sir Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 pkknın son döneminlerinden bahsediyodum, yoksa geçmişte çok saldırısı var böyle tabi.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Üstlenip üstlenmemesi onun yapmadığı anlamına gelmez. PKK'nın son dönem dahilinde de sivilleri öldürdüğü apaçık gerçek. Ve evet üstlenmemesi onlar açısından yarar getirir, üstlenmelerini de beklemek saçma. Ama özgürlük savaşçısı imajı vermek için sivil öldürmekten vazgeçecek bi gruptan bahsetmiyoruz. Kendi içlerinde bile bir bakış açıları yok.
arjantin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 sir said: işte kendin de söylüyosun, neden cani olduklarını dünya kamuoyuna göstermek istesinler? niye kendilerini zora koşsunlar, aptal mı bu adamlar? bu ab kamuoyundaki "özgürlük savaşçısı" imajını korumanın en kolay yolu o saldırıyı hiç yapmamak değil mi? pkk şehirde sivillere saldırıdan çok kırsalda askere saldırıyo, son zamanlarda hep böyle gidiyodu. şimdi ortalık bu kadar kızışmışken, apo da "kavgaya karışmayın" demişken, niye pkk böyle bi saldırı düzenlesin, aklıma yatmıyo. . dostum sen terör örgütlerini kafanda farklı canlandırıyorsun.bu örgütler silahla devleti pazarlığa sokmaya çalışırlar.eğer dağda eylem yapıp asker vurabiliyorsa bunu yapar,yapamazsa silahlı propoganda için şehirde bomba patlatır.sürekli emir komuta ilişkileri gevşektir,sürekli merkezle iletişimde olsalar kurye veya telefon dinlemeden yakalanırlar.bunun için bombacı yetiştirip kendi insiyatifleriyle şehirleri vurmaları için militan yollarlar.zaten birçok militanı bombayla yakalanmıştır. daha 1.5 yıl önce ankara ulusta bomba patlattılar.keza yakın zamanda d.bakırda.dağda eylem koyamıyorlar artık,profesyonel komandolarla mücadele edemiyorlar,anca mayın..bunun için devleti pazarlık masasına sokmak için tek yolları şehirde bomba patlatmak.. bak şu örneği vereyim..hamas mesela, israil ordusuyla başedebilse yada epey zarar verebilseydi,israil şehirlerinde otobüsde bomba patlatması az veya hiç olurdu.bunu yapamadığından en aşağılık yolları deniyor,sivilleri bombalıyor..hamasın içinden çıktığı filistin halkı dil,din,kültür ve tarihi bakımından yahudilerle ortak nokta olmaması ve halkların birbirine nefretle bakmasından dolayı,hamas bu bombalamaları üstlenebilir.çünkü o hiçbir filistinlinin bundan dolayı haması kınamayıcağını,hatta sevineceğini bilir. pkk aynı şeyi yapamaz.kürtlerle türkler aynı kültür,din ve tarihi yaşamıştır..birbirlerine nefretleri yoktur.pkk bu bombalamayı üstlense g.doğuda makul kürtlere karşı da çok zor duruma düşer,sivillerin bombalanmasını azılı militanlar dışında kimse alkışlamaz,lanetler, tepki alır..bundan dolayı olayı pkk bombalamayı açıkça üstlenemez..eylemi yapar,muhatabına-devlete- mesajını verir, benimle masa başına otur, yoksa sürekli bombalarım diye..yoksa senin, bizzat,illaki anlaman,"anla artık be adam diyerek" anlaman için, açıkça rapor halinde,tantanayla bildiri yayınlayıp olayı üstlenmez.. bunu anlamak nasıl zor oluyor,garip şey yahu...
