Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Upgrade önerisi lazım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam arkadaşlar bilgisayarım için yenilenme zamanı geldi sanırım ben özelliklerini yazıyım sizde neyin kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini söyleyin ok başlıyorum xD.

İşlemci : Dual Core 3ghz
Ekran Kartı : Nvidia Gforce 6500 PCI
Ram : 256x2 şeklinde 512ddr2
Hoparlör olarakta bozuk sayılabilicek dandik bişey var onada çok pahalıya kaçmadıkça öneri alabilirim.

Ben öncelikle ram i upgrade etmeyi düşünüyodum ama pcyi alırken herif bişiler zırvalamıştı 2 tane olması lazım "bilmemne" şeklinde çalışıyo fln bilmiyorum tam açıp baktım 2 mavi 2 kırmızı giriş var.Mavilerde takılı 2 tane.Yanlış bişeylerde almak istemiyorum.
Çok fazla grafik bağımlısı değilimdir hatta oynanışta sorun çıkartmadıkça performans için herşeyi low a getirebilirim farketmez yani oyunda eğlence önemlidir nes n64 oyunları bile oynarım hala xD.Day of Defeat Source,medieval 2 vs oynuyorum bol bol.Day of defeat kalabalık serverlarda sorun çıkartabiliyor kasıntı oluyo baya.O yüzden 4-5vs4-5 ten kalabalık oynayamıyorum.
Neyse hadi bakalım yazarım ben daha =)
Mesaj tarihi:
Aslinda cok genel gecer bilgiler vermissin. Eldekilerle sunlari soyleyebilirim;

muhtemelen ramlerin 533mhz lik. iki tane olmali vidi vidi diye sana soylenen sey ddr2 ler dual channel olarak calisirlar o ayni mavi slotlardaki ramler dual olarak calisiyor iste mesela.

bunun yanina iki tane 1gb lik ram daha alabilirsin. Ama bu yeni ramleri ne alirsan al eski yavas ramlerinin hizlarinda calisicaklar. 3gb yerine hizli olarak 2gb kullanmak da bi secenek. 40 dolar +kdv gibi bi maliyetle halledebilirsin.

islemcin hangi 3ghz lik dual core bilmiyorum ama hayli goturur seni bi sure daha.

dod:s da problem cikartan eleman ram ve ekran kartidir muhtemelen. butceye gore su siralar ekran karti secenegi oldukca bol, 200 dolara kadar cikabilirim diyorsan ati hd4850 fln dusunulebilir.

toplamda 250 dolara oyun bilgisayarini tamamlamis olursun.
Mesaj tarihi:
Takarsin neden olmasin,

ama ddr2 lerin gucu cift kanal calisabilmelerinden gelir.
Tek modul alacaksanda ileride esini bulabilecegin nitelikte bi ram olmasina dikkat etmek lzm.

birde evet 667 alsan yanlarina onlarda 533 calisicak.

almisken 800 almak lzm, fiyat farki yok arada.
Mesaj tarihi:
Tekrar selam ya şey benim anakartım en fazla 2gb ram desteliyormuş o yüzden eski ikiliyi çıkartıp 2x1gb yapıcam bugün babam çarşıda sağa sola sormuş baya fiyat farklılıkları var.Bi casper 140 demiş biri 125 demiş başka bi yer 50demiş dandirik bişey heralde yada casperlar kazıkçı bilmiyorum.Önerdiğiniz güvenilik çok ekstra pahalı olmıcak bi marka varmı? Bulmakta sorun çekmeyeceğim.
Mesaj tarihi:
çaktım 2gb ddr 800mhzyi üstüne ama diger 2x256 ları çıkarmadım hepsi 533de çalışıyo fazla bişey farketmez heralde.Bu seferde bu pc nin yanında ekran kartı epic fail yaşıyo.Onada bişeyler lazım ama fazla parada yok..ne yapsak acabaaa
  • Yeni Oluştur...