Dojorel Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 anlamadim, agiz dolusu kufur edince mi gercekci oluyor sahneler? oradaki duyguyu verebildiler bence gayet. tedirginlik, firsat kollama, kucuk kizin onunde annesini oldurunce de sucluluk ve teslimiyet. ben cok zevk aldim o sahneden.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. [Bu mesaj Dojorel tarafından 03 January 2004 14:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 tamam abi sana şöyle bi replik lazim mandrake "you cannot die." "yes i can" sonrada mümkünse bi VaDaAaAAa. Mümkünse ne bekliyodun tarantinodan bu filmde fln bi yazarmısında anlasak neden memnun olamadin.[hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 film hosuna gitmemis olabilir herkes begenecek diye bir sey yok.. ama tabi o matrix diyalogu filme daha sanatsal bir hava katabilirdi katiliyorum... :)[hline]-->Four String Magic<-- Time well wasted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Şimdi efendim, ben dün filmi cineplexx odeon da outtrader la beraber izlerken (3. izleyişimdi), film arasında arka sırada oturan 5 kişilik,yaşları 22-25 tahmini olan grubun konuşması şu şekildeydi: grupdaki kız : beğenmediniz miii? oglanlardan biri : ı ıh oğlanlardan diğeri : yuzuklerin efendisi daha iyiydi. hah bak şimdi, sinema izleyicisi arasındaki farklar burdan ortaya çıkıyor, sen gidip de yüzüklerin efendisi gibi bir filmi, bir Quentin Tarantino filmiyle karşılaştıramazssın, sebebi de birinin diğerinden, elmanın armuttan farklı olduğu kadar farklı tarzlara sahip oluşudur. Yüzüklerin efendisi bir fantezi eserinin sinemaya sunumu olmanın dışında, çoook geniş bi kitleyi memnun etmesi gereken, hem fantastik, hem de teknolojik olarak süper efektler vs. vs. ile desteklenmiş bir filmdir. halbuki tarantino filmleri öyle midir? hayır, tarantino "öhömm seyirciyi nası sinemaya çekerim" diye düşünmeden kendi kafasındakileri filmlerini yansıtan bir adam, yaptığı şeyin büyük ya da küçük bir kitleye hitab etmesinin de pek umrumda olduğunu sanmıyorum. filmin diğer filmlerden farklılıkları bu kadar değil tabiki, önceden de bahsettiğim gibi bi tarz olayı var, örnek vermek istiyorum, birinin kafasının kesildiğinde, bogazından duş başlığından fışkırırcasına kan fışkırmayacagını (hem de saniyeler boyunca yani öle 1-2 saniye de değil) artık ortaokul cocukları bile biliyor, yani ortada "hmm acaip gerçekçi olmalı action sahneleri" diye bi düşünce de yok. Bu noktada da şuna değinmeden bitiremyeceğim, şoyle bir gürüh var ortada : "abiii türk yönetmenler yapsa bok atardınız, cüneyt arkına o kadar laf ederdiniz hededehododo.." şimdi güzel kardeşim, cüneyt arkın filmlerini de izledik yıllar yılı, açıkcası daha en son bi 10 gün önce dünyayı kurtaran adam izleyelim dedik, 30 dakikadan fazla dayanamadık, filmde ne bir bütünlük ne bi konu ne bi anlatım düzgünlüğü hiçbirşey mi olmaz? yani insanlar sadece action sahnelerini birbirine benzetip ("ahaa ondada adamlar zıplıyo bunda da, onda da kılıç var bunda da") matrix-yüzüklerin efendisi- battal gazi- kill bill gibi filmleri birbirleriyle karşılaştırmaya çalışmasınlar lütfen... kendimi sıradan bir sinema izleyicisi olarak görüyorum,kimseye laf atmıyorum filmi beğendi, beğenmedi diye(herkesin kendi zevkidir ne olursa olsun) bu yukarda yazdıklarım ise sadece ve sadece kendi fikirlerimdir, eğer ki birileri çıkıp da hödödö hödö , efendim şoyledir boyledir demesin, benim yaptıgım gibi fikirlerini belirtsin, varsa karşı argümanlarını saysın rica ediyorum, saygılar edit: typo fln [hline]I look inside myself and see my heart is black [Bu mesaj sanerixx tarafından 03 January 2004 14:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 tamam abi film soyle olsaydi super olurdu bencede.. hattori hanzo - kahin - neo'nun dişi versiyonuna excalıbre