Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

457,63 ytl ile yaşama oyunu

NoS

Öne çıkan mesajlar

di said:
shadowbilmemne, şaka gibi bi tipsin sen resmen. ya da tuzun çok kuru. aynı bonec gibi.

birisinin bir mesajına bakarak kişiliği hakkında konuşucak kadar şaka gibi bir tip değilim en azından,
dediklerimde hangi nokta yanlış?
ingiltere dedim mesela,ingilterede yapılan işlerin kesilen vergileri türkiyeden az mı?az diyorsa ya bilgin yoktur ya matematiğin kötüdür.
araba vergileri dedim,araba fiyatının ortalama 3,1 civarı olarakta vergi alan bir yer ingiltere.

ha yurtdışında bazı konularda avantajlıdır mesela teknolojik ürünler gibi,ama hayat benzer.

en basitinden singapurdaki gpp o kadar tavan yaptı,adamlar dünyanın en büyük ülkelerinden biri oldu,adamlardaki vergi sistemini görsen dilin damağın uçuklar.orada vergiler ingilteredende ağırdır.ha singapurda kesilen vergilerin yanında yinede eline mükemmel para geçer,6000dolar civarı,bilg. müh.liği için;
ama bir su 7-8 dolar,
bir paket sigara 15 dolar,
gibi şeylere bakarsan elinde kalan para yine benzer noktalara gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

7thBreath said:
di said:
shadowbilmemne, şaka gibi bi tipsin sen resmen. ya da tuzun çok kuru. aynı bonec gibi.

+1

yahu +1 veriyorsunda ingiltere vergi sistemi hakkında ne biliyorsun?yada genel olarak avrupa hakkında?
bugün ukrayna dışında,avrupadan bana türkiyeden az vergi dönüşümü alan 1 tane ülke gösterirmisiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

tamamada, vergi alındıntan sonra bile ingeletede asgari ücretin alım gücü türkiyenın kat kat fazlası.

ingilterede vergiler cok demekle olmuyor.

denklem cok basit, bazı ınsanlar 450milyondan fazla kazanamıyor, (ki bunlar şanslı işi olanlar) ve bu para hayatta kalmaya yetıcek bır para değil.
Sosyal ağlarda paylaş

o dedigin vergiler bizde mavi tur 5 yildizli otel zirhli araba butun sulaleye tatil olarak geri donuyor, sonrada SIR HORIZON gibi tipler cikip demokrasi demokrasi falan diyorlar.

Ulkenin butun kaynaklari somuruluyor ne demokrasisi diyorum size, bana kalkip da eskilerde yiyordu demeyin, ben onlarida elestirdim bunlarida elestiririm bazilari gibi yuzsuz degiliz bazilari gibi ise hic demokrasi cart curt mavralarinin arkalarina saklanmayiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
tamamada, vergi alındıntan sonra bile ingeletede asgari ücretin alım gücü türkiyenın kat kat fazlası.

ingilterede vergiler cok demekle olmuyor.

ben hangi cümleye cevap verdim?
"türkiyede vergiler aşırı fazla" cümlesine.
ben burada türkiyedeki hayat şartıyla avrupadaki hayat şartı aynıdır demiyorum,özellikle altstatü halkı için hayat şartı ağırdır,ama bunun hatası vergi sistemi değil,bu vergi sistemi daha indirilemez,indirilmicektir.
hükümet dersin,şu dersin,bu dersin katılırım,ama vergiler değil bunun sorumlusu.
Sosyal ağlarda paylaş

ya adam hakli siz de bir garipsiz, vergiler diger ulkere kiyasla az bile ama butun vergiler politikaci ve burokratlar tarafindan cukka ediliyor. O vergilerle geliri arttirici hareketler adimlar atilmiyor.

Patronlar 80% gibi abarti bir orana kadar vergi veriyorlar almanyada , ust katmani dengelemek icin, bizde sadece ters olan vergiyi verenin fakirler olmasi.

Zenginlere vergi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece bu mesajına bakarak şaka gibisin demedim, genel olarak öylesin.

Cüce pek güzel cevaplamış lakin anlamamışsın. Ülkedeki insanların kazancına ve ülkenin durumuna bakmadan yapamazsın bu kıyaslamayı. Burda yaptığım işi İngiltere'de yapsaydım günlük brüt 130 pound kazancım olacaktı. Yaklaşık 3bin civarı net ediyor. İngiltere de ortalama yaşam için aylık 2000 pound gerekiyor net olarak.

Tükiye de İstanbul gibi yerde normal bir hayatın olması için 2 milyar küsür net maaşının olması gerekiyor.

