Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşçilere eziyet ediyorlar!

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

Ordu valisi Ali Kaban'ın talimatlarıyla konaklamalarına izin verilmeyen güneydoğulu tarım işçileri yol kenarlarında taş üstlerinde yatıyorlar !!
vali işçileri önlemek için kent girişinde 24 saat polise nöbet tutturuyor.
ilk olarak döneminm ordu valisi Kemal Yazıcıoğlu tarafından "aralarında terörist olabileceği" gerekçeisyle yıllarca polis zoruyla kente sokulmayan güneydoğulu tarım işcilerinin çilesi yeniden başladı.Birkaç yıldır valinin gösterdiği melet ırmagı kenarında ve burdan çalışıcakları bahçeye giden işciler, ordu valiliğine başbakanın danışmanlarından Ali Kabanın atanmasıyla yeniden yasaklarla karşı karşıya kaldılar.

Vali Kaban'nın emriyle kentin hemen girişindeki melet ırmagı geçişinde yerleştirilen cevik kuvvet ekipleri 24 saat nöbet tutuyor!

Polis konaklamak için gelen tarım işçilerini bu alana sokmuyor.Kamyon sırtında yüzlerce km yolculuk yapan cogu cocuk kadın tarım işcileri, henüz iş bulamadılarından fındık hasadıda tam olarak başlamadıgından sefillik cekiyolar!!

Fındık hasatı bittiği gibi ordu'dan ayrılacaklarını anlatan işçi Bekir Baykal : Taşlar üstünde açıkta yatıyoruz. Bebelerimiz araçların sesinden sabaha kadar uyuyamıyor, cadır kurmamıza izin vermedikleri için aglıyolar. gece bütün yağmur üzerimiziden geçti!

İşçi mehmet doğan : bize terörist muamelesi yapıyorlar.diyorlarki cadır kurmanı tehlikeli su yok, kene tehlikesi var. bize saglıklı bir yer göstersinler. ama bunlar bahane. biz terörist değiliz.bu vatan için hepimiz kan döktük düşmana karşı birlikte savaştık. türk bayragı altında yaşıyorz bizde Türk vatandaşıyız!

Cumhuriyet gazetesi 04.08.2008

işte devletin nasıl halk ayrımcılgı yaptıgının tayyipin temsilcisinin nasıl kürtlere terörist muamelesi yaptıgının
akpnin nasıl hakları ayırdıgının kanıtı.
daha ne diyelim!
Sosyal ağlarda paylaş

Whoops said:
valla ne yalan söyliim ben olsam bende yapabilirdim özelliklede karadeniz bölgesinde. dogru bişey diil ama yaşananlar tedirgin ediyo insanları.

ya kardeşim işçinin hali zaten ortada adam ekmek parasının derdine düşmüş ne işi olur terörizmle ya bunu düşnmeli insan

bi insanın tipine bakılırsa teröristmi masum mu anlaşılması lazım ya
en azından bi valinin bunu yapabilmesi lazım!!
Sosyal ağlarda paylaş

abi vali adamların tipinden nasıl anlasın terörist olup olmadıklarını allah aşkına? bide olayın detaylarını bilmiyoruz ki oranın yerlisi başka ilden dönemlik işçi destegini talep ediyor da mı bu adamlar oraya geliyor? yoksa durduk yere başına buyruk mu geliyor bu adamlar? eger öyleyse tedirginlik yaratması gayet dogal, tabi bu benim fikrim.
Sosyal ağlarda paylaş

daverc said:
Dalgami geciyosun ciddi misin ona gore yazayim.

Asteroth said:
shuTdoWnX said:

bi insanın tipine bakılırsa teröristmi masum mu anlaşılması lazım ya
en azından bi valinin bunu yapabilmesi lazım!!

Şaka mısın?

dur bakıyım daha ne gibi sorular cıkıcak
asıl demek istenilene gelmeden .. dfsf

ayrıca ben o yorumumda
karşındaki insaın duruşu hareketleri söyledikleri tarafındandı..
neyse
Sosyal ağlarda paylaş

Whoops said:
abi vali adamların tipinden nasıl anlasın terörist olup olmadıklarını allah aşkına? bide olayın detaylarını bilmiyoruz ki oranın yerlisi başka ilden dönemlik işçi destegini talep ediyor da mı bu adamlar oraya geliyor? yoksa durduk yere başına buyruk mu geliyor bu adamlar? eger öyleyse tedirginlik yaratması gayet dogal, tabi bu benim fikrim.

Adamlarin isi var; vali sehirde kalmalarina izin vermiyormus... Demekki talep var ki isi var adamlarin.