verir bi tane bill - merovingian oren - persephone ztn bi tane matrixten alinmiş sahne var, bi suru adama karşı dovusurken fln tamam alin size super film abi lutfen bu msgi ve benzer isteklerinizi tarantinoya iletin 2inci filmi boyle yapsin, aman sonra siz begenmezseniz aglar o[hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Outrader demagoji yapmana gerek yok ben anlamadım neden hemen offense moduna geçtin ? ben kendi fikirlerimi yazdım neden beğenmediğimi senin beğendiğin birşeyi benim beğenmeme hakkım yokmu ? kuzenin mi tarantino ? ben ilk postumda neden beğenmediğimi söyledim genel hatlarıyla yani bu filmi beğemek için tarantino hayranı olmak lazım bunu demek istiyosunuz "tarantinoyu anlamak" deyiminiz var bide o zaman bütün yönetmenleri onlara göre anlarsanız her filmi güzel görebilirsiniz bu adam bu filmi sadece onun önceki filmlerini izleyen ve tarantino hayranlarına hitaben mi yaptı, ben matrix gibi olsun filan demiyorum ki ve benim eleştirilerim daha çok senaryo kurgusu ve aksiyon bölümlerinde gördüğüm eksikler üzerine yönetmenliğe herhangi bişey demedim çekimler filan gayet güzel [Bu mesaj -Mandrake- tarafından 03 January 2004 14:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 kuzenim fln gibi deil avukatida deilim, ama gidipte filmin muziklerine ve repliklerine(en güçlü taraflarına) laf ediosun. bunlara laf ediosan tarantinoyu anlamiosun bilmiosun demek yani bu.beklentilerin yanlişmiş[hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Ben filmde çok fazla değişik bişi bulamadım. Gereksiz bağırsak, kol, kafa dışında tabi. Benim "sanat filmi" anlayışıma uygun deil. Sadece ilk girişte dövüşürlerken aradan kızın otobüsten indiği sahne birde aynı yerin devamında mutfakta siyahi hatunun kutunun içindeki silahla ateş edip sonra göğsüne bıçak yeme sahnesi ilgimi çekti o kadar.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OutTrader Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Dresquin +1 :D benim 6. oldu dün walla![hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 benim sanat filmi anlayisima uymuyor ne demektir hayret bisiy yani. Illa Sophie Loren'li, Cathrine Deneuve'lu fransiz 5 cayi icelim, Aspen e kayaga gidelim filmleri mi sanat filmi oluyor? Son derece basarili bir senaryo, kimse pek dikkat etmesede cok basarili bir kast, enfes muzikler, farkli kulturlerden degisik olculerde faydalanip bunu bulamac haline getirmeme,Insani icine ceken bir atmosfer. bunlari yaratabilmis tarantino. Simdi sinemadan geliyorum, 2. sefer izlemis oldum, 2 kere izleyip hala cok zevk aldigim nadir filmlerden oldu. Sabahki muziklere yapilan elestirden sonra daha bir dikkat ettim, muzik yonetmenini tebrik ediyorum. Yani o dovus sahnelerinde secilen muzikler de olmasa, bir blade bir matrix dovus sahneleri gibi olabilirmis, o kadar estetik hareketlere ragmen. `gaza geliyim hobaa o oburunu ezsin, kan goreyim kan!` gibi bisiyler yasamiyorsunuz. Kan goruyorsunuz istemediginiz kadar, ama bende vahsi duygular uyanmadi yani. Bunu yakalamakta zordur. Salt aksiyon izliyim diye gidenler biraz uzulebilir, ama ortalama bir sinema izleyicisinin cok keyif alacagina eminim.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 açıkçası filmden ne bekleyeceğimi bilmiyordum daha önce hiç tarantino filmş seyretmemiş birisi olarak ama filme ciddi baktığım sürece(ki ilk yarısında öyle yaptım) pek de bir şey bekleyemeyeceğimi fark ettim ve zaten olay da ondan sonra koptu genel olarak tarantino tarzını bilmesem de hoş bir film olduğunu düşünüyorum her bünye de kaldırmaz tabi o ayrı[hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki: valla en çok kutluyoruz arkadaşı abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki: ben büyüyünce frp olmak istiyorum [b]KoC Icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 mandrake ilk mesajını okudum... adam anime gibi film yapmış. sonuçta süper bir film.. özellikle o arada gösterdikleri animeye bakarsan, filmle ne kadar benzer olduğunu görürsün.. adam o anime tarzı gibi film yapmış.. paso kavga edilen japon filmleriyle animeler arasında bir fark vardır: senaryo.. mesela ceki çen gibi filmlerde adamlar paso kavga ederler.. ama animelerde hem kavga hem senaryo önemlidir.. bir kenshini, bir hellsing'i izle derim sana..