Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise ile ilgili bi problem

necmi

Öne çıkan mesajlar

öncelikle herkeze selam ederim bi konuda yardımınıza ihtiyacım var
liseye yeni başlıyacağım ama bişey takıldı aklıma daha yolun başındayken yanlış yapmak istemiyorum
sorunum şöyle
1.düz lise mezunu birisi 2 yıllık turizm otelciliğe girebilirmi
2.düz lisede hangisi daha mantıklı bu konuda bölüm olarak
öernek:sosyal bilimler T.M vs vs (turizm otelcilik açısından)
3.2 yıllık turizm bitirmek için meslek lisesinemi gitmeliyim

şimndiden teşekkür
Sosyal ağlarda paylaş

duz lise mezunlari her bolume girebilir
eger kendi bolumlerinde(sayisal sozel veya esit agirlikli) bir olume girerlerse okul puanlari benim zamanimda 0.5 baska bolume girerlerse 0.3 ile carpiliyordu
meslek liseliler ise sadece kendi bolumlerine girerken 0.8 ile carpiliyordu
ama duz liseliler fizik kimya bildikleri icin bu aradaki farki cok rahat kapiyolar genelde
o sebeble 2 senelik turizmcilik dusunuyosan (ki daha liseye yeni giriyoken 2 senelik dusunmek cok sacma bisi ole bi hedef koyma kendine 4 senelik hedefle)
yapman gereken turizmin hangi bolumde oldugu(buyuk ihtimal tm dir) ve o bolumu secmen
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, düz liseden mezun olsan da turizmci olabiliyorsun. İlla belli bir liseye gitmene gerek yok, yalnızca turizm meslek liseleri ek puan direk geçiş gibi haklar tanıyor öğrencilere.

Eğer tek amacın turizmci olmak o okulu okumaksa bu idolünse vs. turizm meslek okumak senin için daha hayırlı olur. Ama şu da var daha gençsin ve isteklerin değişebilir. (mesela ben bundan 8 sene önce orta2'deyken fizik okumak istiyordum, ama daha sonra fikrimi değiştirdim, iyiki de fizik okumuyorum şu an) Meslek liseleri de bu bakımdan kısıtlayıcı oluyor.

Lisede ise bölüm seçerken hangi derste iyi olduğunu bilmen ve hangi mesleği istediğine karar vermiş olman gerekiyor. İyi/kötü gibi bir ayrım yapılamaz. Tabii sözel okuyanlara tembel, salak gözüyle bakılıyor ülkemizde bu da ayrı bir komedi. Ama benim bir arkadaşım var adamın hayatı tarih. Zamanında bizim okulda sözel sınıfı açılmadığı için Cağaloğlu AL'ye gitmişti 2 sene sözel okumak için.
Sosyal ağlarda paylaş

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür
mesleğe gitmek baya avantajlı gibi bu konuda fakat bonepartla deadwolun söylediğide doğru
ya fikirlerim değişirse bu sefer düz liseye gitmedim diye pişman olurum
sanırım düzliseyi kabullenip çok daha fazla çalışmam gerekçek
ama yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür
Sosyal ağlarda paylaş

düz liseden çıkınca mühendis, meslek lisesinden çıkınca tekniker olabiliyorsun ama nedense türkiyede meslek lisesine gidenler hep böyle yuva tipler orası okuyamayanların yeri olarak görülüyor

bu konu belli başlı sorun aslında

ara elemana ihtiyaç var fakat meslek liselerinin durumu içler acısı ortalık mühendis kaynıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Nota said:
düz liseden çıkınca mühendis, meslek lisesinden çıkınca tekniker olabiliyorsun ama nedense türkiyede meslek lisesine gidenler hep böyle yuva tipler orası okuyamayanların yeri olarak görülüyor

bu konu belli başlı sorun aslında

ara elemana ihtiyaç var fakat meslek liselerinin durumu içler acısı ortalık mühendis kaynıyor..

Mühendis olmak varken tekniker olmakta hiçbir insana cazip gelmiyor doğru söylüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

c_a_p_t_a_i_n said:
Alanı geniş falan diyip anadolu lisesine gittim.Ne oldu?Belirsizlik...Önünü göremiyorsun.Ama yinede tercih senin.İyi düşün,araştır.Sağlık meslek lisesi falan mümkün mü?

Ehüeh ben önümü gördüm zamanında, şimdi sinir harbi yaşıyorum, nasıl yurtdışına çıkarım da master vs. yaparım, biraz daha birşeyler öğrenirim diye.

İşte mühendis, doktor, iktisatçı, ekonometrist olmanın da handikapı burada; sizden birşeyler bekleniyor, çok şey bilmeniz, derecelerinizin, tecrübenizin olması, zilyon tane yabancı dil bilmeniz isteniyor. Halbuki teknikerler, ustalar vs. artık her ne deniyorsa böyle şeylere katlanmak zorunda değiller, tamam çok matah ücretler almıyorlar belki kendini geliştirmiş hukukçular, iktisatçılar, mühendisler, mimarlar yanında ama kurtlar sofrasından da uzaklar. Ne kadar maaş alacaklarını biliyorlar, hakları var kolay kolay kovulamayacaklarını da biliyorlar, ne zaman terfi edecekleri de belli. Hem o iş olmazsa yine aynı alanda binlerce fabrika vs. var kalifiye elemana ihtiyacı olan. Önlerini görebiliyorlar özetle ve yaptıklarının en iyisini yapıyorlar, yani bir en iyi var. Ama gel görki para kazandırdığı için ailelerin çocuklarını okutmak istedikleri mesleklerde bu şanslar ve en iyi kavramı yok ne yazıkki, bu yüzden insanlar ölene kadar birşeyler için didiniyor ve aslında nasıl mutlu olabileceklerini hiç düşünmüyor, daha çok prestij, daha çok para, daha çok bilgi için çabalayıp duruyorlar.

(Edit: Mühendir nedir ya? :S)
Sosyal ağlarda paylaş

şu an turizm istemenin radikal bir sebebi var mı?
babanın oteli olabilir, aile şirketi olabilir vs. işin garantidir yani o yüzden sadece okuyup öğrenmen gerekiyordur bişeyleri. Eğer öyleyse direkt meslek lisesine git bence düz lisede sana lazım olmayacak bi ton bilgi yığınından kurtulursun.

Öyle değil de sadece içinden geldiği için turizm istiyorsan düz liseye gitmen daha iyi olur çünkü diğerlerinin dediği gibi fikrin değişebilir.

Bol şans!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...