senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ummms başlık pek açıklayıcı olmadı ama ben derdimi size şöyle açıklayayım. şimdiye kadar veri tutması, o verileri işlemesi, yeniden yazması, update etmesi ile ilgili her projede ya mysql ya oracle kullandım. mesela basit bir program yapmak istiyorum örneğin bir telefon defteri. peki böyle bişi yaptığımda verileri nerde tutacam? .txt uzantılı bir dosyada tutcak halim yok :D veya günümüzdeki yine basit sayılabilecek ajanda programlarıdır, telefon defteridir fln bunlar kaydettiğimiz verileri nasıl bir biçimde tutuyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 xml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 txt gibi bi dosyada tutulabiliyo sandıının aksine :) accessle falan da oluyo tabi. flat-file db deniyo buna, araştırırsan bol döküman bulursun. ben de çok detaylı bilmiyorum kullanmadığım için. edit: aha bak xml de iş görür evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 hmm ben xml'yi sadece web uygulamarında kullanılabilir diye biliyordum araştıyarım biranönce nedir ne değildir diye de xml de de oraclede olduğu gibi tablolar fln yaratiliyoruzdur heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 xml formatında saklayabilirsin.. encrypt edebilirsin, kullanıcılar açıp bakmasın diyorsan. dosyanın uzantısını falan değiştirirler bazen. .dat dosyası falan yaparlar. edit: aboooov mesaj yazarken muhabbete dalmıcam bi daha.. araya 3245 mesaj girmiş =P tabii xml'in de yapısını doğru kurman fayda sağlar. daha genişletilebilir bir ortam sağlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 benim önerim sqlite veya access stored procedure falan gerekiyorsa firebird. bunlar kurulu bir sunucu olmadan dosya üzerindne çalışan dbmsler. embedded da deniyor. indexlere joinlere ihtiyacın falan olmayacaksa xml yapacağına basit bir bean yap onun collectionını serialize+unserialize et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 firebird de bildiğimiz db lere benziyor ama embedded versiyonu işe yarayabilir, yazılanlara göre boyutuna nazaran çok güçlü bir db imiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Yukarda tavsiye edilenlerin dışında java'nın kendi serialization API'sini kullanabilirsin. http://java.sun.com/developer/technicalArticles/Programming/serialization/ CSV de kullanılabilir. http://en.wikipedia.org/wiki/Comma-separated_values (Bildiğin txt dosyasının düzgün formatlı hali). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar