ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 liboşlar kaldı küçümsemeyin ama, ormanda 10 polyanna gücünde herbiri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 seriat gelemz bu ulkeye nedanko forumdaki liberallerin yalancisiyim eger gelirse mucadele ediceklermis kan dokuceklermis gelmeden karsi cikmaya gerek yokmus komikmis elitistlikmis filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 iste aci olan mucadele edecek kadrolarin hepsinin bir bir tasfiye edildigi yok edildigi bir donemdeyiz. Kalanlarda ya sindirilmis ya sindiriliyor. Mucadele zamani geldiginde mucadele edecek insanlar olmayacak.. Isminin seriat olmasi onemli degil zaten, zaten ne ABD nin ne AB nin umrumda isimler, onemli olan islevi yani.. Yani din merkezli, islami referans alan bir anayasa, basortusu gibi islami kurallari icine alan bir anayasa ve yasalarla is bitirilir. Bu turban yasasi iste, yani baksaniza ismimiz demokratik laik olmus onemli mi, yasalarina bunu sokuyorlar, bas baglamayi yasalarinda ogretiyorlar, gerisinin onemi var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Askerin şu an Amerikancı olduğuna inanmıyorum.. Gerçi Hilmi Özkök gibi kaypak bir adam bile bu kadar yükselebildiyse şüphelenmek lazım.. 60'te olduğu gibi gene kurtarırsa asker kurtarır, ama önce halk desteği lazım tabii.. Onun içinde ekonominin çökmesini beklemek gerek.. Ekonomi çökünce halk desteğini yitiren AKP ne bok yiyecek bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Asker nasil Amerikanci degil, Turban olayinin karambole gidecegini bile bile Amerika'nin direktifleri dogrultusunda Kuzey Irak'a girmedi mi, hadi simdi cikin burdan dediginde cikmadilar mi? TSK NATO'nun ordusu degil mi? NATO Amerika demek degil mi? Peki NATO'da gorev yapmamis bir askerin TSK'da ust duzeylerde gorev almasi mumkun mu? Bugun bakin bir kisi bulamazsiniz oyle ust duzey asker, hepsi NATO egitimlerinden gecmistir. Daha sayarimda gerek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Fakat şöyle de düşünmek lazım.. Mainstream medya tamamiyle iktidarın elinde, yapay bir huzur ortamı yaratılmış.. Sözde ekonomi inanılmaz gidiyor vs.. TSK internet sitesinden bildiri yayınladı, askerin yüzünden borsa düştü oldu.. Eğer asker şu an müdahale etmeyi seçerse veya iktidara/ABD'ye karşı gelirse ne olacak? Kötü adam olacak.. Ekonomi asker yüzünden batmış olacak, demokrasi(!) sekteye uğramış olacak vs.. Asker bunu göze alabilir mi? Bence alamaz.. Dikkat ettiyseniz hiçbir konu hakkında yorum yapmıyorlar, çünkü suç gene onlara atılacak.. Hem ordu bu kadar kucakta olsaydı, onlara karşı bu kadar karalama kampanyası olacağını sanmıyorum.. Hilmi Özkök hakkında hiç basında kötü bir şey çıktı mı? Şimdi askerlerin ne fahişelerle yatıp kalkmadığı kaldı, ne Büyükanıt'ın karısının dolandırıcılığı kaldı.. Adamlar askere saldırmak için özel gazete bile kurdular Taraf diye :) Demek istediğim, asker konuşmak veya müdahele etmek için doğru zamanı bekliyor bence.. O doğru zamanda AKP'nin halkın desteğini kaybetmesi, süper ekonomi ilizyonunun inandırıcılığını yitirip sefaletin hüküm sürmesi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Askeriye Amerika ingiltere ve israil ile işbirliği içinde bu şekilde olmak zorunda kendi teknolojimizi üretene kadar.Zaten emin ol arkadaşım askeriyenin ümünüğünü abd teknoloji ile sıkmıyor olsaydı bu duruma gelmezdik.Askeriye her şekilde kullanıldı zamanında demirel ruslarla ve japonlarla çalıştı diye askerden muhtıra yemedimi?Kıbrıs barış harekatı adanın küba gibi olunmasından korkulduğu için abd tarafından ecevite yaptırılmadımı? Askeriyenin amerikanın derin devletini türkiyenin sosyal yapısınında abd nin sosyal yapısını yani büyük paralarla dönen yapıyı yenmesi lazım. Bir zafer kazanılacaksa önce sosyal yapının kazanması gerekiyor.En erken 50 senede bilim üretebilecek hale geldiğimizde askerde abd den emir almak zorunda kalmayacaktır.Sosyal yapının ele geçirilmesi ile kültürlü kişilerin hiçbir zaman olmadıkları kadar cesur olmaları bir oluşum başlatmaları ve bu oluşumun da medya tarafından istedikleri gibi yönlendirilen halkın suyuna gitmesi lazım.Tabi bunlar yapılırken kimsenin suikaste kurban gitmemesi de gerekiyor :) Yinede yapılabilecek şeyler var.Ülkemiz bu kadarını hak etmiyor.Hani derler ya kazan pişiyor ama yürek yok diye şu an da o noktadayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Yani simdi soyle birseyi beklememek lazim. Amerikanci diyince butun TSK'nin kongrelerle toplanip evet biz bir butun olarak Amerikanciyiz demesini, ya da Amerika ne derse evet demesini beklersek zaten olmaz, yani bugun harekete gecmek icin de, bu devletin yonetim sekli seriattir diye rejimin degismesini beklemekde olmaz, bunlarin hic bir gerceklesmeyecek seyler tabii ki, onemli olan islevi, TSK nin icinde tabii ki Amerikan'ci olmayan insanlar gruplar vardir, ama TSK su an bir kurum olarak Amerika'nin stratejik isteklerini bir bir yerine getiren bir kurumdur. Zaten TSK Amerikanci degil demek icin bir kere NATO'dan cikilmasi gerek, bugun Amerikanci olmayan ulkelerin hic biri NATO'ya uye degildir, Rusya, Iran vb.. dedigim gibi NATO'da gorev almamis biri ust duzey noktalara gelemiyorsa Amerikanciligi ispatlanmistir zaten kurumun.. Ha TSK icindeki gercek anti-emperyalist kisileri ve gruplarida boyle bitiriyorlar.. Bir agirligi kalmiyor, yoksa tabii ki aciklama yapacak.. Ama bir agirligi kaldi mi artik? Son kez anayasa mahkemesi ile denediler, o da olmadi, cunku zaten ergenekon'nun ucunun cari donemde gorev alan askerlerede gelecegi soyleniyordu. Belki de kim bilir onlarda bu yontemle sindirildi, Anayasa Mahkemesi geri adim atti.. Ben kesinlikle ne darbeci ne derin devletciyim, bugun bizi bu duruma getiren, yobazlari dincileri palazlandiran yine Amerika'nin bizim cocuklar iyi is cikardi dedigi cocuklar, 12 eylul anayasasi, TSK, yani TSK'nin o zamanda ki adamlari, bugun derin devleti guclendiren yine o darbe, ama oyle bir nokta geliyor ki belki de, bakicaksin kimse kalmamis, mucadele edecek kimse yok, belki komik ama ben bile darbeci olucam o zaman.. Ama iste o TSK da kalmadi ne yazik ki.. TSK bugun cikip gozaltina alinan askerleri sahiplendi mi? Hayir.. bitiyor yani TSK.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Slat said: Demek istediğim, asker konuşmak veya müdahele etmek için doğru zamanı bekliyor bence.. O doğru zamanda AKP'nin halkın desteğini kaybetmesi, süper ekonomi ilizyonunun inandırıcılığını yitirip sefaletin hüküm sürmesi.. bugun koparılan ergenekon fırtınasının asıl amacı da buydu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 e irandada aynisi oldu ama soyle birsey var sen onu goremiyorsun ordu icinde cidden rahatsiz buyuk bir kitle var ozellikle soguk savastan sonra yetismis subaylar amerikanci degil aksine amerikayi tehdit olarak goruyorlar, artik eskisi gibi biz olmassak kominizm gelicek diye korkutamiyorlar soguk savas doneminde bile elimdeki brifing kayitlarindan gordugum kadari ile natoya herhangi bir guven yok direk amerikanci diyip atamassin yani "olasi bir sovyet istilasi muttefiki oldugumuz nato nun turkiyeye yardima kosacagini dusunmek hayal kurmak olur, elimizdeki kuvvetler ile sadece marmara bolgesini bir sure savunabiliriz marmara duserse zaten turkiye duser" ve "yapilabilicek tek sey teritoryal savunmaya agirlik verilerek halkin manevi degerleri ustunden topyekun bir savunma yapilabilir ve isgal olsa bile bir karsi saldiri organize edilebilir" seklinde cumleler var askerinde ne kadar zorlandigini goruyoruz burda ve amerikadan ve halkin manevi degerlerinden baska guvenebilicekleri birsey yok derin devlet dedigimiz gladyonun turkiye kolununda kurulmasi bu dusunce ile olmustur isgal olursa halki organzie edicek guvenilir kisiler ki o yilalra bakarsak simdi burda tartisanalr pek anliyamazlar ama cok ciddi bir sovyet istilasi olasiligi var asker o zaman halkin maneviyatina sarildi cok sesliligin onune gecip tek tip turk islam sentezi dedigimiz dusuncede vatandasa ihtiyaci vardi dincilere goz yumdu hatta destekledi, baska umudu yoktu cunki siyasiler birbiri ile kavga edip zaten ekonomi super olsa bile varolmaya devam edicek sovyet tehtidi karisisinda istikrarsiz bir turkiye yarattilar adim adim ozgurlukler kisildi sirf bunun icin takunyalilara izin verildi sirf bunun icin islam resmen bir silah oalrak goruldu ve kullanildi sovyetler cokunce artik bu insanlara gerek kalmamsiti ve buyuk bir tehdit olusturmaya basladilar bunun yaninda tek tip vatandas yaratma fikri guneydoguda geri tepti ve pkk yi yaratti batida ise dinciler ve laikler olarak kutuplasmaya goturdu bugun TSK bunalrin hepsini cok iyi biliyor cunki siyasilerin aksine orduda o gunleri bizzat yasiyanlar bugun en tepede asagidakiler ise o gunlerin neden oldugu bu yeni belayi iyi ogrenmis ve amerikaya pekde guvenmiyen subaylar ve genc subaylar ile yaslilarin arasinda fikir ayriligi var tipki 1960 da osmanlidan gelme komuta kademesi ile cumhuriyet subaylarinin arasinda oldugu gibi israrla soyluyorum gene gecen sene verilen muhtiranin devami gelmemesinin tek sebebi budur o muhtira hukmete verilmemistir cunki direk TSK nin kendi icine verdigi "akilli olun biz uyumuyoruz durumun farkindayiz sizden once biz burdayiz" mesajidir o yuzden devami yoktur veya altinda bir kisinin imzasi yoktur bu tip muhtiralar kaleme alindiginda bunu ayzan generaller adlarini koyarlar ancak butun TSK adina ortak agiz yazilmsitir bu muhtira bu bile yapis itibariyle hukumete yonelik olmadiginin bir kanitidir ps:nedankonun ustteki mesajina yazdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Snefru said: Kıbrıs barış harekatı adanın küba gibi olunmasından korkulduğu için abd tarafından ecevite yaptırılmadımı? Yaptırılmadı. Abd bize ambargo koydu. Silahlarımızı kullandırtmadı. Zaten kıbrısın kübalaşması diye bir olay hiçbir zaman yoktu.Amaçları yunanistanla birleşmekti.Ecevit abdye kafa tuttu.Abd ise bir noktada göz yummak zorunda kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Bilmediğimden soruyorum kıbrıs barış harekatından önce adada başa gelen adamın fidel yanlısı tutumları varmıydı yokmuydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Ordu icinde rahatsiz bir kitle oldugunu bende biliyorum zaten bunu bir-iki onceki mesajimda belirttim. Ama iste onlarida sindiriyorlar, bitiriyorlar. Dusunsene bugun tek tek askerlerin tuggenerallerin albaylarin telefon gorusmelerini yayinliyorlar, dusun adamlarin calisma odasina , askeriyenin icine dinleme cihazlari yerlestiriyorlar, bugun onun bunun genelkurmayin bile dinlenmedigini iddia etmek mumkun degil artik, sen ve ben bile dinleniyo olabiliriz. O kadar ciddi bir sindirme yoketme donemindeyiz.. Yine bir iki mesaj once dedigim gibi TSK nin bir butun halinde Amerikanci olmasini beklemek hayal, oyle bir sey iddia etmiyorum, ama karar noktalarindaki insanlar, TSK yi o sekilde idare ediyorlar diyorum, buna karsi olanlarida fethullahcilar yardimi ile iste dinleyerek basina servis ederek bitiriyorlar, sindiriyorlar.. TSK nin 40 yilda ne kadar yozlastigini gormek mumkun, ben varolusunun temelleri Amerika'ya dayaniyorda demiyorum, NATO karsiti olmus olabilirler ama bugun iste degisiyor durumlar onu soylemeye calistim.. Ayrica derin devletin kurdurulmasinin sebebi bence yanlis, isgale karsi degil, anti-emperyalist insanlari bitirmek icindi, faili mechuller, ugur mumcular bunlarin eseri. Dincilere gozyumdu konusunda da katilmiyorum, cunku goz yummadi onlara yolu acti, imam hatiplerle onlarla bunlarla, bu da Amerika'nin cocuklarinin eseri iste.. Tekrar ediyorum TSK bitmistir/bitiyor diyince topyekun olarak bittiginden bahsetmiyorum, zaten oyle bir nokta olursa bu ulke bitmistir demek, kapat dukkani git, ama surec bizi oraya goturuyor 40 yil onceki TSK ya bak 12 Eylul'deki TSK'ya bak simdi ki TSK ya bak, surec onlari bitiriyor, bir Amerikan ordusu yaratiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Penthesilea said: Pipim hiyar diyene elimizde tuzla gidiyoruz milletce, normaldir. belki de sevdiğimiz hıyar değil pipidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Nikos Sampson (Greek: Νίκος Σαμψών; December 16, 1935 – May 9, 2001) was the de facto president of Cyprus installed by the coup d'état that overthrew Archbishop Makarios, President of Cyprus, in 1974.[1] Sampson was well known as a Greek nationalist and member of EOKA, which sought Enosis (Union) of the island of Cyprus with Greece. He remained President for only eight days but the puppet regime that installed him failed to gain diplomatic recognition from any country. Kaynak için tık Zaten o adada asıl sozu gecenın makarios oldugunu herkes bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Anladım grange bu konuda yanlışmışım hemen veritabanını düzeltiyorum saolasın ama demirel olayı büyük ihtimalle doğru :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Sufi said: Penthesilea said: Pipim hiyar diyene elimizde tuzla gidiyoruz milletce, normaldir. belki de sevdiğimiz hıyar değil pipidir? Türk milleti gariptir, her lafı kaldırmaz, ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radical Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Bence hepimizi kekliyorlar... TV dizisi izliyoruz... Belki ne ordu rahatsız nede AKP ! Belki herşey çizilmiş bir senaryo... Sıkıldım be politikadan... Yaşasın yaşamak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 bende icinde yasiyan biri oalrak soyluyorumki o kadar vahim degil durum ki ben feci karamsar bir insan oldum ciktim ona ragmen bak derin devleti soyledim iste direnis ile tek tip vatandas yaratmak icin buna karsi cikan, yapila neylemelri sorguliyan insanlar hep hedef alindi ki yunanistan sorununada deginiyim madem konu acildi 12 eylulun olmasinin bircok sebebi var ancak amerika ile tsk anlastilar amerika detek vericek ses cikarmiycak tsk bir hamlede hem icerideki huzursuzlugu dindiricek kilit noktalara manevi degerlere onem veren isimleri getiricek ve tek tip vatandas ayratmak icin yaptigi fasist anayasayi uyguliyicak amerikada natonun akdeniz savunmasini cokerten yunanistanin natoya yeniden alinmasi konusundaki turkiye vetosunu kaldirticak burda bir pazarlik oldu ancak hemen pesinden amerika ile ters dustuler amerika tsk nin kullandigi ancak atmayi dusundugu ozali kullanmak istedi tsk ise kendi yarattigi partiler ile devam edip amerikayi devre disi birakmak istedi TSK dini kontrollu kullanmak istiyordu elinde kuranla butun ulkeyi dolasti kenan evren ancak amerikada bu silaha basvurunca bilincsiz ve plansiz yurutulen bu surec amerikanin kucagina kaldi burda tarihten veya siyasetten zerre cakmiyan liboslar istedikleri kadar otsun amerika soguk savas yillarinda muttefigi olan ulkelerde demokrasiden cok istikrara onem vermistir muttefiki olan ulkelerde istikrar yoksa askeri rejimler getirip kullanmistir demokrasinin besigi denen yunanistanda bile cuntayi acik acik desteklemis yunan halkini karsisina almistir ki cunta kendi sonunu hazirliyip kibris elinde patlayinca turkiyeyi gunah kecisi yapmsitir natodan cikan yunanlilari daha kzidirmamak ve geri kazanmak icin 82 anayasasi amerika icin cok iyi kullanabilicegi fasist bir anayasa idi sendikal haklarin olmadigi iscinin resmen magdur oldugu bu anayasanin sutune ozal kullanilarak serbest piyasaya gecilince en cok onlar kazandi turk halki ezildi, gelismemis yerel sanayi amerikan sirketlerine yem edildi bu amerika icin yeterli idi ancak bop kapsaminda model ulkeye ve ilimli islama ihtiyac duyulunca kendi haline biraktiklari turk siyasetinde durum daha vahimdi koalisyonlar ile bitik dusmus ekonomik kriz ve deprem altinda ezilmis bir ulke hemen kaldiklari yerden 82 anayasisi ile birakilan mirasi almak istediler ancak TSK ya attikalri kaziktan sonra birdaha ona basvuramazlardi ancak turkiyede istedikleri gibi dinci bir partide yoktu refah partisi amerikan karsiti ve anti semitist idi ve bu haliyle onu kullanamazlardi yeni halka sevimli gozukucek ikinci bir taserona ihtiyaclari vardi ve aradikalrini tayyip erdoganda buldular akp nin hikayeside orda basladi zaten hicbri sifati olmiyan tayyip erdoganla bush un gizli gorusmeleri, secimden once amerikaya gidip gelen akpliler ve en ironigide taseronlarini istemiyen tsk yi durdurucak yontemdi zorlayip tikanan avrupa birligi ile olan macerayi bir yola soktular "muzakereler baslasin gerisi onemli degil" diyip muzakerler basliayna akdar her adim atildi ve basladiktan sonra hicbir caba sarfedilmedi statuko yu korumak secildi reformlar askiya alindi hilmi ozkok gayet iyi gotururken yasar buyukanit gibi bir sahin bir generalin tepeye cikicagi anlasildiginda ellerinde tek kart kalmsiti PKK onuda oynadilar askerin agzini AB ile kapayip sungusunu meclisten guneydoguya cevirdiler son oalrak yaptiklari butun pislikleri yikip temiz bir sekilde isin icinden cikip bir yandanda taseronalrini garantiye almak gerekti ve ellerinde artik kalan ve onlara karsi gelen eski piyonlarini n ustundeki ortuyu cektiler ve ergenekon basladi ergenekona geldik gene dimi simdi sunuda yazip bitiriyim bir halttan anlamadan konusanlar icin derin develt ayda gladyo diyelim natonun bu aciga cikarilirsa bunun altindan amerika ile baglanti cikar cunki gladio amerikanin finanse ettgi nato icinde kurulan birsey altindan amerika cikmiyan sey ise derin devlet degildir, derin devlet olmaya calisan veya bir donem derin devlet olmus ancak amerika ile anlasamamis ve kendi yoluna giden kisilerdir ergenekon amerika cikmadigi surece kocaman bir balondur amerika bugun islam dunaysindan memnun degildir cogunlugu muslumanalrin olusturdugu ulekelrin vatandaslarinin cogu yapilan anketlerde zaten bir bir yahudi ve amerikan akrsiti cikmaktadir ve bu amerikanin ulusal guvenligine buyuk bir tehdittir burda yapilicak sey dunyayi karsisina alamiyip bu akdar muslumani kilictan geciremediginden yeni model bir islam yaratmaktir irandakinin aksine yumusatilmis gorunsute dmeokratik ve bati ile barisik amerikan cikarlarini kolliyan bir islam bunuda islam dunyasina asi edebilicekelri tek ulke turkiyedir ve asi denenmis test edilmis amerikan akrsiti anti semitist islamcilar tasfiye edilmistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 said: Ayrica derin devletin kurdurulmasinin sebebi bence yanlis, isgale karsi degil, anti-emperyalist insanlari bitirmek icindi, faili mechuller, ugur mumcular bunlarin eseri. Ben buna katılmıyorum. Yani anti-emperyalist insanları bitirmek içindi tanımlamasını, sovyetleri desteklemesi mümkün insanları bitirmek amacıyla kuruldu diye değiştirirsek olur. O dönem gerçekten sovyetlerin ülkeyi işgal etmesi büyük bi olasılıktı. Bu yüzden doğru veya yanlış çeşitli politikalar izlendi. Ama bunların amerikan kaynaklı "planlanarak" yapıldığına inanmak çok zor, bence hakarettir. Sadece izlenen yanlış politikalar yüzünden doğan oluşumları amerika kendi çıkarları doğrultusunda iyi kullandı diyebiliriz en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Viktor keyifle okudum yazını fakat madem olanların farkındayız sence ne yapabiliriz bu durumda onuda anlatırmısın zahmet olmazsa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Grange said: Snefru said: Kıbrıs barış harekatı adanın küba gibi olunmasından korkulduğu için abd tarafından ecevite yaptırılmadımı? Yaptırılmadı. Abd bize ambargo koydu. Silahlarımızı kullandırtmadı. Zaten kıbrısın kübalaşması diye bir olay hiçbir zaman yoktu.Amaçları yunanistanla birleşmekti.Ecevit abdye kafa tuttu.Abd ise bir noktada göz yummak zorunda kaldı. sunuda ayri cevapliyim kibris olayinin ic yuzunu turkiyede cok ogretilmez bu simdi yunanistanda birkac albay bir araya gelip darbe yapiyor ve krali ulkeden sepetliyor yunanistanda istikrar yok o yillarda zaten 1. dunya savasinda kullanildiktan sonra yeni toparlanir iken 2. dunay savasi tarafindan yikilmis amerikanin soguk savasta dmeorkas igibi bri kaygisi yok istikrar onemli kendi blogundaki ulkelerde cunki amerikada biliyor gergin donemlerde demokrasi ile istikrar bir arada kullanilamiyicak kelimeler amerika bu albaylara destek veriyor ve yunan halkini bir kere karsisina aliyor ancak bu cuntadaki iki albayla bir general birbiri ile gorus ayriligina girdiler ve fasist ioannides firsati bulup ucunude devirdi ve yonetime tek basina gecti bu olay yunan halkini iyice bezdirdi derken ioannides fasist bri hayalperest oldugu ve kendini ispatlamaya calistigi icin tarihin en buyuk fiyaskoalrindan birine imza atti eoka-b cilere kullanip kibrista ihtilal yapti ve adayi yunansitana baglamak icin harikete gecti ancak turkiye cok sert tepki verip kibrista sonuc alinca ioannides yunansitanda istenmiyen adam oldu ve artik orduyu kontrol edemez duruma geldi ve sonunda askeri rejim coktu cuntai destekledigi icin ve kibris konusunda turkiyeye durdurmadigi icin amerikan dusmanligi tavan yapti ve yunanistan natodan cikti amerikada turkiyey igunah kecisi yapti, ecevitten hashas ekimi konusunda zaten kazigi yemislerdi kibris olayin tuzu biberi oldu pesinden binbir caba ile yuannsitan natoya katilmaya ikna edildiginde ecevitten veto yedi ve yunansitan askeri rejimden kurtulurken turkiyenin basina 12 eylul corabi orulmeye baslandi cok ironik degil mi yunanistan ile turk siaysetinin bu kadar ic ice olmasi ve iki ulkenin halkininda basina gelenlerin hepsinin emperyalsit guclerin basinin altindan cikmis olmasi yunanistan bizi en iyi anliyabilicek ulke zamaninda kartlar dogru oynansa idi isbiriligi ile belki butun bu acilar yasanmadan beraber orulen planalri bozabilirdik ama olmadi amerikan gudumlu fasistler yunanistanla iliskileri bozmak icin ellerinden geleni yapti iki ulkede buyuk guclerin oyuncagi oldu ve ayni olduklari halde birbirlerine girdiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 EagleEye said: said: Ayrica derin devletin kurdurulmasinin sebebi bence yanlis, isgale karsi degil, anti-emperyalist insanlari bitirmek icindi, faili mechuller, ugur mumcular bunlarin eseri. Ben buna katılmıyorum. Yani anti-emperyalist insanları bitirmek içindi tanımlamasını, sovyetleri desteklemesi mümkün insanları bitirmek amacıyla kuruldu diye değiştirirsek olur. O dönem gerçekten sovyetlerin ülkeyi işgal etmesi büyük bi olasılıktı. Bu yüzden doğru veya yanlış çeşitli politikalar izlendi. Ama bunların amerikan kaynaklı "planlanarak" yapıldığına inanmak çok zor, bence hakarettir. Sadece izlenen yanlış politikalar yüzünden doğan oluşumları amerika kendi çıkarları doğrultusunda iyi kullandı diyebiliriz en fazla. gayette planli yapildi gladio bunyesinde fasistler kullanilip otoriter rejimelr desteklendi sovyet istilasina karsi ve cogu zaman demokratlar harcandi sirf istiktrari koruamk icin yukarda ayzdim sirf turkiye degil yunanistanda cok agir yasadi bunun etkilerini ve supriz olmiyan baska bir ulke iran kati laik turkiyede cok agir ani sonuclari olmasada amerikanin irandaki otoriter rejimi destekleyip yasatmak icin attigi adimlar mollalari uyandirdi ve iran halkini bugun icinde oldugu duruma getirdi yunansitan kurtuldu kendi yoluna devam etti turkiye hala sancialri yasiyor ve amerikanin yeni dusmani ile direk ilsikisi oldugundan macera devam ediyor iran ise kayip vaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuya aradan dalicam ama Yunanistan'la Turkiye'yi Dunya iliskileri bakimindan bir tutmak dogru gibi gelmiyor bana. Yani bugun Turkiye Yunanistan'in her yaptigini yapsa Yunanistan'la ayni durumda olmaz Dunya'da.. Yunanistan su an Dunya'nin varolmasini istedigi bir ulke. Cunku Bati butun medeniyetlerin besigini kendisi goruyor, kendisinide antik Yunan'la birlestiriyor. O yuzden su an Yunanistan'in olmasi onlarin teorileri icin iyi, iste birde kultur turizminde gidecek bir yerleri var, yoksa Yunanistan bir ulke degil yani, tarih ve konjonkturel durum bunu istiyor diye varlar. Bugun Dunya istemese Yunanistan diye bir yer olmaz, ayni sekilde Avusturya, Belcika, Kore, bunlarda ulke degillerdir, bir agirliklari yoktur, Dunya istemese on yirmi senede bitirilirler.. O yuzden tarihten cikarimlar yaparken bu ulkeleri disarda tutmak gerektigini dusunuyorum cunku Dunya'nin Yunanistan'a yaklasimi ile Turkiye'ye yaklasimi bir degildir.. Amaclar farklidir bi kere.. Onlar su an varolmasi gerektigi icin varlar.. Bir arkadasim calistigi yere gelen musteriyle goz goze geliyor surekli, konusnuyorlar. En son konusuyor, nasilsin, neredensin gibi girislerden sonra adamin Yunan oldugunu ogreniyor. Ayak ustu bir siyasi konusmadan sonra adam diyor ki, aslinda Yunan diye bir sey yok, biz hepimiz aslinda Turk'uz (bunu genetik anlamda soylemiyor tabii ki), kendimizi kandiriyoruz. Dunya'da millet dedigin 2-3 ulkedir diyor, iste Rusya, Cin, Amerika, Turkler falan.. Gerisi hikayedir diyor. Tabii amcanin tum soyledigine katilmamakla birlikte cogu dogru, Dunya'da Iran (persler), Ingiltere, Almanya, Rusya, Fransa, Japonya, Cin gibi bi kac ulke daha vardir. Amerika ingiltere istedigi icin vardir, cunku ingiltere siyaseti yazar, Dunya'da birileri oynar. Amerika gider Avustralya super guc olur, Avustralya biter bir baskasi, ama ingiltere hep oradadir. Amerika gibi diger ulkeler sadece su an gerek oldugu icin var. Dunya'nin kibris ve diger konularda yaklasimi ve tepkileride o yuzden farklilik gosterir. Siyasetimiz icice gibi gozuksede aslinda farklidir cunku ayni davranislar farkli tepkiler alir. Yunanistan o anlamda kurtulmadi, kurtulmasi istendi yani.. Biraz karisik oldu anlatmak istedigim, ama boyle yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Gayet iyi anlatmışsın bence. Tam olarak sayılmasa da, genel olarak sana katılıyorum Sonuçta bir ülkenin politikasını ve diğer ülkelerin bu ülkeye karşı tavırlarını belirleyen bir çok faktör var. Aynı davranışların farklı sonuçlar çıkarması gayet normal. Aslında çıkarmaz ise bir anormallik var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar