Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kirpi

EzerGecer

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ajikal said:
snowhite said:
oklu kirpi olsaydı zaten şimdiye çoktan fırlatmıştı zavallı köpücük de veterinerdeydi korkma:D

oksuz kirpidemi varmış upps :)

normal kirpi dikenlerini fırlatamaz, oklu kirpi dediğimiz tür ok gibin fırlatır :D
Mesaj tarihi:
bizim bahçede vardı armut veriyodum yiyodu çok korkak haywan yalnız, bide karanlıkta tut ölüverir yoksa doğal yaşamında gündüzleri saklanırlar gece dışarı çıkarlar
Mesaj tarihi:
snowhite said:
yılanın en büyük düşmanı bir kirpidir iki baykuş falan. özellikle oklu kirpi ama onlar bize de zararlı, okları bir gelirse ameliyatlık ediyor maalesef

bizde baykus var
ama vermem :D
Mesaj tarihi:
snowhite said:
ajikal said:
snowhite said:
oklu kirpi olsaydı zaten şimdiye çoktan fırlatmıştı zavallı köpücük de veterinerdeydi korkma:D

oksuz kirpidemi varmış upps :)

normal kirpi dikenlerini fırlatamaz, oklu kirpi dediğimiz tür ok gibin fırlatır :D

amazonmu bura ya naptınız ne arasın oklu kirpi :)
Mesaj tarihi:
bu kirpiler çok mikrop mu bakteri mi ne bişey taşıyomuş sanırım. çokta bilmiyorum gerçi yanlış bi bilgi olabilir o yüzden almadan önce bi araştır bence.
Mesaj tarihi:
bizim bahcede geziyor bunlardan ne isleri var,nereden geldiler hicbir fikrim yok. bu dikenlerin altından bu kadar güzel bi surat cıkacağını hiç düşünmezdim:)
Mesaj tarihi:

http://therealsouthkorea.files.wordpress.com/2007/10/porcupine2_sm.jpg
http://brawls.justsickshit.com/wp-content/uploads/2008/05/porcupine-dog.jpg

tehlikeli be.
Mesaj tarihi:
denediğim ancak başaramadığım aktivite. ardından doğa'da uygun bir nokta bulup serbest bıraktım yumuşak karınlı dostumu.

neden başaramadım. geceleri çok huysuzlanıyor ve boyundan beklenmeyecek şekilde homurdayarak ev ahalisinin uyumasına izin vermiyor. sinirlenince oklarını oraya buraya bırakıyor ve küçücük boyundan beklenmeyecek bir güçle eşyaları deviriyor. hepsinden kötüsü strese giriyor. bu nedenle kendine zarar vermesinden korkmaya başlıyor insan.

ileride bahçeli bir evim olursa belki, ama dört duvarın içinde kirpi olmuyormuş. denedim test ettim, onayladım.
ekşi
link
ayrıca bir kaç tanıdıktan duymuştum eti çok lezzetli oluyormuş
  • Yeni Oluştur...