Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osman Pamukoğlu parti kuruyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
akp bu asimilasyon politikasından tam anlamıyla vazgeçmedi ki, resmi söylem de, operasyonlar da devam etti. trt yayını falan zar zor, bin dereden su getirerek verildi.

tek millet bilincini, çok uluslu ve çok kültürlü bi toplulukta kurabilirim diyosan, lütfen buyur yap =)
Mesaj tarihi:
İmkansız demedim zaten, yapan adam zaten yapar. Sorun şu ki; bütün illerde teşkilatlanmak için normalde gerekenden 2 belki 3 kat daha fazla zaman harcar. Bu da onun seçim zamanına doğru daha etkisiz kalmasına yol açabilir.

Bu arada manifestodaki '5. madde; Halkın aç gezdiği memlekette halkın parası olan hazineden partilere yardım yapmak akıl dışıdır, kaldırılacaktır.' cümlesi gözümde 1 puan kaybetmesine yol açtı. Son derece popülist bi şekilde yaklaşmış oldugunu gözardı etsek bile, parti yardımı aslında gerekli bişidir.

Şöyle ki; her ilde teşkilat kurup, kitaplarını bastıracak, reklamlarını yaptıracak, il il dolaşıp konuşma yapacak parayı herkes bulamaz. Sadece parası olanlar mı siyasete atılsın yani?Ya da sadece iş adamlarını arkasına alıp mı siyasete atılsın insanlar?Sonra o iş adamlarının çıkarlarını gözetmek zorunda kalıyorlar ama? Yeterli sermayesi olmayan ama bu ülke için yararlı şeyler yapabilecek insanları siyasetten uzak tutmaktır bu. Düdüğü sabıkalılara ve sabıkası olması gerekenlere veya sabıkası olacaklara hediye etmek değil midir?
Partilerin aldığı yardımların hepsini halka verip işsizliği açlığı kurtarabilecekse ne ala. Ama bunu yapamayacaksa kim bilir belki ileride bu yardım ile türkiyeyi adam edecek kişiler çıkar.

Türkiye'de siyasete atılan askerler başarısız olur diye birşey yok. Bir tanesi veya birkaç tanesi başarısız olmuşsa bile, asker olduklarından değil, yetersiz olduklarından veya başka seylerden başarısız olmuşlardır.
Mesaj tarihi:
Milletvekili dokunulmazlığı kadar anlamsız bir şey yok. Malum parti 6 senedir iktidarda ve ilk vaatlerinden biri dokunulmazlıkları kaldırmaktı ama 6 senedir tık yok. Neymiş efendim? Milletvekilleri savcıların önüne atılır mıymış. Zaten bu ülkede milletvekilleri tertemiz insanlar, savcılarda da her türlü pislik var öyle mi? Bir de öyle bir üslupla söyleniyor ki bu, acırsın milletvekillerine, garibanlar sanki gece gündüz çalışıyor. Adamların yaptığı net iş parmaklarını kaldırıp indirmek, hatta onu bile doğru düzgün yapamayanları var. Millet de hala bu ikiyüzlülerin peşinden gidiyor, bu ikiyüzlülüğü normal karşılıyor. Biraz samimi olsalar kademeli olarak kaldırırlardı dokunulmazlıkları, her önüne gelenin dava açamayacağı şekilde kaldırırlardı. Ama ne gerek var ki millette bu cehalet olduktan sonra, hatta bu adamları hala utanmadan savunabilen bir dolu tip olduktan sonra.
Mesaj tarihi:
Daemir said:
İmkansız demedim zaten, yapan adam zaten yapar. Sorun şu ki; bütün illerde teşkilatlanmak için normalde gerekenden 2 belki 3 kat daha fazla zaman harcar. Bu da onun seçim zamanına doğru daha etkisiz kalmasına yol açabilir.

Bu arada manifestodaki '5. madde; Halkın aç gezdiği memlekette halkın parası olan hazineden partilere yardım yapmak akıl dışıdır, kaldırılacaktır.' cümlesi gözümde 1 puan kaybetmesine yol açtı. Son derece popülist bi şekilde yaklaşmış oldugunu gözardı etsek bile, parti yardımı aslında gerekli bişidir.

Iyi de yardim milletvekili sayisina gore artiyor. Teorik olarak bahsettigimiz adi sani duyulmamis adaydan cok, robot alinmasina imkan sagliyor(!).

Paticik ahalisinin TR'yi yansitmadigini gecen secimlerde gorduk zaten.

AKP'li belediyelerin is yaptigi konusuna katiliyorum. Ist - Tekirdag yolu senelerdir sozde yapiliyor. Belediye AKP'li olduktan sonra catir catir yapti adamlar.

"Umarim teskilatlanirlar" demek yanlis. Sitede de soylendigi eger bunu istiyosan kalkip yardim edeceksin. Her umit eden teskilatlanmaya yardim ederse, o zaman bir yerlere gelinir.
Mesaj tarihi:
riglous said:
Iyi de yardim milletvekili sayisina gore artiyor. Teorik olarak bahsettigimiz adi sani duyulmamis adaydan cok robot alinmasina imkan sagliyor(!).

Hım bunu bilmiyodum bak.

Seçim yapıldıktan sonra parti yardımı yapılmasının bence de anlamı yok.O zaman parti yardımı kanunu şu şekilde değiştirilmeli;

Parti yardımı seçimlerden 1-2 sene önce yapılmalı ki bu yardımı gerçekten kullanacak olanlara yarasın. Gelene geçene para vermemek için de bi kurul kurulabilir. Verilen parayı nasıl değerlendireceğini ayrıntılı şekilde hesabını kitabını yapan insana verilir sadece para. Seçim ve teşkilatlanma dışında kullanmak isteyenlere de yardım yapılmaz. Bu kurul 5 kişiden oluşsa yeter, aynı zamanda paranın gösterildiği şekilde harcandığını da bu kurul denetler. Partinin seçim konusmalarına falan katılır hesapları inceler. Parti yardımınında bi sınırı olmalı tabi, ne çok az ne çok fazla.
Mesaj tarihi:
Daemir said:

Şöyle ki; her ilde teşkilat kurup, kitaplarını bastıracak, reklamlarını yaptıracak, il il dolaşıp konuşma yapacak parayı herkes bulamaz. Sadece parası olanlar mı siyasete atılsın yani?Ya da sadece iş adamlarını arkasına alıp mı siyasete atılsın insanlar?Sonra o iş adamlarının çıkarlarını gözetmek zorunda kalıyorlar ama? Yeterli sermayesi olmayan ama bu ülke için yararlı şeyler yapabilecek insanları siyasetten uzak tutmaktır bu. Düdüğü sabıkalılara ve sabıkası olması gerekenlere veya sabıkası olacaklara hediye etmek değil midir?
Partilerin aldığı yardımların hepsini halka verip işsizliği açlığı kurtarabilecekse ne ala. Ama bunu yapamayacaksa kim bilir belki ileride bu yardım ile türkiyeyi adam edecek kişiler çıkar.

Kusura bakma ama bu dediklerinin gerçekle hiçbir ilgisi yok.

Siyasi partilerin asıl geliri üye aidatlarıdır. CHP'si de, AKP'si de, TKP'si de böyle yürütür bu işleri.

Ama ne yazık ki özellikle son yıllarda akıl almaz propaganda uğraşıları ve paranın harcanması, aidatları yetersiz kılıyor.

AKP 2008'de 50 trilyon, CHP 20-25 trilyon, MHP de 10 trilyona yakın para alacak.

Dediğine gelirsek sadece parası mı olan atılsın demişsin. Parası olan (AKP, CHP, DSP vs.) zaten siyasette. Eğer seçim yardımı yapılacaksa demokratik (Horizon sever bu kelimeyi) bir şekilde tüm partilere eşit yapılmalı veya benim de savunduğum gibi toptan kaldırılmalı.

