Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Slap tavsiyesi

mulgear6

Öne çıkan mesajlar

Victor moralini bozmasın :)
lesson on bass technique videosunda tekniğinin temelini gösteriyo.pek zor değil,herşeyini yapmasanda,enazından bi kısmını kapıp oturtursan,baya işine yarar.Bide netarz müzik istiyosun alıştırma falan için?Yani metal/rock tarzı müziklerde öyle süper diyebileceğin slap partisyonları bulamazsın.Bi kaç istisna dışında,genelde hızdan veya melodiden ibaret.Ayrıca bi çoğunun tekniği bile kafadan yanlış.

Ençok Mark King dinlemeni tavsiye ederim ben.Zamanında çok şey kapmıştım,hala favorimdir :) veya arkadaşlarında dediği gibi victor wooten."çok zor" deyip denemeyi bırakma,yaptıklarını yapmaya çalışırken,tuşen oturuyo,yeni fikirler yaratmaya başlıyosun.Daha sonra Marcus miller var tabiki,oda en önemli bass gitaristlerden birisi.Brian bromberg,Me'shell ndegeocello, Richard bona,Adam nitti,Peter muller vs.

Eğer cidden sağlam groovy bi slap tekniği ve tarzı yakalamak istiyosan,funk'a fusion'a falan girmen lazım biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben elektro gitar çalan bir kişi olarak, mütemadiyen elime geçen bas gitarlar üzerinde slap tekniğini çok denedim, fakat hep başarısız oldum hehe
penayla deathin 1-2 şarkısının bile baslarını çalmayı becerebilmeme rağmen bu slap olayı apayrı bişi yau. böle deniyorum her açıdan bi türlü o ses çıkmıyo. videolara falanda bakıyorum böle nası vuruyolar diye. gösteren arkadaşlarda oldu bak böle diye. beceremedim lan bi. acaba gitar dandik olduğu için çıkmıyo olabilirmi o ses :P
Sosyal ağlarda paylaş

EagleEye said:
ben elektro gitar çalan bir kişi olarak, mütemadiyen elime geçen bas gitarlar üzerinde slap tekniğini çok denedim, fakat hep başarısız oldum hehe
penayla deathin 1-2 şarkısının bile baslarını çalmayı becerebilmeme rağmen bu slap olayı apayrı bişi yau. böle deniyorum her açıdan bi türlü o ses çıkmıyo. videolara falanda bakıyorum böle nası vuruyolar diye. gösteren arkadaşlarda oldu bak böle diye. beceremedim lan bi. acaba gitar dandik olduğu için çıkmıyo olabilirmi o ses :P

slap olayında da tuşe ve gitar çok önemli bi etken :) yani 100 dolarlık bi gitar ile 1500 dolarlık bi gitar arasında gerçekten uçurum denilebilecek farklar var.bide evet,slap baya farklı bi olay,yani hem bildiğin sağlam bi şekilde ritm atıp,hemde bi yandan armoniyi takiben veyahut doğaçlayaraktan bişeyler yapmak lazım.arasını bulmak lazım yani aslında,zor bi olay.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikel korax a +rep saol :)

ya ben 2 yıldan fazladır bass çalıyorum
konsere filan cıktıgımız bi jazz-klasik rock (artık ne kadar rocksa santana-rolling stones filan ^^ ) grubum var
metal filan calmayı pek sevmiyorum bassla
zaten kendim takılmak için ilerletmeyi dusunuyorum
o yuzden alıstırma gibi sarkılar sordum
boyle oturup gitar prodan dileyip filan çalıyım diye
o verilen sarkılara da birazdan bakıcam
yardımcı olan herkese tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...