nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Benim gibileri bu ülkenin başına geçirmezler. Başa geçmeden de eğitemezsin. Özgürlüğü, bilimi aşılamaya kalksan türban düşmanı din düşmanı derler öldürmeye çalışırlar. Öyle bi yerde yaşıyoruz işte...
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Recall06 said: Halen gelip militarist 80 milyon olmadan bu cograyafa hayatta kalinmaz demeyiz.. Kurarsin teknolojik ustunlugune sahip bir ordu koyarsin sinira FUZLERI, bak bakayim cografya filan kaliyormus etrafta... Hemde tum halkini MILITARIZE etmek zorunda kalmazsin boylece.. Bilime ve sanata egilir cocuklarin, senin, onun, bunun cocugu gibi MILITARIST olmaz... 5 yasinda cocuklara silah verip, AT AVRAT SILAH deyip, Vergimize vergi dikip, Olunmaz ataya vefa. Bok yoluna gidip, Aptal siyasilere oy verip, Amerikan koftesi yiyip, Olunmaz ataya vefa. Bu halki gudup gudup, Eti senin Kemigi benim diyip, Beynini gormezden gelip, Olunmaz ataya vefa. İşte o teknolojiyi füzeyi koyacak durumda değilsin. Sende teknoloji ve füze yok. O km.lerce öteden gelen boşuna gelmiyor yani boşuna "bu coğrafya" demiyoruz. Durum böyleyken seni ılımlı başarısızlığa mahkum "masabaşı"lar kurtarmadı bugüne kadar, yarın da kurtarmaz. Seni geçmişte militarizm kurtardı bugün de militarizm sayesinde hayattasın ve ülken var. Bu coğrafyada başka türlü yaşayamazsın yani.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 GERGE said: Bu arada abi sen ikinci tekil şahıs kullanmaya devam ettiğin sürece var olabilecek tüm samimiyetin Perec-vari bir şekilde kaybolup mahkemedeymişim gibi hissettiriyor beni. 'Faşist!' diye bağırıp karşı saldırıya geçmek zorunda kalıyorum içgüdüsel olarak. Sen sembolsün seni tanımıyorum kişisel algılama :) Düşüncene laf ediyorum sana değil.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bu arda Türkiye gibi arşist (anarşist olduğumu söylemişmiydim daha önce :) ) bir kurumu önemsemek ile kendi kardeşimi önemsememeyi nasıl bağladın? Nasıl bir serbest çağrışımdır bu. Bu forum'da en ünlü serbest çağrışımcı benim bir kere, herkese sor :P Artık bu tartışmayı da ciddiye almaya bıraktım. Düzgünce düşüncelerimi yazdım, ad hominem ile karşılaştım. Dalgamı geçiyorum artık. Kalalım sağlıcakla ya da öfkeyle konu kitlene ya da unutulana kadar. Carpe Momentum!
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Benim gibileri bu ülkenin başına geçirmezler. Başa geçmeden de eğitemezsin. Özgürlüğü, bilimi aşılamaya kalksan türban düşmanı din düşmanı derler öldürmeye çalışırlar. Öyle bi yerde yaşıyoruz işte... Benim kişisel düşüncem böyle bi ülkede siyaset yerine bilmin ülkeyi yönetmesi. Teknokrasi yani. Ama belli bir seviyeye gelmeden temel güvenlikleri sağlamadan bilim sanat beklemek de tabii ki saçmalık. Daha sınır muhabbeti yapılıyor ülkede ne bilimi ne sanatı? Sanatçılar kurtarmicak bizi sınır çizilirken savaş sırasında durum böyleyken anti-militarizm forever demek cahillik değil midir? Humanizm güzel bir şey ama şu an bu ülkeye zararlı fazla iyimser olmak.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Teknolojik ordun olmasi icin BILIMINSANI yetistirmen lazim.. Biliminsani sana teknolojik silah yapar.. Teknolojik silah militarist devletden cikip MODERN DEVLET olmani saglar.. Biliminsani icinde militarist anlayisi birakman lazim.. Ever birakmadan da olur AMA artik cok gec bu tip devrimler icin..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Biliminsanları öldürülüyor arkadaşım. Tekrar etmek gerekirse en temel güvenlik yok yani. O yüzden önce temelden ordu asker sempatisi şart. Yoksa hiçbişey olmaz.