Hem halkçılık, goygoyculuk taslayacaksın, hem de düzgün aidat toplamayı beceremeyip devletten, abdden gelecek paradan medet umacaksın.
Mesaj tarihi:
Iyi de o kurul uyeleri seni mi destekleyecek beni mi? Ya benim fikirlerime katilmazsa..? Tarafsiz olacagini nasil soyleyebilirsin ki? Bugun Anayasa Mahkemesi'nin bile aldigi her karardan sonra "oteki tarafin lehine" karar verdigi tartisilirken boyle bir kurul hic olur. Dahasi para yedirirler, tehdit ederler vs. vs. Zor is o yani.

Milletvekili cikaran partiye daha fazla destek verilmesinin sebebi de halkin o partiyi secerek meclise getirdigi dusuncesi. Hatirlarsaniz Mehmet Agar bagimsiz olarak meclise girmisti. Daha sonra DYP'ye gecip DYP'nin secim yardimi almasini saglamisti. Kisacasi pek amaclandigi sekilde calismiyor.

Ha bir de Bone bana Baykal'in yaptigi somut yanlis soyleyin demis. Baykal parti ici demokrasiyi bitirdi. Kendisini desteklemeyen kimse kalmadi partide ki artik partiden ayrilsa da yerine gelecek adam onun gibi bi sey olur. Bu ayni zamanda niye siyasete atilacaksa mevcut bir partiye girmiyor, oy boluyor diyen arkadaslara yonelik oluyor. Mevcut partilerde adaylar secimle belirlenmiyor. Listeler tamamen yonetim kurulunun keyfine kalmis durumda. Kisacasi teskilatta zaten sorun var. Bir de su var ki eski isimlerle nereye gelindigi ortada. Herkes yeni isim lazim diye aglanirken bilindik kisileri dahil etmek yanlis olur.
Mesaj tarihi:
1. Kurul fikirlere vs. göre para vermeyecek sana.Sadece seçim çalışmaların hakkında bilgi vereceksin,yani taraf tutma gibi bi olay olmayacak. Oturup manifestonu koyacaksın kurulun önüne. Ben bu şehirde şurada şu teşkilatı kurucam,şu kitabı basıcam, şunu şunu yapıcam diceksin. O da vericek parayı. Yani sadece ciddi bi planı olanlar alabilecek bu parayı.Her kuruşunun hesabı verilecek ve sadece seçim ile ilgili olacak. Ve parayı kullanırken de denetlenecek bunlar.

2.Dediklerimin gerçekle ilgisi oldugunu iddia etmiyorum zaten.Fikrimce olması gerekeni, doğru olanı söylüyorum.

3.Siyasete yeni atılacak bir insanın her ilde yeteri kadar teşkilatlanacak, hatta kendi fikirlerini tartışmaya açıp, üye kazanacak kadar üye aidatı toplaması mümkün değil(her ilde kendi fikirlerini savunacak ve yaymaya çalışacak gönüllü üyeyi zart diye bulamazsın). Yani şu anki sistemde siyasete atılacak kişi ya zengin olacak ya da iş adamlarından medet umacak.

4.Parası olan zaten siyasette, evet. Ama gerçekten yararlı siyaset yapacak dürüst, siyasete atılmaya istekli insanların siyasete atılmasının yolunu açmak ve böylece demokrasiye daha çok yaklaşmak devletin görevi olmalıdır.Aksi takdirde Türkiye'de her zaman oldugu gibi ve olmaya devam ettiği gibi, kendi iş adamlarını kayıran, parası sayesinde çok daha iyi reklam vs. yapan ve böylece oyları kapan hükümetlere yol açacaksın.

