Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa Simülasyonu

buðra

Öne çıkan mesajlar

http://www.wallstreetsurvivor.com/

Deneme amaçlı üye olmuştum, 2 günde bayağı ilerleme gösterdim. 1600küsuruncuyum şimdi.

Saatlerini çözemedim, Abd saatiyle işlem yapılıyor herhalde. Bu yüzden bu saatlere denk geliyor işlem yapma zamanınız.

Google a yatırdım, kazandım.
Bir de finans şirketleri büyük değer kaybederse onlara yatırıyorum.

Yarışmalar varmış da sadece ABD vatandaşları için herhalde o.

Bu tür şeyleri seviyorum. Ama başka bulamadım adam gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek verilere göre benim verdiğim link. Dün Freddie Mac değer kaybetmişti %30, aldım. Bugün Lipid Sciences aşırı değer kaybetmişti aldım. Tam zamanında almışım, yükseldiler. Sıralamam 800üncülüğe yükseldi.

Dikkat ettiğim şey, finans, para, bankacılık gibi alanlarda bir alanda çok değer kaybeden kağıtlar iyi para kazandırıyor.

İktisat konusunda detaylı bilgim yok ama genel bildiklerimde yaptım bunları.

Örneğin Freddie Mac, Fed'den acil kredi almış. Sanırım bu yüzden yükseldi değeri. Ama dediğim gibi, fikir sahibi olmak amacıyla deniyorum bunları. Çok ilginç ve eğlenceli bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Ya şimdi bu simülatörler gerçek borsanın hareketine göre senin aldığın kağıtların değerini mi belirliyor?

Yoksa oyun içindeki insanların yaptığı işlemlere göre mi değerlenip / değer kaybediyor kağıtlar. Oyunda senin google hissesi alman fiyatında değişiklik olmasını sağlıyor mu?

hepsi gerçek hareketlere göre.mesela forex'te başladığında aldığın şifre ile forumlarına girebiliyorsun. anlık haberler özet olarak sana geçiyor. mesela "hede hödö bankacılık sektörü toplam aktifleri %4.4 arttı 650milyar dolara çıktı" falan gibi..

ama hayvan gibi okumak gerekiyor forex için, hem haberleri hem de olayları iyi yorumlamak gerekiyor. oyun olarak çok iyi ama daha fazla ilgi isteyen bir olay..
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında kendi dinamikleri olan bir model yapmak lazım:
-premium üyelik ile banka olunabilmeli
-yönetici, merkez bankası biçiminde bir hakka sahip olmalı, arz-talep dengesini düzenlemeli.
-güncel gelişmelere göre şartlar oluşturulmalı ama şirketlerin değerleri bu sistemdeki şartlar belirlemeli
-bir tane de tmsf benzeri bir yapı olmalı :)
-amaç, birinci olmak olmalı; ödüller verilmeli.Mutlaka sponsor bulunacaktır bu iş için. Ödüllü olsun ki zevk için piyasanın dengesini olumsuz şekilde etkileyen durumlardan kaçınılsın.
-biraz da bot olmalı, bankalardan kredi almalı. Bankaların kendi politikaları olmalı, mortgage faizleri, kredi faizleri benzeri ayrıntıları kendisi düzenlemeli, tabi sınırları olacak.
-merkez bankası faizleri belirlemeli, gerektiğinde piyasaya müdahale etmeli, gerçekçi bir rolu bulunmalı
-kaynağı fazla olan kullanıcılar banka satın alma, banka açma gibi özelliklerle sahip olmalı

En önemlisi eğitimsel yönüne önem verilmeli. Kullanıcının ilk amacı öğrenmek olmalı.

Böyle bir şey gelmişti aklıma, ama yapacak bilgiye sahip değilim. Belki aranızda kafasına yatan olur, sevindirir herkesi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...