sir Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 iyi de devleti pazarlığa oturtmak için yine üstlenmesi gerekmiyo mu olayı? veya en azından bu tür eylemlerin devam edeceğini belirtmesi gerekmiyo mu? yani amaç devleti masaya oturtmaksa, "bu olayın muhattabı benim" diye ilan etmen gerekiyo ki devlet bilsin. ama şu an kesin olarak pkk yaptı diyemiyoruz, yani yetkililer de diyemiyo, başka bi örgüt de yapmış olabilir.. yine pkk içinde bağımsız hareket eden bi grup da yapmış olabilir. bu grubun pkkdan onay aldığını düşünmüyorum, çünkü dtp ile beraber pkk'nın eylemleri de sivillere değil askerlere yöneldi. bu adamların genel bi stratejisi varsa, bu eylem o stratejiye aykırı geliyo bana, anlamadığım olay o. ama zaten stratejiyi falan bıraktılarsa artık herşeyi kaybetmeyi göze almışlar demektir..bu minvalde dtp'nin kapatılmasına bi tepki olarak da yorumlanabilir bu eylem, eğer fail pkk ise. ama yine de böyle bi tepki olsaydı üstlenirlerdi gibime geliyo.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Bu olay PKK'nın mı işi yoksa arkasında başka birşeyler mi var bunu söylemek şu an için imkansız gibi bir şey. Bana örgüt ismi verin size onun bu işi neden yaptığını ispatlayayım. Hatta örgüt değil devlet ismi verin onu bile ispatlarım. Bu derece karışık bir denklemde bomba patlar patlamaz ahanda kesin bu yaptı demek son derece ciddiyetsiz bir yaklaşım. Söylenenler sadece varsayımdan ibaret. PKK yapmış olabilir mi derseniz neden olmasın derim. 1990'ların başında nerede ise savaşı kazanmış gibi bir durumda iken sonlarına doğru aldıkları ağır darbeler ile bu sefer Türk-Kürt savaşına neden olma amacı ile benzeri saldırılara girişmişlerdi. Aynı şekilde yine bu şekilde bir strateji değişikliğine gitmiş olabilirler. Ancak bu derece önemli bir kararı PKK içinde bir grup veremez. Vermesi onların ölüm fermanı anlamına gelir. Hücreleri bağımsızlığı bir yere kadardır, öyle strateji değişikiğine karar veremezler. Bu şekilde bir değişikliğe karar neden vermiş olabilirler diye bir düşünelim. Son zamanlarda çok ağır darbe aldıkları tartışmasız bir gerçek. Aynı şekilde yurt dışından aldıkları destek de ciddi ornda azalmış durumda. PKK Avrupa ile iyi ilişkilere gidilmesi için bastırırken (burada PKK'dan kasıt siyasi kanat ve üst yönetim) ERNK yani askeri kanat herşeyi göze alıp intikam saldırıları istemektedir. Alman dağcıların kaçırılma işi de bu iki kanat arasındaki anlaşmazlığın bir eseridir denmekte. Bu ne derece doğru kesin olarak bilmek mümkün değil zira çok ciddi bir biçimde bilinçli olarak yaratılan bir bilgi kirlenmesi mevcut. Ancak bu yazdıklarımdan PKK çözülüyor, iç çatışma var söylemine gittiğim sanılmasın zira her yıl bir kaç kez PKK çözülür bu tip haberler ile. Bu bilinçli yaratılan kirliliklerden birisidir. Her örgütte fikir ayrılıkları mevcuttur. Şu an hükümet ile Genel Kurmay arasında da PKK ile mücadele konusunda bir fikir ayrılığı mevcuttur. Bu TC'de çözülme olduğu anlamına mı gelir şimdi, tabii ki gelmez. Neyse ben tatilime kaldığım yerden devam edeyim efendim. Bol bilgi kirliliğinin olduğu bu günlerde mantık süzgecinizi çok daha iyi kullanmanız ve arka planın arka planını görmeye çalışmanız dileği ile şmdilik hoşçakalınız efendim.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ufak bir şeyi unutmuşum PKK eskiden her yaptığı hemen her işi üstlenirdi. 2000'li yıllara kadar PKK'nın en saygı duyduğum yanı bu idi. Ancak son 10 yıldır ne yaptıklarını üstlendiler ne de yapmadıklarına hayır biz yapmadık dediler. Hatta o derece ileri gittiler ki DHKP-C'li militanlara pusu kurup Tunceli kırsalında onları öldürdüler. Şu an aralarında bir protokol olsa da ilişkileri bu sebepten gergindir.
Nessarien Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ne güzel birşeye saygı duyuyorsun sen öyle derler mi ? Derler... Misal; bir saldırı düzenleyecekler ve babanı eşini dostunu (misal diyorum böyle bir dileğim yok tabiki kimse böyle acılar yaşamasın..) öldürecekler sonra diyecekler ki saldırıyı biz yaptık yine o eşsiz saygı hissini besleyecek misin onlara karşı ? Eğer öyleyse zaten sen aşmışsın. İnsan birşeyleri ifade ederken kelimelerini çok dikkatli seçmeli.
RayCharles Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 sen yazmasan ben yazıcaktım nessarien..
