knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 selamlar efenim, yaz döneminde database dersi aldım da dönem içinde ufak bir proje verilmişti (aslında proje demeye dilim varmıyo eheh). her neyse elle çizimde veya sql'de bi problemim yok ama istediğim gibi bi program bulamadım. smartdraw indirdim ama kafamdaki gibi çizemedim. aslında ben tam olarak wikideki örnekteki programı merak ettim. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/72/ER_Diagram_MMORPG.png/673px-ER_Diagram_MMORPG.png
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 hm sanırım bu smartdraw ya eheh effect bölümünü görmemişim
senko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 smartdraw da bende istediğim şeyi bulamamıştım. ER diagramı yerine Üstünde tablo'nun adı yazan içine de kolon isimlerini kyoabileceğimiz sonra o kolon isimlerini başka tablolarla eşleştireceğimiz bişi aradım ama bulamadım.
Rahan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 sql server express kurulur, sql server management express studio kurulur, tablolar database üzerinden tasarlanır, diagrams a sağ tıklanır add diagram denir bütün tablolar eklenir. management studio bizim için süfer er diyagramı çıkartır ya da daha taşınabilir olması için, aynı şekilde database tasarlanır, visio 2007 den database belgesi yaratılır, az önce tasarladığımız database gösterilir o bütün diagramı belgenin içine atar. sora da jpeg export edilir takım arkadaşlarına dağıtılır. edik sazan gibi atlamışım da bu anlattıklarımdan hiç biri üstteki çıktının aynını vermez. ama visio ya tabloları attıktan sonra üzerine oynarak bu hale getirmen olası.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 cok buyuk işkence bu ya hiç sevmiyorum
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 erm ufak bişey sorucam bu entity'nin selection handle (tutup çektiğimiz uzattığımız noktalar) olan yerlerine yapışıyo ya o noktaları daha sık istiyorum ben mümkün müdür?
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Microsoft Visio ile örnektekine benzer şeyler çizebilirsin. Freeware olarak Dia var ama pek kullanıcı dostu değil.
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 smartdraw'da hallettim teşekkür ettim. ufak bi de sorum olacak. releaseDate diye bir attribute var ama ben sadece yıl olsun istiyorum. smalldatetime kullandım. ms'in sayfasında data type kısmında bulamadım böyle bişey.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Sadece yıl diye bir tip yok bildiğim kadarıyla. Int(4) kullanabilirsin ama daha iyi bir çözüm olabilir tabi.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 visio baya rahat oluyo başka çizmen gerekirse denemeni öneririm.
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 visio reverse engineering diye bişi yapıp salak access databaseime şak diye bi diagram çıkarmıştı sağolsun.
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 abi ben visio la ciziyorumda projelerde hep, gecen donemde dersini aldim, ama ben su cok kapsamli cizimleri bi turlu anlamiyorum yani, neye kullanirlar ki, o kadar kapsammli cizene kadar 10 tane farkli db tasarliyip performans testlerini tamamlayip hangisinin daha iyi oldugunu gorursun..
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 başkalarına rapor olarak sunabilmek için bir nevi. yoksa tasarlarken bukadar detaylı birşey hazırlamanın yardımcı olduğunu ben de düşünmüyorum.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 sen gittikten sonra yerine geliceklere ne var ne yok gösterme amaçlı sanırım.
Öne çıkan mesajlar