Ve sen haaala İngiltere'de de çok diyorsun. Şaka gibisin yine ama gülemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:
mADmaXimus said:
vergiler cok asiri

vergiler çok aşırı değil,ama aldıklarını yol su vs. diye geri veremiyor devlet.
onun dışında,ingilterede mesela işten kesilen vergi buradan daha fazla.
yada en basitinden gidipte ingilterede araba alamazsın o vergilerle.

vergiler asiri tabiki yuzde 40 vergi mi olur maastan, birde harcamalardan aliniyor ekstra vergi
mesela annemden ornek veriyorum atiyorum yilda 100 milyar kazandi
bunun 46 milyari vergiye gidiyor, ki meslek avukatlik oldugu icin vergi kacirmak imkansiz.
kaldi 44 milyar, bunun hepsini harcarsan bir 5 milyarda bunun vergisini oduyorsun yani kisaca kazandigin paranin yarisini devlete veriyorsun, ki o devletle yol su degil, silah, cami, zirhli araba felan aliyor devlet

ben amerikada yasiyorum part time calisiyorum aylik brut maasim 640 dolar, 60 dolara yakin vergiye gidiyor, oranla bakalim, hem de kapitalist bir dunya gucu bu ulke
Sosyal ağlarda paylaş

Vergilerin az olması veya fazla olması birşeyi değiştirmez ülkeler arası karşılaştırmada. Paranın değeri önemli. Sen burada 10 saat çalışıp kaç lira alıyosun?Maaşın olan bu parayla neler alabilirsin?Kırmızı et ne kadar tüketebilirsin?Araban varsa benzin parasını ödeyebilir misin? Bu tür şeyler yaşam kalitesini gösterir. Türkiye'de eline geçen parayla çok az şey alabilirsin, ama İngiltere de veya diğer gelişmiş ülkeler de vergiler çok daha fazla olsa bile adam senden çok daha kaliteli ve huzurlu bir hayata sahip olabiliyor. Hemde aynı işte aynı saat çalışanlar. Hatta Türkiye'de çok daha zor şartlarda çalışıldığından emin olabiliriz.
İngilterede vergilerin daha yüksek olması 'bizim vergiler iyimiş o zaman' anlamına gelmez. Hayat şartlarına göre dünyadaki en yüksek vergi alan devletler arasındayız emin ol
Sosyal ağlarda paylaş

Millete anlamayanın matematiği kötüdür deyip oran orantıdan falan haberi olmamakta iyiymiş. Güzel cevaplar verilmiş. Hiçbirini anlamadıysan bir üsttekine bak. Olmazsa bikez de ben yazayım ama bu kadar yazılıp anlamayıp yinede ama o ülkelerde vergi oranları daha yüksek gibi saçmalamaya devam edeceksen faydası olmaz. Kendi haline bırakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

çevir gazı.
diğer mesajlarımda ne gariplik gördün,sadece 1 post örnek gösterebilirsen sevinicem?

Vodan said:
yazılıp anlamayıp yinede ama o ülkelerde vergi oranları daha yüksek gibi saçmalamaya devam edeceksen faydası olmaz. Kendi haline bırakalım.

her dediğinize tamam,konuşuruz anlaşırızda,ne bu çocuk gibi laf sokma çakbanız yahu?
saçmalamaktır,kendi haline bırakmatır.
Bunlar direkt kişisel laflar,çocuklaşmayın,netten birisine gidipte şaka gibi tipsin demeyin,karşıma gelin öyle söyleyin.

Tuzum kuru filanda değil,bende kapağı yurtdışına atmayan çalışan bir bilg.müh.iyim,bunun yanında ilgilendiğim özel alanlar vardır uzay olsun,dünya dinleri olsun,dünya ekonomileri olsun,üzerinde birsürü kitap okudum şahsen.

Ve tekrar söylüyorum,ben türkiyede yaşamak kolay demedim,türkiyede altsınıfın hali kötü dedim aksine mesajımda,ama bunu vergi sistemiylede çözemezsiniz dedim,bu vergi sistemi en alt seviyesindedir dedim,bugün gpp/vergi orantısında bizden "gözle görülür" bir farkla aşağı olan bir ülke gösterin,lütfen.

Ha uç örneklerlede gelmeyin,
Korede yüzde 20 vergi var derseniz,
Belçikada yüzde 60 vergiyi söylerim size.

Dünya çizelgesinde vergiler yüzde 35-45 arasında gidip gelir,her ülke için-istisnalar hariç- siz bu vergiye yüksek diyemezsiniz.
Yüksek diyorsanız yerine başka bir model söylerin?
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:
di said:

çevir gazı.
diğer mesajlarımda ne gariplik gördün,sadece 1 post örnek gösterebilirsen sevinicem?

1 Adet örnek;

http://forum.paticik.com/read.php?13,3475565

Diğerlerini arayıp bulamicam kusura bakma. Özel mesajına da ayrıca cevap vermeme gerek kalmadı. Zira orda adam akıllı sormuşsun, burda çevir gazı diye başlamışsın. Çok çelişkili geldin bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı uğraşma tıkandın işte. Saçma sapan örnekler verdin, saçma sapan kıyaslamalar yaptın. Tuzun kuru değil nasıl bu kadar rahatsın onu da anlamış değilim.

Geleceğin mesleklerinden birini icra ediyorum benim bile burnum boktan kurtulmuyor ki yaptığım iş bir bilgisayar mühendisinin yapacaklarından çok çok uzak değil.

Neymiş uç örneklermiş. Millet aç kalıyor be. O uç örneğin içinde yaşıyorsan -hani tuzun kuru değil ya- ne diye anlamıyorsun ? İşine mi gelmiyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım nasıl bilgisayar mühendisisin kırgızistanda falan mı okudun? Hala laf anlamamak için diretiyosun? Hem bize ne senin bilgisayar mühendisi olmandan hıı bilgisayar mühendisiymiş diye daha fazla mı adam yerine koyacağız? Madem sınıfa göre adam yerine konuluyoruz bende Elektronik mühendisiyim.

Bu saydığın ülkelerde vergi oranı daha yüksek olabilir de insanların eline geçen paranın alım gücüne kıyasla vergi oranının bu kadar dengesiz olduğu bir düzen var mı?

Burada brüt karşılığı 310 Euro olan asgari ücretle İngiltere 1269 Euro, İrlanda 1293 Euro, Hollanda 1273 Euro, Belçika 1234 Euro, Fransa 1218 Euroluk asgari ücretleri nasıl aynı kefeye koyabilirsin? İngilteredeki asgari ücretten %50 vergi alsan yine bizim asgari ücretlinin elinde kalanın 3 katına denk oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım,benim anlayamadığım şey üslubun,ben bir konuda görüşümü belirttim,gelen cevap şaka gibi tipsine döndü konu.ha dolandırıcılık olayını sorgulamak için açtım,orada aldığım "toplumun genel ekonomi ahlakı" tarzındaki cevaplar tatmin etti beni,birşey bilmiyordum konuyu açtım cevabımı öğrendim.

Burada da ben ülke ekonomisi güllük gülüstanlıktır,herkes milyarlar kazanır demedim,seçim zamanı dahi kimse doğru düzgün bir ekonomi planlaması yapmıyor ki yapmasında halk bakmıyor nasılsa,yapılan zama,usulsüzlüklere tepki gelmiyor,ama vergi fazla tepkisi hep var.İsteyelim yada istemeyelim vergi sistemi daha inmicektir,bunu söylemenin neresi yanlış.
Bugün çok dediğiniz vergi sistemi,hangi ülkede gözle görülür bir farka sahip ya,zenginlik,fakirlik demiyin,
taylandtaki vergi bizden farksız mı?
ukrayna bizden farksız mı?
italya bizden farksız mı?
yanınada türkiyeyi koyalım.Türkiyeyi çıkarıp istediğiniz avrupa/asya devletini koyalım,ne fark edicek?Vergi sistemi heryerde,ama heryerde istisnalar dışında yüzde10luk bir sapma oynar,Türkiyede de İtalyada da Taylandta da

Sadece bunu söyledim ben ya o kadar hakaret edicek birşeyler söylemedim,tepkinizi,özellikle tepkinizin "kişisel" olmasını anlayamıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
Burada brüt karşılığı 310 Euro olan asgari ücretle İngiltere 1269 Euro, İrlanda 1293 Euro, Hollanda 1273 Euro, Belçika 1234 Euro, Fransa 1218 Euroluk asgari ücretleri nasıl aynı kefeye koyabilirsin? İngilteredeki asgari ücretten %50 vergi alsan yine bizim asgari ücretlinin elinde kalanın 3 katına denk oluyor.

Hatan burada işte,ekonomide üst sınıflarda devletlerine bakıpta Vergi sistemini aşağı çekelim diyemezsin,alt sınıflarada bak.

Ha illa üst sınıflara bakıcam dersen oradan günlük hayat örneklerinide ver.Dediğim gibi gidipte kendi gözümle gördüm,singapurda 1 paket sigara 15 dolar,diğer birsürü şey oranın yaşam standartına göre fiyata sahip,e eline burada 2 milyar geçsin 1500 harca,singapurda 6000 dolar al 4500dolar harca.

Vodan said:
Lol bide bu ne? Tam internet kafe muhabbeti yapmışsın. Karşına gelsek abi mi çekecekmişiz ?

abi çek diyen olmadı,ama insan gibi cevap ver,birisi birşey yazmış,onu alıntı yapıpta kişisel laf sokmak nedir?ben sana kişisel birşey mi söyledim?bir konu hakkında "kendi görüşümü" söyledim,sen tutup kişisel laflar söyledin?Karşımda olsanda bu lafları edemezdin bu kadar basit,ister net cafe de,ister x de ister y de.
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:

Hatan burada işte,ekonomide üst sınıflarda devletlerine bakıpta Vergi sistemini aşağı çekelim diyemezsin,alt sınıflarada bak.

Ha illa üst sınıflara bakıcam dersen oradan günlük hayat örneklerinide ver.Dediğim gibi gidipte kendi gözümle gördüm,singapurda 1 paket sigara 15 dolar,diğer birsürü şey oranın yaşam standartına göre fiyata sahip,e eline burada 2 milyar geçsin 1500 harca,singapurda 6000 dolar al 4500dolar harca.

Ben senin ne dediğini anlayamadım? Laf yetiştireceğim diye kasıyosun da anlamsız şeyler çıkıyor ortaya.

Daha üst gelir grubunu örnek verip türk alt gelir grubuyla kıyasladığımı mı söylüyorsun? O yazdığım rakamlar 2007'nin asgari ücretleri yani her ülkelerin en düşük gelir grubu.

Yok yüksek gelir grubundaki ülkelerle türkiyeyi kıyaslama diyorsan örneğin isviçrede benzinin litresi bizim 2 lira kadar. Burada 3.30 YTL. Buradaki özel iletişim vergisi, özel tüketim vergisi gibi kavramları da atlama ha..

Sigara doğru bi örnek olmaz çünkü bir çok gelişmiş ülkede sigara bizdeki gibi ucuz değil zaten. Sigara tüketim oranını azaltmak için uyguladıkları bi politika bu pahalıya satmak.

^^ShadowSong^^ said:

abi çek diyen olmadı,ama insan gibi cevap ver,birisi birşey yazmış,onu alıntı yapıpta kişisel laf sokmak nedir?ben sana kişisel birşey mi söyledim?bir konu hakkında "kendi görüşümü" söyledim,sen tutup kişisel laflar söyledin?Karşımda olsanda bu lafları edemezdin bu kadar basit,ister net cafe de,ister x de ister y de.

Kendi görüşünün altında bi doluluk yok ki. Çok salt bişey yazıyosun sen buraya. İngilterede vergi %50 falan diyosun e iyi burada asgari ücretten %40 falan alınıyosa şükredelim yani? 2 milyar al 1.5 lira harca örneğinde doğru değil zaten 2 milyar alanın Türkiye'de yaşaması çok zor değil. Konumuz asgari ücretlinin yaşam koşulları bak yukarıda yazıyor konu. 2 milyar alan kişi ayağını yorganına göre uzatabilir ve 1500 lira harcayabilir hatta daha fazlasını da ama asgari ücretlinin elinde kalan parayı arkadaş en başta yazmış işte.

Savunduğun doğrularını anlamakta zorlanıyorum ne yapalım yani allahaşükür deyip geçelim mi? Türkiye'de vergi ödeyip ayakta durabilen esnaf var mı? Yok. Ama esnaf zaten çeşitli yollarla vergi kaçırabiliyor. Aynı şekilde büyük büyük holdinglerde vergi falan ödemiyor. Oysa ki vergi kaçırma imkanı olmayan asgari ücretlilerden son kuruşuna kadar vergi söke söke alınıyor. Daha sonra da çıkıp vergi olmasa ülke ekonomisi ne olur demek çok kolay. Tabiki vergi olacak zaten vergi olmasın diyen mi var? Düşürülse vergi oranları mantıklı dolaylara insanlar vergi kaçırmak için çeşitli taklalar atmaktansa mantıklı seviyelerde vergi ödese daha mı kötü olur?

Ek iş olarak web işleri yapıyorum. Web siteme reklam alacaktım.. Web sitesinden reklam yayını mal satışı değil hizmet diye devlet ekstra vergi alıyor. Neden? Çünkü paranın tamamı kar olarak kabul ediliyor. Ulan ben geceleri sabahlarken yanımda mı oturdunda şimdi ben sattığım reklam alanından aldığım paranın %40'ını sana hiç yoktan vereyim? Ne yaparım fatura vermem paranın tümünü cebime atarım keyfime bakarım.

ps: Bu karşımda söyleyemezdin muhabbetinden vaz geçsen iyi olur. Senin benim için ekrandaki yazı olmaktan öte bi değerin yok. Adam yerine koysam karşında da söylerim merak etme. Kendini bu kadar önemseme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...