Adil bi yarışta her yarışmacı aynı koşullarda aynı ekipmanlarla yarışmaya başlamalı. Ya da bunu sağlamak için elinden geleni yapmalısın. Demokrasi için.
Mesaj tarihi:
Madem aidat toplayacak üyen yok, o zaman beldede, köyde temsilcilik nasıl kuracaksın? Nasıl oralarda temel örgütler oluşturacaksın?

Dikkat edersen geriye (veya ileriye) doğru gittiğimizde tıkanıp kalıyoruz senin mantığınla.

Diyelim aidat toplayacak üyen yok, ama paran var. Bir köye gidip nasıl adamı yanına katacaksın? Para vererek mi? Üzgünüm o zaman söylediğin güzel şeyler, ahlaksızca kullanılmış oluyor.

Parti kurmak bir program, birikim, geçmiş işidir. Ya gerçekten halka dayanırsın, sağlam temellerin olur. Ya da paranla gönüllü adam tutarsın, dünkü ANAP, bugünkü AKP gibi olursun.

Konudan iyice uzaklaştık bu arada. Osman Pamukoğlu'nun böyle bir geleneği yok maalesef. Aynı Cem Uzan gibi geçmişte yaptıklarına, tvdeki konuşmalarına bakarak insanlar yanına gidecek, oy verecek. Ama hiçbir zaman sağlam olarak örgütlenemez bu oluşum. Birkaç seçimlik ömrü olacak dolayısıyla.
Mesaj tarihi:
Konudan yeterince uzaklaştık son bi mesaj atayım.

Hiç çevren olmadan başlayacaksın demiyorum, tabii ki çevren olacak. Ama dediğin gibi her köyde her belde de olma ihtimali yok. Zaten 0'dan bi anda her yere açamazsın. Şu anda köklü olan her parti nasıl ilk başta her köyde açamayıp senelerce köklerini yaydıysa sende öyle yapacaksın. Projelerin, konusmaların gerçekten bazı şeyleri çözecekse zaten televizyona da çıkarsın kendini ve fikirlerini de tanıtırsın. Yani bi anda iktidar olabilirsin diye bir iddiam yok, ama bu işi cidden yapmak isteyen insana da bu tür bir yardım yapılmalı.
Mesaj tarihi:
Paşanın show haberde çıkmamasıyla alakalı olarak:

Bu gece ana haberde çıkacağı resmi açıklamaydı, ayrıca haberde birkaç kez çıkacağı yönünde altyazı geçti.

www.efsanekomutan.org forumunda da insanlar tepki göstermiş, forum adminleri birazdan resmi açıklama yapacakmış.

said:
Böyle bir habercilik olamaz. Saçma sapan bir haber sıralaması, haber değeri olmayan şeylerin gösterilmesi... Bir de 1 saat boyunca bekledim, altta "Efsane komutan olarak tanınan Osman Pamukoğlu birazdan Show Ana Haberde" şeklinde bir yazı geçti, tamam dedim, 1 saat ailece bu saçma haberlerle işkence çektik ama nihayet değicek dedim... 5 dk sonra bülten bitti.
Mesaj tarihi:
aslında kendini demokrat zannedenler çapulcular hakkaten bir iş yapıp %10 barajını insancıl düzeylere indirse, bu osman amcanın mecliste olmasını isterim de.. kan uykusu belgeselinde izledim, nebleyim çok sert bir mizacı var asker adam sonuçta, siyaset sanki uymaz gibin.

nebleyim çok yüksek bir sandalye sayısıyla meclise girmesi çok iyi değil gibin. ürktüm yani şini adam koalisyon kurup psikoya bağlamasın?
Mesaj tarihi:
www.efsanekomutan.org diye resmi olmayan sitesi de var galiba.

resmi olmasa da,çok büyük ihtimal bilgisi dahilinde kurulmuş bir site,"liderimiz" falan diye yazılar da var..osman paşa iyi hoş da, çevresinin gazıyla fazla megolaman takılıyor,tuhaf şekilde fatih terim'i hatırlattı bana ..