Terorist adam niye emek karsiligi para almak icin ugrassin?
Terorist adam niye cevik kuvvete boyun buksun?
Terorist adam niye ben TC vatandasiyim desin?
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Whoops said:

Adamlarin isi var; vali sehirde kalmalarina izin vermiyormus... Demekki talep var ki isi var adamlarin.

Terorist adam niye emek karsiligi para almak icin ugrassin?
Terorist adam niye cevik kuvvete boyun buksun?
Terorist adam niye ben TC vatandasiyim desin?

+1
said:

ayrıca ben o yorumumda
karşındaki insaın duruşu hareketleri söyledikleri tarafındandı..
Sosyal ağlarda paylaş

bu haberde eksiklikler oldugunu düşünüp özellikle araştırayım dedim yanlış birşey söylemeden önce. güzelde bi karadeniz forumuna rastladım ordan bikaç bilgi buldum. bu bilgilerde bile çelişkiler var ama neyse.

said:
Ordu Valisi Ali Kaban, önceki gün her yıl fındık toplamak amacıyla işçiler için bu yıl barınma, toplanma ve konaklama alanı oluşturulmayacağını açıklayarak, fındık işçilerinin alınan bu kararlara uygun hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Ordu Valisi ayrıca, PKK’nin Karadeniz’e ineceği için “teyakkuz halinde” olduklarını söyledi. Çalışma karnesi olmayan tarım işçileri kente sokulmayacak. Çoğunlukla Antep, Urfa, Mardin, Siirt ve Muş gibi illerden gelen Kürt işçiler Ordu’ya giremeyecekler. Önlemler arasında fındık toplamak için gelecek tarım işçilerin kente gelmeden önce kimlikleri güvenlik güçlerine verilerek, GBT sorgulaması yapılacak. İşçiler çalışacakları yerleri İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’na birdirme zorunluluğu gibi uygulamalara maruz kalacak.

bu haberde de bazı çelişkiler var çünkü devamında şöyle yazıyor

said:
İşçilerin hangi bölgeye gidecekleri, kaç gün kalacakları da tutanağa işlenecerek, ‘Şüpheli ve hastalıklı görülen işçi’ derhal güvenlik güçlerine bildirilerek, hakkında yasal işlem yapılması sağlanacak. İşçi temsilcileri ise bu kurumlardan alacakları çalışma belgesi karşılığında işçi getirebilecekler.Gelen işçiler de herhangi bir yerde toplanmadan doğrudan çalışmak üzere anlaşma yaptığı yere gidecek. Valiliğin aldığı karara göre işçilerin kent ve ilçe merkezlerine inmesi yasak. İşçilerin daha önce toplandıkları ve konakladıkları Melet Irmağı ile Organize Sanayi Bölgesi’nde kalamayacakları bildirildi.

ya valide yada bu konuyla ilgili haberlerde çelişkiler var. o yüzden tam bişey diyemiyorum ama valinin tedirgin olması ve güvenlik amacıyla kurallar çıkartması bana normal göründü. kente çalışma karnesiyle girilip girilemeyecegi konusunda net bi cevap bulamadım o yüzden bişey diyemiyorum. açıkçası ben valinin yerinde olsam bende oluşabilecek tehlikelere karşı tedirgin olur , bazı önlemler alırdım. bu arada konaklamayla ilgili yaşanan sıkıntılarda , işverenin tutumundan ve işçilerle olan anlaşmasından kaynaklanıyor.

said:
Fındık toplamaya gelen Kürt işçiler, günlüğü 18 YTL’ye çalıştırılıyor. İşçilerin konaklama ve yeme-içme masrafı fındık sahibi tarafından karşılanıyorsa bu fiyat 15 YTL’ye kadar düşebiliyor.

son olarakta yazın pkkdan kışın devletten maaş alabilen kişiler oldugunu düşündügüm için ne insanların söylediklerine bakarım nede tiplerine. tedbir alıp bazı şeylerin önünü kesmek daha iyi olur sanırım. kürtlere karşıda ırkçı düşünceler beslemiyorum (kaldı ki besleyememde) ama açık konuşmak gerekirse tanık oldugum şeyler dogrultusunda temkinli yaklaşmak bana mantıklı geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

MADDE 23. – Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir.

Yerleşme hürriyeti, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek ve kamu mallarını korumak;

Seyahat hürriyeti, suç soruşturma ve kovuşturması sebebiyle ve suç işlenmesini önlemek;

Amaçlarıyla kanunla sınırlanabilir.

(Değişik: 3.10.2001-4709/8 md.) Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, vatandaşlık ödevi ya da ceza soruşturması veya kovuşturması sebebiyle sınırlanabilir.

Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından yoksun bırakılamaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...