Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul da ingilizce kursu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Orta düzeyde olan ingilizcemi iyi bir seviyeye taşıyabilmek için eylül- ekim ayıyla birlikte iyi bir kursa kayıt yaptırmak istiyorum.Hocaların tamamen yabancı olması gerçekten çok iyi olur.Giden ve gerçekten kendisine bu kursun faydalı olduğunu düşünenler ilgilenir ve cvp verirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Mesaj tarihi:
English time a giden bir arkadaşım var onunla konuşuyorum.Kursun kaynak sıkıntısının olduğunu ve kaynakları bazı hocaların bile yeterli bulmadığını söyledi.Ayrıca kur atladığınızda yeni sınıf oluşturulması aşamasında çok bekletiyorlarmış.Wallstreet Institue de düşünebilirim.Gidip memlun kalan yada dolaylı yoldan haberder olanlar bilgi verirse çok mutlu olucam.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Sonradan eklenen not: Bunları ileri bir düzeye ulaşmak istiyorum dediğin için yazıyorum, yok ben sınavlarda yüksek puan almak istiyorum diyorsan dediklerimi çok ciddiye alma; gerçi ben hiç kursa gitmedim intermediate'in üzerine ama YDS'de 200 küsürüncü olmuştum)

Birşey söyleyeceğim, sivri kafalılık gibi algılacak ama eminim ki bana katılacak bir sürü kişi de vardır.

Orta seviyede ki İngilizce'ni ileriye seviyeye bir kurs yardımıyla yükseltmen zor. Zaten yabancı dillerde ki seviye ayrımı kursların uyguladığı çok şaçma. Birkaç dil konuşabilen biri olarak dediğime güvenebilirsin.

Bir dili ya anlarsın ya da anlamazsın, bunun ara noktası ya da seviyesi yok.

Eğer iyi-kötü İngilizce biliyorsan oturup saatler sürecek dilbilgisi ve tüm inceliklerinden sıyrıltılmış kelime bilgisi öğrenmek yerine evinde kitap oku İngilizce. Başta seveceğin, sürükleyici şeylerle başla (Wizard of the Coast kitapları kitap denemeyecek kadar basit biçemlere sahiptir mesela), sonra pynchon, Nabokov, Joyce gibi yarı-tanrılara geç.

Dil bilgisi(ki kursda/Advance bile olsa bu - temel olarak bunu gösterirler) bir dili anlamak için en az önemli şeylerden biri. Önce dili hissetmen gerek. Dilbigisi ile hiç bir ilgisi olmayan anlam detaylarını anlayabilmen. Bunun için dilin tarihini, insanlarının kültürünü ve yaşanımı de bilmen gerek. Mitlerini bilmen gerek.

Otur kitap oku.
Mesaj tarihi:
Katiliyorum kitap okumak cok zevkli ve faydali. Ben Wallstreete gittim orda hep yabanci hocalar var, birebir konusuyorsun, sonra bilgisayarda egitim aldigin icin mikrofona konusuyorsun devamli. Sonra kitaplara gec, ben fantastik romanlar okudum daha sonra Stephen King romanlarina gectim bir cok kelime, tamlama, deyim vs. ogreniyorsun kitaplardan ki onemli olan onlar.
Mesaj tarihi:
Şimdiden kitap okumaya başlıyım ben o zaman.:D Gerge başka bir konu başlığı altında tavsiye ettiği kitaplardan bahsetmiş şimdi onları inceliyorum ve en kısa zamanda kitapları elde edicem.Konuşma pratiği yapma açısından ve bazı kendime yetemediğim konularda yardım almak içinde bir kursa yazılmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama tabiki bu iş sadece kursla olmaz dediğiniz gibi.
Mesaj tarihi:
tarçın GERGE doğru söylüyo. Eğer grammerim fena diil zaten pratik istiyorum diyosan bu pratik olayı kursa gitmeden de halledilir wow oynuyodum bana ing. bakımından harbiden yararı oldu :D . çok ciddiyim pc oyunları bile pratik açısından yardımcı oluyo özellikle kelime dağarcığını geliştirebiliyo.

yinede english time'a gitmişliğim vardı onu anlatıyım.
Asıl sorun kayıt olduğun ve seviye atladığın zaman çok bekletiyolar! Ben orada 3. turu bitirdim 4. turunda yarısında ayrıldım pek bekletmediler beni ama mesela 1. turdan başlayan biçok kelli felli sınıf arkadaşım 1. turu bitirdim 2. tura geçicez die 3 aya yakın beklediklerini, 3. tura geçerken yine aynı sorunu yaşadıklarını benim ballı olduğumu bekletmediklerini sölediler. Bide bizim 19-20 yaş jenerasyonu öle yada böle talihsizlik yaşamadılarsa ingilizceyi öğrenmeye başladılar okullarda bizden öncekilerin altyapısı o kadar kuvvetli diil. Biçoğu sonraki tura geçerken bildiklerimi unuttum diyodu :D.

Ama yinede bana bişiler kattı ha şunuda söliyim english time'a ben 3 sene önce gittim sanırım bi saçmalık yaptılar o vakit normalde kur 1 ay sürücekse işte her kurs günü grammerde görürdün diğerlerinide görürdün. sonra sistemi değiştirdiler 1 hafta sürekli grammer 1 hafta sürekli writing sonra reading speaking... eğer gitcem diyosan bi kursa buda english time sa hala bu sistemde inat ediyolarsa gitme derim! Rezaletti yani artık neyi düşünüp bu saçmalığı yaptılarsa çözemedik biz.

Kaynak olayına gelince 1 kaç konuda kitabın yanlış bilgi verdiğini hatırlıyorum english time da.

He ama 3. tur hocam Steffan Martens'di harbi kral adamdı :) kurs mecidiyeköydeydi fanatik galatasaraylıydı affetmez çıkışta maç varsa giderdi. Sonradan tur bitince bizim turdakilerle steffan taksime içmeye falan giderdi. Tabi o vakit heralde 15 yaşındaydım baktım bikaç kişi 'seni içeri almazlar hahaha' die espri yapıp sonrasında da 'gel istersen sokarız seni içeri' diyince tüm hevesim kaçtıydı...olsun ama Steffan kral adamdı
Mesaj tarihi:
Arkadaşımın söylediği kadarıyla sistem şuan 1 ay grammer,bir ay listening,1 ay writing şeklinde işliyormuş.Bence de biraz saçma bir sistem.Şuan itibariyle wallstreet institue ve english time arasında kalmış bulunmaktayım.2 kursta da yabancı hocalar ağırlıktaymış önemli olan bu zaten.
Mesaj tarihi:
tarçın seni yönlendirmiyim ama hakikaten o 1 ay grammer 1 ay writing vs... bu olay insanın tüm azmini kırıyo acayip bayılıyosun eğer gözün kesiyosa dene ama bende hem öğrenme açısından hemde kursa devamlılık açısından sorun yaşattı tavsiye etmiyorum
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
topik bulmuşken burda sorim, bir arkadaşım arıyo bu aralar başlamak için; 0dan başlicak gerçi o konunun öncesinden farklı ama burdaki postlara gore wallstreet institut çıkmış gibi duruyo karar olarak .. var mı itiraz eden, dur yollama; ben şurda örendim veya gittim wall street e memnun kalmadım diyen ?
  • Yeni Oluştur...