Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasko mu yoksa cep mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
KHaRoN said:
Cafein said:
OEM takıyor. Aracına göre cam getirtip takıyorlar diye hatırlıyorum ama detayları konuşmak lazım camcıyla.

E mesela anlasmali yerle yaptirmayipda gidip kendimiz yaptirsak sonra faturayi gotursek diger hasarlarda falan yapildigi gibi olmuyor mu?

illa kendi camimizi takacaz diye inat mi ediyorlar ?

O zaman "hasar" sayıyorlar. Benim poliçeme göre öyle. Yılda 1 kere belirtilen yerden cam değiştirme hakkı veriyor, başka türlü vermiyor.

Gerçi hırsızlık durumunda galiba bu geçersiz, benim arka yolcu camını 2 hafta arayla 2 kere (muhtemelen aynı hırsız) indirdi. Hasarsızlık indirimime bir şey olmadı diye biliyorum, serviste yaptırdım, dilekçe ve faturayı yolladım, parasını 2 hafta sonra verdiler.
Mesaj tarihi:
Ya şöyle bişey var. Garanti'de Kasko Net mi ne. Kaza durumunda sadece kendi anlaşmalı servislerine götüreceğine dair onay veriyosun. Yetkili servise gidemiyosun o zaman ama baya bi indirim oluyor poliçede. E dedim ben ufak hasarda kaskoyu bozmuyosunuz diye buraya getiriyorum da arabaya tır çarpsa niye buraya getireyim ki servise götürürüm. Onlar da hiçbir farkı yok ki parça yine orjinal geliyor biz burada takıyoruz boyuyoruz falan dediler.

Hıı dedim yinede benim Kasko Net olmasın bulanık kalsın :)
Mesaj tarihi:
Hmm oyle bi maddeden supheleniyordum bende, bakayim tekrar sozlesmeye.

bu arada gecmis olsun cafein, o kelebek camlarinin inmesi ne gicik eder insani arabanin yanina gidince cok iyi bilirim.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:
Hmm oyle bi maddeden supheleniyordum bende, bakayim tekrar sozlesmeye.

bu arada gecmis olsun cafein, o kelebek camlarinin inmesi ne gicik eder insani arabanin yanina gidince cok iyi bilirim.

Sağol Kharon. Adam ilkinde yıllanmış külüstür laptopu almış gitmiş bagajdan. İkincisinde de herhalde "Bu yenisini almış dur bakayım" diye girdi, düş kırıklığına uğradı. Üçüncüsü için arabayı ilk kırdığı yere bırakıp bagaja yılan veya aç pitbull falan bırakmayı düşünüyordum.

İşin komiği ilkinde direk bagaja saldıracağına torpidoya gitse mp3 player falan alabilecekti, 50 liraya falan satar o kömürle çalışan laptopu :) Bana da koyan adam 50 liralık laptop alacak diye camı çerçeveyi indirmesiydi.

Aklınızda bulunsun, Nispetiye caddesinin bir paralelindeki sokaklarda düzenli hırsızlık oluyormuş, ben ilkinde zabıt tutturmaya gittiğimde "Oralara bırakmayın ya da otoparkçıya verin, diğer taraflarda her akşam en az 2 olay oluyor" demişlerdi.
Mesaj tarihi:
Cafein said:

Sağol Kharon. Adam ilkinde yıllanmış külüstür laptopu almış gitmiş bagajdan. İkincisinde de herhalde "Bu yenisini almış dur bakayım" diye girdi, düş kırıklığına uğradı. Üçüncüsü için arabayı ilk kırdığı yere bırakıp bagaja yılan veya aç pitbull falan bırakmayı düşünüyordum.

ya da bagaja kartona basılmış normalin 7-8 katı büyüklükte kocaman bi nah posteri koy.
Mesaj tarihi:
O zaman kamera da koymak lazım ki tatmin tam olsun.

Gerçi dediğin doğru, pitbull koyarsak kan olur, döşeme falan açık gri temizleyemeyiz.

Ya da taser koysak? Böyle hareket gördü mü çat diye çaksa?

Babamın fikri arka koltuğa bagaj tarafından menteşe yaptırıp açılmasını engellemekti. Yalnız arabasına daha önceden hırsız giren ve benzer bir uygulama yapan arkadaşımın başına gelen sebebiyle denemedim bile. Hırsız gelip camı kırmış, bagaja ulaşamayınca sert bir şeyle bastırarak arabanın üzerine "Senin sansür! koyayım!" yazıp gitmiş.

