nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: nileppezdel said: Bağımzsızlık duygusu Türklere özel değildir, Türklerin komik bir kabullenmesidir. Hiçbir millet yoktur ki bu tipler başımıza gelsin bizi yönetsin, sömürsün esin ve bundan mutluluk duysun yada rahatsız olmasın. Binlerce yıllık Türk tarihini incelersen her zaman bağımsız olduğumuzu görürsün. Başka öyle millet var mı bilmiyorum, belki vardır ya da yoktur. Ama bizim böyle olduğumuz bilinen bir şey. Her zaman bağımsızdık evet ama başka milletlerde bu arzunun, bu ruhun olmadığını söyleyemezsin. Onlar bizim kadar iyi savaşamıyorlardı, sonra zaten altta kalmadılar hiç. Daima tepeye çıkan, ezen oldular genelde..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Tartışılır göreceli olan, zaten göreceli olduğu için tartışılır. Göreceli olmasa kanıtlıdır ve herkes tarafından kabul edilir tartışılacak bi yanı kalmaz. Ayrıca ruh meselesi değil demedim. Bilimadamlığı da ruh meselesi. Ruhunda yeni birşeyler bulmak, insanlığın ilerlemesine yardımcı olmak yoksa nitelikli bilim insanı olamazsın. Bence. :D Göreceli olanı tartışmak saçma. Çünkü sonucu olmaz. Adı üstünde göreceli. Bizim burda yaptığımız tartışarak ve karşılıklı bilgiler sunarak yanlış bilinenleri gidermek ve düzeltmeye çalışmak. Göreceliler tartışılmaz. Öyle olsa herkes sevdiği rengi "tartışırdı". Yanlışsın yani. Her meslekte meslek ruhu vardır, ama askerlik sıradan bir "meslek" olmadığı bir dava mücadele işi olduğu için temelindeki ruh mesleki ruhtan farklı bir "millet ruhudur". O da başarılı bir ordu ve millet için millette olması gereken değerlerden oluşur.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 bu konuda yazan herkes baska bisey tartisiyo gibi geliyo bana, sanki herkes kendince ayri bir konuda tartismakta.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Prawler said: 007 burda tartismaya hala devam ediyorsun. Gercek hayatta bence ulken icin daha faydali seyler yapabilirsin. Bosver yurtdisina gidenleri,sikma canini bu kadar. Şu an ülke umrumda değil inan. Sadece bikaç arkadaş olayı anlamsızca uzatarak iddialarına devam ediyor. Ben de bunların yanlışlığını ispatlıyorum.
agamemnon90 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 hocam sen beni anlamak istemiyosun yada anlıyamıyosun savaşmak deken cepheyimi kastetim düzenle savaşmayı kastettim bunudamı anlıyamadın kalıp savaşmak dedim gitte cephede savaşmı dedim ben onuda geçtim ucuz milliyetçilik dedim ya sebebi bazı arkadaşlar benim gibi yazlıar yazınca bazı arkadaşlarda bırakın bu milliyetçilik safsatalarını demiş lafım onlara üzerine alınmana gerek yok kaçmak yada kalmak sana kalmış düşüncene saygı duyarım ama düşüncemede saygı duyulmasını beklerim
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 @aquila: Yüksek bi ihtimal o :D @007: Abi işte senin sunduğun kanıtlar beni ikna etmedi zaten görecei şeyler tartışıyoruz. İdeolojik konuda benim ideolojimin yanlış olduğunu kanıtlayamazsın ki. Görecelidir. Ama tartışılır. Sevdiğin rengi de tartışabilirsin ama deli derler. "Kırmızı daha güzel kırmızıyı sev, hem mavi için şöyle böyle diyolar" gibi laflar kullanmak komik kaçar :D Daha az uç örnekler ver de anlaşalım @agamemnon: Düşünce savaşı uzaktan da yapılabilir, ki o da savaşçının görevidir. Düşünce savaşçısının görevi. Benim o kişi olmam da şart değildir, vatan borcu değildir.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 abi dogru yanlis olayi degil ki konu, sen de hicbisey ispatlamiyosun, senin duydugun maneviyati herkes duymak zorunda degil, bu da yanlis bisey degil.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: -007- said: nileppezdel said: Bağımzsızlık duygusu Türklere özel değildir, Türklerin komik bir kabullenmesidir. Hiçbir millet yoktur ki bu tipler başımıza gelsin bizi yönetsin, sömürsün esin ve bundan mutluluk duysun yada rahatsız olmasın. Binlerce yıllık Türk tarihini incelersen her zaman bağımsız olduğumuzu görürsün. Başka öyle millet var mı bilmiyorum, belki vardır ya da yoktur. Ama bizim böyle olduğumuz bilinen bir şey. Her zaman bağımsızdık evet ama başka milletlerde bu arzunun, bu ruhun olmadığını söyleyemezsin. Onlar bizim kadar iyi savaşamıyorlardı, sonra zaten altta kalmadılar hiç. Daima tepeye çıkan, ezen oldular genelde.. Her milletin ve grubun karakteristik özellikleri vardır bizim de bağımsız ruhumuz olduğu gibi bi gerçek var istisnalar çıksa da. Yani bu 2-3 nesille çıkabilen bi tespit değil binlerce yıldır olması gerek böyle bi tespit için. Dediğim gibi karakteristikleri ünlü milletler arasında böyle bir şey duymadım, bilen varsa da söylerse sevinirim.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bak 007 birileri ne demis; aquila said: abi dogru yanlis olayi degil ki konu, sen de hicbisey ispatlamiyosun, senin duydugun maneviyati herkes duymak zorunda degil, bu da yanlis bisey degil. Bir de bir arkadasim biraz once dedi ki Turkiye'nin tek eksigi ne zekadir ne kalite. Etiktir dedi. Bir bakima dogru aslinda.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesela Kürtlerde çok pis bağımsızlık ruhu var gibi bağımsız olmak istiyorlar... Yani bi de bi Almanlar'ın başına manda gelmeye çalışan oldu mu ki öyle adamlar bağımsızlık savaşı verip karakteristik haline getirsinler. Ama bu onlarda bağımsızlık ruhu olmadığını göstermez. emin ol ABD sömürmeye kalksa Almanya'yı hemen isyan eder Almanlar ve muhtemelen bağımsızlıklarını geri alırlar.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 agamemnon90 said: ben onuda geçtim ucuz milliyetçilik dedim ya sebebi bazı arkadaşlar benim gibi yazlıar yazınca bazı arkadaşlarda bırakın bu milliyetçilik safsatalarını demiş lafım onlara üzerine alınmana gerek yok -007- said: agamemnon90 said: bu arada ben bu lafları ucuz milliyetçilik yapmak için yazmıyorum aksine keskin solum ama mantıkla konuşuyrum sürü psikolejisinde kalarak değil ucuz milliyetçiliğin tanımını yapar mısın? burda kimse bırak ucuzunu milliyetçilik bile yapmıyor.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 ucuzsa cin malidir, cin komunist olduguna gore, ucuz milliyetcilik denilen sey cinli komunizmidir.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Şu an ülke umrumda değil inan. E madem umrunda degil ne kasiyorsun bizde onu diyoruz kimsenin umurunda degil ulke, KENDINLE COK CELISIYORSUN sorry dude
agamemnon90 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 valla ülkenin durumunu tartışmak yerine kaçıp kaçmamayı tartışıyosak başka söze gerek yok bu arada 007 gerideki sayfalara bakarsan ucuz milliyetçilikten tut milliyetçilik safstalarını bırakın gibi tarzından laflar söylendi
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Mesela Kürtlerde çok pis bağımsızlık ruhu var gibi bağımsız olmak istiyorlar... Yani bi de bi Almanlar'ın başına manda gelmeye çalışan oldu mu ki öyle adamlar bağımsızlık savaşı verip karakteristik haline getirsinler. Ama bu onlarda bağımsızlık ruhu olmadığını göstermez. emin ol ABD sömürmeye kalksa Almanya'yı hemen isyan eder Almanlar ve muhtemelen bağımsızlıklarını geri alırlar. işte 2-3 nesillik olayla herhangi bi millete karakteristik vermek eksik. binlerce yıldan bahsediyoruz. İyi de Almanya 2. dünya savaşından itibaren sömürge olmadı mı.. bugün en basitinden ırak savaştan çıkmış bi ülke ama adamlar hala özgürlük mücadelesi falan vermeye çalışıyor. Dediğim gibi herhangi bi millet bağımsızlık isteyebilir ama bu karakteristik özelliklerinin öyle olduğu anlamına gelmez.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: -007- said: Şu an ülke umrumda değil inan. E madem umrunda degil ne kasiyorsun bizde onu diyoruz kimsenin umurunda degil ulke, KENDINLE COK CELISIYORSUN sorry dude kendimle çelişmiyorum, senin çelişkilerini sana göstermek için burdayım. Olay ülke boyutuyla başladı bu noktaya geldi yani.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 agamemnon90 said: valla ülkenin durumunu tartışmak yerine kaçıp kaçmamayı tartışıyosak başka söze gerek yok bu arada 007 gerideki sayfalara bakarsan ucuz milliyetçilikten tut milliyetçilik safstalarını bırakın gibi tarzından laflar söylendi Şimdi birilerinin kendi yanlış düşüncelerini savunma amacıyla bu tarz laf etmesi ortada ucuz milliyetçilik olduğunu falan ispatlamaz. Milletin kişisel savunma mekanizmasıyla olaya yaklaşmak yanlış yani.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Recall06 said: -007- said: Şu an ülke umrumda değil inan. E madem umrunda degil ne kasiyorsun bizde onu diyoruz kimsenin umurunda degil ulke, KENDINLE COK CELISIYORSUN sorry dude kendimle çelişmiyorum, senin çelişkilerini sana göstermek için burdayım. Olay ülke boyutuyla başladı bu noktaya geldi yani. Ulkeyi umursamayan biri bana gelip ders vermeye kalkmasin, bk biraz uzun surdu ama sende ITIRAF ettin iste, bu kadar...
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bağımsızlık arzusu karakteristik bir özellik değildir ki. Her millette bulunan birşeydir. Her insanda vardır hatta. Bunu karakteristik özellik olarak göstermek de bence yanlış ve komik
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Abicim çok uzattınız yahu. Türkiye'de yaşadıysanız ne kadar inkar etsenizde birşeyler almışsınızdır kültür olarak. Bir toprakta yaşayacaksın ve hiç alakan olmayacak? İmkansız bu. Dediğinizi haklı göstermek için yöntem bellemişsiniz bunu. Ama size karışacak olan yok ki? İsteyen istediği yerde yaşasın yani. Bağlayan yok. Bahaneyede ihtiyacınız yok.
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Redeagle said: Abicim çok uzattınız yahu. Türkiye'de yaşadıysanız ne kadar inkar etsenizde birşeyler almışsınızdır kültür olarak. Bir toprakta yaşayacaksın ve hiç alakan olmayacak? İmkansız bu. Dediğinizi haklı göstermek için yöntem bellemişsiniz bunu. Ama size karışacak olan yok ki? İsteyen istediği yerde yaşasın yani. Bağlayan yok. Bahaneyede ihtiyacınız yok. +15156456131324564
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 aquila said: abi dogru yanlis olayi degil ki konu, sen de hicbisey ispatlamiyosun, senin duydugun maneviyati herkes duymak zorunda degil, bu da yanlis bisey degil. Olayda kişisel düşünceler ve değerler de var, ülkeye olan somut ve tartışmasız etkileri de var. Kişisel değerlerin kişideki etkisi umrumda değil, kişinin kendi tercihi. Ancak umrumda olmaması, ülkesine ihanet etmesi ya da borcu olmadığı anlamına gelmez. Ben illa bu ruha sahip olun falan demiyorum yani, beklemem de mantıksız olur. Ama bu ülkeye getirisi açısından yanlıştır o ruha sahip olmamak. Dezavantaj getirir biçok açıdan. Ülke gider yani bu zihniyette olursanız. Bunu sadece ben de demiyorum ek olarak. nileppezdel said: @007: Abi işte senin sunduğun kanıtlar beni ikna etmedi zaten görecei şeyler tartışıyoruz. İdeolojik konuda benim ideolojimin yanlış olduğunu kanıtlayamazsın ki. Görecelidir. Ama tartışılır. Sevdiğin rengi de tartışabilirsin ama deli derler. "Kırmızı daha güzel kırmızıyı sev, hem mavi için şöyle böyle diyolar" gibi laflar kullanmak komik kaçar :D Daha az uç örnekler ver de anlaşalım Şöyle açık ve net ifade ediyim sana. Sende bazı değerler yoksa vatana borç gibi kavramlarının olmaması çok doğal. Ama bu ülkesini mahallesini ortamını insanlarını şehrini yemeklerini ailesini akrabalarını çalıştığı/okuduğu yeri arkadaşlarını dağı taşı toprağı memleketindeki ineklerin bok kokusunu seven biri varsa kendini bunlara karşı sorumlu hisseder ve bunları doğal olarak korumak ister. Buna sadece bizim milletimizde olan bazı karakteristik özellikler de (mesela bağımsızlık, çanakkale ruhu..vs) eklenince ortaya milli ruh çıkar. Atatürk de milli değerleri somut şekilde özetlemiştir. Bu ruh ülke için hayatidir özellikle böyle zor zamanlarda. Siz ülkenizi bırakıp bu değerleri sallamazsanız sizin için sorun olmayabilir ama size sizin tercihiniz olmadan hakkı geçen başta o ülkedeki ana babanız sevgiliniz vs vs vs için sorumluluğunuzu onları koruma görevinizi yapmamış olursunuz. Ayrıca bu değer ana babandan başlar vatana kadar gider. Umarım şimdi anlamışsınızdır. Bu yazının üstüne "benim annem Semih Cumhuriyetinde ama" diyen ya da benim memleketimde inek yok falan diyen varsa hakkaten kıttır başka bişey demiyorum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ya abi ben de terk edip gitmekten bahsetmiyorum, bu ülkeyi de seviyorum. Ama içindekileri sevme zorunluluğum yok, onlarla yaşama zorunluluğum da yok. Vatan borcuna da inanmıyorum. Ülkeyi sevmediğim anlamına gelmiyor.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: Ulkeyi umursamayan biri bana gelip ders vermeye kalkmasin, bk biraz uzun surdu ama sende ITIRAF ettin iste, bu kadar... komiksin ve anlama güçlüğün var üzülerek "itiraf ediyorum" (bu başlıktaki ilk ve son itirafım :)) Dediğim gibi başta ülke için mesaj atma modundayım ama sonradan sırf sizin yanlış bakış açılarınıza cevap vermeye dönüştü. Açık ve net sanırım?
DoubleW Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine said: aquila said: vatan hainligi degil kafa karisikligi o, biri sanatci biri asker/devlet adami/turkiye kurtarici ve kurucusu, karsilastirmam bile ikisini. biri sanatci biri asker/devlet adami/turkiye kurtarici ve kurucusu dedin. Digerini tanımlamadın. Sanatci derken? Oscar wilde tek kelimeyle anlatilamaz.:l yani ona sanatci diyerek diger 7684543 insandan farkli yapmis olmazsin. o bunu haketmiyor. Bak işine geleni ne güzel anlatılamaz diyosun, vatan da öyle bişey dağ taş toprak diil mesele..
Öne çıkan mesajlar