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- said: Biliminsanları öldürülüyor arkadaşım. Tekrar etmek gerekirse en temel güvenlik yok yani. O yüzden önce temelden ordu asker sempatisi şart. Yoksa hiçbişey olmaz. Genelde birust post alinti yapmam ama araya surekli konu giriyor, bu sefer garantiye alalim dedim :) Ordu sevme diyen yok ki. Askerini sevme diyen yok ki.Aslada boyle bir soylem olamaz. Sorun tum toplumu bu anlayis ile egitmek, ilkokuldan baslayip liseye kadar gerekse mahalle baskisi ile surekli, belli kaliplari kabul etmis bu kaliplarin disinda konusulmasini HAINlik sanan bir kitle yaratmamak lazim.. 13-18 yas arasi genclerin Bordo bereli olmaya ozendigi oranda biliminsani olmaya ozendirecek bir mahalle baskisi veya ORF ADET koymalisin ortaya.. ULKENIN ERKEKLERINI askerlik adi altinda (6 ay -16 ay) universite okumaya tesvik etmek yerine daha bilimsel ve beyinlerine dogru anlamda hitap eden bir tarz benimsemedir devlet..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bu arada ülkeyi bilimin yönetmesine futurizm denir. Rus devriminde anaşizm'den sonraki en büyük düşünceydi kendisi. Marinetti, Mussolini,Emilio Sentimelli, Antonio Sant'Elia okumanı tavsiye ederim. En azından benim şahsen bildiklerim bu kadar. Futurist resmi hep sevmişimdir ama mimarilerinin aşırı katı olduğunu düşünüyorum, daha esnek, yuvarlak olmalı binalar, barok dokunuşlu bir post-modern. Müzikleri ilginçtir:George Antheil'in Ballet Mécanique'sı çok ilginçtir; dinlemek için: buradan gelin.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bak ben de diyorum ki demek ki bunlar yapıldıysa (doğru veya yanlış onu geç) bir ihtiyaç var ki hayati ki yapılmış. Hiçbir şey sebepsiz değil yani. Sen istediğin kadar yanlış bul asker olmaya özendirilmeyi (ki bu da tartışılacak net olmayan bi mevzu) ama demek istediğim bu ülkede buna ihtiyaç var. Bunun üstüne hayır ihtiyaç yok diyebiliyorsan eyvallah devam edelim tartışmaya?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 GERGE said: Bu arada ülkeyi bilimin yönetmesine futurizm denir. Rus devriminde anaşizm'den sonraki en büyük düşünceydi kendisi. Marinetti, Mussolini,Emilio Sentimelli, Antonio Sant'Elia okumanı tavsiye ederim. En azından benim şahsen bildiklerim bu kadar. Futurist resmi hep sevmişimdir ama mimarilerinin aşırı katı olduğunu düşünüyorum, daha esnek, yuvarlak olmalı binalar, barok dokunuşlu bir post-modern. Müzikleri ilginçtir:George Antheil'in Ballet Mécanique'sı çok ilginçtir; dinlemek için: buradan gelin. Teşekkürler bilgi için :) ama sanırım futurizm bi yönetim biçiminden çok bi sanat-felsefe akımı yanlış mı biliyorum? Tekrokrasiden kastım tam olarak bilmin yönetmesi değildi aslında, teknik adamların yönetmesi demek istedim.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Futurizm'e en yakın akımın dadaizm olması çok ilginç gelir bana hep.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Felsefe-sanat akımı olmadan ideoloji olmaz ki. Realizm+Marx=Komünizm gibi.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Azmodai said: yurt disina istedigin kadar kas oranin vatandasi degilsin, olsan da degilsin. Pasaportun o ulkenin renklerinden olsa bile her zaman 2. sinifsin. bu boyle bilene. Turk pasaportu ve kimligiyle de dunyada 3 hatta 4. sinifsin. Bu boyle biline.