Her halikarda cam patladıktan sonra zaten bagajda bir şey olmuyor, çok farketmez.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:
Ben olayi soyle ozetleyim burak;

gidip fiyat alcaksin sana 600-700 den asagi bisey soylemicekler,
kaldiki olmasa daha iyi, som agizlik yapmayim da; dahasida olur onlarin daha araban yeni neticede, birde ilk araba.
Gidip diceksin ki oooo bu cokmus kaskodan yaptirayim, bu paraya 4870 alirdim oeh.
gidip yaptirdiktan sonra bi 6-7 ay sonra yine bi yere biseyler oldugunda icinden "hehe" diceksin.

gecmis olsun. :D

(tu) Hehe valla aynısı oldu anıl. O kloz işini de sordum ama ayna dahil değilmiş bide öndeki hasar göründüğünden fazlaymış. Yalnız vw bayii en erken önümüzdeki salı arabayı alır, bir hafta sonra da teslim ederiz diyince tanıdık kaportacıya götürmeye karar verdim, hani ne de olsa motorda falan bi sorun yok sadece makyaj işi var arabanın.

Adım gibi eminim daha çok kaza çıkar benden :P Zaten kaskoda %60 hasarsızlık indirimi için 4 yıl mı ne geçmesi gerekiyormuş. Beyanname falan yazdım yarın eksper gelip bakıcak arabaya, haftaya bi gün de alıcam artık. Herkese teşekkürler, bide geçmiş olsun cafein cidden kıl bi durum. Ben taser öneririm :P
Mesaj tarihi:
Dayımın arabaya girdiler geçen hafta. Teyp, CD Changer falan gitti de. Arka kapılardaki çocuk kilidini açmış. Kelebek camını kırarsa kapıyı açamasın diye. Bende dedim e iyi bide ön camı patlatır herife dertmi :)

Bu arada hırsızlar araba seçiyor. Mesela Golf IV, Megane gibi arabalara çok giriyorlar. Golf'lerin teypleri para ediyor. Megane'da da CD Changer ayrı olarak satıldığından dolayı gördülermi affetmezler çünkü talep bol.

Megane'ın o ekstra dandik teybi 650 YTL imiş. CD Changer ile alırsan 1500 lirayı buluyormuş. Düşünün artık rantı.

Astra'ların falan teypler sabit olduğundan ve diğer arabalara uymayacağından dolayı pek cezbedici değil heralde.
Mesaj tarihi:
Mantıksız hala, çünkü Volvo'da CD changer olursa bagajda değil ki? Torpidoya yerleşiyor diye biliyorum (almadığımdan tamamen yanlış biliyor olabilirim)

Bir de benim duyup gördüğüm olaylarda genelde hep kelebek cam patlatıp bagaja girmişler. Volvo servise gittiğimde mesela camları patlak cam bekleyen sürüyle XC-90 vardı, servis müdürü "Yahu bu ara ne olduysa cam yetiştiremiyoruz" diyordu, arabaların hepsi de Levent-Etiler civarından gelmeydi :) Muhtemelen bagajda çanta laptop ne bulursam diye dalıyor.

Bazen düşünüyorum cama "Sayın hırsız ikidir boşa camı patlatıyorsunuz arabada bir şey yok masrafa sokmazsanız sevinirim" mi yazsam, ama biliyorum ki o karakterde herif arabaya girmez sırf zevk için patlatır camı gider.
Mesaj tarihi:
Camı patlatıp, elini sokup içeriden kapıyı açıp, kapıyı açtıktan sonra koltuğu yatırıp girilmiyor mu? Çocuk kilidi olursa içeriden kapıyı açamayacağı için birde zahmet edip ön sağ camlardan birini patlatması gerekecek.
Mesaj tarihi:
Yok demek istediğim araba seçip sırf teyp, CD changer için gelme fikri mantıksız. Benim hırsız tamamen bagaj fetişisti ve kesinlikle orta sınıf ve üstü araba seçiyor. Aynı sokakta Passat, benim araba, Mercedes C200 patlatarak geçmiş ama aralarında duran Porsche 911(tabii koltuk kaldır bagaja gir olayı imkansız), Renault Clio ve 206'ya dokunmamış.
Mesaj tarihi:
Babamın ofisi Dilkum'da. Ben Kozyatağı Carrefour'un arkasında Eston'da oturuyorum.

Arabanın başına ne geldiyse hep Etiler'de geliyor, çünkü hatun kişi Etilerde oturuyor, otoparkçılar araba çiziyor diye kıl olduğumdan Nispetiye'nin paraleline kendim bırakıyordum. Ha noldu araba çizilmedi 2 kere camdan oldum :)
  • Yeni Oluştur...