BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Açılmamış sanırsam. şaşırdım kimsenin haberi yok mu? milliyet.com.tr said: Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, üç katlı bir öğrenci yurdu saat 05:00 sıralarında tamamen çöktü. Olayda şu ana kadar 13 kız öğrenci öldü, hastanede üçü ağır 23 yaralı var. Bina enkazının altında da yaklaşık 20 öğrencinin bulunduğu belirtiliyor. Belde ve çevre köylerde yaşayanlar enkaz altındaki kızları kurtarmak için kazma kürekle çalışıyor. Patlama sesini duyup olay yerine koşan belde sakinleri, enkaz altından çığlıkları duyulan öğrencilerin yardımına koştu. Enkazın üst bölümlerinde olan bazı öğrenciler yaralı çıkarılırken, olay Taşkent ve Konya'da yaklaşık bir sata sonra duyuldu ve beldeye ekipler sevkedildi. Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çökmenin tüp patlamasından meydana geldiğini, enkazdan çıkarılan yaralıların hastaneye kaldırılmakta olduğunu söyledi. Görgü tanıkları da çökmeden önce büyük bir patlama sesi duyduklarını belirtiyor. Öğrenci yurdunda kız çocuklarına dini eğitim verildiği, altı hocanın bulunduğu belirtiliyor. Yurdun 'Süleymancı' olarak bilinen gruba ait olduğu bildiriliyor. Hastane yetkilileri, yaralıların büyük bölümünün yandığı söyledi. Yurtta 60'ın üzerinde yaşları 12 ile 16 arasında değişen kız çocuklarının kaldığı biliniyor. Yaralılar Hadim Devlet Hastanesinin olanakları yetersiz kaldığı için Konya'ya gönderiliyor. Yaralı olan öğrencilerin isimleri belirlenenler şöyle: Teslime Dağtekin Fatma Özbaharatçi Teslime Akcan Asude Akdede Meryem Özbağrıaçık Ünzile Semerci Cennet Tatmaz Züleyha Kulu Sema Kambur Meryem Semerci Şerife Atayer Zehra Parlatıcı VALİNİN SÖZLERİ Durumu ağır olan yaralıların Konya’daki hastanelere gönderildiğini belirten Konya Valisi Osman Aydın, "Konya’dan çıkan sivil savunma ekipleri olay yerine ulaştı. Sağlık görevlileri de çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Vali Aydın, binanın çökmesine tüp patlamasının neden olduğunun sanıldığını kaydetti. Aydın, kendisinin de olayın yaşandığı beldeye gitmek üzere yola çıktığını söyledi. Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül ise üç katlı öğrenci yurdunun çöktüğünü ifade ederek, göçük altından çıkarılan yaralıların ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını belirtti. Demirgül, özel bir vakfın yurt olarak kullandığı üç katlı binanın tüp patlaması nedeniyle çöktüğünün tahmin edildiğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Olay yerinde jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda ambulans sevk edildi. Binayı özel bir vakıf yurt olarak kullanıyor. Göçük altında kaç kişi olduğunu şu anda bilmiyoruz." sabah radyoya biri bağlandı ve ben bu konuda expertim dedi ve tüp patlamaz dedi. gaz sızıntısı olur dedi ve ne ufak kıvılcımda o patlar dedi. insanları yanlış bilgilendiriyorlar dedi. gaz sızıntısından dolayı patlama olur dedi.
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 durduk yere patlayan tüp görülmemiştir, fren patladıda böyle bir muhabbetir.
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 çok feci bir olay. sanki kerpiçten yapmışlar binayı. adam gibi demir moloz bile gözükmüyor.
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 suleymanci bi tarikatin kuran kursuymus
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 BonePART said: suleymanci bi tarikatin kuran kursuymus rica ederim bütün tvlerde özellikle belirttiler özel bir vakfa ait öğrenci yurduymuş.:)
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Kime ait olursa olsun, insanlarin olmesi uzucu bir olay.
Noyanh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tüp patlamasından bu kadar insan ölcek ..ya sabır .
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 BonePART said: suleymanci bi tarikatin kuran kursuymus babam da sabah izleyince, kesin tarikatın kuran kursudur bu, iyi olmuş dedi. lol
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 said: ALLAHIMIZI CALDILAR! AHA ILAHI ADALET BU ISTE
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Viktor said: said: ALLAHIMIZI CALDILAR! AHA ILAHI ADALET BU ISTE ne güzel bölünürmüşüz biz böyle.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 İnsanların insan olma temelinde ayrılmaları ne kadar üzücü. Şu ya da bu. Masum birer insan işte. Üzücü bi hadise, ailelerinin ve sevenlerinin başı sağolsun.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ölenlerin yakınlarının başı sağolsun. Bi haberde denilene göre lpg tankı patlamış ama kesinmi bilmiyorum. Bunların dışında buraya daha ilk mesajında baş sağlığı dilemek ya da üzüntüsünü belirtmek yerine , işin içine ayrımcılığı sokup mesaj atanların nekadar insan olduklarını da görmemizde fayda var.
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Dev said: BonePART said: suleymanci bi tarikatin kuran kursuymus babam da sabah izleyince, kesin tarikatın kuran kursudur bu, iyi olmuş dedi. lol babana çok içten düşünceler besliyorum şu anda.
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 e o da öyle bi insan işte, napalım. ha ben de zerre üzülmedim o da ayrı konu.
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 13 tane çocugun ölmesine zerre kadar üzülmeyen insanları gördükçe çileden çıkıyorum burda. daha ağır yazmamak için çıkıyorum gidiyorum başka yerlere. aynaya bakın. orda gördüğünüzün ne olduğunu bir anlayın. sonra vicdan sahibi olun. gerisi gelecektir.
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ya saçma salak konuşmayın, tarikat kurslarına gitmek o kızların suçu değil, örümcek beyinli ailelerinin suçu.. 13 çocuk ölüyor yaptığınız yorumlara bak..
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 vicdan benim vicdanım, üzülmüyorum bilader. bu sana sinirlenme hakkını da vermez. üzülmem için gözümde çok faydalı işler yapmış olması lazım o ölen kişinin. benim kriterlerim de bunlar. güngören patlamasına da üzülmedim ayrıca. hey alaam
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Çirkin bir örgütlenmenin inançları sömürülen masum kurbanları, benim gözümde terörist kampından farklı olmayan bir yerde olan kazada hayatlarını kaybetmiştir. Durum budur, ölenlere Allah'tan rahmet dilerim, o kadar. PKK'lı teröristlere rahmet bile dilemediğimi, mezarlarını bilsem gidip tüküreceğimi göz önüne alırsak, kimse benden bu çocuklar için daha fazlasını beklemesin. Dünya'da ağlanmaya daha fazla değecek çok ölüm var.
numberten Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Kafayı yicem buraya yazacak o kadar cok şey vardıki neyse...
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 o kısmına katılmıyorum ama yazma gereği duymadım. evet.
Karag8z Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Buyse said: Dev said: BonePART said: suleymanci bi tarikatin kuran kursuymus babam da sabah izleyince, kesin tarikatın kuran kursudur bu, iyi olmuş dedi. lol babana çok içten düşünceler besliyorum şu anda. banada besle
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Dev said: güngören patlamasına da üzülmedim ayrıca. Bunun sebebi de orada yaşayanların kürt ağırlıklı olması mı?
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Hiç alakası yok. Aksine zamanında kürtleri döven bir kaç alsancak punk-milliyetçi kırması yaratıkları dövmeye gitmiştim (sakın reklam olarak algılanmasın). Ama benim için üzülünecek bir şey yoktu yani. Evet, her gün insanlar ölüyor. Hem de ne sebeplerden ölüyor. Ne adamlar, ne sebeplerden idam ediliyor, okul çıkışı vuruluyor, arabasına bomba kuruluyor. Kusura bakmayın, üzülecek daha önemli şeylerim var. Ben buna üzülmem.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 numberten said: Kafayı yicem buraya yazacak o kadar cok şey vardıki neyse... Yazsaydın keşke, editlemeseydin. Allah'ı kendi tekellerine alıp, pense kerpeten gibi bi alet edevat olarak kullananların "Siz Allah da mı biliyorsunuz" diye sormasına hiç şaşırmadım. Kim bilir kendini tutmasan neler söyleyecektin.
Öne çıkan mesajlar