Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci Yabancı Dil

fede

Öne çıkan mesajlar

Asıl İspanyolcayı ne yapacan diyesim geliyor. Benim ispanya ve ispanya ile türkiye arasındaki ticari ilişkiler konularında cahil olmamdan da kaynaklanıyor olabilir bu söylemim. Almanca mis ya, candır. Ich habe in einem tag in einem deutschen frau verliebt. Böyle kibar bi cümle olur mu alla'sen. Fransızca da neymiş. Dallama fransızlar :)

Schokoladenpudding.
Sosyal ağlarda paylaş

@Fly

RamsesII said:
Yöneleceğin sektöre göre karar ver bence.Kimya sanayi otomobil sanayi filan diyosan almanca bence

Bunu gözardı etmemek lazım, Almanca iş hayatında çok daha ağır basar İspanyolcaya göre..

Ama İspanyollar çok daha sıcak, makara insanlar.. Hem daha güzel bir dil Almancadan.. İş endeksli düşünmüyorsan İspanyolca :)
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Almanca öğren. Mühendislikte almanca derim ben.
İTÜ Bilgisayar mezunu, Almanca sertifikası olan bi akrabam yeni mezun oldu, şu anda siemens almanya da. öyle anlatiym mesela.

almanca işte ance öyle siemenstir boschtur gibin alman firmalarında işe yario(bosch ta alman markası mı bilmiom ama ismi öyle gibi geldi:)) onun dışında yalan bir dil.
2. yabancı dil olarak rusça veya japonca seçmeyipte mallar gibi almanca seçtiğim güne lanet ediom.
zaten dil iğrenç bi dil, kaba böyle, özür dilerim dion adama böyle küfür gibi gelio insanın kulağına.
rusça seçmissin ii etmişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sayısal/teknik bir alanda ilerlemeyi istemiyorsan almancayı at kenara, 4 senemi der die das'la geçirdim haftada 24 saat almanca duydum okulda fakat liseden mezun olduktan sonra bana tek faydası toplu taşıma araçlarında almanca ve benzeri dilleri konuşan turistlerin gevezeliklerini anlamak oldu.

İspanyolca yaygınlık açısından tercih meselesi olabilir, rusçayı öğrenmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Bir de az önce NYV programda sizin okuldan birisi konuşuyordu, çince ve japoncayı da ekleyeceklermiş yakın zamanda. Hoş çincenin hala olmaması hata zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
roket adam said:
Almanca öğren. Mühendislikte almanca derim ben.
İTÜ Bilgisayar mezunu, Almanca sertifikası olan bi akrabam yeni mezun oldu, şu anda siemens almanya da. öyle anlatiym mesela.

almanca işte ance öyle siemenstir boschtur gibin alman firmalarında işe yario(bosch ta alman markası mı bilmiom ama ismi öyle gibi geldi:)) onun dışında yalan bir dil.
2. yabancı dil olarak rusça veya japonca seçmeyipte mallar gibi almanca seçtiğim güne lanet ediom.
zaten dil iğrenç bi dil, kaba böyle, özür dilerim dion adama böyle küfür gibi gelio insanın kulağına.
rusça seçmissin ii etmişsin.

hakkaten gören de itü mezunu almanca bilen herkesi toplu (balls) alman şirketleri çat diye alıyor sanacak. bakalım daha mezun olmadım gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

öhpf :

almanyada çalışmak dışında işlevsiz diyosanız kalsın madem. illa yurtdışına gideceksem ingilizce olmadı fransızca konuşulan bir yere giderim, yıllardır boşuna görmüş gibi olurum içime oturur yoksa :p

rusça vs japonca desem, ikisinin de rusya/japonyada oluş dışında avantajları var mıdır ?
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Capon kızları da daha fantastik o.O

Liseye girerken de burdan mezun olanlar Almanya'da okuyup, çalışabiliyor demişlerdi. Tabii okumak için sd. almak gerektiğini söylemediler adiler. Öyle batıl inançlara kapılmamak gerek.

sırf capon kızları için japonca öğrenilir walla

şipıoyler

belki de o yüzden öğreniyorumdur caponca

Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
hehe her almanca bilen itü mezunu siemens e girseydii ohooo (ne yazıcağımı bulamadım bi an idare edin :) )

bu sd dediğiniz sprachdiplom oluyo di'mi?

Evet, insan evlatları gidip sınavını ve ona yönelik çalışmaları son seneye sarkıttılar ÖSS mi? sprach mı? dedim ben de doğal olarak. ÖSS ağır bastı alamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Her lisede son sene oluyor. zaten dsd sınavlar silsilesi genelde daha öss maratonunun başında olduğundan (aralıktı bizde galiba) o sıralarda çalışabiliyorsun, ki zaten birikim meselesi bence bu olay. dsd kasmak gibi bi olay yok. anca test şekillerine alışmak için çalışırsın. ben aldıydım zamanında, hoş bişi. şekil.
Sosyal ağlarda paylaş

2. yabanci dil ancak hobi amacli, oylesine ogrendigin bir dil olur bence yani omrun orta asya'da, rusya'da insaat muhendisi olarak gecmeyecekse rusca gereksiz bir dil hem ogrenmesi yorucu ve zevksiz olur.

oylesine bir dil ogrenmek istesem Italyanca derim ben..

yok ben isletmeciyim, ticaret adamiyim diyorsan ve isin icin ciddi ciddi 2. bir yabanci dil ogrenmek istiyorsan Cince'yi tek gecerim.

oha 6. edit: cince yokmus..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...