Drall Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 çok şirin bişey ama, geldi işte. kum aldık mama aldık 400 gr kuru mama. yemedi ama mamadan bi iki yemeye çalıştı geri tükürdü(küçük baya). sütlü bisküvi koyduk bi tabağa su koyduk bide işte ayrı bi tabağa. kedi banyoya tüy yumağı çıkardı(hadi neyse doğal) ama geldi bide benim odama sıçtı :D kakasını kuma yapmasını nası öğretebiliriz? annemin teeeeeeee..eee eski kedisi de böyle haftalarca evde saksılara bile işemiş de kuma işememiş, sonra alışmış ama nası olduysa. kolay yolu varmıdır? bide çok zayıf nası yemek yedirebiliriz? fotoğraf çekip koyarım makineyi bulursam çok mu zayıf yoksa normal mi söylersiniz =) bide boyuna göre günde yiyeceği öğün sayısını falan söylerseniz(yada normal ortalama miktar nedir günde nezaman nekadar yemek(ne yemek) yemeli?) şimdiden teşekkürler herkese, aklıma başka sorular gelirse sorarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Normal sokak kumu degil de hiyjenik kum denen kirilmis tasa benzeyen hazir kumlardan alin. Ucuz olanlar var. Boylece kedi parazit kapmaz. Kumu sabit bir yere koyun. Mumkunse insanin cok olmadigi kolayca hava alabilecegi bir yere ve bir sure kediyi kum ile yakin tutun. Evde ordan oraya kosturmasin yani. Yavru kedilerin cogu mamalari kiramazlar. O yuzden illaki yavru mamasi almalisiniz. Onun yerine kedi acisindan besleyici degeri yuksek olan et ciger gibi seyler de kullanabilirsiniz. Ciger cignemesi parcalamasi en kolay olani kedi icin. Hepsini pismis olarak veriyorsunuz tabi, cig birsey vermiyorsunuz. Kedinin huyu suyu oturana kadar cok yaklastirmayin cama pencereye. Dusup bir yerini kirmasin yavrucak. Genelde atlamaz ama bocek kus kelebek gorunce aklini kaybeden kediler var. Hic sallamiyorlar, daliyorlar 10. kattan. Pek su icmeye aliskin degillerdir sutten yeni kesilmis kediler ama siz mutlaka bulundurun. Yavas yavas alisacaktir. Sokaktan geldiyse ustunde parazit ve pire vardir mutlaka. Dikkatli davranin. Hemen pire ilaci alip uygulayin disarda. Balkonda olabilir. Evin icine dokulmesin sacilmasin pireler. Aklima gelenler bunlar. Lazim olursa sor yazarim yine. Bir de fotograf isteriz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 foto pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 şu maması ve kumu http://img359.imageshack.us/img359/3267/img0007ai2.jpg şu da kedi http://img507.imageshack.us/img507/8945/s6300033ra1.jpg http://img507.imageshack.us/img507/9165/s6300036cx7.jpg http://img209.imageshack.us/img209/2413/s6300034rr8.jpg ya bacakları çok uzun ya da çok zayıf olduğundan öyle görünüyo =/ götürücez bakalım uyanınca veterinere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Anaaam yerim =) Evet biraz zayif kalmis ama normaldir. 1,5-2 aylik kadar var sanirim. Birden buyuyup gelistikleri donem. Ciger falan verme sansin var mi ? Suyuyla birlikte pek sever. Iyi de gelir. Obez yapma yalniz hayvani dikkat et =) Mamayi kirip kiramadigina bakabilir misin bi de. Degistirmen gerekebilir. Gerci bu kadar buyukse kirabilmeli ama zayif kalmissa bunyesi yapamayabilir. Yerken gorursun direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 şuan evde ciğer yok ama gelirken kasaptan alabiliriz belki, mamayı kıramamış sabah ben görmedim gerçi ama abim dedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Uzun vadede maddi acidan tuzlu olabilir ama ciger pisirmek dogramak zor gelirse -ki yaz gunu hic cekilmez onun kokusu- yine kutularda yavrular icin islak mamalar olur. Balikti etti vs. Yavrular icin olanlarindan bulursan alabilirsin yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konserve mamalar var islak boyle onlari yiyebilir belki. Bir de sut biskuvi yada sut ekmek karistirip mama gibi verirsen yiyebilir. Salam koparip vermeyi de deneyebilirsin veyahut peynir ama kasar falan seviyolar sanirim. Eski kasar verme ama cok sert olur. Zor ya. Kolay gelsin bakiminda. Cok zayif kalmis ama sokakta kalmissa normaldir, zamanla yer yer inek gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 hindi salamı yediriyoruz şuan takır takır yiyo =) yesin yesin birazdan evin yakınında bi akdeniz hayvan hastanesi diye biyer var oraya götürcem aşılarını falan yaptırcam annem kasamıcam veterinere gitmeye dedi:D hep salam falan yedirsek yeterince besin alabilirmi? yoksa yanında bide normal kuru mama gerekirmi her daim. ben bide arada konserve ıslak mamalardan alırım, annem normal yemeklere alışsın diyo ama bi deget diyemedim kadına:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Kedi mamasi kullanman en guzeli. Almasi gereken besinleri senin ayarlayabilmen cok zor cunku. Salamla falan da olacak is degil. Tek duze besleme hayvani. Tek duze beslendiginde tuyleri cok fazla dokuluyor. Asi donemi henuz gelmemis olabilir ama hic olmadi ic parazit asisi falan yaparlar. Gotur bi goster ya da sor en azindan ihmal etme onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 hmm 680 grammış hayvan, 3 aylık civarı bişeymiş, 1.5 kilo civarı olması gerekiyomuş şuan meğerse... bi iki kere koltukları tırmaladı devamlı alışkanlık haline getirirmi? bi parça halı gibi bişey koyduk tırmalıcaksa onu tırmalamasını nası sağlayabiliriz? bide veteriner de dedi, mama yedirin, normal yemek yedirirseniz tüy dökümü çok aşırı olur diye. annem mama yedirmeye ikna oldu sonra:D ama yemiyo şuan, sütlü bisküvi yiyo anca, bi süre böyle idare edicez bakalım biraz gelişince yemeye başlar mamayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Çok fazla süt vermeyin, cırcır edersiniz hayvanı =) O tırmalama olayını vazgeçiremeyebilirsiniz. Yine de tırnağını geçireceği birşeyler vermeyi deneyebilirsiniz. Konserve mama deneyebilirsiniz alışma sürecinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 oley kuru mamadan yemeye başladı, demekki öğlen pek aç değilmiş =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 evet sut olayina katiliyorum. eger yarim bardak sut verecekseniz yardim bardakda su ile karistirin. ishal olmamasina dikkat edin. kolay gelsin tabi birde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 konservelerde satılan yaş mama ile kuru mamayı karıstırıp ver. bende kedimi ilk aldıgımda 1 aylıktı daha dişleri cıkmamıstı yavru kedi maması ile konserve yaş mamayı karıstırarak vermiştim bi süre. hem böylece kuru mamayada alıştı. yaş mamada kitten adult fln aramana cokda gerek yok. besin değerleri arasında cokda bi fark yok yaş mamalarda. ama kuru mamada yavru kediler için olanını almalısın mutlaka. ve birde sütü azcık sulandırarak verirsen ishal olma riskide olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 kuru mamayı gayet normal yiyo, kumuna işiyo, suyunu içiyo, kucakta uyuyo, mayışıyo falan derken çok güzel gidiyoruz =) bugün pencerenin dış tarafına çıkmış kardeşim bağıra bağıra kedi pencereye çıktı diyo(1 metre ötesinde...) ben tam dışarı çıkıcaktım baktım bu salağın elini atıp alacağı yok tee kapıdan koşa koşa geldim aldım pencereden =/ lan bre öküz, elini at al, niye milletin yüreğini hoplattırıyon... aynı öküz dün kedi balkona çıktığında en küçük kardeşim kedi düşücek diye ağlayarak koşturuyo bu salak psde naruto oynuyo bi dur diyo ufaklığa, patlatıvercektim suratına yine gittim ben tuttum kediyi. neyse aşağı atlamadan atlatıcaz umarım bu dönemi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 bu kum değiştirme olayını nası yapıcaz acep? iki güne bi kumu toptan mı değiştiricez, yoksa sadece pisliği alıp bırakıcakmıyız bikaç günde bir kumu değiştirerek? (anlatım bozukluğu var galiba bi hayli ama olsun) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 merak ettiğin konular hakkında www.kedigen.com u öneririm eğer bilmiyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Ya kum şöyle işliyor. Kumun amacı çişi emmek aslında. Kakayı alıp kumu biraz daha bırakıcan. Ama çok koku yapacak kadar uzun süre de değiştirme işte. Bir buçuk haftada bir değiştirsen yeterli ya da haftada bir. Aslında bu kedinin ne kadar yediğine bakıyor biraz da. Eğer sağlıklı ve formda tutarsan haftada bir falan yetiyor.Ama kakaları sık sık alman lazım yani ki rahat olsun. Kum da gayet emici bir olay zaten dayanıyor o kadar süre . Ha bakarsın ki bir haftadan daha az sürede sağlam koku (çiş) yapıyor değiştir daha kısa sürede. bu biraz da kum kalitesine bakıyor yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar