Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Geçen gün solcu bazı bireylerle konuşurken Hela hücrelerinden konu açıldı. İlginçtir - sonra kendi kendime çok güldüm - hala nedenini anlayanadığım bir şekilde diyalektiklerine aykırı bularak katolik bilim adamlarının yalanı olduğunu söyleyip reddettiler. 1 - Beni aydınların. Nasıl böyle birşey düşünebiliyorlar. Zaten asla bu solcu diyalektiğine kafan basmamıştır. 2 - Konunun dışından, dişçiyi ziyarete gidiyorum (Geçen gittiğimde - eminim - masasının üzerinde Dark Overlord Monthly, Torture Special diye bir dergi görmüştüm.), şans dileyin. edit: doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 İsim vermek gereksiz olmuş. Genetikte bazı hücreleri kanserli hücrelerle fizyona uğratarak, onlardan sürekli bölünen ve ölmeyen hücre kültürleri elde etmek mümkün. Eğer belki bu onun ilk denemesi ise isim vermişlerdir onu bilemeyeceğim. Öte yandan hatta kanser hücrelerinde bulunması kritik olan telomarase enzimini bile normal hücrelere verek onların ölmeden çoğalmasını sağlamak mümkün. Ama kanser hücrelerinin diğer özelliklerine sahip olmadıkları için o tip hücreler büyüebilecek ortam dolup da diğer hücrelerle komşu olduğu zaman çoğalmayı bırakacaktır. Öte yandan tipik bir kanser hücresine yeterli miktarda besin verdiğin sürece fiziksel büyüme alanı dolana kadar büyümeye devam eder (yani herhangi bbir anda başka hücrelerle komşu oldum diye dolmaz kat kat üstüne çıkar onların vb). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Biliyorum be HeLa'yı abi, insanlar nasıl felsefi bir düşünceye dayanarak (ve o düşüncenin tamamen bilimsel olduğunu söyleyip kutsal'ı reddederek) bunu söyler ve hala bir rasyoneliz der. Benim anlamadığım bu. HeLa ile ilgili konu diye buraya açtım, uygun görürsen Konu Dışı'na taşı Ardeth. Konu dışı not: Architectural acoustics hakkında iyi bir kitap arıyorum, önerisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ben hala bu konuda solcuların ve diyalektik kelimesinin önemini kavramaya çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ölmeden çoğalan bir hücrenin Tanrı'yı kanıtlayacağını, çünkü herşeyin ölmesi gerektiğini, ölmemesini sağlayacak uygun koşulların elde etmenin mümkün olmadığını söylediler. (Bu basitleştirme çok fazla dedim ben onlara ama,,,) Ben de anlamadım işte tam olarak nasıl solcu diyalektiğinin (Stalin, Engels falan işte) bu konuda hüküm verebilecek birşey olduğunu, nasıl HeLa ile ilgili hücre zarının ne olduğunu bile bilmeyen adamların kesin hükümlere varabildiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 GERGE said: Ölmeden çoğalan bir hücrenin Tanrı'yı kanıtlayacağını, çünkü herşeyin ölmesi gerektiğini, ölmemesini sağlayacak uygun koşulların elde etmenin mümkün olmadığını söylediler. (Bu basitleştirme çok fazla dedim ben onlara ama,,,) İşte hücre moleküler biyolojisi bilmiyorlarmış bir de arkadaşlara anlatsaydın yani sadece bölünme yüzünden dna'nın kısalması onlar için ölüm tehlikesi teşkil etmiyor. Onun dışında üzerine %100 etanol falan dökersen gg. Bir de çok hızlı çoğalıyor sonuçta kanser hücresi. Bi kaç tanesi de arada sırada ölse çok koymaz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Solcu diyalektiği, katolik bilim adamları... Bunların konuyla nasıl bir alakası var anlayamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Ben de anlamadım abi, olay bu zaten, var mı anlayan diyorum? Bana öyle söylediler, kalakaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 solcular işte bu sonsuza kadar ölmeyen hücre kültürlerinin katolik bilim adamlarının yalanı olduğunu çünkü bu kültürlerin tanrının varlığını kanıtladığını düşünüyorlarmış gerge'nin dediklerini "paraphrase" ettim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar