Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ben az önce yedim dondurma da geldim.
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mortis said: Xelee said: @antimodes yok yüzeysel olmadı. güzel gece gece bilgilendim, zevke geldim. teşekkürler. koş annene şimdi! chill m8!
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 -007- said: o zaman uyumak lazım şimdi aha ezan başladı +1 ii geceler edit: espri olsun die diil alışkanlıktan +8 koymuşum. normaline çeviriim racon bozulmasın.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ehuh zaugna'ya da wowa geliom demiştim 1.5 saat önce. Buna tutulmuşum lol.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 en son orçun instance end bossun önünde secdeye yatmıştı aga, çok şey kaçırdın
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 bu kadar zamandır wow oynunuz hala 5 kişilik instnace, karazhan falna yapiosunuz. !
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Bana kalırsa insanlar hiçbir zaman tanrının var olup olmadığını anlayamazlar.Sistem kitli çünkü tanrıyı düşünmeye başladığınızda örneğin tanrı nasıl oluştu diye insanın düşünce yapısından çıkan bir soru sorduğumuz zaman kafa kitleniyor ardına geçemiyoruz.
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Antimodes52 said: Kazanan kaybeden olsun diye değil ki. Maksat geyik. Ben de zaten saka yapayim dedim orada kazanma kaybetme olayi yok tabi herkes bir seyler kazaniyor tartismadan. Yalnız ne tartışılmış gece gece ya.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Snefru said: Bana kalırsa insanlar hiçbir zaman tanrının var olup olmadığını anlayamazlar.Sistem kitli çünkü tanrıyı düşünmeye başladığınızda örneğin tanrı nasıl oluştu diye insanın düşünce yapısından çıkan bir soru sorduğumuz zaman kafa kitleniyor ardına geçemiyoruz. işte bu sınırlar sebebiyle "yok" demek yanlış. sınırlar sebebiyle "var" demek yanlış değil halbuki. ama var denilmesinin sebebi de "var" demenin yanlış olmaması değil sadece.
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 evet bazı edepsiz insanları edepli hale getirmek için birşeyden korkutman gerekiyor.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 öyle de değil :) öyle olsa daha farklı olurdu. kişinin başkasına vereceği zarar kendisine vereceği zarardan daha yanlış kabul edilirdi ama değil. (sürekli tekrar ettim klişe gibi oldu ama..)
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 İlk mesaja istinaden yazıyorum. Diğer yazılanları okumadım. Şimdi inanç sisteminde "kader" denen bir olgu var. Bu insanlar buna inanıyorlar. Nedir ne değildir beni ilgilendirmiyor zira ilgimi çeken bir mevzu değil onların açısından bakarak yazıyorum. Alın yazısı diye bir tabir vardır. İyisi kötüsü olan herşeyin Allahtan geldiğine inanırlar. Yolları çizilmiştir. Olacak olan şeyler önceden yazılmıştır. E şimdi bu durumda bu insanın Allaha isyan etmesi, suçlaması son derece normal. Çünkü onun inandığı sisteme göre yaşadığı kötü şey Allahtan geliyor.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 irade diye bi kavram da var. bi açıdan kesin yazılmış kaderimizi kendimiz çiziyoruz. o yaptığımız şeyler yazılı işte :P
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Senin inandığın o, çoğu müslüman kaderi çizilmiş yol oalrak yorumlar. Onların inanç sistemi böyle.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 İnanç olarak sınırlandırmak saçma. İnsanlık daha "zaman" ın ne olduğunu bilmiyor. Bunun için önümüzdeki hafta deney yapılacak atomlar çarpıştırılacak. Bu durumdayken geçmişte yaptıklarımızın önceden yazılı olduğunu kökten reddetmek saçmalık.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Yahu neyse ne, adamlar kaderlerini allah çizdi diye inanıorlarsa sorun olduğunda da onu suçlarlar diorum. Normal yani.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 cahillik o, din değil. gerçekten dinine bağlı adam kendini suçlar öyle durumda. kendi iradesiyle sebep olmuştur böyle bişeye.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Buyur istediğin kadar anlatabilirsin. İnanan çıkarmı bilmiyorum ama eheh
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 .___ (___)o ( _ _ ) | o o | w ^ w www
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Flameoffear said: İlk mesaja istinaden yazıyorum. Diğer yazılanları okumadım. Şimdi inanç sisteminde "kader" denen bir olgu var. Bu insanlar buna inanıyorlar. Nedir ne değildir beni ilgilendirmiyor zira ilgimi çeken bir mevzu değil onların açısından bakarak yazıyorum. Alın yazısı diye bir tabir vardır. İyisi kötüsü olan herşeyin Allahtan geldiğine inanırlar. Yolları çizilmiştir. Olacak olan şeyler önceden yazılmıştır. E şimdi bu durumda bu insanın Allaha isyan etmesi, suçlaması son derece normal. Çünkü onun inandığı sisteme göre yaşadığı kötü şey Allahtan geliyor. Flame bu dediği orjinal topikte tartışıyoruz, islamın bu konudaki yorumunu yanlış biliyorsun. İyi ve kötü sadece var edilmiştir, gerisi insanların özgür iradesine bakar. Semavi dinlerin tanrısı, diğer pek çok inancın aksine yer yüzündeki olaylara müdahele etmez. Bu yüzden isyan etmek mantıksız geliyor.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Abi mantıksız tamam biliyorum, türbeye adak adamak bile tonla günah ama dinleyen varmı. Bu bir nevi içsel tatmin gibi bir şey. "Ben yapmadım, zaten böyleymiş kaderim" demek belli ki insanları rahatlatıyor. Yanlış mı? Yanlış ama sonuçta olan bu.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Tamamen gerçek, olan bişey ama yanlış ve insanların mallığı o. Dinle de alakası yok :)
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Rakursi said: İnsanlar akraba evililikleri yapıyor, etrafa radyasyon yayıyor. doğru. geçen gün kuzengil evlendi, her yer radyasyon oldu.
Öne çıkan mesajlar