Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Organik Kimya

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben seneye görcem valla =)
radyoaktivitenin sanayide kullanımı zararları yararları günümüzde kullanımı hakkında süper bi kaynak var elimde diyen varsa banada yollayabilirmi bu arada =)[signature][hline];;suicidal icq
Mesaj tarihi:
baştan sona bu manığını istiyorum
mesela bana pentyne diyolar tamam 5 karbon var da bunun b i dolu h ı var neremizdne ubluyoruz bu H lar nereler geliyo
Mesaj tarihi:
:)

bak simdi carbon 4 bag yapar, o yuzden karbon diger karbonlarla bag yapınca geriye ne kadar daha bag yapması gerekiyorsa o kadar H eklenir. mesela

C -C

burada karbonlar 1er bag yapmıs birbirleriyle, o zaman her bir karbona 3 H daha eklemeliyiz ki carbon 4 bag yapmıs olsun.
Mesaj tarihi:
siklo olduğu zaman dairesel bağlanıyolar..çamaşır ipi gibi düz değil...

çift bağ yapıyosa C ler o zmn isimlendirmede -en ekini alıyo

mesela

CH3-CH=CH-CH2-CH3 en uzun bağ 5 olduğu için "pentan"dır.

fakat 2. C çift bağ yaptığı için penten olur...
bu durumda adlandırma penten diye yapılır..

mesela 2. C ye bi de metil(CH3) bağlayalım:
.....CH3
.......l
CH3-C=CH-CH2-CH3bu durumda şöyle adlandırılır 2,metil 2,penten

eğer 2 tane çift bileşik varsa:
......CH3
.......l
CH3-C=CH-CH=CH2-CH3 olsun diyelim... 2metil 2,4 pentadien olur...çünkü 2 adet çift bağ vardır...

*!engin bilgileriyle akılları aydınlatır*
:D

NOT:metilleri(CH3) bağlarken koyduğum noktaların bi anlamı yok...eğer koymasaydım 2. C nin üzerine gelmiyorlardı o yüzden koydum..[signature][hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor

[Bu mesaj DiaBoLiC tarafından 29 Mart 2004 21:49 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj DiaBoLiC tarafından 29 Mart 2004 21:50 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj DiaBoLiC tarafından 29 Mart 2004 21:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hehe organik kimya bütün lise hayatımın en sevdiğim ilk 5 dersi sıralamasına kesin girer :-) Din dersini severdim çok tartışırdık sıkılmazdım zevkli geçerdi, tarihi severdim ki hep ilgimi çekmiştir, bilgisayar dersini severdim :-) birde kimya, özellikle organik kimya. Ancak o konuda bir soru sorsan cevaplayabilirmiyim, hiç sanmam zira 10 yıl oldu o dersi alalı:-) Ama az buçuk mantığını anlayınca süpper zevkli dersdir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
aman yav, kimay kabustur benim icin, hic sevmedim, en son kimya dersini universite 1 de mecburen aldim (CHEM105), zaten universiye sinavindaki butun hatalarimi da kimyadan yapmitim, ne fenaydi[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
  • Admin
Mesaj tarihi:
bütün hatalarımı derken zaten 178 soruda 175 neti fln vardır
dierleri hata olsa boş olsa ne yazar

*!ediye göz kırpar*[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus .
[01:36] olm nickimi alanı bulursam
[01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan
[01:36] oyacam
Mesaj tarihi:
ben bilmem kardeşim bugün sınavda kağıt bana baktı ben kağıda,
sonra bir anda vahiy geldi bana hocanın sorduğu diğer osruşardan fian baka baka yaptım gayet sağlam oldu kağıt
Mesaj tarihi:
Evrenin varolmasını sağlayan en büyük denge unsuru kaos'dur. Düzensizliğin dengesi, düzenin dengesizliğinden çok daha güzel bir şeydir.

Ben Afrika'da kanat çırpan kelebeğin Kuzey Amerika'da çıkarağı kasırgayı istiyorum, ben Kaos istiyorum...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
  • Yeni Oluştur...