Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasko mu yoksa cep mi?

axedice

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Arabayı yeni aldığımda bi kaç küçük park kazası yapmıştım. Sağ dikiz aynam kırılmış durumda, sağ lambanın üstünde bi göçük var (lamba ve camı sağlam) ve kaportanın önündeki bi yamukluktan dolayı (burayı biraz sert çarpmıştım) kaput kapanınca 1 santimlik bi açıklık kalıyor.

Arabayı bizim ordaki kaportacıya götürdüğümde sen bu kazaları biriktir, toptan kaskoya başvurursun hem primlerin de çok yükselmez demişti. Adam resmen sen daha çok kaza yapıcana getirdi :P Aradan 1 ay falan geçti, son zamanlarda ciddi bi kaza yapmadım. Demek ki tamir vakti gelmiş hehe. Yalnız cebimden mi ödesem yoksa kaskoya mı başvursam karar veremedim. Bi grup insan ne gerek var primlerini yükselticen, sen git cebinden öde diyor. Ama kasko dediğinin olayı zaten cepten ödememek değil mi? Bu işleri çok da bilmediğim için kararsız kaldım patiye sorayım dedim.

Napıyım şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Kasko 2 hasarsız yılda bir kez indirim uygular. Burada benimde emin olmadığım bir nokta var. 1. yılda indirim uygulamıyor 2. yıldan itibaren primin düşmeye başlıyor fakat diğer indirimin 3. yılda mı yoksa 4. yılda mı bunu bilmiyorum. Giderek fiyat düşüyor işte.

Örneğin 100 200 YTL'lik bir hasar varsa ve senin 3 4 yıllık hasarsızlık indirimin varsa bunu kaskodan alırsan senin zararına olur çünkü bir sonraki poliçen muhtemelen 400 YTL gibi bir rakam yükselecektir.

Kendi hesabını iyi yapıp, biraz da risk alacaksın. Mesela 200 YTL'lik bir hasarı cebinden karşılayabilirsin. Ancak aynı yıl içerisinde tekrar ufak maddi hasarlı kaza yapmayacağından emin misin? Yine arabayı sürtersen ve 200 YTL daha masraf çıkarsa? Bunuda mı cebinden karşılayacaksı? O zaman 400 YTL zaten çıkmış olur. Yok ya bu sefer kaskodan alayım dersen, cebinden hem önceki sefer 200 YTL çıkmış olur, hemde poliçe yenilerken 400 YTL daha çıkar :)

Sürekli arabayı vuruyorum sağa sola diyorsan kaskodan yaptır. Yok ben daha önce vurdum ettim ama çok pişmanım hem artık usta şoför oldum kimse de gelip bana vurmaz ben çok şanslıyım Vodan gibi bahtsız bedevi değilim 3 kez 3 ayrı denyo gelip gelpi arabamı haşat etmez derseeeen, arabandaki masrafta azsa cebinden öde.

Örnek teşkil etmesi açısından şöyle yazayım.
1. sene 1000 YTL üzeriydi poliçem. (bulamadım)
2. sene yükselmişti. Hasarsız bir yıl geçirmeme rağmen neden yükseldi diye arayınca efendim aracınızın yıpranma payı var o yüzden yükselir dediler. E hasarsızlığım yok mu? diye sorunca da 2 yılda bir indirim uygulanıyor dediler.
3. sene 878 YTL'ye düşmüş poliçemi bulabildim.
4. sene ise Garanti Sigorta Eureko sigortaya satıldı ya, biz Türk'üz onlar yabancı ya uyanıklar ya.. Benim 3 yıl olması gereken hasarsızlığımı sistem "yanlışlıkla" bir anda 0'a çekebilmiş. Eve bir poliçe geldi 1.256 YTL! Ararsın 444 0 336'yı olayı anlatırsın, efendim sizin 3 yıllık hasarsızlığınız var 505 YTL indirim uygulanacak ama şu an hafta sonu diye uyglayamıyoruz pazartesi ararsanız hemen yaparlar. Pazartesi ararsın aptal kıza olayı anlatırsın, efendim sizin sigortanız Garanti'den mi diye mal bi soru karşılığında, e heralde aksigorta olsa seni aramam dimi postası koyarsın ve poliçen bir anda 750 YTL'ye düşmüş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada şunuda yazayım. Hangi sigorta ile çalışıyorsun bilmiyorum ama hemen hemen hepsinde vardır. Sigortada 1 yıl içerisinde 3 ücretsiz onarım hakkın vardır. Cam kırılabilir, ufak hasarların olabilir, teybin çalınabilir gibi sebeplerle kasko çizilmesin ve otu moku serviste yaptırıp sigortayı zarara sokma benimde işim görülsün sende 2 parçanda hasar varsa 1 tanesiyle idare et diye böyle birşey yapmışlar. :)

Garanti'de, Garanti'nin anlaşmalı olduğu servise götürüyosun arabanı onlar kasko hasarsızlığını bozmadan ve senede 3 kez olmak üzere ufak hasar kapsamında yapıyorlar. Bu ufak hasar aslında 10 cm'lik gövde ezikleri çizikleri için falan çıkarılmış ama Garanti'nin topkapıdaki Evren Oto isimli anlaşmalı servisi süper biyer. Adamlar ihtiyacın neyse onu bu ufak hasar kapsamında tamir ediyorlar. Ben daha önce lokal boya yapılacak tamponumu komple boyatmıştım. Geçtiğimiz Nisan, Mayıs gibi de buluşmaya gelenn arkadaşların bildiği sol arka çamurluk göçüğümü tek kuruş ödemeden bu kapsamda tamir ettirdim. Hasarsızlığımda bozulmadı istediğimde oldu. Aklında soru işareti olmasın yetkili servis olmamasına rağmen daha önce yetkili serviste nail olamadığım kalitede iş çıkardılar. Opel Balkan'a kıyasla daha memnun kaldım. (15.000 bakımına az kalmıştı adamlar pasta cila yapmamış tamponuma onuda bakıma geldiğinde yaparız dediler ki ben arabamı oradan almamıştım bakıma oraya gideyim diye böyle bişey yaptılar! Daha anlatabileceğim hikaye var da burada yazmayım isteyen Kör olası çöpçüler isimli başlığa bakabilir)... Şimşek Grisi gibi zor bir renkte bile ton farkı olmaksızın boya yapmışlar. Ayrıca komple pasta cila, iç mekan temizliği cilası falan gibi şeylerde yapmışlar.

Buradan paramecium'a sesleniyorum bak bu işi bedava yapanlar var 50 YTL'yi beğenmiyosun :p
Sosyal ağlarda paylaş

Beleş servis her sigortada var diye biliyorum. Yılda 2 kere cam değiştirme veya 10 cmye kadar çizik,ezik, göçük hasarsızlık bozulmadan tamir ediliyor.

Vodan, benim sigortalarım 2. seneden sonra her yıl düşüyordu, 4. senede epey ciddi bir rakama ulaşmıştı. Yalnız işte araba değiştirince primler tekrar değişiyor, orada da sigortacınız işi biliyorsa ufak tefek ayarlar çekmek mümkün. Aynı sigortada birden çok aracınız varsa, devir mevir edip hasarsızlık indirimi birinden diğerine de geçirebiliyorlar.

Diyeceğim şudur ki, hasar çok ciddi değil ve araç priminiz yüksekse cepten yaptırmakta fayda var. 7 senelik sigortalılık sonunda benim hasarsızlık indirimi 500 lirayı geçmişti mesela.

Para, çok rahatsızsan arabayı komple yenileme olayı var, ama tümden arabadan vazgeçmen lazım. Ben sana bizim buradaki Hal'den freni boşalan bir kamyon ayarlarım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Misâl benim ön camda 3 tane taş çarpması sonucu oluşan noktasal çatlak var. Ayrıca kum ve benzeri aşındırıcıların meydana getirdiği noktasal optik bozukluklar var. Işık kaynağına karşı giderken büyük problem.

Ben bunu gidip değiştirtebilir miyim şimdi? Yoksa illa ki çekiçle girişmek mi lâzım?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aksigorta;

Hasarsızlık İndirim Klozu: İşbu poliçenin vadesi içerisinde yalnızca bir hasar gerçekleşirse (sigorta şirketine % 100 rücu hakkı doğuran haller veya 1 defaya mahsus cam hasarları hariç olmak üzere) hasar sebebine bakılmaksızın hasarsızlık indirim hakkı kaybolmayıp bir kademe aşağıya indirilecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Osso said:
Aksigorta;
Hasarsızlık İndirim Klozu: İşbu poliçenin vadesi içerisinde yalnızca bir hasar gerçekleşirse (sigorta şirketine % 100 rücu hakkı doğuran haller veya 1 defaya mahsus cam hasarları hariç olmak üzere) hasar sebebine bakılmaksızın hasarsızlık indirim hakkı kaybolmayıp bir kademe aşağıya indirilecektir.

Türkçe meâli nedir bunun :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Misâl benim ön camda 3 tane taş çarpması sonucu oluşan noktasal çatlak var. Ayrıca kum ve benzeri aşındırıcıların meydana getirdiği noktasal optik bozukluklar var. Işık kaynağına karşı giderken büyük problem.

Ben bunu gidip değiştirtebilir miyim şimdi? Yoksa illa ki çekiçle girişmek mi lâzım?

Saygılar.

ya yolda giderken bilimum arabadan taş sekmesi falan sanırım bi tek türkiye'de yaşanan bir olay heralde ve son derece sinir bozucu hele ki sıfır araba ile gezerken içi acıyor insanın her gelen taş parçası sanki kafana isabet ediyor. benim arabada da var böyle camda hasarlar, kaputta boya kalkmasından tut bi ton ufak tefek hasarlar.

o değil de geçen arabayı kullanırken farkettim direksiyon (saat olarak 7) kısmında bi aşınma olmuş sanki anahtar ile bi kaç kere sürtülmüş gibi bida güvenmediğim yıkatmacıya götürmeyecem arkadaş ne yaptılarsa artık arabaya anlamadım uyuz oluyorum ya ben mi çok takıntılıyım acaba? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ama şöylede bir durum var. Benim önceki aracımda (98 Model Renault Megane) hiç kazam olmadı 10 sene boyunca. Bu yüzden Axa Oyak'ta aracıma ait %72 hasarsızlık indirimi vardı. Aracımı 2008 Nisan ayında sattım ve kaskomu üstüme aldım. bana 6 ay müsade ettiler ve yeni bir araç aldığımda kaskomu onun üstüne aynen hasarsızlık indirimiyle geçirdim.

İşin özü şu ben kocaeli'de ikamet ediyorum bu nedenle çok fazla hatam olmadıkca kaza yapmam mümkün değil. Ama istanbul gibi bir yerde olsam yılda en az 3 kere vuruk çizik ezik gibi olaylar başıma geleceğinden kaskomu mümkün olduğunda kullanırım. Yani biraz kendini bilmek ve yaşadığın yerle alakalı bir durum sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olayi soyle ozetleyim burak;

gidip fiyat alcaksin sana 600-700 den asagi bisey soylemicekler,
kaldiki olmasa daha iyi, som agizlik yapmayim da; dahasida olur onlarin daha araban yeni neticede, birde ilk araba.
Gidip diceksin ki oooo bu cokmus kaskodan yaptirayim, bu paraya 4870 alirdim oeh.
gidip yaptirdiktan sonra bi 6-7 ay sonra yine bi yere biseyler oldugunda icinden "hehe" diceksin.

gecmis olsun. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Cafein said:
OEM takıyor. Aracına göre cam getirtip takıyorlar diye hatırlıyorum ama detayları konuşmak lazım camcıyla.

E mesela anlasmali yerle yaptirmayipda gidip kendimiz yaptirsak sonra faturayi gotursek diger hasarlarda falan yapildigi gibi olmuyor mu?

illa kendi camimizi takacaz diye inat mi ediyorlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...