SturmVogel Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Yaşlanmayan heavy metal tanrılarından raflarda tozlanmayacak bir albüm daha, Nostradamus. 13 haziran 2008’de Judas Priest Nostradamus ile döndü aramıza. Hemde ne dönüş! Aslında Judas Priest fanları tahmin etmişlerdir yine güzel bir albüm geleceğini. Çünkü Judas Priest’in hiç kötü albümü yok. Ama bu kadar güzelini de beklemiyordum. Bu adamlar ömürleri el verdiği sürece çıkardıkları her albümle heavy metal tarihine bir başyapıt kazandırıyor ve Nostradamus’da onlardan biri. Sound olarak diğer Judas Priest albümlerine nazaran bu albümün daha epik ve melodik bir tarzda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle bol bol klavye kullanmaları dikkat çekici. Ama korkmayın, tüm şarkılarda o saf heavy metal ruhunu yine hissedeceksiniz. Sadece birkaç enstrüman dahil edilmiş. Dahil eden de Judas Priest olunca haliyle ortaya tadından yenmez bir albüm çıkmış. Albümün diğer dikkat çeken özelikleri ise 23 parçadan oluşması ve birçok parçanın 5 dakikanın üzerinde olması. Öyle ki Future Of Mankind isimli 8 dakika 29 saniyelik bir parça bile bulunmakta. Hem konsept bir albüm yapıp hem de o konsept albüm için 23 parça besteleyebilmek Judas Priest gibi bir grubun yapabileceği bir iş olsa gerek. Albümle ilgili tek eksik Glenn Tiptpon’un alışılmış sololalarının olmaması gösterilebilir. Gitar soloları genelde kısa tutulmuş onun yerine klavye vb enstrümanların sololarına yer verilmiş. Konsept bir albüm olduğu icin bu durumu da normal karşılamak gerek, lakin albüm yine de kulağa hoş gelen sololar barındırmakta. Sonuç olarak hem konsept olarak hem de kalite olarak ele alındığında doyurucu bir albüm olduğunu söyleyebilirim. (Alıntı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Tek kelimeyle Harika.Dinlediğim en iyi konsept albüm kesinlikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 SturmVogel said: Yaşlanmayan heavy metal tanrılarından raflarda tozlanmayacak bir albüm daha, Nostradamus. 13 haziran 2008’de Judas Priest Nostradamus ile döndü aramıza. Hemde ne dönüş! Aslında Judas Priest fanları tahmin etmişlerdir yine güzel bir albüm geleceğini. Çünkü Judas Priest’in hiç kötü albümü yok. Ama bu kadar güzelini de beklemiyordum. Bu adamlar ömürleri el verdiği sürece çıkardıkları her albümle heavy metal tarihine bir başyapıt kazandırıyor ve Nostradamus’da onlardan biri. Sound olarak diğer Judas Priest albümlerine nazaran bu albümün daha epik ve melodik bir tarzda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle bol bol klavye kullanmaları dikkat çekici. Ama korkmayın, tüm şarkılarda o saf heavy metal ruhunu yine hissedeceksiniz. Sadece birkaç enstrüman dahil edilmiş. Dahil eden de Judas Priest olunca haliyle ortaya tadından yenmez bir albüm çıkmış. Albümün diğer dikkat çeken özelikleri ise 23 parçadan oluşması ve birçok parçanın 5 dakikanın üzerinde olması. Öyle ki Future Of Mankind isimli 8 dakika 29 saniyelik bir parça bile bulunmakta. Hem konsept bir albüm yapıp hem de o konsept albüm için 23 parça besteleyebilmek Judas Priest gibi bir grubun yapabileceği bir iş olsa gerek. Albümle ilgili tek eksik Glenn Tiptpon’un alışılmış sololalarının olmaması gösterilebilir. Gitar soloları genelde kısa tutulmuş onun yerine klavye vb enstrümanların sololarına yer verilmiş. Konsept bir albüm olduğu icin bu durumu da normal karşılamak gerek, lakin albüm yine de kulağa hoş gelen sololar barındırmakta. Sonuç olarak hem konsept olarak hem de kalite olarak ele alındığında doyurucu bir albüm olduğunu söyleyebilirim. (Alıntı) bu albümü bitek benmi beğenmedim anlayamadım. sound olarak kesinlikle heavy metalle alakası yok. senfonik metal gibi olmuş. Judas Priest havasından tamamen uzak... Ayrıca albümde 23 şarkı var denmiş. 23 şarkının yarısından fazlası 30 sn'lik 1 dk'lık Intro ve Outro'lardan oluşuyor. artwork olarak konsept olarak hoş olmuş, karizmatik olmuş. ama melodi vs. olarak açıkçası ben beğenemedim malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Riverwind said: Tek kelimeyle Harika.Dinlediğim en iyi konsept albüm kesinlikle Pink Floyd - Dark Side of The Moon 'un yanının kenarından bile geçemez. ayrıca yeni olarak Blind Guardian - Nightfall in The Middle-Earth var benim bildiğim bundan kat kat iyi olan. Judas Priest severim saygı duyarım ama ben beğenemedim kusura bakmasınlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 mhtsemmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 konsept olarak yunan çingene müziği,iskandinavya folk metal albümleride güzel gidiyor nostradamus albümüne bakıcam birazdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 nostradamus bana çok güzel geldi,konsept albümden tırsmştım gerçi ilk duyguğumda,olur mu diye..olmuş ama bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ravienne Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 pink floyd'la nasıl bi bağlantı kurdunda karşılaştırdın anlayamadım :) albüme gelince bi painkiller gibi metal dünyasına altın harfle kazınacak kadar değil tabiki ama dinlemeye değer. Future of mankind öneririm.glenn kopartmış yine.Rob zaten bildiğimiz gay Rob yine konuşturmuş nasıl bir yeteneği olduğunu. ayrıca albüm kapağıda pek şahane olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 en iyi konsept albüm düşüncesi için direk pink floyd dark side of the moon ve the wall gelir benim aklıma. üstüne bi de queensryche - operation mindcrime. bence çok abartı bi düşünce olmuş ama judas iyidir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ravienne said: pink floyd'la nasıl bi bağlantı kurdunda karşılaştırdın anlayamadım :) albüme gelince bi painkiller gibi metal dünyasına altın harfle kazınacak kadar değil tabiki ama dinlemeye değer. Future of mankind öneririm.glenn kopartmış yine.Rob zaten bildiğimiz gay Rob yine konuşturmuş nasıl bir yeteneği olduğunu. ayrıca albüm kapağıda pek şahane olmuş. "dinlediğim en iyi konsept albüm" diyor adam. bende diyorumki ozaman bi dark side of the moon dinlemiş olamazsın heralde. neyini anlamadın bende onu anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 benim dinlediğim en iyi konsept albüm riverside grubuna aittir hocam(kişisel bi düşünce). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Şuanda yeni indirdim albümü ve dinlemeye başladım. Gerçektende çok iyi ama eskileri kadar değil. Ama (tu) diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 nooosradeeğmas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar