Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son Dakika: Güngören'de patlama!

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

Ergun Babahan said:
Oyuna gelmemek
Türkiye iki davanın gerilimini yaşarken İstanbul'da patlayan bombalarla yüreğinden yaralandı.
Yazın keyfini çıkarmaya çalışan kadınlı, erkekli, çoluk çocuklu insanlara kahpece saldırıldı.
13 gün sonra yapacağı riskli doğumdan başka bir şey düşünmeyen, ne Ergenekon'la, ne kapatma davasıyla ilgilenen genç bir kadın karnındaki yavrusuyla birlikte katledildi.
Balkondaki genç, sokaktaki bebek canavarlıktan payını aldı.
Bizler bir kâbusa tanıklık ettik.
Terör yine yüreğimizden vurdu, içimizi kanattı.
Peki neden ve niçin şimdi?
Yakın geçmişimizde, her terörist eylemin bir siyasi harekete yön vermek, toplumda belirli bir kesime karşı öfke yaratmak amacıyla yapıldığını biliyoruz.
Danıştay saldırısı, Menemen olaylarına benzeyen vahşetiyle insanlara "irtica kapıda, hepimizi kesecekler" duygusu vermişti.
Ankara'daki saldırının Genelkurmay Başkanı'nı hedef aldığı sonradan doğrulandı. Eylemci PKK'lıydı ama siparişi veren ortaya çıkarılamadı.
Sabancı suikastı da Dev-Sol imzası taşıyordu ama o Dev-Sol'un "derin ilişkiler" içinde olduğu zaman içinde ortaya çıktı.
Demek istediğim, sokaktaki militan kendini yüce bir davaya hizmet ediyor zannederken "derin ilişkiler"in maşası olduğunu fark etmez.
Kimileri ciddiye almasa da ben Ergenekon'u ciddiye alıyorum.
Türkiye'yi halkın iradesine teslim etmemeye yeminli bir ekibin varlığı zaten bilinen bir gerçek.
Bu topraklarda 11 Eylül gecesine kadar oluk gibi akan kanın bir gecede kesilmesi tesadüf değildi elbette.
1 Mayıs'taki kıyım da, Ecevit'e düzenlenen suikast girişimi de...
Bu saldırı PKK'nın işi çıkabilir veya çıkmayabilir.
Aslolan bombayı koyandan çok, koyduranın kimliği ve bu bombadan ne elde etmeye çalıştığını bulmaktır.
Ergenekon iddianamesini hazırlayan Zekeriya Öz'ün burada çarpıcı bir bulgusu var:
"Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda; 'Ergenekon' terör örgütünün; ülkemizde TÜRK-KÜRT çatışmasının başlamasına sebebiyet verecek DTP'li Ahmet Türk, Osman Baydemir ve Sebahat Tuncel gibi şahıslara suikast hazırlıkları ve planları yaptıkları tespit edilmiştir. Bu tespitler üzerine olayı gerçekleştirecek, tetikçilik yapacak sabıkalı şahıs yakalanmış ve istenmeyen olayların önüne geçilmiştir."
Eğer hedefiniz toplumda kaotik bir atmosfer yaratmak, güven duygusunu yok etmek, kardeş kavgası çıkararak hukuk düzenini sarsmaksa, Kürt kökenli siyasetçi de öldürtürsünüz, bomba da koydurursunuz.
Sonuç itibariyle ülkede düzenin bozulmasından fayda bekleyen bir terör örgütü de hazır beklemektedir zaten.
Bu kanlı bir yatak arkadaşlığıdır.
12 Eylül öncesi Kahramanmaraş'ta, Çorum'da Alevi vatandaşlarımızı, Başbağlar'da Sünnileri kimler birbirine kırdırdıysa, basılacak evlerin kapılarına "X" işaretlerini kim koyduysa, yine onlar işbaşında.
Bu oyunu bozacak tek şey, demokratik dayanışmadır.
Laik-dinci çatışmasından bekledikleri sonucu elde edemeyenler şimdi etnik kavgaya oynuyor.
Oyuna gelmemek lazım.

Kendisinin hastasıyız, severek izliyoruz.

12 Eylül darbesinin sebebini de ergenekonculara bağlamış.
Yaşasın ağzı olanın konuştuğu "at g.tten" demokrasisi.

Bundan sonra her olay derin devlet a.q.
Kimse dönüp de kendi kıçının kirine bakmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Drakhan sen adam gibi yazmayı ömrün boyu öğrenemezsin bu şekilde devam ettiğin sürece. Öncelikle hakaret etmeden yazmayı öğren , insan ol sonra devam ederiz.

Diyelim ki ben moronum , sen bilmiyormusun yıllardır amerika ile ordunun işbirliği yaptığını askeri açıdan silahlar açısından , pkk ya karşı kullanılan uydular teknolojiler açısından ?

İsrail ile işbirliği yapmıyormuyuz ?

Sen bunları bilmiyormusun ? Aselsan da kendi bazı silahlarımızı yapıyor diye ABD ile işbirliği yapmamış mı oluyoruz ?

Eğer bunları bilmiyorsan kusura bakma okadar yazdığın yazı , iftira hakarete karşın sen nesin ? Kendini bi tarif et bakalım.

Ek olarak kibar feyzo alıntısı ile sg-1 in orda amacı başbakana küfür etmek değil de farklı birşey ise bunu açıklayabilir. Biz de salağız ya burda kimin ne amaçla onu oraya yazdığını anlayamıyoruz. Senin için imalı hakaret ve küfürler bilimkurgu olabilir. Kapasiteni aşan şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Kendisinin hastasıyız, severek izliyoruz.

12 Eylül darbesinin sebebini de ergenekonculara bağlamış.
Yaşasın ağzı olanın konuştuğu "at g.tten" demokrasisi.

Bundan sonra her olay derin devlet a.q.
Kimse dönüp de kendi kıçının kirine bakmıyor.

Herifler için herşey ergenekon, kuruluş 1919'muş ya zaten, sonradan yapılanma 1923 falan. Derin Cumhuriyet diye bir şeyde uydurdular en son. Hakkaten bilimkurgu hikayesi, savcılar yiyeceklerini sefer taslarında taşıyormuş artık zehirlenme tehlikesine karşın. Kurtlar Vadisi senaristlerine taş çıkartan hikaye...

Bu arada:
Aaa göt dediiiiiiiii aaaa kıç dediiiiii. Sen kime kıç dedin!!! biliyoruz kesin hökümetten birine laf ettin! Aman allahııııımmmm hepimiz yanıcaaaaaaazzz!
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Drakhan sen adam gibi yazmayı ömrün boyu öğrenemezsin bu şekilde devam ettiğin sürece. Öncelikle hakaret etmeden yazmayı öğren , insan ol sonra devam ederiz.

Diyelim ki ben moronum , sen bilmiyormusun yıllardır amerika ile ordunun işbirliği yaptığını askeri açıdan silahlar açısından , pkk ya karşı kullanılan uydular teknolojiler açısından ?

Sen bunları bilmiyormusun ? Aselsan da kendi bazı silahlarımızı yapıyor diye ABD ile işbirliği yapmamış mı oluyoruz ?

Eğer bunları bilmiyorsan kusura bakma okadar yazdığın yazı , iftira hakarete karşın sen nesin ? Kendini bi tarif et bakalım.

Ek olarak kibar feyzo alıntısı ile sg-1 in orda amacı başbakana küfür etmek değil de farklı birşey ise bunu açıklayabilir. Biz de salağız ya burda kimin ne amaçla onu oraya yazdığını anlayamıyoruz. Senin için imalı hakaret ve küfürler bilimkurgu olabilir. Kapasiteni aşan şeyler.

Eeehhh amma uzattın be, başbakana küfür etmek istesem "reconun a.q." yazarım, çok zor bişey değil.
Orada yazdığımın içinden gidip de repliğin, söyleyenden kaynaklanan naif küfrünü çekip çıkartıyorsan o senin hastalıklı zihninin ürünüdür. O yazıyı neden yazdığımı, maho-reco analojisini tekrar tekrar açıklamayacağım, benzerliği gören görüyor zaten.

Ordunun ABD ile çalışmasına gelince, ABD dünyadaki pekçok orduyla çalışıyor, NATO ortağı olmaktan ileri gelen birşey bu. Göstermelik taşeronluklar sadece, ayrıca bizim ordumuz Fransa'dan da, Almanya'dan da, Güney Kore'den de teçhizat alıyor, eyvah, bunlarla da ilişkisi var bizim ordumuzun.

Mühim olan bu ilişkilerin partnerlerin iki tarafının da birbirinden sakladığı gizli ajandalar üzerine yürümemesi.

Edit: Bir iki ufak tefek ekleme, düzeltme.
Sosyal ağlarda paylaş

Sg-1 burda amerika ile ilişkilere atıf yapan kişilerin , ABD nin sadece hükümetler ile değil tüm kurumlarımızla ilişkide olduğunu yazdım. Bunu kötülemek için kullanıyorsan açık olacaksın , hepsini söyleyeceksin. İşine geleni söylemeyip işine geleni söyleyerek KÖTÜ ABD KAKA ABD deyip , sonra diğer kurumlarımızla işbirliği yapınca İYİ ABD diyemezsin. Neyse o , kabul edeceksin.
O yüzden bana anlatmana gerek yok diğer ülkerlerle işbirliği de olduğunu , bunları ben zaten biliyorum , diğer arkadaşlaya söyleyeceksin onu.

Drakhan seni saçma sapan savunuyor , adam oraya onu yazmışta amacı yokmuş ölesine yazmış diye. Öylesine niye kibar feyzo repliğindeki Maho yu reco yapıp konu ile alakasız yere yazıyorsun ?

ALlah aşkına cidden salakmı sanıyorsun burda o mesajları okuyanları. Senin onu oraya neden yazdığını anlayamıyacakmıyız ? Dürüst ve mert olmadığını da amacını söylemeyip kıvırdığından anlıyorum burda. Bu gayet açık , tabiki kabul etmezsin ama olay ortada. Oraya kel alaka küfürlü bir alıntı yap , sonra da sen onun küfür kısmını alıyorsun , naif filan de. Çocuk kanmaz bu laf ebeliğine boşver sen. Bi de ben orasını söylüyorum da , sorun bendeymiş , ben küfür kısmını düşünüyormuşum.

Yani kıvırıpta böyle saptırarak savunmaya çalışmanda , bana yuh dedirtti. Bu kadar aciz olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ergun babahan,cengiz çandar vs türü akp yanaşıcıları çok tehlikeli yazılar yazıyor..daha önce pkk nın sivil yerleşim yerlerindeki birçok patlatması mevcutken,sırf bu olayda bile akp ye yarasın, bak bu ulusalcılar ne tehlikelidir aman densin, muhalifler iyice sinsin diye ergenekona yıkmaya , yada ima ederek insanların kafasını karıştırmaya çalışıyor..

eminim bundan en çok pkk seviniyordur..adamlar artık hem bomba patlatıp,insan öldürüp hükümete-devlete mesaj verip, hemde kamuoyu ve avrupaya kendisinin sorumlu olmadığını,derin devletin yaptığını söyleyerek kurtulmaya çalışıyor..bu iktidar yalakası "gazeteciler" de aynı söylemle insanların kafasını olabildiğince karıştırmaya çalışıyor..be hey dangalak, hangi aşırı ulusalcı örgüt gidip halkın arasında 10 ar dakika arayla iki bomba patlatıp olaabildiğince adam öldürmeye çalışır,amacı ne?

sanki bomba patlayıp gündem değişse, ergenekon davasının iddianemesi,yargıç ve savcıları mı değişecek, "ergenekoncu"lara ne faydası dokunacak, ne farkedecek? bu kadar kafasızlık ancak türkiyede olur..
Sosyal ağlarda paylaş

adam kıvırmıyorki soylesem soylerdım bısey sakladıgım yok dıyor, ama sen kafandaki doğruyu bize söylettirene kadar kasacaksın bu belli. Senin söylediklerinden başka bir doğru olamaz, en doğru seninki, en iyiyi sen bilirisn, saptırmaları hemen anlarsın, zekisin falan. Sirius-B ile bir alakan var mı senin acep? Atlantis'ten gelen adam sen misin? Eller ayaklar perdeli mi? Yoksa kit misin sen? Artık bu hallere düşürdün bizi. Mahoyu reco yapıp yazdı, espri yaptı, guzel guldu, gulmeyen de gulmedi. Sen hiç Penguen, Uykusuz gördün mü? Elektrik zammından sonra fişi RTE'nin ağzına soktular haberin var mı? Kafa nasıl çalışıyor senin acep, hakkaten garip bir hayal mahsülüsün, %47'ye şaşırmıyorum, senin gibi bir nesil var gerçekten ortada, kayıp, ezilmiş, öğretilmemiş, eğitilmemiş, saf, zavallı bir nesil...
Sosyal ağlarda paylaş

Eleştiri ile hakaret , küfürü ayırabilmek biraz kafa istiyor biraz açık bakmayı gerektiriyor. Sen kendini çok zeki süper sanıyorsun ki %47 ye ezilmiş , eğitimsiz saf diyebilcek kadar cahil olabiliyorsun.

Gerçi senin forumdaki mesajların , üslubun , hakaret içeren mesajlarından nasıl biri olduğunu çok iyi idrak edebiliyoruz. Senin ağzından birilerine karşı , eğitimsiz , saf , zavallı nesil kelimesi çıkınca cidden acaip komik oluyor :). Hakatten komik.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam hadi susturdun beni, ezdin çok pis, foruma rezil ettin. Komik hakkaten, güldü herkes bana, aşşağılandım. Sen kazandın. Konuyu kişi çatışmasına dönüştürmeden kapat, sus artık, kazandın, kupa alıcaz sana, bir konuyu saptırmadan yorum yazabileceksin eminim bigun ama tamam geçti artık hadi...
Sosyal ağlarda paylaş

Evet evet , konu ile alakasız mesaj atan benim. Gerideki sayfalara bakınca görüyorum zaten. Körüm heralde. Durupdururken sataşan da benim.

Bu arada ;

said:

EMNİYET KAYNAKLARI AÇIKLADI
"İKİ BOMBADA DA TNT KULLANILDI"

29.07.2008 10:57
İstanbul Güngören'deki bombalı saldırının ayrıntıları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Emniyet kaynaklarına göre 17 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan iki bombada da TNT kullanıldı...

İstanbul Güngören'de 17 hayatını kaybetmesine, 154 kişinin yaralanmasına neden olan 2 patlayıcıda TNT kalıpları kullanıldığı belirlendi. Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, çöp kutularına konulan patlayıcıların RDX (plastik patlayıcı) olmadığını, düzeneğin TNT kalıpları(Dinamit Lokumu) kullanıldığını ifade ettiler.

Olay yerinde bomba uzmanlarının yaptığı çalışmalarda patlayıcı TNT kalıplarına ayrıca çivi v.b. metalik parçalar sarıldığını böylece, patlama anında bunların küçük parçalar halinde etrafa savrularak daha ağır tahrip etkisi yarattığını kaydettiler.

ANKA
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bu ülkede senelerdir ab'den de abd'den de en çok maddi yardım alan kuruluş TSK'dır, boşuna tartışmışsınız bunca sayfa. bu yadırganıcak bişey de değil zaten de, sağa sola sorosçu, abci, mandacı diye saldıranları da anlamak mümkün değil =)

esas tartışılması gereken, pkk üstlenmeyeceği bir saldırıyı neden düzenlesin? burada pkk'nın içinde ama bağımsız bi oluşum mu var, yoksa bambaşka bi örgüt mü..
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Horizon said:
Slat Türkiyede devletin arkasında ABD var , buna Ordu da dahil.

İyi de işbirliği yapmamız "ordunun arkasında devletin arkasında abd var" demeni mi gerektiriyo? İkisi aynı şey mi derler adama. Hafif kıvırma durumları olmuş. İşbirliği başka arkasında yöneten güç olma başka.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

esas tartışılması gereken, pkk üstlenmeyeceği bir saldırıyı neden düzenlesin? burada pkk'nın içinde ama bağımsız bi oluşum mu var, yoksa bambaşka bi örgüt mü..

türk insanı balık hafızalıdır derler ya,bu onu da geçti..arkadaşım elinin altındaki google da araştır bi,ankara ulusta,antalya dönerciler çarşısında,mavi çarşıda, izmirde, manavgatta,d.bakırdaki bombalamaları bi araştır..adamlar hangisini üstlendiler ki? pkklı bombacı failler yakalandığında-tespit edildiğinde bile üstlenmediler..zaten üstlenmesi aptalca olamaz mı,bunlar avrupada kendilerini mazlum olarak göstermeye çalışıyor, orada yöneticileri,para topluyor,barınıyorlar, neden cani olduklarını dünyaya kendileri duyurmaya çalışacaklar..

d.bakırdaki saldırı da askerlere yapılmıştı,yani hedef belirliyken bile, çok sayıda sivil öldüğünden üstlenmekle üstlenmemek arasında tereddütte kaldılar..

saldırı devlete mesajdı,illa sizin anlamanız için ayrıntılı açıklama yapmalarına gerek yok..bizim üzerimize gelirseniz şehirlerinizi yakarız mesajı..daha geçen yıl da gene garibanların arabalarını yakmıyorlar mıydı bunlar?

siz bu pkkyı devlet falan mı sanıyorsunuz da adamlar eylemlerinis ahiplenecek,canlı bombaları yakalandığında bu bizim elemanımızdır diyecek, ki devletler bile çoğu saldırlarını üstlenmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Pkk saldırıyı üstlenmediyse demekki onun işi değil, sözde ergenekon terör örgütünün başındaki adamlar hapiste ama onlarda üstlenmedi. Pkk üstlenmeyince aaa onlar değil, ama ergenekoncular hapiste üstlenmeselerde olur değil mi? İşinize gelince öyle, işinize gelince böyle oooh ne güzel anlayışınız varmış sizin be.
Sosyal ağlarda paylaş

ama diyarbakırda önce üstlenmedi, sonradan başka bi açıklama da yaptılar özür mahiyetinde (bu işin özrü olmaz o ayrı)

işte kendin de söylüyosun, neden cani olduklarını dünya kamuoyuna göstermek istesinler? niye kendilerini zora koşsunlar, aptal mı bu adamlar? bu ab kamuoyundaki "özgürlük savaşçısı" imajını korumanın en kolay yolu o saldırıyı hiç yapmamak değil mi? pkk şehirde sivillere saldırıdan çok kırsalda askere saldırıyo, son zamanlarda hep böyle gidiyodu. şimdi ortalık bu kadar kızışmışken, apo da "kavgaya karışmayın" demişken, niye pkk böyle bi saldırı düzenlesin, aklıma yatmıyo.

eheh zihniyete bak, ergenekon gizlilik esasına dayanan bi yapılanma zaten, eta, ira, pkk gibi değil ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...