Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Arkadaşlar merhaba şmdi ben ocak ayında bi bilgisayar topladım ve palit'in GeForce 8800GT ekran kartı vardı bu ekran kartının bu üzerinde o parçalar gözükmüyodu siyah bi plakayla kaplıydı üstünde palit'in sembolü vardı büyük neyse daha sonra bu bozuldu götürdüm garantiye sonra yenisini verdiler ama bu verdiklerinin üstü kapalı değildi büyük bi bakır vardı fan'ın etrafında falan.bu ilk ekran kartının arkasında 2 tane monitör bağlama yeri vardı 1 tane TV Out vardı ancak bu yeni gelende 1 tane monitr bağlama yeri var 1 HDMI var 1 tane TV OUT var şmdi bu benim ilk ekran kartımdan daha mı üst oluyor ne oluyo anlayamadım.Ayrıca Samsung 932N 19" LCD Monitörüm var normal monitr girişinin yanında DVI IN yazıyor ama herhangi bi giriş yeri yok onda şunu merak ettim bu monitör kablosunun ucuna bi aparat takınca mı DVI olarak kullanılıyo ? peki herşeyden ziyade bu DVI tam olarak ne oluyor : P çok kafam karıştı nolur bana sorularıma açık bi şekilde yanıt verin çok teşekür ederim ilginize şimdiden : )
Gryphonheart Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 şimdi yanlış anlamadıysam yeni verilen ekran kartının vga çıkışı yok, onun yerine dvi çıkışı var senin kafan da o yüzden karıştı :) soldaki vga - sağdaki dvi şöyle bir converterla monitörünü bağlayabilirsin
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 e niye kartın aynısından vermemişler?
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 kartın aynsı yokmuş bu durumda hep üst modeli vemrek zorunda bende üst diye düşündüm.o bahsettiğimiz converterdan var bende zaten ama anlamadıım şey şu önceki ekran kartımda 2 tane bu çıkştan vardı HDMI yoktu bunda 1 tane bu çıkıştan var ama HDMI var ne fark ediyo onu anlayamadım ben ? bunun fanı mesela daha büyük etrafında bakır teller var falan önceki nin üstü kapalıydı bi böle bi siyah kutu gibi bişiyle. ki ikiside aynı model edit : + benim monitörde DVI yazıyo ama giriş yok mesela VGA Girişi var onu nası takıcam DVI olarak ?
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Valeron monitorunde dvi girisi yok sadece d-sub yani bildigimiz normal girislerden var. farklari d-sub lar analog ve crt monitorlerde analog oldugu icin sinyaller cevrilmiyor analogdan analoga seklinde. fakat ekran kartindan cikis dvi standart olali beri dvi girisi olmayan monitorlerde dijital sinyal d-sub araciligi ile analog a cevriliyor fakat lcd mantik olarak dijital calistigindan cevirme islemi birde orda tekrarlanip oyle goruntu aliniyor. buda yuksek cozunurluklerde goruntu kaybina yol aciliyor. (meraklanma 19inch native cozunurlugu sinir kabul edilir sen bu kayiptan cok fazla etkilenmiyorsun) ceviri ise ekran kartindan dvi olarak gelen kablonun monitorun d-sub ina takilabilmesi icin gereklidir, bunun disindaki durumlarda ceviriciye ihtiyacin yok. hdmi ise dvi ile tamamen ayni mantikdadir, fakat kablodan goruntunun yaninda birde ses tasinir. kafa yormasi gereksiz bi hadise.
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 abi benm monitörün arkasnda bi ufak panel gibi bi yer var bi RGB IN yauzıo altına benm girişim taklı yanında DVI IN yazıo ama onun altında takılcak yer yok D-SUB flnda yer yok peki bu HDMI nereye takılıo ayrıca bu HDMI la bağlasam monitöre veya bu D-SUB taksam ne oluyor ben oyunları 1280*1024 oynuyorum daha mı net oluyo daha mı karizmatik oluyo ? bunun yanı sıra ekran kartı dğeişimindeki olayada bi çözüm ver bana hocam göznü seviim bak kendimi kazıklanmş hissediyorum ben : P
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Samsung ayni panellerde oldugu gibi arka kaplamalar ve ayaklarida birlikte uretiyor. senin monitorunun dvi girisli olandada ayni arka kapak kullaniliyordur ve orda dvi girisi vardir. sende yazipda olmamasi gayet normal. giris cikis hadisesini anlamamissin. soyle birazcik daha basite indirgeyim; d-sub = analog dvi = digital hdmi = dvi + ses (haliyle dijital) ekran kartindan her halukarda dvi cikiyorsun, monitorune gore dvi veya d-sub giriyorsun. d-sub analog bi yontem oldugu icin dvi a gore daha geri kaliyor. dvi da dijital goruntu hic cevrilmedigi icin problem yok. bu bahsettigim problem 19 inch sonrasi monitorlerde belirginlesir, senin algilaman veya aradaki farki gicik kapacak derecede farketmen imkansiz gibi. o yuzden nasil baglandigina kafayi takma. aynen d-sub a devam senin durumunda. hdmi ise hepten alakasiz, ztn monitorunun hoparloru falan yok, sesle alakali birseyin olmadigi icin ihtiyacin da yok. ekran karti acisindanda kafaya takilcak biseyyok, anladigim kadariyla 8800gt vermissin, 8800gt almissin. Ayni uretici ve ayni gpu oldugu icin fark %1 dolaylarinda olacaktir, en kotu ihtimalle %1 gerisin, en iyi ihtimalle %1-2 ilerisin. Hic kafaya takilcak bisey degil. ustelik acik bakir heatsink leri ben zaten daha cok begenirim, cogunlukla daha efektif bir sogutma sunuyorlar.
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 abii çok süper oldu açıklaman anladım galiba sıkıntı yok o zmn dvi olup olmaması benm için pek bşi ifade etmio ekran kartındada sadce kafama taktıım 2 tane monitör bağlanıyodu benim eskiye ama HDMI yoktu bunda 1 tane bağlanıyo gözüküyo ama HDMI çıkışı var acaba daha mı yenisi daha mı eskisi sadece onu anlamaya çalışıyorum çnkü eskisni gönderme ihtimalleri yok ona göre kıyamet kopartıcam kaldı ki bunun fanı çok büyük bakır falanda var bende tahminimce daha ii soğutur diye düşünmüştüm. Yalnız sana helal olsun bu kadar üşenmeden yazmışsın vallahi çok sağol ya
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Hic problem degil, kafanda soru kalmadiysa ne ala. ekran karti meselesi ise; eskisinde iki adet cikis vardi diyorsun ama yenisindede iki adet cikis var. Cok basit bi converter yardimiyla hdmi in sesini filtreleyip aynen dvi olarak cikis alabiliyorsun. Model cok kafana takildiysa palit in sitesinden 8800gt olupda cikislari dvi+hdmi olanlara bak, modellerini karsilastiralim. ama gerek yok yani.
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 baktım palitin sitesinden benim ilk aldıım ekran kartını göremedim bile bu bendekinide göremiyorum hatta :P bu bana verdiklerine benzeyenler var hep bakır soğutmalı onlardada 2 dvi var bi tanesinde mesela HDMI converterlı mı ne varmış ama anladığım kadarıyla bu yeni gönderdikleri eskidinden daha üst öyle veya böyle bi iki fark dışında doğru anlamışım heralde : P
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 benim ekran karrtından bi hdmi-dvi bide dvi-vga converter çıkmıştı, kutudan çıkmadıysa gitti gidiyordan falan alabilrsin yada herhangi bi bilgsayarcıdan.
Öne çıkan mesajlar