hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 esas burda türkçe park ismi yok ne iş
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Bu adamın şehitlere nasıl saygısızlık yaptığını hatırlamıyor musunuz?İnsanlıktan , vicdandan yoksun bi adam.Pkk sempatizanı gibi konuşmuş şaşırmadım.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Askerdeyken bi video göstermişlerdi, 96 veya 98'de, tam hatırlamıyorum, Dilan kod adlı bi terörist 10 küsür kişilik grubuyla pusu kuruyordu Türk askeri konvoyuna. Oralarda meşhurdur bu Dilan, veya Dılo veya Dilo. Şimdi kalkıp bi parka Dilan adını veremezsin yani, bundan 10 sene evvel Apo'dan farkı yoktu çünkü. İstanbul'dan sallamak kolay da, oralarda terörist liderleri kahraman olarak gören bi kitle var, bu isimlerin verilmesi direkman bu elebaşı teröristlerle ilişkilendirilebileceği için yasaklanmış olabilir. Yoksa öyle çoluğuna çocuğuna isim koydurulmuyor felan hikaye, geçti onlar.
Korax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 sir said: o cümle pkkyı veya silahı öven nitelikte değil, sadece basit bir gerçek. bu gerçeği görmek hiç de zor değil, inan. Hangi gerçek hangi hakikat,gözlerini kapatmışsın gerçek ve hakikati göremeyen,kendi doğruların,gerçeklerinle saçmalayıp duran sensin. Şu söylediğine hakkaten güldüm ben,fransada ingilterede doktor hede hödö falan :) Burda doktora tedavi olmak icin önce hiç bişeyden anlamayan,ufak şeylere bakan bi doktora gidiyosun.Sonra o bişey yapamazsa seni hastaneye öyle yolluyolar.Artık 2 haftamı 3 haftamı sıra beklersin,zaman verirler,ozamana kadar ölürmüsün,iyileşirmisin allahbilir.Al sana avrupa usulü sağlık sistemi. Bak bukadar adam ortak bi görüşte sana mantıklı açıklamalar yapmaya çalışıp burda vakit harcıyoruz.Hala körü körüne bukadar saçma bi şekilde kürt kimliğiydi bilmemneydi savunabiliyosan,ya sen kürtsün ve resmen pkk ideolojisi ile burada konuşuyosun,yada hakkaten muhalefet olacam diye sağlam kasıyosun.
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 ulan afrikada hala medeniyet nedir bilmeyen kabileler nike ayakkabı giyiyor, ingilizlerin eski sömürgelerinde 1.dil en azından 2.dil olarak ingilizce konusuluyor, ikindi vakitleri kaçırılmayıp çay içiliyor, ve siz gelmiş kürtlerin ismine berfin koyulamıyor diyorsunuz, birçok kimse koyduğu halde. Şaka mısınız ulan, şaka mı? Dünyada en çok hak tanınan azınlıklardan biridir Kürtler, belki de bu yüzden bu kadar çok talepte bulunuyorlar? Ha bir de, PKK'yı çocuklarının ismine kürt ismi koyamayan iyi insanlar kurmadı, uyuşturucu tacirliği yapan hıyarların( bu forumda ancak bu kadar ağır konusabiliyorum) cahil insanların beynini yıkayarak katile çeviren şerefsizlerin en adileri kurdu. Ve sonra bombalı saldırıları ile öldürdükleri bebekler ve kadınlar sayılamaz. Gerçekten dedikleri gibi özgürlük 'savaşçıları' olsa idiler, sivillere saldırmaz, sadece askerleri hedef alırlardı. Ama onlar bunu düşünemeyecek kadar kin ve nefret dolu, çoğunun da beyni saçmalıklarla yıkanmış. Şu ana kadar hiçbir hükümet ciddi olarak Doğuda varlığını hissettiremediği ve yetersiz politikalar ürettiği için böyle oldu. Hepsi 'nasıl gene iktidar olurum' düşüncesine odaklandığı ve medyayla vs. uğraştığı için böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak gibi gözüküyor. Ne diyelim, 'Yazıklar olsun!' dan başka. Gerçek, demir gibi bir milli irade ile kurulmuş Türkiye'de gerçekleşen olaylara bakın. Kürtler, Çanakkale'de Türklerin yanında kardeşçe ölen atalarını nasıl bu kadar çabuk unutabilirler? Sadece yetersiz politikalar mı, yoksa bunlara gaz veren başka şahsiyetler mi vardı?! Hafızalara ateş ve kan ile yazılmış bu savaşı nasıl bu kadar çabuk unutabildiler? Ben unutmadım, vatan haini olanlar dışında tüm ırklar ve türkler yan yana kardeşçe bu toprakları korumak için kendilerini feda etmişken nasıl unutabilirim? Kürtlere bunları kim nasıl unutturdu merak ediyorum açıkçası. Sadece yanlış politikalar olamaz. Eminim.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 hala "kürt kimliği bilmemne" diyosunuz, orada yaşayan insanları da, bunca zulmüne rağmen pkkyı nasıl hala destekleyebildiklerini de, pkknın nasıl oluştuğunu ve nasıl bitirilebileceğini anlamaktan o kadar uzaksınız ki..bu çok doğal, sizin hiç böyle bir mücadele vermeniz gerekmedi çünkü.. ha demokratik hakların ve özgürlüğün masum insanları öldürerek elde edilmeye çalışılmasını meşru bulmuyorum, lanetliyorum da, kınıyorum da, nefret de ediyorum. ama aynı şekilde bir kimliğin, bir dilin, bir kökenin bu denli acıya ve mahrumiyete maruz kalmasını da bu devletin en büyük ayıbı olarak görüyorum. ama yok, siz herşeyi doğru yaptınız, karşınızdakiler nankörlük yaptı, hepsi bu di mi? hiçbir hatanız, özür dilemenizi gerektirecek hiçbir davranışınız olmadı..onların "kanı" bozuktu zaten. hiç işkenceden geçmediler, zorla göç ettirilmediler, her türlü ayrımcılığa, asimilasyona maruz kalmadılar..onlar nihayet Türk olabilmekle mutluydular aslında 1920lerde de sonradan dış mihraklar tahrik etti onları ck ck vah vah tüh tüh halbuki "ateş ve kan" yahu, bundan mühim ne var dünyada?
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Sadece kürtler işkence edilmedi ki, birçok fikir farklılığı olan türk de işkence gördü. Ha, kürtlere ayrı bir muamele yapıldı mı, sırf adamlar kürt olduğu için daha çok işkence yapıldı mı, ne sen ne ben bilebiliriz. Ama böyle toplu bir isyan için bu yeterli değil. Kesinlikle değil. Benim birkaç tane Kürt mahallesinde yetişmiş Türk arkadaşım var. Ve hiçbiri kürtleri sevmez bilir misin? Önyargılı insanlar değillerdir, kürtler onlara iyi davransalardı arkadaş bile olurlardı. Ama ben kürtlerden bu kadar nefret eden insanlar da görmedim. Kürtlerden bu kadar dayak insan da görmedim.. Yani sırf Türk olduğu için dayak yiyen bir insan? Şahsen benim babam kürtler tarafından işkence görse dahi, sokak da küçük bir kürt çocuğu görsem dövmem. Yemin ederim dövmem. Bir kere bile. Sırf yanlış politikalara ve yanlış 'davranışlara'(işkence vs.. ne kastediyorsan onları bunun içine kat) maruz kaldıkları için bunu yapıyorlar dersen mantıklı olmazsın. Çünkü her kürde yapılmıyor, yapılmadı bu dediklerin. Milletvekilinden tut herhangi bir mevkiiye gelebildiler. Türklerinde bazılarına o dediklerin yapıldı, ama bazılarına da yapılmadı. Aslında aynı şey, sen sadece başkaları tarafından körüklenmiş acıların doğru olduğu bazı noktalar olduguna inanıyorsun. Ancak Türkiye gerçekten bir asimilasyon yapmış olsaydı, şu anda doğuda o kadar kürt olmazdı, emin olabilirsin. Asimilasyondan bahsediyoruz. Ve kürtlerin sayısına bak. Adamlar sadece üreyerek mi asimilasyonu aşacaktı. Hah. Asimilasyon yok demek ki. Bu kadar basit.
sir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 kimliklerinde ısrarcı olabildikleri için asimile olmadılar zaten..asimilasyondan kastım soykırım falan değil, kültürel ve kimliksel anlamda yok sayma, örneğin anadilini tanımama, örneğin isimlerini, şarkılarını, şiirlerini, edebiyatını yasaklama ve bunun gibi şeyler..devlet bu politikayı bilinçli olarak yürüttü, sadece kürtlere de değil, ermenisine, rumuna, alevisine kadar her kesime tek bir "kimlik" dayatıldı. haa "insanlar sırf kürt oldukları için onlara daha fazla işkence yapıldı mı bilemeyiz" diyeceksen, şu diyarbakır cezaevinde 1980 sonrası neler yaşanmış bi oku gör derim. benim de kürt arkadaşlarım var, hiçbiri de türk düşmanı değil bilir misin? ama devletin politikalarından da son derece rahatsızlar. tabii ki bu denli zulme uğramamış kürtler de var, onlar zaten güneydoğudan göç edip bi şekilde diğer şehirlerde tutunabilmiş insanlar. mesele kimliksel olduğu kadar bölgesel bi mesele zaten aynı zamanda.
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Diğerlerine de aynı şey dayatıldı, ama bir tek kürtler mi isyan etti yani? Peki neden diğerleri dağa çıkmadı? Uygulanan politikayı kesinlikle desteklemiyorum, ancak olayın sadece dayatma olduğuna katılmıyorum. Dediğin kadar baskı altına alınmış olsaydı insanlar kalkıp koca Türk ordusu varken isyan edemezlerdi, cesaret edemezlerdi, çünkü asla başarılı olamayacaklarını bilirlerdi. İnsanlar başarılı olamayacaklarını düşünmedikleri şeylere başlamazlar. Başarılı olacaklarını düşünmüşler ki isyan etmişler, helelöy diyorlar. Neye güvenmiş bunlar? Uçakları, binlerce kişilik ordusu, yüzbinlerce kişilik cesareti varken Türk ordusunun, neye güvenmiş Kürtler de isyan etmiş? Sence de bunlara gaz veren insanlar yok mu? Hala aynı mı düşünüyorsun?
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 konu kaymış toparliyim. oyum kesinlikle osman paşaya gidiyor ve ailemin oyuda ve tanıdığım bir çok insanın oyuda . olmaz falan diyip ümitsizlik yayıcamıza olur diyip bi deniyelim. osman paşamızı daha iyi tanımak isteyenler youtube da kanuykusu belgeselini kan uykusu yayınlanmayanlar belgesellerni tv de çıktığı açık oturumları izlesinler ve kitaplarını okusunlar.
Öne çıkan mesajlar