Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PSU tavsiyeleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar, iyi performans veren özellikle sessiz olması tercih edilen bir psu almak istiyorum.
Max 600w işimi fazlasıyla görecektir. OC işleriyle aram yok ama almışken de iyi bir şey olsun istiyorum.
500w -600w aralığında bilinen ve güvenilen iyi modellerden bir kaçını yazarsanız sevinirim.

Netten araştırmaya çalışıyorum fakat bu konulara fransız kaldığım için tam olarak hangi teknik özelliğne bakmam gerek anlamıyorum.

Fiyat olarak da max 200ytl civarı bir psu olursa tadından yenmez (hadi max 250YTL olsun).

Teşekkürler şimdiden

güncelleme:

Biraz daha bakınıyordum da, kasamı da deiştirmek istiyorum. Acaba içinde güzel bir psu olan, bol fanlı bir kasa alsam aynı kalite ve performansı yakalar mıyım? Yoksa her ikisini de ayrı ayrı almakta yarar mı var?

Bilgisayarım buz gibi olsun istiyorum, temel sorunum bu

2. aşamada sapphire hd 4850 iceq-4 ekran kartı almayı planlıyorum.

bu işten anlayanlar yardımcı olabilirseniz sevinirim. (Kasa ve psu için maximum 400 ytl harcama yapabilirim sanırım, yada o para çok az yetmez diyorsanız max soğutma için ne kadar para harcanır onu da vereceğiniz örneklerle yazarsanız sevinirim (su soğutma istemiyorum o çok pahalı)).
Mesaj tarihi:
Psu icin 3 onerim var;
Pc power and cooling silencer 610w
Seasonic S12 500w (550 ve 600w modelleri de var)
Corsair tx650 (bu fiyata daha guzel bi alet yok, ztn 3 secenekten de daha iyi, super bi indirim)

Kasa ile psu yu ayri almalisin.
Lianli , antec, recom ve akasa nin psu suz kasalarina bi goz gezdir. Istedigin fiyat araliginda gayet guzel kasalar var.

Sogutma demissin ama ne sogutmasi, ekran kartindan sonra bahsettigine gore ekran karti icin heatsink istiyorsun heralde? Onun icinde firebal.net de titan twinvga falan var basarili vga sogutucular.

Makinenin konfigrasyonunu yazmadan psu istemissin 500w diye o tamam da, anakart ve islemci bilmeden islemci heatsink i fln onermek kor sineklik olur.
Mesaj tarihi:
montaj işinde sı.arım garanti olayı patlar diye korkumdan bu işi kime yaptırabilirim, atıyorum kasayı ve psu yu farklı yerlerden aldım, kendi bilgisayarımı götürsem, orada montajını yapabilecek nereleri önerirsiniz (fiyat ve güvenilirlik öncelikli, bir de biliyorsanız kaça yapıolar bu işlemi)

sorularım git gide artıyor :D

güncelleme:

araştırmalarım devam ederken şu kasalar dikkatimi çekti

http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=33_50&products_id=367
http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=33_50&products_id=368

yukardaki iki kasa arasında 70w / 20$ gibi bir fark var, ikisinden hangisini önerirsiniz? testlere göre kendi içinde bulunan psu'su gayet başarılı ve yeterli gibi görünüyor. Yorumlarınız önemli.

Bir de şöyle saçma sapan bişey buldum bu nası bişeydir ya =D
http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=33_50&products_id=360
Mesaj tarihi:
Simdi buz gibi kasa dedin, sessizlik dedin, 200 lira limit dedin ben ona gore seasonic den pcp&c den actim agzimi. e sonra akasa zen e dusersek ne diyeyim =P

Ki hala konfig ini yazmadin, o kadar butceyle seasonic in yaninda akasa fln lafi gecmez. Ha zen kasa olarak fiyatina gore basarili bi kasadir onu biliyorum o ayri. ama ne istedigini ben anlamadim acikcasi.

Aerocool da komik gozukuyor olabilirde, gayet guzel kasalar ve info disp cozumleri ureten bi firmadir. s9-a falan gayet ucuz ve kaliteli kasalar.
Mesaj tarihi:
KHaRoN senin Seasonic'e özendim valla. Bende Corsair 620W modular var. Çok sağlam ve çok kaliteli ama idle'da bile duyuluyor. Gürültülü değil ama aynı odada yatamıyorum yani rahatsız ediyor.
Mesaj tarihi:
anakart: Asus M2N-MX
işlemci: AMD Athlon 64x2 Dual Core 4200+
ram: 2 gb ddr2 kingston ram
ekran karti: gforce 8500gt
psu: (umarim yanlis yazmiyorumdur) 350w 200xa
Mesaj tarihi:
Bilgisayari yenilerim yakinda,
en kaliteli kasayi, en kaliteli psu yu alayim ztn onlar senelerce kullaniliyor dersen yukardaki kombinasyonlar.

Yoksa bu bilgisayara akasa zen 450w yerinde olur. Fazlasi hakkaten fazla.
Mesaj tarihi:
bilgisayari yenilemek gibi bi düşüncem yok yakın zamanda, sadece ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum.

bu durumda zen yeterli olur diyorsan ne güzel 99$a halletmiş olacağım =)

almayı düşündüğüm ekran kartı da sapphire hd 4850 iceq4

güncelleme:

yine çok fazla bir bilgim yok ama, oc da yapmayacağımı göz önünde bulundurursak, bu kasanın default fanları yerine başka bir fan taktırmam gerekir mi? yoksa yine bu işlerle haşır neşir olmayan ben için yeterli midir?
  • Yeni Oluştur...