Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Felaketlerden sorumlu tuttuklarımız

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
-007- said:
o zaman uyumak lazım şimdi

aha ezan başladı

+1

ii geceler

edit: espri olsun die diil alışkanlıktan +8 koymuşum. normaline çeviriim racon bozulmasın.
Mesaj tarihi:
Bana kalırsa insanlar hiçbir zaman tanrının var olup olmadığını anlayamazlar.Sistem kitli çünkü tanrıyı düşünmeye başladığınızda örneğin tanrı nasıl oluştu diye insanın düşünce yapısından çıkan bir soru sorduğumuz zaman kafa kitleniyor ardına geçemiyoruz.
Mesaj tarihi:
Antimodes52 said:
Kazanan kaybeden olsun diye değil ki.
Maksat geyik.

Ben de zaten saka yapayim dedim orada kazanma kaybetme olayi yok tabi herkes bir seyler kazaniyor tartismadan.

Yalnız ne tartışılmış gece gece ya.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Bana kalırsa insanlar hiçbir zaman tanrının var olup olmadığını anlayamazlar.Sistem kitli çünkü tanrıyı düşünmeye başladığınızda örneğin tanrı nasıl oluştu diye insanın düşünce yapısından çıkan bir soru sorduğumuz zaman kafa kitleniyor ardına geçemiyoruz.

işte bu sınırlar sebebiyle "yok" demek yanlış.

sınırlar sebebiyle "var" demek yanlış değil halbuki.

ama var denilmesinin sebebi de "var" demenin yanlış olmaması değil sadece.
Mesaj tarihi:
öyle de değil :)

öyle olsa daha farklı olurdu. kişinin başkasına vereceği zarar kendisine vereceği zarardan daha yanlış kabul edilirdi ama değil. (sürekli tekrar ettim klişe gibi oldu ama..)
Mesaj tarihi:
İlk mesaja istinaden yazıyorum. Diğer yazılanları okumadım.

Şimdi inanç sisteminde "kader" denen bir olgu var. Bu insanlar buna inanıyorlar. Nedir ne değildir beni ilgilendirmiyor zira ilgimi çeken bir mevzu değil onların açısından bakarak yazıyorum. Alın yazısı diye bir tabir vardır. İyisi kötüsü olan herşeyin Allahtan geldiğine inanırlar. Yolları çizilmiştir. Olacak olan şeyler önceden yazılmıştır. E şimdi bu durumda bu insanın Allaha isyan etmesi, suçlaması son derece normal. Çünkü onun inandığı sisteme göre yaşadığı kötü şey Allahtan geliyor.
Mesaj tarihi:
İnanç olarak sınırlandırmak saçma.

İnsanlık daha "zaman" ın ne olduğunu bilmiyor. Bunun için önümüzdeki hafta deney yapılacak atomlar çarpıştırılacak. Bu durumdayken geçmişte yaptıklarımızın önceden yazılı olduğunu kökten reddetmek saçmalık.
Mesaj tarihi:
Flameoffear said:
İlk mesaja istinaden yazıyorum. Diğer yazılanları okumadım.

Şimdi inanç sisteminde "kader" denen bir olgu var. Bu insanlar buna inanıyorlar. Nedir ne değildir beni ilgilendirmiyor zira ilgimi çeken bir mevzu değil onların açısından bakarak yazıyorum. Alın yazısı diye bir tabir vardır. İyisi kötüsü olan herşeyin Allahtan geldiğine inanırlar. Yolları çizilmiştir. Olacak olan şeyler önceden yazılmıştır. E şimdi bu durumda bu insanın Allaha isyan etmesi, suçlaması son derece normal. Çünkü onun inandığı sisteme göre yaşadığı kötü şey Allahtan geliyor.

Flame bu dediği orjinal topikte tartışıyoruz, islamın bu konudaki yorumunu yanlış biliyorsun. İyi ve kötü sadece var edilmiştir, gerisi insanların özgür iradesine bakar. Semavi dinlerin tanrısı, diğer pek çok inancın aksine yer yüzündeki olaylara müdahele etmez. Bu yüzden isyan etmek mantıksız geliyor.
Mesaj tarihi:
Abi mantıksız tamam biliyorum, türbeye adak adamak bile tonla günah ama dinleyen varmı. Bu bir nevi içsel tatmin gibi bir şey. "Ben yapmadım, zaten böyleymiş kaderim" demek belli ki insanları rahatlatıyor. Yanlış mı? Yanlış ama sonuçta olan bu.
  • Yeni Oluştur...