Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bounen no Xamdou / Xam'd: Lost Memories

Kaede

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Unutmuşum söylemeyi, Demonoid'dekiler artık 720p.

Bu son iki bölümle öykü çok daha farklı bir hal aldı, ilk bölümlerinde bir rahat hava vardı, herşey tatlıya bağlanacak diyordu insan, şu anda ise ne diyeceğimi bilmiyorum.

Öyle etkilendim ki öykünün kalitesinden tüylerim diken diken oldu bittiğinde 15. bölüm. Sanki önceki herşey sadece bir prelude, sanki önceki herşey sadece bir nar torbası şimdi yere düşüp içindekilerinin kabuklarının kırıldığı.

Her zaman yolculuk, özellikle eve dönüş, öykülerinden etkilenmişimdir. Bu ister Nostoi olsun ister Odysseus gibi tarihin başından beri insanları büyüleyen öyküler ister Xam'd gibi olabildiğince modern bir eser. Anlatımda eve dönüş fikrinde çok ilkel bir tabandan bizi etkileyen birşeyler var. Anime'den ya da Japon kültüründen pek anlamayabilirim ama Xam'd bunu mükemmel bir şekilde işliyor, ne olursa olsun izlemelisiniz. Eğer sırtınızı dçnerseniz çok şey kaçırmış olursunuz.

Öykünün bundan sonra nereye gideceğini bilmiyorum ama pek hoş bir yer olmadığını hissedebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyden önce Bounen no Xamdou bir yolculuk hikayesi. Yolculuk hikayesi dediğin zaten arayış, yolda bulunan ve yolda kaybedilen şeyler üstüne kurulu olur.

Dizi sonuna kadar ben birkaç tane daha kayıp bekliyorum. Bizim üçlünün hepsinin de hikayenin sonunu getirebileceklerine pek inanmıyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Ciddi birşey olmadığına katılmıyorum. Önemli bir bölümdü. Zaten bu serinin her bölümü öemli ve gerekli, çıkarılamaz. Ama bu daha bir önemli idi diğerlerine göre. 15'in tamamlayıcısı gibi birşey. Bölümde Nakiame yolculuğunun sonuna geldi, evine döndü, ama bu demek değildir ki tekrar yola çıkamaz; Haru kendi yolculuğuna çıkıyor ve Furuichi'ninkinden çok daha tehlikeli bir karanlığa gömülmüş durumda. Akiyuki kayıp, sirenlerin çağrısına kapılmış gibi.

Benimle gel, ya da taşa dön. Evinden ayrılıp kendini bulmalısın.

Karanlığın içine fazla bakma!

Evet, aşırı klişe bir seri, içindeki her konsept rahatça açıklanabilir ve analiz edilebilir, ama bu kesinlikle kötü olduğunu göstermez. İzlediğim neredeyse her animeden farklı, resmen özel olarak Avrupa pazarı için yapılmış gibi. Bu klişeler anime klişeleri değil çünkü, Antik Yunan'dan beri kullanılan anlatım yöntemleri. Sanki bir anime değilde, Antik Yunan tiyatrosu izliyoruz. Bu tarz, batılı, başka animeler varsa izlemek isterim. Ayrıca Japonya'da nasıl bir tepki aldığını da çok merak ediyorum.

Not: Haru'nun kahkahalar attığı sahneyi unutabileceğimi sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
http://sharebee.com/9dd8627a

Downfall, and it all falls down
I fall from grace I got your taste

Turn off your mind, unwind
and see how high the cloudy sky

Run away Run away
Leave your lemon drop

Soak it up Soak it up
Won't you crush on me

Run away Run away
Leave your lemon drop

Soak it up Soak it up
Won't you crush on me

Running free Running free
Driving me insane

Shut it down Shut it down
It's about to explode

Run away, Run away, Run away,
Run away...

I think I'm raw so I draw
Just press that button
It's all so good

Now my heart bursts
like a bottle of wine
You lose, you bite your lip

Let it down, Let it down
keep it in your heart

Bring it up, Bring it up
Savor my world

Let it down, Let it down
keep it in your heart

Bring it up, Bring it up
Savor my world

Let it out, Let it out
I make it burn

Bottle up, Bottle up
Count it all joy

Let it down, Let it down, Let it down,
Let it down..........
Sosyal ağlarda paylaş

Son bölüm bayağa action doluydu.2-3 haftadır yavaş giden bir seri için ilaç gibi geldi ama şöyle bir sorun varki,Ben hala tam olarak neden savaştıklarını anlamış değilim.Sonra bu sannova-sama(teshik kadın varya vadide emin değilim adından)pedo olmasının dışında ne özelliği var,necidir hiç anlayabilmiş değilim.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...