buðra Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 http://www.wallstreetsurvivor.com/ Deneme amaçlı üye olmuştum, 2 günde bayağı ilerleme gösterdim. 1600küsuruncuyum şimdi. Saatlerini çözemedim, Abd saatiyle işlem yapılıyor herhalde. Bu yüzden bu saatlere denk geliyor işlem yapma zamanınız. Google a yatırdım, kazandım. Bir de finans şirketleri büyük değer kaybederse onlara yatırıyorum. Yarışmalar varmış da sadece ABD vatandaşları için herhalde o. Bu tür şeyleri seviyorum. Ama başka bulamadım adam gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 fxgame diye bi forex oyunu var. ama beni çok aştı. biraz daha kafa patlatmam, takip etmem gerekiyordu da vakit olmadı hiç.. http://fxtrade.oanda.com/forex_trading/fxgame/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Ya şimdi bu simülatörler gerçek borsanın hareketine göre senin aldığın kağıtların değerini mi belirliyor? Yoksa oyun içindeki insanların yaptığı işlemlere göre mi değerlenip / değer kaybediyor kağıtlar. Oyunda senin google hissesi alman fiyatında değişiklik olmasını sağlıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Forex çok iyidir. İktisat okuyorsanız tavsiye ederim ama anlamıyorsanız hiç girmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Gerçek verilere göre benim verdiğim link. Dün Freddie Mac değer kaybetmişti %30, aldım. Bugün Lipid Sciences aşırı değer kaybetmişti aldım. Tam zamanında almışım, yükseldiler. Sıralamam 800üncülüğe yükseldi. Dikkat ettiğim şey, finans, para, bankacılık gibi alanlarda bir alanda çok değer kaybeden kağıtlar iyi para kazandırıyor. İktisat konusunda detaylı bilgim yok ama genel bildiklerimde yaptım bunları. Örneğin Freddie Mac, Fed'den acil kredi almış. Sanırım bu yüzden yükseldi değeri. Ama dediğim gibi, fikir sahibi olmak amacıyla deniyorum bunları. Çok ilginç ve eğlenceli bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 tesekkur ederim, bu tarz birsey ariyordum bende. birazcik sansimi denemek ve bu konuda bilgilenmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 investopedia.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 MrMarvelous said: Ya şimdi bu simülatörler gerçek borsanın hareketine göre senin aldığın kağıtların değerini mi belirliyor? Yoksa oyun içindeki insanların yaptığı işlemlere göre mi değerlenip / değer kaybediyor kağıtlar. Oyunda senin google hissesi alman fiyatında değişiklik olmasını sağlıyor mu? hepsi gerçek hareketlere göre.mesela forex'te başladığında aldığın şifre ile forumlarına girebiliyorsun. anlık haberler özet olarak sana geçiyor. mesela "hede hödö bankacılık sektörü toplam aktifleri %4.4 arttı 650milyar dolara çıktı" falan gibi.. ama hayvan gibi okumak gerekiyor forex için, hem haberleri hem de olayları iyi yorumlamak gerekiyor. oyun olarak çok iyi ama daha fazla ilgi isteyen bir olay.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 OANDA FXGame oynayan varsa birkaç sorum olacak, deneme amaçlı dolar/ japon yeni paritesinde alım satım yaptım, belli bir miktar para kazandım da nedense bu positionsda -0.47% profit gözüküyor. bu olay eğer satmasaydım gözükecek miydi yine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 teşekkürler. deniycez yine baba oğul :D (rl de baya para kaybettik de) :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 benim konuyla hiç ilgim yok biraz olayı öğreniyim diye üye oldum da portfolio olayı nedir tam olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 orda portfolio seçenekleri vardı seçtim birini. meğer otomatik hisse alıyomuş kafasına göre hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 yau ben bi kaç hisse almıştım 4-5 gün sonra bi baktım şöle olmuş: RANKING : 47/24786 $173,753.72 BP $248,492.26 ama nası olduğunu anlamadım ehoho anladım: REC -244 LIMIT - SELL - GTC $140.00 diye komut vermiştim, $399.99 a çıkmış hisse ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Aslında kendi dinamikleri olan bir model yapmak lazım: -premium üyelik ile banka olunabilmeli -yönetici, merkez bankası biçiminde bir hakka sahip olmalı, arz-talep dengesini düzenlemeli. -güncel gelişmelere göre şartlar oluşturulmalı ama şirketlerin değerleri bu sistemdeki şartlar belirlemeli -bir tane de tmsf benzeri bir yapı olmalı :) -amaç, birinci olmak olmalı; ödüller verilmeli.Mutlaka sponsor bulunacaktır bu iş için. Ödüllü olsun ki zevk için piyasanın dengesini olumsuz şekilde etkileyen durumlardan kaçınılsın. -biraz da bot olmalı, bankalardan kredi almalı. Bankaların kendi politikaları olmalı, mortgage faizleri, kredi faizleri benzeri ayrıntıları kendisi düzenlemeli, tabi sınırları olacak. -merkez bankası faizleri belirlemeli, gerektiğinde piyasaya müdahale etmeli, gerçekçi bir rolu bulunmalı -kaynağı fazla olan kullanıcılar banka satın alma, banka açma gibi özelliklerle sahip olmalı En önemlisi eğitimsel yönüne önem verilmeli. Kullanıcının ilk amacı öğrenmek olmalı. Böyle bir şey gelmişti aklıma, ama yapacak bilgiye sahip değilim. Belki aranızda kafasına yatan olur, sevindirir herkesi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar