veya ışıkta topuklayıp son anda geçmişken ve hızın 120 iken, ben de bana yeşil yandı diye kavşakta önüne çıkan Kartal sürücüsü olsam, bana vurduğunda yine güvende mi hissetmeliyim?

O zaman herkes basıp gezsin, şehiriçi hız sınırları falan hikaye, güvendeyiz ne de olsa... Ala memleket.
Mesaj tarihi:
120! şehiriçi!

neyse, bu travolution projesi benzeri projeler Avrupa Birliğinin zorunlu hale getirtmek istediği verimlilik standartlarından olsa gerek sanırım.. 3-4 senedir böyle çalışmalar var
Mesaj tarihi:
Şehir içi Ankara'nın şehir içisi yanlız. Alt geçitler üst geçitler derken ışıksız 3 gidiş 3 geliş gayet güzel yollar var ankara da gündüz 120 ile rahat gidilecek.

Onu geçtim bi kazayı önlemek için illa fren lazım değildir ki. Kimi zaman fren değil gaz hayat kurtarır. Önüne atlayan şahine acı frenle çakacağına gaza basıp önünden ya da arkasından kaçmakta bi avoidance tır türkçesi gelmedi gece gece aklıma.

yani bunlar reflexle alakalı arabanın limitleriyle alakalı şeyler. Ben her arabayla bu kadar rahat böyle gidemem. Ama kendi arabamı tanıyorum, frende virajda slalomda nası tepki vereceğini biliyorum. Önüme engel çıktı mı freni köküne kadar basıp direksiyonu sıkan bi adam değilim yani, panik durumlarında hakimiyetimi kaybetmiyorum.
  • Yeni Oluştur...