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 evet zaten demişki, o kadar saygı duduyorumki gelsinler evimde kalsınlar bi tabakta onlar için koyarız masaya. haspin jah
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 saygı kavramının kumulatif olması gerekmiyor mu? Yani birisi -1000 saygı duyulacak (ya da duyulmayacak işte) bir şey yaptığında ardından +10 saygı duyulacak birşey yaparsa ona en fazla -990 saygı duyarsın. İki olayı ayrı değerlendirmek entersanmış.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 e ok oda + puan yazan bişeyi sölemiş işte. ayrıca cumulative değilki, yanı söle düşün osman para için kendini sattı saygımı kaybetti, ama herhafta gidip evsizlere yemek dağıtmasına cok saygı duyuyorum.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 -20 + 50 = 30. Osman önce gidip bi bebek öldürse sonra onu yapsa -1000 + 50 ? -950 O zaman hayır saygı duymam bsg derim en fazla. pkk da evsizlere yemek dağıtsa ben saygı duymam ona çünkü öncelikle tutarsız hareketleri sevmem. Bir insan/grup ya insancıldır ya değildir bazı. Bu grup ekstrem bir tarz seçtiyse kendine ya siyaha ya beyaza bürünmeyi kabul etmiş demektir bunun grisi olmaz. Neyse konu bu değil tartışma çıkarmayalım burdan
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 yazan da general yalnız, kimin yazdığını bilip de konuşuyordur insanlar heralde. düşüncelerini aşağı yukarı anlamıştır anlayan. O postta en fazla yazım hatasına laf edilebilir düşünceye değil.
arjantin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 fedaykin said: Ufak bir şeyi unutmuşum PKK eskiden her yaptığı hemen her işi üstlenirdi. 2000'li yıllara kadar PKK'nın en saygı duyduğum yanı bu idi. Ancak son 10 yıldır ne yaptıklarını üstlendiler ne de yapmadıklarına hayır biz yapmadık dediler. Hatta o derece ileri gittiler ki DHKP-C'li militanlara pusu kurup Tunceli kırsalında onları öldürdüler. Şu an aralarında bir protokol olsa da ilişkileri bu sebepten gergindir. pkk nın "saygı duyulan yönleri" de varmış,bunları da öğrendik..saçmasapan yazmanın da bir sınırı varmış diyeceğim,yok,böyle bir sınır yok..adamlar köylüleri öldürüyor mesela,saygı duyuyoruz,neden,çünkü katliamı sahiplenmiş o zamanlar...akıl fikir gerek bu zamanlarda... ulan son 10 yıldır neden üstlenmiyosunuz be,insanda saygı bırakmadınız...
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 çocuk dahi öldürecek kadar alçalan teröristten daha da alçak bir şey arıyorsanız pkk gibi teröristlere kucak açan, aydın geçinenlere bakacaksınız. daha tehlikeliler, daha iğrençler, daha alçaklar ve insalığınızdan utanmanızı sağlayacak kadar reziller. triviri yapmayın da bi gidin her taraf temizlenmeden bakın! tv'den gördükleriniz sizi üzmüyorsa gidin kendi gözlerinizle görün olay yerini.. benim gitmeye gücüm yetmez. ölen çocukların olduğunu duymak bile beni üzüyor. tabii kalp lazım bunun için, kalbin açık olması lazım.. di mi?
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Her şeye ak ve kara derseniz hiç bir yere varamazsınız. Örneğin Güneydoğuda askelerin köylülere bok yedirdiği mahkeme kararı ile sabit iken birisi çıksa buna bakarak askerlerin hepsi piskopattır dese bu ne derece doğru olur. Ayn şekilde bolu dağ komandonun bir çok askerinin kulak koleksiyonuna sahip olduğu da bilinir. Bunlara bakıp bütün askerler sapıktır desek doğru mu olur. Evet PKK zamanında yaptığına yaptım derdi. Bir sürü köyü basıp bir sürü köylüyü kurşuna dizdiler ve bunları bile üstlendiler. Aynı yıllarda resmi açıklmaya göre PKK'nın havan ateşi ile, gerçekte ise hava bombardımanı ile arkadaşımın Tunceli'deki köyü haritadan silindi. PKK ne zaman jet aldı bilemiyorum veya havanlar ne zamandan beri napalm atıyor bilmiyorum ama sevgili devletim bunu hiç kabul etmedi. Bir şeye bu derece kara, diğerine de bu derece ak demeden önce lütfen 90'ların başını iyice araştırın ama bunu sadece tek tarafın kaynaklarından yapmayın. Bu yazdıklarımdan PKK'yı sevdiğim TSK'dan nefret ettiğim sonucunu çıkaran kişilere de bi git güzel kardeşim demekten ötesini yapmayacağım zira değmez. Düşünmeyen, sorgulamayan, gerçekleri merak etmeyen ve sadece ezberlenmiş sloganları atan kişiler ile tartışmaya girmek kadar anlamsız bir şey yok. Yazının sonunu "kahrolsun PKK" diyerek bitireyim de bunları okuyan kimi az düşünür çok konuşurlara daha fazla kendimi savunmak zorunda kalmayayım.