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Prawler said: Azmodai said: yurt disina istedigin kadar kas oranin vatandasi degilsin, olsan da degilsin. Pasaportun o ulkenin renklerinden olsa bile her zaman 2. sinifsin. bu boyle bilene. Turk pasaportu ve kimligiyle de dunyada 3 hatta 4. sinifsin. Bu boyle biline. USA e 5 senede vatandaslik basvurusu yapiyorsun, eger iyi bir avukat tutup biraz gorursen avukati sana bu basvuru suresini 1 seneye bile indirebilir genelde 3-4 ene suruyor.. Yanlis anlasilmasin 5 seneden sonra 3-4 sene bekleme var basvrurun isleme konmasi icin bu isleme konma suresini 1 e indirir. Ingiltere 4 sene sonra vatandas oluyorsun. Bircok demokratik ulkede 4 max 5 sene orda yasarsan seni vatanasi yapiyor zaten.. Cifte kavrulmus oluyorsun o zamanda..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 O ülkeye bir şekilde kabul edilirsin yıllar sonra, yurtdışında yaşamazsan pasaportun da bazı yerlerde değersiz olabilir ama o ülkelerde yaşarsan hiçbi zaman bazı konumlara gelemez bazı mercilerce "kendilerinden" hiçbi zaman görülmezsin. Kendi hayatına biçok açıdan sınır koymak pasaportunun değersiz olması gibi bi durumdan çok daha kötü bence, ama kişiden kişiye de değişir.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Evet Muhtar Kent Coca-Cola'ya CEO oldu. Ama hayır bazı mevkilere gelemzsin, yükseltmezler adamı...
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Varsin Amerika baskani veya Ingiltere basbakani olmayi vereyim.. Veya yuksek yargic vali federal mahkeme uyesi... Insan gibi yasamak benim icin zaten yeterince kabul edilebilir bir luks..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Evet Muhtar Kent Coca-Cola'ya CEO oldu. Ama hayır bazı mevkilere gelemzsin, yükseltmezler adamı... özel sektör değişken bi olay. özel sektörden bahsetmiyorum.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Recall06 said: Insan gibi yasamak benim icin zaten yeterince kabul edilebilir bir luks..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Burada devletden kaçan adam orada gidip devlet için mi çalışacak?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Recall06 said: Varsin Amerika baskani veya Ingiltere basbakani olmayi vereyim.. Veya yuksek yargic vali federal mahkeme uyesi... Insan gibi yasamak benim icin zaten yeterince kabul edilebilir bir luks.. Başkan olmana gerek yok devlet tarafından işaretli biri olarak yaşamak sana uygunsa zaten sorun yok. İnsan gibi yaşamak adına "süper bi sistemle" yönetilirken kendinizi gerizekalı birinin düzeyinde olacak derecede basit ve sert kurallar sisteminin bir kölesi olarak bulduğunuzda kendinizi insan gibi medeniyim ve özgürüm diye kandırabilirsiniz. Bu ülkede bulduğunuz özgürlüğü yüksek derecede inanıyorum ki dışarda hiçbi ülkede bulamayacaksınız, bulsanız da bulduğunuzu zannedeceksiniz devlet sizi izlerken. ama evet medeniyet adına bişeyler bulabilirsiniz. ama bu Türkiye'de izole olarak bulunmayacak bir şey değil bu kadar kötümser olmayın. Dışarda milletin kölesi olarak süper hayat geçireceğime kendi ülkemde dışarının iğrençliğinden izole ama babalar gibi bi hayat geçirmeyi tercih ederim çünkü daha avantajlı.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 GERGE said: Burada devletden kaçan adam orada gidip devlet için mi çalışacak? Devlet orada ona insan gibi olanaklar saglayacaksa ve eger onu yolmak yerine, guvenligini ve duzgun bir hayat yasamasina olanak verecekse, evet calisabilir.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ikinci sinif vatandas olma konusunda avrupada bulundugum surelerde hemen beni rahatsiz eden seyler oldu. ama iki yildir amerikadayim, hic "kendilerinden" olmadigimi hissettigim bir an olmadi. Kanada da amerika gibiymis diye duydum, biraz da ulkesine ve ulkesinin insanina gore degisiyor, her ulkede olabilicek bir durum turkiye dahil, goruyorsunuz bizde de cCc diye gezen tipler var, yabancilarda da var iste boyle tipler.
Öne çıkan mesajlar