Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeniden öss okul falan filan

ivy

Öne çıkan mesajlar

ben 2007de mezun oldum ve 2007 össsinde sözel alanında 3000bişe oldum. lise2-3 hayalim hep izmir ekonomi üniversitesinde reklamcılık ve halkla ilişkiler (burslu)okumaktı. puan geldi baktım gayet rahat tutuyor oh mis tamam izmire gidiyorum derken işin ciddiyetini anladım aileden ayrılmak çok zor geldi bi de babamın bi rahatsızlığı vardı bilen bilir (gerçi atlattı ama olsun)onu bırakmak yeni bi şehirde hayata başlamak zor geldi.gözüm korktu

sonra tübitaktan mektup geldi yok gel tarih oku burs vercem şöyle yapcam falan filan (evet burs miktarı ayda 500) (ve yine evet karşılıksız 12ay ve 5 yıl yani artışsız 30 milyar yapıyor)
düşündüm odtü iyi bi üniversite e tarihte okurum problem değil zatn kimse bitirdiği mesleği yapmıyor. tarihin üstüne yükseklisans yaparım problem olmaz falan dedim. yazdım ilk sıraya odtüyü ve odtü geldi.

ben hazırlığa bi başladım. aman allahım o ne? anadolu lisesi bitirmeme rağmen gayet zorlanıyorum çalışmak istemiyorum bi sene öss çalışmışım daha ağır bi tempoyla hazırlık okucam bi de bu üni yıllarımın en kolay yılıymış.
ben istemiyorum ki zorlana zorlana üni okumak
hele bi de ingilizce tarih okumak baya baya korkuttu gözümü
derken mayıstan itibaren okula gitmedim yaz okuluna kaldım
ve yaz okulunda da kaldım :D

ailemin verdiği para çok iyi fazla karışmıyorlar araba da aldılar güzel bi hayatım var ankarada.
başka şehire gitmek istemiyorum

şimdi önümde 2 seçenek var
*ya eylül sınavıyla hazırlığı bi şekilde geçerim (ki büyük ihtimal 60la falan geçerim geçebilirsem) sonraki seneler hep sürüne sürüne zorlana zorlana okucam
*ya da direk boşverip össye çalışmaya başlıcam (ki bu hiç problem değil. geçen sene zevk almıştım çalışırken (evet bu doğru) ayrıca kendime de güveniyorum. bi yandan da ingilizce kursu falan derken toefl veririm. böylece odtüyü dondurduğum için burs da kaybetmem öss kötü geçerse toefl sayesinde 1den devam ederim odtüye.

babam 2-3 gün içinde kararını ver dedi
karışmıyor mutlu olcağın şeyi seç diyor
ama çok kararsız kaldım
bi yandan bilim insanı olmak istemiyorum ingilizce tarih okumaktan korkuyorum
bi yandan da ankarayı bırakmak istemiyorum. reklamcılık halkla ilişkiler iletişim falan okumak istiyorum özel üniversitelerin birinde burslu ama bu da ankarada yok.

siz olsanız napardınız?

bi de uzun oldu okuyun lütfen

ha bi de 89luyum seneye öss çalışıp başka üniye geçsem çok büyük kalırım onların yanında di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Sınava çalışıp geçmeye çalış. Ama o geçtiğin not sana tabi ki yetmez ingilizce tarihde ilk sene acı çekersin. Ha acı çeke çeke öğrenme ihtimakin var ama ilk sene notların düşük olabilir. Dolayısıyla sınavı geç okulu dondur ingilizce kursuna gir o sene bol bol ingilizce kitap oku gibi bir opsiyon ingilizceni geliştirmek için mantıklı olabilir. Yine dediğim gibi ingilizceni ilk seneyi okurken de kurslarla desteklemeyi düşünebilirsin, genelde okulların ingilizce kursu gibi faliyetleri olabilir bi onu araştır. Yok bölümümü sevmiyorum diyorsan ve aklında kesin geçebileceğin bir bölüm varsa da ona sen karar ver zaten kimsenin dediğine bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

hazırlığı geçtikten sonra bölümünü zorlana zorlana okumassın merak etme. ingilizcen o kadar iyi olmadığı için böyle düşünüyosan yanlış düşünüyosun. gayet rahatlıkla okursun bölümünü. ama bölüme ilk başladığında biraz alışma sorunu olacak ilk dönem hocanın ne dediğini falan anlamaya çalışacaksın belki ama sonraki dönemlerde alışacaksın herşeye.
yok ben izmire gidecem diyosan sen bilir. ama yukarda söylediklerim çok doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

yok izmire gitmek istemiyorum. ben direk ankarada bi üniversitede güzel sanatlarla ilgili iyi bi bölümde okumak istiyorum (özel olsun burslu olsun)
ama böyle bi üni yok gibi

ayrıca şu aralar ingilizceden nefret etmiş durumdayım hiç de öğrenesim yok ben tatil yapmak istiyorum
off poff
Sosyal ağlarda paylaş

ivy said:
yok izmire gitmek istemiyorum. ben direk ankarada bi üniversitede güzel sanatlarla ilgili iyi bi bölümde okumak istiyorum (özel olsun burslu olsun)
ama böyle bi üni yok gibi

ayrıca şu aralar ingilizceden nefret etmiş durumdayım hiç de öğrenesim yok ben tatil yapmak istiyorum
off poff

sen tekrar mı össye girdin kız odtüde değilmisinsen
Sosyal ağlarda paylaş

odtüdeyim de okuyamıyorum gökhancım:D
çok zor geldi yani zor gelmesi değil de çok kastırcak çalışmam lazım böle 5 yıl ağır ağır
ama hiç çalışasım yok rahat okumak istiyorum

daha girmedim seneye giricem össye ama girince napıcam onu bilmiyorum hiç
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite daha kolaydır sözü yalan zaten onu aklından çıkar. üniversite daha eğlenceli, üniversite daha özgür, üniversite daha enteresan olabilir ama tamamen dersleri sallamadığın sürece üniversite daha kolay veya daha az stresli değildir. dolayısıyla ne kadar çabuk kabul edersen o kadar çabuk adapte olursun :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
yani gireceğin bölüme göre değişir ama işletme olsun tarih olsun ingilizce bilmeden birşeyler yapman zor. Çalışacağın herhangi bir bölümde kullanabileceğin en iyi kaynaklar ingilizce olacak ve bunların da önemli bir kısmı'nın türkçe çevirisi olmayacak

ya evet işte. hadi geçtim hazırlığı diyelim. seneye ben nası anlıcam ingilizce osmanlı tarihini?
bi de osmanlıca latince farsça gibi dersler var ki imkansız yani ben ruh hastası olur çıkarım biliyorum. ama bi yandan da para araba rahat hayat anne yemeği tatlı gelmiyor değil

bizim orda bi laf var bişe buldun bişeylisini istiyosun gibisinden. resmen öyle oldum ama cidden kafam çok karıştı
Sosyal ağlarda paylaş

ya evet tarih ve yabancı diller bölümleri bol miktarda dil içeriyor. Hatta dışardan tarih masterına giren adamlara ilk sene genelde arapça farsça falan öğretirler. Doolayısıyla dil öğrenmekten tiksiniyorsan bölümden de tiksinirsin. öte yandan dil bilmek bence güzel birşeydir bir çok kaynak sana açılmış demektir. ama tabi böyle amaçların ancak akademisyen olmak istiyorsan vardır "şu dili de bilsem şu konuda da bir araştırma yapsam vb" diye. yoksa çekilir çile değil gerçekten sevmeden yapılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

bi de düşünüyorum odtü etiketi çok mu lazım?
madem tarihçi olmıcam niye kasıyorum 5 yıl?
ki istemiyorum bi araştırmacı akademisyen bilim insanı olmak

ama bi yandan da bütün bi osmanlı tarihini bilmek tarih okumak osmanlıca öğrenmek çok heycanlı süper zevkli geliyor istiyorum okumak. ama tarih üzerine çalışmak istemiyorum. iş kadını olmak istiyorum.

yemin ederim tam ergen oldum ya ne istediği bilmez seçenek sunarsın beğenmez
basıcan tokatı
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih ingilizce mi okunur ya ?
Of fenaymış.
Eğer ingilizce bilmiyorsan hazırlığı geçmek,ingilizce öğrenmek çok büyük sorun.
Adam gibi otur çalış geç sene başında başla bölümüne.
Muhtemelen birşey anlamıcaksın o yüzden sürekli ingilizce kanalları takip etmen,kitap okuman gerekir.
Ha gidicem reklamcılık okucam,bilmem ne diosan,onların da türkçe olduğunu sanmıyorum.
Sen önce bir ingilizceyi öğren sonra düşünürsün okulda yapamazsan dondurup,össye çalışmayı.
Ama yok ben ingilizce öğrenmicem oturcam öss ye çalışçam başka yere gitçem falan filan dersen yazık olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bursun gayet iyiymiş. eger bu sene çaktıgın takdirde o burs gidiyosa 2. seçenek kulaga hoş geliyor. en azından össde tutturamasan bile dedigin gibi toefl verip atlayabilirsin. eger çaktıgında bursu kaybetmiyorsan yada bursu gözden çıkarabilecek kadar rahatsan devam et derim. öss, toefl vs okurkende girebilecegin şeyler hem alternatifin artmış olur. ekonomi, işletme vs gibi bölümler öncesi hazırlık çok formalite icabı kalıyor çünkü o bölümlerin kendilerine has terimleri var ve onları bölüm derslerindeyken ögreniyorsun. tarih için bu geçerli mi onu bilemiyorum fakat bu terim olayı bile ilerde zorlanıp zorlanamayacagın konusunda belirleyici bir faktör olabilir. tabi ingilizcenin iyi oldugunu varsayarak belirleyici olabilir diyorum , ingilizcen kötüyse zaten seve seve zorlanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir kaç seçeneğin var böyle durumda.

1. 5 sene tarih okursun fakat 1-2 tane istediğin bölüme yönelik ders alırsın. Not ortalamanı mümkünse 2.6-2.8 üzerinde tutarsın. Masterda istediğin yere başvurursun.

2. Müfredat değişmediyse össye girersin (müfredat değiştiyse zorlanabilirsin diye dedim). Yoksa üzerine bir çalışmayla daha iyi bir puan yapman olası. Ama dediğin gibi okulu 1 sene dondurup garantiye alırsın, ne olacağı belli olmaz sonuçta öss bu. Bir de şeyi iyi araştır, össye girip bir okula kaydolduktan sonra 2 sene geçmeden tekrar sınava girince puanın düşüyordu eskiden.

3. İlk sene tarihte feci kasıp ortalama yapıp odtüde istediğine benzer bir bölüm varsa geçiş yaparsın. Bunun için belki bir sene dondurup ingilizceni geliştirmek iyi olabilir.

Bunlar dışında zaten herhalde yapacak bir şey yok hehe. Ben zamanında 3.sünü yapmıştım ama tabi senin için öss de bir tercih olabilir. 1. si ise en çok irade isteyen ve en çok seni zorlayacak olan bence. Onun yanında belki bölümünü seversin o da belli olmaz heh.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam diyorum eylül sınavını geçiyim sonra başlıyım okula. baktım kötü gidiyor sevmedim yapamıcam. dondurayım öss kasayım.

işte bu aklıma yatan fikir
ama bunun için de bu ağustosta ingilizce çalışmak gerekiyor. hiç istemiyorum bunu
bu sıcakta tatilde ingilizce öğrenmek. off

eylülde kalırsam da yine dondururum dersane toefl devam ederim

seneye össden sonra da ne yapmak istediğime iyice karar veririm. böylece tarihin tadına da bakmış olurum (tabi eylülü geçebilirsem)

ayrıca üniversiteye girdiğin yıl değil sonraki yıl düşmüyor puanlar
Sosyal ağlarda paylaş

etiket okuduğun bölüme göre önemli ya da değildir. mesela bi bilgisayar müh okusan hayvan gibi etkisi olur odtünün.

yatay mı dikey mi hangisiyse geçiş yapmayı düşündün mü? bölümden memnun değilsen başka bi bölüme geçiyosun. ama şartları falan var tabi bunların. odtü'de kalim dersen bi araştırıver.

bir de öss ye gene çalışırım zorlanmadım falan demişsin de, bi amacın olmadığı için rahat gelmiştir sana öss ye çalışmak. sınava girip şu puanı yapıp buraya gidecem dersen o zaman stres yaratabilir öss çalışmaları. bildiğin şeylerin üzerinden ne gerek var çalışmaya falan dersin vs. sonra bildiklerini de unutrsun vs vs

edit: ya bu arada eylülde kalırsan 2.sene hazırlık okuyamıyo musun?
Sosyal ağlarda paylaş

ivy said:
evet kalırsam yani hazırlığı bi sene daha okursam burs kaybediyorum.ama dondurursam başladığım zaman başladığım yerden devam ediyorum burs almaya
bursları harcamıyorum biriktiriyorum ama kaybetmek de istemiyorum az bi para değil çünkü

ozmn sınavı geçebiliyosan geç, olmuyosa dondurup toefl ver, gittigi kadar götür ve tübitakıda olabildigince yolukla derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...