arjantin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 kurulduğundan beri uyuşturucu,haraç,kaçakçılık,bölge ülkelerinin devletsel yardımıyla finanse edilen ve bunları hiçbirzaman kabul etmemiş pisliklerde saygı duyulacak yön bulmanın anlamı nedir..saygı duymak nedir ya,canilerde "en" saygı duyulacak yön bulmak nedir.. allah yolunu kaybedeni ıslah etsin... allah aşkına düşünebiliyormusunuz mesela israilde hamas otobüste bomba patlatıp 15 sivili öldürüyor,israilli biri de "saygı duyuyorum,adamlar otobüste bomba patlattıklarını,sivilleri katlettiklerini sahipleniyorlar" diyor..böyle diyen çıkar mı o ülkede? bizde çıkıyor,işte durum bu...
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 fedaykin said: Her şeye ak ve kara derseniz hiç bir yere varamazsınız. Örneğin Güneydoğuda askelerin köylülere bok yedirdiği mahkeme kararı ile sabit iken birisi çıksa buna bakarak askerlerin hepsi piskopattır dese bu ne derece doğru olur. Ayn şekilde bolu dağ komandonun bir çok askerinin kulak koleksiyonuna sahip olduğu da bilinir. Bunlara bakıp bütün askerler sapıktır desek doğru mu olur. Evet PKK zamanında yaptığına yaptım derdi. Bir sürü köyü basıp bir sürü köylüyü kurşuna dizdiler ve bunları bile üstlendiler. Aynı yıllarda resmi açıklmaya göre PKK'nın havan ateşi ile, gerçekte ise hava bombardımanı ile arkadaşımın Tunceli'deki köyü haritadan silindi. PKK ne zaman jet aldı bilemiyorum veya havanlar ne zamandan beri napalm atıyor bilmiyorum ama sevgili devletim bunu hiç kabul etmedi. Bir şeye bu derece kara, diğerine de bu derece ak demeden önce lütfen 90'ların başını iyice araştırın ama bunu sadece tek tarafın kaynaklarından yapmayın. Bu yazdıklarımdan PKK'yı sevdiğim TSK'dan nefret ettiğim sonucunu çıkaran kişilere de bi git güzel kardeşim demekten ötesini yapmayacağım zira değmez. Düşünmeyen, sorgulamayan, gerçekleri merak etmeyen ve sadece ezberlenmiş sloganları atan kişiler ile tartışmaya girmek kadar anlamsız bir şey yok. Yazının sonunu "kahrolsun PKK" diyerek bitireyim de bunları okuyan kimi az düşünür çok konuşurlara daha fazla kendimi savunmak zorunda kalmayayım. +1 diyorum bu yazıya
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 fedaykinin yazısı yılmaz erdoğanın bırakın silahları mehmetcikler pkklı kardeşlerinizle sevişin yazısına benzemiş.birden tuncelideki veya b.k yedirme olaylarını görünce tsk durduk yere kürt kardeşlerimzie b.k yedirdi zannetim.dur yaw ilk eylemi tsk mı yaptı yoksa pkk mı? pkk saygı duyalım ilk onlar bebek öldürdü ama türk askerlerine bok yedirmedi mermi yedirdi.evet böyle akıllarda varmış terör örgütüne çıkarımlar yapan.tebrikler.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ama oha, öyle veya öyle bok yedirme olayını savunayın bari. odiflame said: fedaykinin yazısı yılmaz erdoğanın bırakın silahları mehmetcikler pkklı kardeşlerinizle sevişin yazısına benzemiş.birden tuncelideki veya b.k yedirme olaylarını görünce tsk durduk yere kürt kardeşlerimzie b.k yedirdi zannetim.dur yaw ilk eylemi tsk mı yaptı yoksa pkk mı? pkk saygı duyalım ilk onlar bebek öldürdü ama türk askerlerine bok yedirmedi mermi yedirdi.evet böyle akıllarda varmış terör örgütüne çıkarımlar yapan.tebrikler.
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 fedaykin said: Örneğin Güneydoğuda askelerin köylülere bok yedirdiği mahkeme kararı ile sabit iken birisi çıksa buna bakarak askerlerin hepsi piskopattır dese bu ne derece doğru olur. Ayn şekilde bolu dağ komandonun bir çok askerinin kulak koleksiyonuna sahip olduğu da bilinir. Bunlara bakıp bütün askerler sapıktır desek doğru mu olur. bu bok yedirme olayı gerçek mi yoksa sadece varsayımsal bi örnek mi? biraz bakındım internette bişey bulamadım. eger gerçekse kaynak gösterebilir misin?
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Komplodur komplo... "Ne malum PKK’nın işi olduğu?" "Üstlenmedi ki..." * Ahali, Ergenekon’la Mergenekon’la kafayı bozdu; inanmak için "PKK’dan resmi açıklama" bekliyor! * Yılbaşından beri kaç şehit var? 71. 22 Temmuz seçiminden beri? 132. Daha nasıl inandırsın PKK? * Biri şöyle yazmış mesela: "Bombalar, Adnan Menderes’in adını taşıyan Menderes Çıkmazı’nda patladı... Tam kapatma davası başlamışken, hükümete mesaj bu!" * Diyarbakır’da dershane önünde patlayıp çocukları öldüren bomba da, Mimar Sinan Caddesi’ne konulmuştu... Kültür Bakanı’na mı mesajdı? * Gittim dün sabah Güngören’e, görgü tanıklarıyla laflıyorum... Bir vatandaş, "CIA veya MOSSAD’ın işi olabileceğini" söyledi. Dedim ki: "Sen necisin birader?" Manav... Ben kendi payıma hangi portakal Washington’dur, hangisi Yafa’dır ayırt edemem... Ama bu arkadaş, CIA’yı MOSSAD’ı şak diye ayırt edebiliyor. Bir başkası, "Derin bu işler gazeteci, derin" dedi... Başını da böyle inceden inceden sallıyor. Belli ki, derin derin düşünüyor o sırada... "Kimden şüpheleniyorsun?" dedim. "Dinlerler minlerler, orasını karıştırma" dedi. Bunu diyen abi, işçi emeklisi... * Tarikatlar cirit atıyor, din bezirgánları demokrasi kahramanı olmuş, Atatürk Hitler’e benzetiliyor, Humeyni’yle kıyaslanıyor, hapiste yatan kadını çıkarıp Meclis’e sokuyorlar, Genelkurmay Başkanı’nı içeri tıkmaya çalışıyorlar, PKK’nın katlettiği insanlarımız Karacaahmet’e sığmıyor, Avrupa hafriyatçıları almış balyozu kolonlarımıza kolonlarımıza vuruyor; bırak kıçımızdaki donu, faiz marifetiyle kanımızı emiyorlar, kanımızı... Ve her şey, alenen, kabak gibi, gözümüzün önünde oluyor. Millet hálá, gizli güçleri arıyor! Yılmaz Özdil
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Horizon said: fedaykin said: Her şeye ak ve kara derseniz hiç bir yere varamazsınız. Örneğin Güneydoğuda askelerin köylülere bok yedirdiği mahkeme kararı ile sabit iken birisi çıksa buna bakarak askerlerin hepsi piskopattır dese bu ne derece doğru olur. Ayn şekilde bolu dağ komandonun bir çok askerinin kulak koleksiyonuna sahip olduğu da bilinir. Bunlara bakıp bütün askerler sapıktır desek doğru mu olur. Evet PKK zamanında yaptığına yaptım derdi. Bir sürü köyü basıp bir sürü köylüyü kurşuna dizdiler ve bunları bile üstlendiler. Aynı yıllarda resmi açıklmaya göre PKK'nın havan ateşi ile, gerçekte ise hava bombardımanı ile arkadaşımın Tunceli'deki köyü haritadan silindi. PKK ne zaman jet aldı bilemiyorum veya havanlar ne zamandan beri napalm atıyor bilmiyorum ama sevgili devletim bunu hiç kabul etmedi. Bir şeye bu derece kara, diğerine de bu derece ak demeden önce lütfen 90'ların başını iyice araştırın ama bunu sadece tek tarafın kaynaklarından yapmayın. Bu yazdıklarımdan PKK'yı sevdiğim TSK'dan nefret ettiğim sonucunu çıkaran kişilere de bi git güzel kardeşim demekten ötesini yapmayacağım zira değmez. Düşünmeyen, sorgulamayan, gerçekleri merak etmeyen ve sadece ezberlenmiş sloganları atan kişiler ile tartışmaya girmek kadar anlamsız bir şey yok. Yazının sonunu "kahrolsun PKK" diyerek bitireyim de bunları okuyan kimi az düşünür çok konuşurlara daha fazla kendimi savunmak zorunda kalmayayım. +1 diyorum bu yazıya +1 diyorsun ama bu insan bu dusuncelerinde samimi degil. Aklina estigi mevzularda cok rahat ak kara diyor.
Öne çıkan mesajlar