calimero Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 aslında başlığa eklemek lazım bir buçuk ayda bir başlanbgıç yapabilir miyim diye. ne tavsiye edersiniz. internetim yok. kitaplardan mı kasayım yoksa kısa dönem bi kurs mu?
oper Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 bulabilirsen video bul. kitaptan çalışmak çok zor ve cıkıcı oluyor. videolar daha çok yararlı.
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 elimde o var da ondan. heralde her flash aynı değildir. :)
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 eh youtube videolar çok faydalı olacaktır tabii..
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Flash ile 3D Studio Max birbirinden çok farklı şeyler. Türkçe kaynak arıyorsun tr3d.com yıllardır takip ettigim bir site 3D Studio Max konusunda yardım sormak istedigin olursa sorabilirsin
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Flash 5 > Flash 8 > Flash MX ama hepsi de güzeldir :D
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 flashokulu.com var bi de flash kaynagı olarak
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 google'a flash tutorial veya 3ds max tutorial diye aratırsan, bazı forumlarda tutorial toparlamaları bulabilirsin. kitap istiyorsan emule veya torrenta bakabilirsin. kitaplar çok fazla ekstra bilgi içeriyor. bu yüzden temel bilgileri öğrenmek için tutoriallar daha iyi. ama temel bilgilerin varsa kitapları tavsiye ederim. youtube'da güzel tutorial videoları oluyor. bu videolar sana flashın tamamını öğretemez elbette. ama "şunu nasıl yaparım" diye bulamadığın konularda youtube'da mutlaka videosu oluyor. bir de flash, 3ds max gibi konularda her zaman en son versiyon daha iyidir, daha çok özelliğe sahiptir, en önemlisi günceldir. flash 5 > flash mx demeyin başka yerde... CS3 kullanın, AS3.0 destekli, yanında ciklet promosyonu da varmış...
global Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 calimero said: elimde o var da ondan. heralde her flash aynı değildir. :) ben flash 5 ten mx e geçerken baya zorlanmıştım. ufacık değişiklikler de olsa can sıkıyo. alıştığın şeyten vazgeçmek zor. özellikle timelina da, actionscript' te.. oyüzden en yenisini yani flash cs3 ü bul biyerden ondan başla bence. ayrıca flash5 acaip buglu bi program hiç bulaşma derim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 CS3'ü deneyin bi de :D AS3 zaten olayı koparıyo kafadan.
mutos Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Selam, 3dsmax i 2 aylık bi kursa giderek basic seviyede ogrenmistim sonrasında artık videolarla takviye ede ede gelistirdim.Max cok esnek program oldugundan ogrenmesi hic zor olmuyor. Max de zor olan kısım organik modellemedir genelde bunlar da derslerde pek ogretilmez onları kendin alıstırma yapa yapa ogrenirsin.Eger bole bir konu kuruyorsan kafanda cok iyi max bilgisi ve ZBrsuh ogrenirsin super isler ortaya cıkar.Organik modelleme bilgim yok mesela :) Bi de max de cok onemli olan render olayı vardır.VRay baslı basına super bir program zaten Max icin :) Flash ondan da basit,bi ogreti kitabı alabilirsin ve yine videolar iyi cok rahatca kavrarsın :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 flash WSIWYG şeklinde animasyon bakımından gayet kolay ve anlaşılabilir de, ActionScript olayı asıl can alıcı noktası. Bu da direkt programcılık oluyor. 3DS Max'ten kolay falan değil yani o da gayet emek ister.
Öne çıkan mesajlar