Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

youtube.com.tr


SoulCube

Öne çıkan mesajlar

en azından kapatmazlar artık.

bununla ilgili mi bilmiyorum da 2 ay önce filandı galiba. bu yotup kapatmalarının iyice can sıktığı zaman, mecliste bi komisyon oluşturup, bi kaç hackerdır, webmasterıdır, bi araya gelip bu bezdiren kapatma olaylarının önüne geçilmesi için yeni yasalar ve düzenlemeler üzerinde konuşacakları bi forum tarzı birşey olacaktı. ondan mı çıkmış kı bu com.tr olayı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Müjde ! YouTube'da çözüm bulundu
Atatürk'e hakaret içeren yayınlar sebebiyle yasaklanan video paylaşım sitesi YouTube.com için 'yerli formül' bulundu.

Sorunun çözümü için YouTube ve Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerde şirketin Türkiye'ye özgü bir arama motoru oluşturması kararlaştırıldı. Buna göre siteye Türkiye'den YouTube.tr ya da YouTube.com.tr adreslerinden ulaşılacak. Böylece sitede, İnternet Güvenliği Yasası'nda suç sayılan Atatürk'e hakaret, porno, müstehcenlik, kumar ve intihara özendirme gibi içerikler ayıklanmış olacak.

Zaman'a konuşan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, YouTube yetkilileriyle devam eden görüşmelerde çözüm için belli bir aşamaya gelindiğini açıkladı. Acarer, YouTube'un Türk halkının ulusal değerlerini, duyarlıklarını ve İnternet Güvenliği Yasası'nda belirtilen 9 katalog suçu dikkate alan YouTube.tr ya da YouTube.com.tr adıyla bir site oluşturacağını söyledi.

YouTube'un, Almanya, Çin ve ABD için de benzer siteler kurduğunu ifade ederken, "İnternet kullanıcıları ister Youtube.com.tr'ye isterse de Almanya'nın ABD'nin Youtube'una girer." dedi. Acarer, önemli bir uyarıda bulunmadan da geçemedi: "Türk kullanıcıları, ülke hassasiyetlerini dikkate alan 'youtube.com.tr sitesine giriş yapsın." Tayfun Acarer, bundan sonra, YouTube ile Türkiye arasındaki hukuki ve idari işlemlerin, şirketin Türkiye'de açacağı temsilcilik vasıtasıyla yürütüleceğini kaydetti. Bugüne kadar YouTube'da 111 zararlı içerik tespit edildi, bunların 67'si siteden kaldırıldı. Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla Atatürk'e hakaret içeren yayınlar nedeniyle 6 Haziran 2008 tarihinden beri YouTube'a erişim yasak.
01.Ağustos.2008 09:48:58


millet bu habere saçma sapan yorum yapmış ona yanarım. böyle açılacaksa hiç açılmasın falan. orda youtube global takılır isteyen, bi açılsın da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

youtube, Atatürk'e hakaret edildi diye kapatıldı dimi, e şimdi Atatürk'e hakaret eden vidyoları Türkiye'ye filtrelerse, yabancılar yine o vidyoları görecek, biz zaten Atatürk'e o çirkin vidyoları kondurmuyoruz,o vidyoları sallamıyoruz bile, sorun yabancıların görmemesi, çünkü onlar Atatürk'ü bizim kadar tanımıyolar ve o vidyoları seyrediyolar, bu durumda youtube.com.tr nin bi anlamı olmayacakki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya olay Atatürk'e hakaret değil ki, o bahane. Olay adamlar türkiyede ofis açmaları, türk yasaları altında çalışmaları ve de tabii ki vergi ödemeleri. tr domain'i altında açılacaksa yüksek ihtimalle bir ofis açmaya karar vermişler demektir bu da para demekse bizim devlet gayet de suscaktır. E arada biraz da sansür de olur tabi azcık ucundan di mi :)

Edit: verdi deil vergi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xelee said:
hatırladıım kadarıyla bunlar abantta bi kongre tarzı bi şey yapmışlardı. orda belki böyle bi karar çıkmıştır?


Oha abantta toplanıp yiyip içip bu fikre mi varmışlar en sonunda sorsalar ben de söylerdim o kadar masrafa ne gerek vardı noktalama yok anlayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...