Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- said: Bu topraklarda yüzyıllardır atalarının akıttığı kanın borunu ölsen de ödeyemezsin. Bu lafın uzak geldiği derecede realist(!) biriysen sözüm sana değil.. unut gitsin. Yahu kardesim O KANI DOKEN BENIM SENIN DEDEN AMCAN DAYIN, Bunun borcunu ben neden devlete odemek zorundayim.. Inan bana benim dedem dayim amcam KENDI NESILLERI IYI YASASIN diye bu kani doktu.. Benim EN IYI SARTLARDA yasamami onlarda ister.. Ayrica yaptik ya askerlik odedik ya vatan borcumuzu daha ne istiyorsunuz...
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ülke sınırlarında yaşayarak ödenmiyo o borç illa. yurtdışında temsil ederek de ödersin.
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Türkiye'de yaşayıp da Türkiye için birşeyler yapan el kaldırsın
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 elaidi said: ülke sınırlarında yaşayarak ödenmiyo o borç illa. yurtdışında temsil ederek de ödersin. denen amcan dayın..vs. sen ülke dışında biyerin rahat etsin diye burda kan dökmedi. o gitmeyip burda ölmeyi seçtiyse bu borç ve vazife de sana bırakılmış mirastır. Recall06 said: Ayrica yaptik ya askerlik odedik ya vatan borcumuzu daha ne istiyorsunuz... Bu kadar şekilci olmayın. Sözde değil özde olmak lazım her konuda.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Benim sülalemde kan döken yok. Senin varsa öde borcunu. Ne kadar saygı göstersem de şehitlere ve geçmiş şehitlere ne kadar üzülsem ve ailemden biri gibi görsem de herkesi bu ülkeye tıkılıp kalmak gibi bir amaç için dökmediler kanlarını. Ha bu arada gitmeyi de düşünmüyorum ama yani böle saplantılı fikirler de saçma geliyo.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 elaidi said: Benim sülalemde kan döken yok. Senin varsa öde borcunu. Ne kadar saygı göstersem de şehitlere ve geçmiş şehitlere ne kadar üzülsem ve ailemden biri gibi görsem de herkesi bu ülkeye tıkılıp kalmak gibi bir amaç için dökmediler kanlarını. Ha bu arada gitmeyi de düşünmüyorum ama yani böle saplantılı fikirler de saçma geliyo. Olup olmamasının önemi yok. Sadece olanların borcu vardır da değil olay. Bu kadar basit değil yani, o yüzden saplantı hiç değil. Bu kadar basite saplantılıca indirgenmesinin sebebi daha iyi anlaşılması için. Doğru kan dökenler biz biyerimizi amerikada rahat ettirelim diye şehit oldu vatan uğruna can verdi. Ülkesinin bayrağı rengini kandan almayan biri gibi konuşman çok yadırganıcı bi durum. Ayrıca benim sülalemde kan döken yok gibi bi laf yanlıştır. Maksimum kaç soyunu biliyorsun diye sorarlar adama. Onu da geçtim. Millet gibi kavramlar vardır, değer kültür yaşam kader birliği dayanışması ortaklığı gibi kavramlar vardır. Atatürk vardır bilir misiniz derler adama.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 byzasz said: gayet de hainlik+bencillik.. asgari ücretle çalışan insanların vergileriyle okuyup adam olup sonra uzyıp gitmek.. bilmiyorum... işte aynı mantık bankaya müdür oldumu bankayı hortumlayan mantık.. Bu mantık yakışıyor size aferin. Global dünyanın süper milletçileri... Benim ailem de vergi veriyor bu devlete başkalarının verdiği kadar, ve bana verilen eğitim bizden kesilen vergilerin karşılığı değil. Afrika'da ya da Isveç'te doğsaydınız acaba düşünceleriniz nasıl olurdu? Bence boyle forumlarda gidenlere bok atmak yerine gidin de ülkeyi kurtarın, insanları eğitin falan. Böyle çok yüksek medeniyete, gelire, refaha ulaşın. Sonra yurtdışından gelen Turklere giriş izni vermeyin. Egolarinizi tatmin edince de masturbasyon yapin uzerine, orgazm olun.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Abi her devlet yaşam için temel ihtiyaçları kotaracak. O zman herkes kendi ülkesinde yaşasın vatan borcu. Dış göç edenlere değil ettirenlere kızın.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Benim bir türlü anlayamadığım atalarımın bana ne tür bir sorumluluk yüklediği. Ne mirası bu? Annem ile babamın bir anlık eğlencesi sonucu doğdum, cevaplarının önemsiz olduğunun çok geç farkına vardım bir sürü tanrıların, insanların ve sanatın doğası üzerine soru ile cebelleşmek zorunda kaldım, bir de üzerine genlerini taşıdığım ama kim olduklarını bilmediğim insanların bu size mirastır dediği ya da demediği; büyük ihtimalle sadece kendi hayatlarını yaşamaya çalışmış, ilginç bir şekilde hala devam eden kavgaları ve dinleri ile mi uğraşacağım? Bu arada aynı mantıkla yaklaşarak Türklerin Anadolu'da sadece 1000 yıldır yaşadığını ve Anadolu Yunan tarihinin ondan önce bir 3000 yıl kadar olduğunu hatırlatmak isterim. Yanlış olduğunu düşündüğüm mantığına göre Anadolu'da Yunanlıların payı bizimkinden daha fazla; ne de olsa daha çok ölüleri var burada. Lütfen! Yıllar önce ölmüş insanlar eğer çocuklarınız da burada ölsün diye ölmüş olsalar bile bunu raison d'être haline getirip ad hominem abusive'ler ile insanlara saldırmak manasız. Bu arada sen beni sözlüğe baktıran Osmanlıca kelimeler kullanırsan ben de latince, fransızca falan kullanırım yani, hepsi yabancı dil ne de olsa. Post Scriptum: Anadolu yunanca Αnatolí'den türemedir, Anatolí, gündolumu demek, Anatolía, güneşin doğduğu topraklar. Bu arada Istanbul'da (her ne kadar konuyla gıdım ilgisi olmasa da yeni şeyler öğrenmek iyidir) eis ten polin'den gelir ki bu da şehirde demek. Hatta Çinliler Doğu Roma'ya Fu Lin der hala.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- bugun dedelerine borcunu odemek icin ne yaptin?
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bir de bu ulkeyi temsil etmek icin illa Turkiye siniarlari icine hapsolup kalmak gerekmez. Yurtdisinda yasayip insanlara Ataturk ve ulkenin kurulus asamasi anlatilabilir, ardindan ulkenin nasil agzina yuzune ettigimiz de bir guzel anlatilabilir; ama olay Turk milletinin karakterine gelince iste o zaman durust olup kaypakligimizi, donekligimizi, sapikligimizi mi anlatmak gerekir yoksa yalanci olup sadece misafirperverlik zirvaligindan mi bahsetmek gerekir onu bilemiyorum.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 GERGE said: Bu arada aynı mantıkla yaklaşarak Türklerin Anadolu'da sadece 1000 yıldır yaşadığını ve Anadolu Yunan tarihinin ondan önce bir 3000 yıl kadar olduğunu hatırlatmak isterim. Yanlış olduğunu düşündüğün mantığına göre Anadolu'da Yunanlıların payı bizimkinden daha fazla; ne de olsa daha çok ölüleri var burada. Lütfen! Yıllar önce ölmüş insanlar eğer çocuklarınız da burada ölsün diye ölmüş olsalar bile bunu raison d'être haline getirip ad hominem abusive'ler ile insanlara saldırmak manasız. Bu arada sen beni sözlüğe baktıran Osmanlıca kelimeler kullanırsan ben de latince, fransızca falan kullanırım yani, hepsi yabancı dil ne de olsa. Post Scriptum: Anadolu yunanca Αnatolí'den türemedir, Anatolí, gündolumu demek, Anatolía, güneşin doğduğu topraklar. Bu arada Istanbul'da (her ne kadar konuyla gıdım ilgisi olmasa da yeni şeyler öğrenmek iyidir) eis ten polin'den gelir ki bu da şehirde demek. Hatta Çinliler Doğu Roma'ya Fu Lin der hala. O 3000 yıl hak sahibi olup olmadığı tartışılan yunanlılar sizin kadar vatan satan adamlar değil. Adamlar binlerce yıl ülkülerini devam ettirip düşmanlarını unutmamış bilinçli adamlar. Kendi içlerinde sorun yaşayacak kadar aciz değiller yani. Ayrıca bu ifadeleri saldırı olarak algılamanıza gerek yok, öyle bir niyet olmaz. Sen gelip Atatürk'ün sana yıllar önce bıraktığı mirastaki ilkokulda sana ezberletilen metne "osmanlıca yazdın beni sözlüğe bakmak zorunda bıraktın o zaman ben de latinca yazıyorum" diyebilen biriysen zaten ilk önce sana git Atatürk öğren derler. Milli duygular bu coğrafyada hayatta kalmanız için şart. Kabul edin ya da etmeyin sadece bi tarafınızın rahatını etkiler öteye geçmez.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 aquila said: -007- bugun dedelerine borcunu odemek icin ne yaptin? Borç ödemeye yukarıdaki zihniyette olmayarak başlar insan. Sonra kendisine bırakılan mirası ve kutsal değerlerini hazmeder o değerlerle büyür. Sonra yaptığı isterse simit satmak olsun (ki bu yönetimin hükümetin eseridir ve kötülenmesi gereken budur) böyle bir iş bile olsa yaşadığı hayat yurtdışında ülkesini ve değerlerini satmış bilimadamı ya da edebiyatçıdan daha değerlidir, daha mutlu ölür amacı uğrunda yaşayarak.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Yunanlar başkalarının sanat eserlerini bile sahiplnirken biz Alman'lara kaptırırız, değer vermeyiz salamayız. Ondan sonra beyin göçü olmasın. Oldu..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Prawler said: Bir de bu ulkeyi temsil etmek icin illa Turkiye siniarlari icine hapsolup kalmak gerekmez. Yurtdisinda yasayip insanlara Ataturk ve ulkenin kurulus asamasi anlatilabilir, ardindan ulkenin nasil agzina yuzune ettigimiz de bir guzel anlatilabilir; ama olay Turk milletinin karakterine gelince iste o zaman durust olup kaypakligimizi, donekligimizi, sapikligimizi mi anlatmak gerekir yoksa yalanci olup sadece misafirperverlik zirvaligindan mi bahsetmek gerekir onu bilemiyorum. Yurtdışına gidenlere sırf bunun için laf etmek zaten mantıksız. Kalıcı olarak da gidebilir kendi tercihidir. Burda laf edilip eleştirilen zihniyet.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ulke ve deger satmak nedir allah askina, sanki geldik ulkenin gizli bilgilerini sattik adamlara, sacmaliyosun.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Yunanlar başkalarının sanat eserlerini bile sahiplnirken biz Alman'lara kaptırırız, değer vermeyiz salamayız. Ondan sonra beyin göçü olmasın. Oldu.. Yönetimler ve uygulamalar sonuna kadar kötülenir gerektiği yerde, zaten bu da kutsal vatan sevgisinin doğurduğu bir şey. Yönetimleri sevmemekle kutsal vatanı satmak aynı şey değil aralardaki hayati ince çizgileri anlayın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- said: Prawler said: Bir de bu ulkeyi temsil etmek icin illa Turkiye siniarlari icine hapsolup kalmak gerekmez. Yurtdisinda yasayip insanlara Ataturk ve ulkenin kurulus asamasi anlatilabilir, ardindan ulkenin nasil agzina yuzune ettigimiz de bir guzel anlatilabilir; ama olay Turk milletinin karakterine gelince iste o zaman durust olup kaypakligimizi, donekligimizi, sapikligimizi mi anlatmak gerekir yoksa yalanci olup sadece misafirperverlik zirvaligindan mi bahsetmek gerekir onu bilemiyorum. Yurtdışına gidenlere sırf bunun için laf etmek zaten mantıksız. Kalıcı olarak da gidebilir kendi tercihidir. Burda laf edilip eleştirilen zihniyet. Giden zaten bu ülkede yaşayan %90'ın zihniyetinden kaçıyor. Önce o zihniyeti düzeltmeye çalış, onu eleştir. Sonra bize laf at..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 aquila said: ulke ve deger satmak nedir allah askina, sanki geldik ulkenin gizli bilgilerini sattik adamlara, sacmaliyosun. Kısaca bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip kanlı bayrağının altında rahat edip kendini yetişitip günü gelince yurtdışında o gelişimine yardım etmiş bayrağı kötülemektir. Yurtdışında ol ya da olma bir önemi yok aslında.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- said: nileppezdel said: Yunanlar başkalarının sanat eserlerini bile sahiplnirken biz Alman'lara kaptırırız, değer vermeyiz salamayız. Ondan sonra beyin göçü olmasın. Oldu.. Yönetimler ve uygulamalar sonuna kadar kötülenir gerektiği yerde, zaten bu da kutsal vatan sevgisinin doğurduğu bir şey. Yönetimleri sevmemekle kutsal vatanı satmak aynı şey değil aralardaki hayati ince çizgileri anlayın. Ya değişen ne? Yüz senedir aynı şekilde kolpadan yönetiliyor işte ülke. Bilime sanata değer yok, cehalete ve dinciliğe değer var sadece burada. Ben neden yaşayayım ki burada? Şu ülkede şu saçma insanların arasında geçirdiğim her saniye canım yanıyor. Neden bu acıyı çekmeye devam edeyim?
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Ya yapmayin bu cografya bu cografya dediniz adam 3000 kilometre oteden geldi cografyaniza sicarim dedi afganistandan iraka kadar senin bu cografya dedigin yeri 10k askerle fetih etti. Halen gelip militarist 80 milyon olmadan bu cograyafa hayatta kalinmaz demeyiz.. Kurarsin teknolojik ustunlugune sahip bir ordu koyarsin sinira FUZLERI, bak bakayim cografya filan kaliyormus etrafta... Hemde tum halkini MILITARIZE etmek zorunda kalmazsin boylece.. Bilime ve sanata egilir cocuklarin, senin, onun, bunun cocugu gibi MILITARIST olmaz... 5 yasinda cocuklara silah verip, AT AVRAT SILAH deyip, Vergimize vergi dikip, Olunmaz ataya vefa. Bok yoluna gidip, Aptal siyasilere oy verip, Amerikan koftesi yiyip, Olunmaz ataya vefa. Bu halki gudup gudup, Eti senin Kemigi benim diyip, Beynini gormezden gelip, Olunmaz ataya vefa.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Giden zaten bu ülkede yaşayan %90'ın zihniyetinden kaçıyor. Önce o zihniyeti düzeltmeye çalış, onu eleştir. Sonra bize laf at.. Bahsettiğin amaçla kaçan, kaçmasıyla bu ülkenin mahvolması için kısır döngü yarattığının farkında olmayacak kadar bilinçsiz. O kaçtığı için ülke daha kötü oluyor, ve diğerleri de ülke daha kötü olduğu için kaçıyor. Bilinçli yapmasının adı farklı tabii ki.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: -007- said: nileppezdel said: Yunanlar başkalarının sanat eserlerini bile sahiplnirken biz Alman'lara kaptırırız, değer vermeyiz salamayız. Ondan sonra beyin göçü olmasın. Oldu.. Yönetimler ve uygulamalar sonuna kadar kötülenir gerektiği yerde, zaten bu da kutsal vatan sevgisinin doğurduğu bir şey. Yönetimleri sevmemekle kutsal vatanı satmak aynı şey değil aralardaki hayati ince çizgileri anlayın. Ya değişen ne? Yüz senedir aynı şekilde kolpadan yönetiliyor işte ülke. Bilime sanata değer yok, cehalete ve dinciliğe değer var sadece burada. Ben neden yaşayayım ki burada? Şu ülkede şu saçma insanların arasında geçirdiğim her saniye canım yanıyor. Neden bu acıyı çekmeye devam edeyim? Atatürk bunu dese sen bu mantıkta olmayacaktın bir de o açıdan bak. Demek ki ilerde doğacaklar için senin de bu mantıktan sıyrılman lazım. Tabi ilerde doğacaklar vs. gibi değerler senin için önemliyse. Dediğim gibi insanların değerleri değişir. Yazık ki kutsal önemli değerlerin bittiği bi toplum haline geliyoruz herkes kendi parasına bakıyor. Bugün vatanını satan yarın bacısını satar basit mantık falan değil bu, zihniyet meselesi.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bu arada abi sen ikinci tekil şahıs kullanmaya devam ettiğin sürece var olabilecek tüm samimiyetin Perec-vari bir şekilde kaybolup mahkemedeymişim gibi hissettiriyor beni. 'Faşist!' diye bağırıp karşı saldırıya geçmek zorunda kalıyorum içgüdüsel olarak.
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 yurt disina istedigin kadar kas oranin vatandasi degilsin, olsan da degilsin. Pasaportun o ulkenin renklerinden olsa bile her zaman 2. sinifsin. bu boyle bilene.
Öne çıkan mesajlar