bu yaşta, kariyerde emekli bir generale bunlar yakışmıyor..
Mesaj tarihi:
showtv ye çıkma hadisesiyle ilgili efsanekomutan.com forumunda şöyle 2 açıklama buldum ama osman pamukoglu tarafından degil ordaki adminler tarafından yazılmış ilki biraz gaz bişey

Açıklama 1

Ülke bir bütündür, bütünlüğü koruyan ve ülkesine gerçekten hizmet eden insanların susturulması, bir fantezi hatta düşünclerinde ki anlamı bile anlamadıgımız insan toplumu ile karşı karşıyayız.Haksızlıgın yapılması adeta bir korku seline dönüşüyor.Fikri sunmak; rantçıların ve işbirlik dunyasında yükselme seviyesini koruma isteyen insanların eline geçirliyor.Hak denilen şeref konusunu ağızlarında bir sakız haline getirip.Amaçlarına ulaşamadıkları dahilinde anlamsız her türlü yola başvurabiliyorlar.

Fikirdaşlık ancak farkındalık duygusu ile ortaya çıkar.Farkındalığını yaşıyan her dost ÜLKESİNE GERÇEK HİZMET eden ve saygısında ki amacını ne oldugu belirsiz cümlelere aktarmaz….

Bugün bilindiği üzere Osman PAMUKOĞLU Bey’in Show Ana Haber çıkması bekleniyordu.Son dakikaya kadar, alt yazılarla şaşalı bir reklam halini alan Show Tv son dakikada fikirlerini değiştirdi.Alınan bilgilere göre; yoğun gündemlerinin olmasından dolayı Osman PAMUKOĞLU ile ropörtajlarını çıkarmadılar…

Yoğun olan gündemi izleyen arkadaşlarımızda tasdikliyecektir.

Hangi tatil beldesinde kimin, kiminle nasıl beraber oldugu mu?

Hangi evde kim kiminle nasıl kalıyor?

Hangi tatil beldesinde kim nasıl firikik verdiği mi?

Yozlaşan toplumun uyanmasını istemeyen düşüncelere bir bir sesleniyoruz.Açıklamardaki anlamsızlıgınızı insanların gözü kapanmasına yol değil.Açılmasına sebeb olacaksınız..

Yoğun olan bu gündemi TÜRK HALK’nın insiyatifine bırakıyor.Yılmıyacagız, başaracagız nidalarıyla sesleniyoruz.

Yaşasın Türk Halkı, Yaşasın gerçek habercilik, Yaşasın TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yaşasın gerçekleri gören halk kitlesi…

Açıklama 2

SON BİLGİLER

arkadaşlar Liderimiz Osman Pamukoğlu'na Karşi Karalama Kampanyasi Başlamiştir.show Tv Yetkililerinin Sözlerine Inanmayin.

Normalde Bu Akşam çikacak Röportaj Bant Yayini Olacakti.röportaj önceden Yapilmiştir.

Yani Yetkililrin Dediği Gibi " Konuk Yetişemedi " Gibi Bir Durum Yoktur.

Herkesi Show Tv Yi Kinamaya Davet Ediyoruz.

Mesaj tarihi:
Bu arada konya olayı haricinde cidden çok gereksiz şeyler gösterdiler show haberde ve her haberi anlamsızca çok uzattılar.

Birileri aramış telefonla ve "programa yetişemedi" demişler sebebi sorulunca "trafikten" demişler.

Şimdi de adminler bant olacaktı diyor. Bu işte bi gariplik var.
Mesaj tarihi:
yazan oldu mu bilmiyorum ama atv'nin haberi duyuruş şeklini gördünüz mü? "zamanında iranla neredeyse savaş çıkaracak askeri harekatları düzenleyen Osman Pamukoğlu parti kuruyor"

nedir bu daha dakka bir gol bir karalama başlamış
  • Yeni Oluştur...