[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurf Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: -Mandrake-, 03 January 2004 10:53 tarihinde demiş ki: mesela filmin başında mutfaktaki muhabbet acayip gereksiz ve yapmacık bi diyalog bence Insanlar farklı şeyler bekleyip gittikleri için kimi çok beğeniyo kimi beğenmiyo İyi güzel söylüyorsun da her yönetmenin bir kurgusu, anlatımı var. Mesela rezervuar köpeklerinde adamlar 5dk bahşiş hakkında yorum yaptılar. Bu adamda böyle işte :)[hline]The Crow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: Mesela rezervuar köpeklerinde adamlar 5dk bahşiş hakkında yorum yaptılar. Güzeldi o bahşiş muhabbeti.[hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 beğenilebilir, beğenilmeyebilir, ama filmi herangi bi film gibi ele almak ona göre yorumlamak büyük haksızlık olur. ankarada niye lotr'in oynamadığı sinema yokken, armada'da 4 salonda birden gösterilirken, bi tarantino filmi niye sadece 4-5 sinemada gösterilir, herkese hitap etmez çünkü. anlayıp da izlemek lazım, anlamadan beğenmedim dememek lazım. kimse öyle yapıyo demiyorum yanlış anlaşımsaın 1."Bang Bang (My Baby Shot Me Down)" - Nancy Sinatra 2."That Certain Female" - Charlie Feathers 3."The Grand Duel - (Parte Prima)" - Luis Bacalov 4."Twisted Nerve" - Bernard Herrmann 5.Queen Of the Crime Council - dialogue excerpt from film 6."Ode To Oren Ishii" - The RZA 7."Run Fay Run" - Isaac Hayes 8."Green Hornet" - Al Hirt 9."Battle Without Honor or Humanity" - Tomoyasu Hotei 10."Don't Let Me Be Misunderstood" - Santa Esmeralda 11."Woo Hoo" - The 5.6.7.8's 12."Crane"/"White Lightning" - The RZA/Charles Bernstein 13."The Flower of Carnage" - Meiko Kaji 14."The Lonely Shepherd" - Zamfir 15.You're My Wicked Life - dialogue excerpt 16."Ironside" excerpt - Quincy Jones 17."Super 16" excerpt - Neu! 18.Uakuza Oren 1 19.Bannister Fight 20.Flip Sting 21.Sword Swings 22.Axe Throws 4 numara süper ıslık şarkısı.. 11 de charlie'nin yerindeki capan hatun trio'su şarkısı. 16 numara benim favorim süper 15 saniyelik giriş. 80lerin thriller'larından kopmuş gelmiş. bana no one lives forever'ı hatırlattı biraz.. albüm http://www.musicdonkey.net/ de var .rar dosyası halinde paketli, 192kbps gogo 84 doğumlu, adı da Chiaki Kuriyama biri mekanlardan bahsetmiş. benim de çok hoşuma giden biyer oldu, restoranın arkasındaki bembeyaz arka bahçe neydi öyle? tokyoda kar yağmıyodu o gece, nerden çıktı bilmiyorum ama acaip huzuzlu biyerdi. kapıyı açtı black mamba ve birden karşıma çıktı güzeldi yani. siyah/beyaz da güzel kullanılmış. black mamba'nın göz kırpışıyla renklenmesi falan. hanzo'nun barındaki dialoglar da güzeldi. michael madsen'ı biraz daha görsek güzel olurdu aslında. budd'ın sahneleri ikinci filmdeymiş. aslında herşey güzeldi. kurgu güzel. script güzel. score güzel. cast güzel. (lucy lui olmasa daha iyi olaiblirmiş) tarantino güzel. film güzel..[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 bende iyi ki lucy liu var diyorum. o kizin cok masum bir ifadesi var. tam oturmus merhamet gostermeyen katil rolune. ben kenshin deki Sociroya benzettim biraz. arabada filan giderken cok masum gulumsuyor.. sarki listesini vermen cok iyi olmus, eline saglik. [hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. [Bu mesaj Dojorel tarafından 03 January 2004 19:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: Dojorel, 03 January 2004 19:43 tarihinde demiş ki: ... iyi ki lucy liu var diyorum. o kizin... Ne kızı be Dojorel, ne kızı!!! :-D[hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: jankis, 02 January 2004 22:18 tarihinde demiş ki: bi kere kurgu müthişti. ben anime kısım dışında acaip keyif alarak izledim filmi .. o kısımda biraz güldüm dalga geçtim falan zaten tarantino da direk japon kültürüne göndermek yapıyo filmdeki her öğeyle neyse sonuçta kopan kafalar, ordan burdan uçan kollar ehea ya bilmiyorum acaip keyif aldım aramızdaki fark: ben o sahneleri animeye benzemek için yaptığını düşündüm sen ise sadece gönderme diye düşünüyorsun[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: -Mandrake-, 02 January 2004 22:21 tarihinde demiş ki: ha bide müzikler var bence 1-2 tanesi dışında çok kötüydü müzikler,modası geçmiş bazı yerlerde ortamı baydı rehavet çöktürdü aksiyonu baltaladı blade matrix gibi amerika-techno klişelerinden sonra bu tip anime tarzı filmleri herkes anlıyamaz zaten anlıyorum seni üzülmene gerek yok..[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: -Mandrake-, 03 January 2004 14:35 tarihinde demiş ki: ben matrix gibi olsun filan demiyorum ki ve benim eleştirilerim daha çok senaryo kurgusu ve aksiyon bölümlerinde gördüğüm eksikler üzerine yönetmenliğe herhangi bişey demedim çekimler filan gayet güzel tarantinoyu anlamana gerek yok zaten.. anime kültürünün az biraz içerisindeysen herşeyi anlarsın.. anime kültürünün derinlerine girersen, senin için beyaz perdede kült filmlerden biri olur..[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 son olarak, kadının uçakta katana taşıması ve bir anda kar yağması dışında hiç bir saçmalık görmedim..[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Bone çoğu noktada haklısın ama filmin tamamını anime bölümüne göre değerlendirmene katılmıyorum[hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 tamamını değil zaten.. bir anime uyarlaması demek istemiyorum.. ama anime havası hakim.. en azından gördüğüm kadarıyla anime senaryolarından esinlenmiş.. en hararetli savaş sahnelerinde bir lanet havası vardır bir ağırlık vardır müziklerde bile bunu hissedersin yani.. örneğin ghost in the shell diyebilirim.. blade'de normalde kan seni daha çok coştururken ghost in the shell'de miğdeni bulandırıyor.. senaryo, anlatım, oyunculuk ve müzik bu konuda kilit noktadır..[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 lucy lui'nin pek alternatifi yok aslında fiziksel özellikleriyle çin/japon kırması amerikalı rolüne uygun olması açısından. ama işte ben pek yakıştıramıyorum lucy lui'nin eline katanayı, adamın kavasını uçurmasını falan. bide bağırıp çağırıp küfür edince iyce garip geldi. şarkı isimleri de bişeymi, filmin senaryosunu bile koyarım :D ama 222 sayfa olduğu için, isteyenlerin şurdan indirmesi daha mantıklı http://www.sharereactor.com/release.php?id=2080[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-overdose- Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: Bonecrusher, 03 January 2004 20:05 tarihinde demiş ki: son olarak, kadının uçakta katana taşıması ve bir anda kar yağması dışında hiç bir saçmalık görmedim..[hline]Bir şeyi göremiyor olman, orda olmadığı anlamına gelmez. direk bunu bende farkettim 2. uçağaa binişinde uçakta 2 katana var ve bir anda Lucy Liu ile kapıştıkları yerde kar yağmış ve çoktan doldurmuş ayrıca Lucy Liu nun kafa traşı da çok güzel oldu biz ona urfa da tas traşı deriz ne bileyim kan hat safada idi ve beklediğim gibi çıkmadı film çok beğenmedim hele Chapter lara ayrılması garip geldi.[hline]We gathér strength frøm sadness and pain, each time we die we learn to live again. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar