Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dönek biraz ağır da enayi desek daha uygun bence mantıklı olarak düşünseler yaşayacakları tek şey sade bir yaşam orada kaldın diyelim ülken aklından çıkacak mı sanki adamın dediği gibi bir o arada bir bu arada kalacaksın ruhsal çöküntü yaşayacaksın bu sonuçta kendi zararına olacak hakikaten vicdanı olan biriysen bu çok daha ağır birşey.

Atatürk hiç görevdeyken yurtdışı gezisine çıkmışmı bi bakın bakalım..
Mesaj tarihi:
Vergi ödeniyor dimi şimdi bu ülkeye. ailemiz ödüyor biz ödüyoruz.

Eğitim. -- Sosyal devlet bana yüksek kaliteli eğitim hakkı sağlayabiliyor mu? Hayır.

Sağlık. -- Sosyal devlet bana yüksek kaliteli sağlık imkanlarından yararlanma imkanı veriyor mu? Bir hastalığım varsa hemen hallediyor mu? Ameliyat olacaksam 1 gün sonrasına mı gün veriyor?

Güvenlik. -- Vergi ödeyen vatandaşlar vergilerle maaşlarını alan polisler tarafından meydanda güllerle mi karşılanıyor? Tamamen suçsuz oradan yürümekte olan insanlar gül kokusu lavanta ve göz yaşartmayan gazlara mı maruz kalıyor? Ben cebimde parayla rahat kafayla gezebiliyor muyum?

İnsanlar. -- Kız arkadaşımı alıp taksimde veya herhangi bir yerde tamamen rahatlıkla gezebiliyor muyum? Benden çakmak isteyen adamın beni kafakol edip telefonumu çalmayacağını biliyor muyum? Gelir düzeyi düşük insanlar nispeten daha fazla kazanan ve kazanmasının sonucu hakkıyla eğlenen insanlara bakıp "Allah işlerine yardım etsin. Daha çok kazansınlar. Helal olsun o jip" diyor mu? Sen zenginsin eğlence tarzına karışamam diyor mu? Sadece sen daha iyi bir hayat yaşıyorsun diye sana kin ve nefret duymuyor mu? Ve bunun sonucunda senin güzellikler içinde yaşamanı diliyor mu?

Hepsinin cevabının mantıklı düşünüldüğünde hayır olacağını göreceksiniz.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Sonra bize gidin diyenlerinde zerre bu ulkeye katkisini gormedim, goremiyorum. Baska topicte bize kufur basit @#!!*! gidin! diyenler sam, sir falandi. Ahanda bunlar kurtaracak ulkeyi. Kolay gelsin yani.

"%47 sussun", "darbeyi destekliyorum-geri gitmemiz umrumda değil" falan diyen de sizdiniz. bu zihniyeti tasfiye etmeden zaten kurtaramayız ülkeyi. ama yavaş yavaş oluyo bu, artık herşey tartışmaya açılabiliyo, herkes bilgiye ulaşabiliyo, herkes birbiriyle etkileşebiliyo. zaten sizin gibi düşünenlerin rahatsızlığı da bundan ötürü. size benzemeyenlerin size alternatif olmaya başlaması, yandaş bulması.

TR'den gitmeyi istemek korkaklık da değil hainlik de değil. burda doğan herkes bu ülkede mutlu olacak, sevecek, hizmet edecek diye bişey yok, insan nerde mutlu oluyosa onun evi de vatanı da orasıdır.

ben seviyorum bu ülkeyi, insanını da seviyorum, o yüzden kalıcam, o yüzden kendimce bişeyler yapmaya çalışıcam. bu ülkeye olan katkımı da zaman gösterecek, henüz üniversteyi bitirmiş değilim. ama neyin katkı sağlamayacağının da farkındayım.

bu işler zaten zorla olmaz, zoraki yapılan hiçbi işten hayır gelmez. bu ülkeyi veya insanlarını sevmek zorunda da değilsiniz, ama yeter ki zarar vermeyin, baskı kurmayın, hor görmeyin, aşağılamayın. gitmek isteyenin de yolu açık olsun ne diyeyim =)
Mesaj tarihi:
elaidi said:
Vergi ödeniyor dimi şimdi bu ülkeye. ailemiz ödüyor biz ödüyoruz.

Eğitim. -- Sosyal devlet bana yüksek kaliteli eğitim hakkı sağlayabiliyor mu? Hayır.

Sağlık. -- Sosyal devlet bana yüksek kaliteli sağlık imkanlarından yararlanma imkanı veriyor mu? Bir hastalığım varsa hemen hallediyor mu? Ameliyat olacaksam 1 gün sonrasına mı gün veriyor?

Güvenlik. -- Vergi ödeyen vatandaşlar vergilerle maaşlarını alan polisler tarafından meydanda güllerle mi karşılanıyor? Tamamen suçsuz oradan yürümekte olan insanlar gül kokusu lavanta ve göz yaşartmayan gazlara mı maruz kalıyor? Ben cebimde parayla rahat kafayla gezebiliyor muyum?

İnsanlar. -- Kız arkadaşımı alıp taksimde veya herhangi bir yerde tamamen rahatlıkla gezebiliyor muyum? Benden çakmak isteyen adamın beni kafakol edip telefonumu çalmayacağını biliyor muyum? Gelir düzeyi düşük insanlar nispeten daha fazla kazanan ve kazanmasının sonucu hakkıyla eğlenen insanlara bakıp "Allah işlerine yardım etsin. Daha çok kazansınlar. Helal olsun o jip" diyor mu? Sen zenginsin eğlence tarzına karışamam diyor mu? Sadece sen daha iyi bir hayat yaşıyorsun diye sana kin ve nefret duymuyor mu? Ve bunun sonucunda senin güzellikler içinde yaşamanı diliyor mu?

Hepsinin cevabının mantıklı düşünüldüğünde hayır olacağını göreceksiniz.

Bir kısmı doğru, birçoğu abartı, bir kısmı da yanlış (diğer ülkelerde de yok ayrıca).

Bu durumların doğru olanları zaten vatanını milletini seven inkar etmeyen değerleri olan herkesin isyan edip düzeltmek istediği durumlar. Biz isyan etmeyin mi diyoruz.

Vatan sevgisi başka özünü inkar edip sırf vicdan rahatlatıcı bahanelerle asimile olmayı seçmek başka.
Mesaj tarihi:
sir said:
LathspeLL said:

Sonra bize gidin diyenlerinde zerre bu ulkeye katkisini gormedim, goremiyorum. Baska topicte bize kufur basit @#!!*! gidin! diyenler sam, sir falandi. Ahanda bunlar kurtaracak ulkeyi. Kolay gelsin yani.

"%47 sussun", "darbeyi destekliyorum-geri gitmemiz umrumda değil" falan diyen de sizdiniz. bu zihniyeti tasfiye etmeden zaten kurtaramayız ülkeyi. ama yavaş yavaş oluyo bu, artık herşey tartışmaya açılabiliyo, herkes bilgiye ulaşabiliyo, herkes birbiriyle etkileşebiliyo. zaten sizin gibi düşünenlerin rahatsızlığı da bundan ötürü. size benzemeyenlerin size alternatif olmaya başlaması, yandaş bulması.

TR'den gitmeyi istemek korkaklık da değil hainlik de değil. burda doğan herkes bu ülkede mutlu olacak, sevecek, hizmet edecek diye bişey yok, insan nerde mutlu oluyosa onun evi de vatanı da orasıdır.

ben seviyorum bu ülkeyi, insanını da seviyorum, o yüzden kalıcam, o yüzden kendimce bişeyler yapmaya çalışıcam. bu ülkeye olan katkımı da zaman gösterecek, henüz üniversteyi bitirmiş değilim. ama neyin katkı sağlamayacağının da farkındayım.

bu işler zaten zorla olmaz, zoraki yapılan hiçbi işten hayır gelmez. bu ülkeyi veya insanlarını sevmek zorunda da değilsiniz, ama yeter ki zarar vermeyin, baskı kurmayın, hor görmeyin, aşağılamayın. gitmek isteyenin de yolu açık olsun ne diyeyim =)

siz de tek tip zihniyetle bu ülkenin bu durumdan iyiye gitmeyeceğini öğrenin konuya ek olarak. :) 47-48-99 isterse 100 olsun yanlış yanlıştır. Hassas, bilgi donanım zeka mantık ve bilumum nitelik gerektiren ülke adımları halka bırakılacak basit bir mesele değil, çünkü zevk meselesi, tercih değil.

Size benzemeyenleri kovma psikolojisi karşınızdakine belki avantaj getirebilir 2-3 açıdan ama size dezavantaj getireceği açık yani.
Mesaj tarihi:
Kimse "kahrolsun türkiye, abd ftw!" demiyo zaten. Gönül isterdi ki doğduğum ülke bu kadar fason olmasaydı, insanları bu kadar maganda olmasaydı, hatta kroluğunu magandalığını cahilliğini geçtim, 'insan' sıfatını taşıyabilecek nitelikte olsalardı, devlet adam gibi görevini yapsaydı, ülkeyi yönetenler ülkeyi satmaktan ve kendi ceplerini doldurmaktan başka bir işe de yarasaydı, sosyal hizmetler adam gibi çalışsaydı, insan haklarına gereken önem gösterilseydi, sanatçıya düşünüre bilimadamına gereken önem verilseydi, bunların önünü kesmek, binbir türlü eziyet çektirmek yerine yetiştirilmeleri,gelişmeleri için uğraşılsaydı.
-ki insanları ülkeye katkıda bulunmaları için teşvik etseydi, ülkeye katkıda bulunma potansiyeli olanlara zarar vermeseydi, onları kaçırmasaydı.

Ama maalesef...

Bir de şu "atalar" konusuna gelelim. Tamam, geçmişi sağlam bir millet olabiliriz ama -yine ne yazıkki- geçmiş pek bi halta yaramıyo, ve zaman makinesi icad edilmediği sürece de pek yaramıycak. Zira geçmişte değil, şu anda yaşıyoruz. Konuyu geçmişten açmak 'Oolm var ya bunların ataları dinozormuş' diyip bahçe kertenkelesine tapınmak gibi bişey.
Tamam böyle diyince saçma oldu biraz. Ama nerede Atatürk, nerede şimdiki yalaka köpekler...

Ayrıca şu borçlu doğma konusu da komple anormal. Ne yani, geçmiş nesillerin savaşarak ölmesi benim suçummu ki onun cefasını ben çekeyim? Yani tamam çok çabalamış olabilirler ama bunun benimle ilgisi olmak zorunda mı? Yani bu ülkede doğmak bir hata mı ki, insanlara çatır çatır yük bindiriliyo doğar doğmaz? Neyin cezası bu yani?
Mesaj tarihi:
aquila said:
Snefru said:
Atatürk hiç görevdeyken yurtdışı gezisine çıkmışmı bi bakın bakalım..

bu mu karsilastirman?

Karşılaştırmam bu değil burada yapacak işler varken yurtdışına gitmek anlamsız bir şekilde onu belirttim anlamamış olman problem değil :)
Mesaj tarihi:
O keşke kısmını herkes diyor ama sadece bir kısmı pes edip kendine güvensizlikten ya da korkaklıktan çekip gidiyor. (gidenlerin hepsi böyle değil, ya da kalanlardan da böyle olanlar var)

ayrıca geçmişin önemi bilincine sahip değilsin. Geçmiş zaman makinası olmadan bir halta yaramıyor demek insanlığın gelişimine medeniyete aykırı. Bugünkü her şey geçmiş üzerine kurulmuştur yazdığın bilgisayar dahil. Geçmişine sahip çıkıp arşivciliği (beyindeki de dahil) güçlü olanlar dünyayı yönetir. Geçmişin önemi yoksa hergün yeni ülke kuralım? Bazı değerlerin önemini öğrenmezseniz yanlış düşünmeye devam edersiniz.

said:

Yani tamam çok çabalamış olabilirler ama bunun benimle ilgisi olmak zorunda mı?

Adam kendisi için dava uğruna ölmeyi seçmiyor. Dava uğruna ölen kutsal insanlar gelecek nesiller için yapar bunu. İşte bu değerlerde eksiksiniz.

Ayrıca atalarınızın size bıraktığı kutsal geçmiş değerleri bir "suç" değil. Bunun kutsal olmasını da bazı değerleri anlamaya çalışarak başarabilirsiniz. Bunları anlamayıp özümsemeden basit düşünüp hata yapmanız sadece bugünü yaşama mantığınız çok doğal ama siz dahil herkese zarar veriyor.
Mesaj tarihi:
-007- said:

siz de tek tip zihniyetle bu ülkenin bu durumdan iyiye gitmeyeceğini öğrenin konuya ek olarak. :) 47-48-99 isterse 100 olsun yanlış yanlıştır. Hassas, bilgi donanım zeka mantık ve bilumum nitelik gerektiren ülke adımları halka bırakılacak basit bir mesele değil, çünkü zevk meselesi, tercih değil.

Size benzemeyenleri kovma psikolojisi karşınızdakine belki avantaj getirebilir 2-3 açıdan ama size dezavantaj getireceği açık yani.

eheh tek tipten bahseden kim? ama darbecilik olsun "bu millete demokrasi fazla" diyenler olsun, "halka rağmen halk için" zihniyeti olsun, bunları geride bırakmadan hiçbi çözüm üretmek mümkün değil. bunu diyenler zaten halkı sevmiyo, küçük görüyo.

halkı memleketten, vatandan ayırmak mümkün mü? ulusalcı ol, kemalist ol, komünist ol, dinci ol..ama önce insanını sev, koru, adam yerine koy, söz hakkı ver. bu ülkede herkes kendine müslüman, herkes sadece kendine benzeyenin hakkını korumanın peşinde. kimisi de hak korumak değil bizzat bastırmak peşinde.
Mesaj tarihi:
Kilit cümle aslında 007 nin dediği gibi günü yaşama olayı.Biz çingene değiliz carpe diem felsefemiz yok bizim.

Benim canım çıksın fakat çocuğum torunum rahat etsin.Bize böyle yapıldı zamanında.Bunu da görmezden gelmek artık vicdansızlık olur bahsettiğiniz şeyleri hepimiz biliyoruz fakat biz bir adım öteye geçip bunları nasıl düzeltebileceğimiz hakkında konuşuyoruz bizden bir adım ötede olanların ise fikirlerini çoktan üretmiş olup artık icraata geçmiş olmaları gerekir.

Ağır olacak biliyorum ama

Batan gemiyi ilk fareler terk eder.
Mesaj tarihi:
sir said:

eheh tek tipten bahseden kim? ama darbecilik olsun "bu millete demokrasi fazla" diyenler olsun, "halka rağmen halk için" zihniyeti olsun, bunları geride bırakmadan hiçbi çözüm üretmek mümkün değil. bunu diyenler zaten halkı sevmiyo, küçük görüyo.

halkı memleketten, vatandan ayırmak mümkün mü? ulusalcı ol, kemalist ol, komünist ol, dinci ol..ama önce insanını sev, koru, adam yerine koy, söz hakkı ver. bu ülkede herkes kendine müslüman, herkes sadece kendine benzeyenin hakkını korumanın peşinde. kimisi de hak korumak değil bizzat bastırmak peşinde.

yine yanlış genellemeler ve bakış açıları. Atatürk halka rağmen halk için demiş bi adamken halkı küçük mü gördü sevmedi mi hata mı yaptı? Asıl halka rağmen halk için diyen adam halkını sever. Bunu direk söyleyen asıl sevmeyen şerefsizdir, oydan öte geçmez sevgisi. Sonuç olarak demek ki yanlışsın.

"Söz hakkı ver" diye bişey yok işte. Halka rağmen halk için demezsen sen de halkın söyleyecek sözü yokken söz verirsen halkın yalakası köpeği olmaktan öte geçmezsin. (kişisel sana değil)

Sahte çakma demokratlar bugünün Türkiye için en büyük tehlikesidir, böylelerinden olmayın bölücüsü bile daha iyidir çünkü o ikiyüzlü değildir, açıkça söyler.

sir kişisel olarak temelde yanlışlara sahipsin sana bi dost olarak bunlardan kurtulmanı söylüyorum tamemen iyi niyetle.
Mesaj tarihi:
sir said:

Ahaha baştan şahane geliyorsun, sonra hooop yandı gülüm keten helva.

Her seferinde birşeyler ima etmek zorunda değilsin, kasma bu kadar.
Mesaj tarihi:
nasil duzelticegimiz hakkinda konusamiyoruz iste, kim gitti kim kaldi, kim hain kim korkak hesabi yapip, birbirimize giriyoruz gene, boyle mi duzelticez? kac sayfa olmus hala ayni seyler donuyo.
Mesaj tarihi:
-007- said:

yine yanlış genellemeler ve bakış açıları. Atatürk halka rağmen halk için demiş bi adamken halkı küçük mü gördü sevmedi mi hata mı yaptı? Asıl halka rağmen halk için diyen adam halkını sever. Bunu direk söyleyen asıl sevmeyen şerefsizdir, oydan öte geçmez sevgisi. Sonuç olarak demek ki yanlışsın.

"Söz hakkı ver" diye bişey yok işte. Halka rağmen halk için demezsen sen de halkın söyleyecek sözü yokken söz verirsen halkın yalakası köpeği olmaktan öte geçmezsin. (kişisel sana değil)

Sahte çakma demokratlar bugünün Türkiye için en büyük tehlikesidir, böylelerinden olmayın bölücüsü bile daha iyidir çünkü o ikiyüzlü değildir, açıkça söyler.

sir kişisel olarak temelde yanlışlara sahipsin sana bi dost olarak bunlardan kurtulmanı söylüyorum tamemen iyi niyetle.

Atatürk o gün öyle yaptı diye aynı şey bugün de geçerli olacak diye bişey yok. o gün "muasır medeniyetler"de faşizm egemendi, tektipleştirme egemendi. Atatürk ve arkadaşları da bunu benimsediler ve uyguladılar, çünkü dağılmakta olan bir imparatorluğu birarada tutmanın belki de tek yolu otoriterlikten ve tektipleştirmeden geçiyodu.

ancak sonra o ülkelerde de burda da bu politika sonucunda neler yaşandı gördük. demek ki bazı politikaları ve görüşleri yeri ve zamanı geldiğinde terketmek gerekliymiş. demek ki muasır medeniyetler, sürekli değişen ve gelişen medeniyetlermiş, 80 yıl öncesinde çakılı kalanlar değil.

bu halkın söyleyecek çok sözü var, daha da olacak. ama sen onlara bir demokrasi kültürü, bir sivil örgütlenme kültürü, bir ifade özgürlüğü vermemişsin ki? 4 yılda bir sandık başına demişsin, geriye kalan bütün girişimlerin önünü tıkamışsın, sol'u tırpanlamışsın, stk'ları fişlemişsin, dış dünyaya kapatmışsın, "resmi tarih" adı altında yalanlar, sansürler ve çarpıtmalarla dolu bir tarih aşılamışsın..

daha yeni yeni açılıyo bu ülke dışarıya, daha yeni geçmişiyle hesaplaşmaya başlıyo ve bunun yaşam tarzımıza, kimliğimize, tercihlerimize yansıması birkaç kuşak sürecek..bu entegrasyon şipşak olup bitmeyecek, uzun bir süreç. ama bu ülke o süreçten artık geri dönemeyecek kadar ilerledi.

böyle bi süreçte bile halka rağmen halk için diyen adam, kendi ideolojisini diğerlerinden üstün tutan, diğerlerine söz hakkı vermeyen "böyle düşüneceksiniz, böyle yaşayacaksınız" diye dayatan adamdır. "benim bildiklerim ve söylediklerim doğrudur, diğerleri yanlıştır" diyen adamdır. kendisine benzemeyen herkesi "düşman" belleyen adamdır. otoriterliktir bu. ve çağımızın demokrasi anlayışına, evrensel hukuk ilkelerine ve de en önemlisi "cumhuriyet" rejimine taban tabana zıt bir söylemdir.

bugün en büyük tehlike, demokrasi karşıtı, kendini halktan üstün tutan, bütün doğruları kendi tekelinde zanneden, siyasete inanmayan, başkalarının tercihine saygı göstermeyen insanlardır. her kesim ve görüşte bu insanlar mevcut. ve aynı zamanda her kesimde demokrat insanlar bulmak da mümkün. yapmamız gereken, daha fazla insanı "önce demokrasi" söylemine ikna etmeye çalışmak.
Mesaj tarihi:
sir said:
-007- said:

Atatürk o gün öyle yaptı diye aynı şey bugün de geçerli olacak diye bişey yok. o gün "muasır medeniyetler"de faşizm egemendi, tektipleştirme egemendi. Atatürk ve arkadaşları da bunu benimsediler ve uyguladılar, çünkü dağılmakta olan bir imparatorluğu birarada tutmanın belki de tek yolu otoriterlikten ve tektipleştirmeden geçiyodu.

ancak sonra o ülkelerde de burda da bu politika sonucunda neler yaşandı gördük. demek ki bazı politikaları ve görüşleri yeri ve zamanı geldiğinde terketmek gerekliymiş. demek ki muasır medeniyetler, sürekli değişen ve gelişen medeniyetlermiş, 80 yıl öncesinde çakılı kalanlar değil.

bu halkın söyleyecek çok sözü var, daha da olacak. ama sen onlara bir demokrasi kültürü, bir sivil örgütlenme kültürü, bir ifade özgürlüğü vermemişsin ki? 4 yılda bir sandık başına demişsin, geriye kalan bütün girişimlerin önünü tıkamışsın, sol'u tırpanlamışsın, stk'ları fişlemişsin, dış dünyaya kapatmışsın, "resmi tarih" adı altında yalanlar, sansürler ve çarpıtmalarla dolu bir tarih aşılamışsın..

daha yeni yeni açılıyo bu ülke dışarıya, daha yeni geçmişiyle hesaplaşmaya başlıyo ve bunun yaşam tarzımıza, kimliğimize, tercihlerimize yansıması birkaç kuşak sürecek..bu entegrasyon şipşak olup bitmeyecek, uzun bir süreç. ama bu ülke o süreçten artık geri dönemeyecek kadar ilerledi.

böyle bi süreçte bile halka rağmen halk için diyen adam, kendi ideolojisini diğerlerinden üstün tutan, diğerlerine söz hakkı vermeyen "böyle düşüneceksiniz, böyle yaşayacaksınız" diye dayatan adamdır. "benim bildiklerim ve söylediklerim doğrudur, diğerleri yanlıştır" diyen adamdır. kendisine benzemeyen herkesi "düşman" belleyen adamdır. otoriterliktir bu. ve çağımızın demokrasi anlayışına, evrensel hukuk ilkelerine ve de en önemlisi "cumhuriyet" rejimine taban tabana zıt bir söylemdir.

bugün en büyük tehlike, demokrasi karşıtı, kendini halktan üstün tutan, bütün doğruları kendi tekelinde zanneden, siyasete inanmayan, başkalarının tercihine saygı göstermeyen insanlardır. her kesim ve görüşte bu insanlar mevcut. ve aynı zamanda her kesimde demokrat insanlar bulmak da mümkün. yapmamız gereken, daha fazla insanı "önce demokrasi" söylemine ikna etmeye çalışmak.

Bizim burda tartıştığımız şey çağlara özgü siyasi akımlar değil. Sen yüca Ata'yı çağa özgü siyasi akım diye kesip atamazsın. Düşünceler felsefeler çağa özgü değildir doğru düşünce her zaman doğrudur. Ata'mızın hareketlerinin doğruluğunu tartışmayalım istersen? Halka rağmen halk için düşüncesi ve felsefesi çağa özgü bir siyasi akım değildir, bir düşüncedir yaklaşımdır felsefedir ve düşüncelerin akılcılığı çağa özgü değildir. Biz bugün hala Ata'mızı gösterdiği yolda onun mantığı ve zihniyetiyle devam ediyoruz, ve bu zihniyet hiçbir zaman bizi yanlış yola götürmez bunu böyle bilin.

Ayrıca dağılmakta olan imparatorluğu tutmanın tek yolu o demişsin, o zaman diyosun ki ülkenin durumu şuan Allah için süper. Osmanlıdan bile iyiyiz yani. :) Arkadaşım gözlerini aç gerçeklerden haberin yok sanırım?

O terk edilecek "çağa özgü" zihniyetler olsa olsa şeriat zihniyeti olur, gerçi o çağa özgü bile değil.

Sonra demişsin ki bu halka sivil örgütlenme söz söyleme kültürü vermemişsin. Sen verdin de ne oldu ortak akıl hareketi midir nedir böyle saçma sapan organizasyonlardaki "sivil örgütlenme" lerinizi görüyoruz. Bilumum cami cemaatini toplayıp zaten beynini kapatmış adamların beynini yıkayarak zorla düşüncelerinizi söyletiyosunuz ve buna utanmadan demokrasi diyebiliyosunuz. (sözüm camiye giden Müslümanlara değil, örümcek kafalılara)

Ayrıca şu "resmi tarh" yalandır vs. muhabbetiniz de artık klişeleşti, bişey bildiğinizden de değil yani. :)

Sizin dışa açılıp entegre olma anlayışınız yurtdışındaki bikaç mevki sahibinin ayağında ağlayan çocuk gibi ülkesinin değerlerini şikayet etmekten öte geçmez. Böyle entegrasyon varsın olmasın.

Son olarak ömrünü gayet farklı ve mutlu şekilde geçirmek yerine bu ülkenin şu durumunda Allahın ilkokul mezununun rahat etmesi için laf eden birine "çağın demokrasisine uygun değilsin" demek ne kadar doğru bilmiyorum ama oy almak için bilumum kömür karpuz kavuz dağıtanların bırak demokrasinin millet adına laf edebilecek seviyede olmanın bile yanından geçtiğini düşünmüyorum.

Birileri halka rağmen halk için bir şeylerin yanlış olduğunu ispatlarıyla iddia ediyorsa onu deokratik değilsin diyerek susturmaya çalışan vatan hainidir.
Mesaj tarihi:

Sir bu yazınla tamamen rte i tanımladın.Peki sana bir şey soracağım

Diyelim savaş oldu düşman ülkeyi bastı adamın birini yakaladı silah depomuzun yerini soruyor ki silah depomuzuda asla bulamayacak durumda karşı ülke sadece birinin göstermesiyle bulabilecek durumda diyelim, adamda depomuzun yerini söyledi depo havaya uçtu adam yaptığı açıklamada bu benim kesinlikle demokratik hakkımdı size ne dedi.

O zaman ne yaparsın?

Ha Bu arada avrupaya entegrasyon nedir biliyormusun sir winston tea :

avrupanın türkiyeye italya akdenizde izinsiz denizaltı korsanlıgı yapıyor bu konuda ne yapabiliriz?desteklerinizi bekliyoruz diye atatürke telgraf çekmesidir.

Entegrasyon yeni cumhurbaşkanınının önceki görevinde ab parlementosu karşısında evde bir vazo kırmış çocuk ezikliğinde hesap verme duruşunu sergilemek değildir.

Hiçbir ödün vermeden sözünü dinleterek adam yerine koyularak aldığın enteregrasyon budur :

Mesaj tarihi:
önce birbirimizi quotelayıp devasa wall of textler üretmeyi bırakalım =)

işte doğru düşünce her zaman doğru diye bişey yok. hele sosyolojik olaylarda, siyasette hiçbi zaman tek bir doğru, genelgeçer bir teoriden bahsetmek mümkün değil.
benim bahsettiklerim o günün koşullarına göre şekillenen politikalardır. bu politikaların dünyayla beraber değişmesi kadar normal bişey olamaz. ve değişen dünyaya göre yeni politika üretmezsek de geri kalacağımız aşikardır. Atatürk'ün gösterdiği yol faşizan veya otoriter değildir; "kayıtsız şartsız millet egemenliği" yoludur, aklın ve bilimin yoludur.

takdir edersin ki kayıtsız şartsız egemenliğin esası vesayet olmayan, "halka rağmen" görüşüne yer vermeyen bir rejimdir. Atatürk "benim gittiğim yolda gidin, benim ideolojimi benimseyin" diye bişey söylemedi, bunu uyduranlar sonradan gelenlerdi, bkz. İnönü.

ha laikliği tartışmaya lüzum yok derseniz ona eyvallah. laiklik ilke olarak demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. ama "tek" parçası değildir. ve bugün ülkemizdeki uygulanışı bakımından "demokratik" de değildir.

ülkenin değerlerini siz belirlemiyosunuz. kimin "saçma sapan" kimin "sahte" kimin "vatan haini" olduğunu da siz belirlemiyosunuz. bu hakka sahip değilsiniz, bu size bahşedilmedi. kimseye bahşedilmedi.

cidden ilginç şeyler söylüyosun, beyin yıkama falan gibi..16 milyon oyun kömürle karpuzla alındığına inanırsan tabi siyasettede, ülkeyi anlama ve yorumlamada da, demokrasiyi özümsemede de başarılı olamazsın =)

ortak akıl hareketi çok doğru bir hareket. demokrasiyi öne çıkaran bi hareket. ayrıca böyle bi gösteriye katılmak da her vatandaşın anayasal hakkı. nası bi saçma sapanlığını gördün ki o mitinglerin?

bak şimdi cumhuriyet rejimi ve seçim sistemi şöyle işler: sen bu ülke için yanlış gördüğün şeyi söylersin, ve düzeltmek için şunu şunu yapıcam dersin. bunu yapacağın yer bir siyasi partidir. halk sana inanır, güvenirse oyunu verir, sana bu gördüğün yanlışı düzeltmek için hak tanır. ha inanmazsa, güvenmezse oy vermez, sen de gördüğün yanlışla kalakalırsın.

bunun dışında kullanacağın her türlü dayatma, hukuk ve siyaset dışı her girişim cumhuriyet rejimine karşı işlenmiş bir suçtur. darbe yapmak da budur, yargı, yasama ve yürütmeye müdahale etmek de budur.

bu ülkede devlet tarafından haksızlığa uğrarsan gidebileceğin evrensel bi üst mahkemenin olması gayet de güzel bişey. zaten bunu anayasamıza almışız, AİHM'nin bizim mahkememiz olduğunu kabul etmişiz. AİHM'yi sadece türbanlılar değil emekli subaylar da kullanıyo, tavsiye ederim, hak aramak için güzel bişey.

edit: snefru işte bu bahsettiğim zihniyet savaş koşullarında şekillendiği için barış koşulunda pek işleyemiyo. olası bi savaş durumunda zaten yetki ordudadır, gerekirse sıkı yönetim de olur. verdiğin örnek biraz saçma olmuş, öbür topikteki "Atatürk yurtdışı gezisine gitmiş mi bak bakalım" lafı gibi =)
Mesaj tarihi:
-007- said:

Düşünceler felsefeler çağa özgü değildir doğru düşünce her zaman doğrudur. Ata'mızın hareketlerinin doğruluğunu tartışmayalım istersen? Halka rağmen halk için düşüncesi ve felsefesi çağa özgü bir siyasi akım değildir, bir düşüncedir yaklaşımdır felsefedir ve düşüncelerin akılcılığı çağa özgü değildir. Biz bugün hala Ata'mızı gösterdiği yolda onun mantığı ve zihniyetiyle devam ediyoruz, ve bu zihniyet hiçbir zaman bizi yanlış yola götürmez bunu böyle bilin.

Böyle bir düşünceyle neyi tartışsan elinde kalır.

Hayır abi anlamıyorum nasıl kendinden bu kadar eminsin, ben bile savunduğum düşüncenin yanlış olabileceğini aklımdan çıkarmıyorum, düşünceleri geç yerçekiminin(kütle çekimi diyelim daha doğru olsun) bile teori olduğu bir çağda yaşıyoruz.

Anladığım kadarıyla "inandığın düşünce" artık senin için dogmatik bir hale gelmiş bu noktadan sonra bir şeyler tartışmanın anlamı yok.
Mesaj tarihi:
sir said:

işte doğru düşünce her zaman doğru diye bişey yok. hele sosyolojik olaylarda, siyasette hiçbi zaman tek bir doğru, genelgeçer bir teoriden bahsetmek mümkün değil.
benim bahsettiklerim o günün koşullarına göre şekillenen politikalardır. bu politikaların dünyayla beraber değişmesi kadar normal bişey olamaz. ve değişen dünyaya göre yeni politika üretmezsek de geri kalacağımız aşikardır. Atatürk'ün gösterdiği yol faşizan veya otoriter değildir; "kayıtsız şartsız millet egemenliği" yoludur, aklın ve bilimin yoludur.

takdir edersin ki kayıtsız şartsız egemenliğin esası vesayet olmayan, "halka rağmen" görüşüne yer vermeyen bir rejimdir. Atatürk "benim gittiğim yolda gidin, benim ideolojimi benimseyin" diye bişey söylemedi, bunu uyduranlar sonradan gelenlerdi, bkz. İnönü.

ha laikliği tartışmaya lüzum yok derseniz ona eyvallah. laiklik ilke olarak demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. ama "tek" parçası değildir. ve bugün ülkemizdeki uygulanışı bakımından "demokratik" de değildir.

ülkenin değerlerini siz belirlemiyosunuz. kimin "saçma sapan" kimin "sahte" kimin "vatan haini" olduğunu da siz belirlemiyosunuz. bu hakka sahip değilsiniz, bu size bahşedilmedi. kimseye bahşedilmedi.

cidden ilginç şeyler söylüyosun, beyin yıkama falan gibi..16 milyon oyun kömürle karpuzla alındığına inanırsan tabi siyasettede, ülkeyi anlama ve yorumlamada da, demokrasiyi özümsemede de başarılı olamazsın =)

ortak akıl hareketi çok doğru bir hareket. demokrasiyi öne çıkaran bi hareket. ayrıca böyle bi gösteriye katılmak da her vatandaşın anayasal hakkı. nası bi saçma sapanlığını gördün ki o mitinglerin?

bak şimdi cumhuriyet rejimi ve seçim sistemi şöyle işler: sen bu ülke için yanlış gördüğün şeyi söylersin, ve düzeltmek için şunu şunu yapıcam dersin. bunu yapacağın yer bir siyasi partidir. halk sana inanır, güvenirse oyunu verir, sana bu gördüğün yanlışı düzeltmek için hak tanır. ha inanmazsa, güvenmezse oy vermez, sen de gördüğün yanlışla kalakalırsın.

bunun dışında kullanacağın her türlü dayatma, hukuk ve siyaset dışı her girişim cumhuriyet rejimine karşı işlenmiş bir suçtur. darbe yapmak da budur, yargı, yasama ve yürütmeye müdahale etmek de budur.

bu ülkede devlet tarafından haksızlığa uğrarsan gidebileceğin evrensel bi üst mahkemenin olması gayet de güzel bişey. zaten bunu anayasamıza almışız, AİHM'nin bizim mahkememiz olduğunu kabul etmişiz. AİHM'yi sadece türbanlılar değil emekli subaylar da kullanıyo, tavsiye ederim, hak aramak için güzel bişey.

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyor Atatürk demişsin. Bu sözü kesip atmadan önce her kelimesini özümsemen lazım. Atatürk'e göre millet nedir bilir misin?

Wikipediadan alıntı:

Atatürk'e göre, Türk milletinin teessüsünde müessir olduğu görülen tabiî ve tarihî vâkıalar şunlardır:

a) Siyasî varlıkta birlik. (bugün yok)
b) Dil birliği. (bugün yok)
c) Yurt briliği. (olmaması isteniyor)
d) Irk ve menşe birliği. (yok)
e) Tarihî karabet. (azalıyor, bilinç gidiyor)
f) Ahlâkî karabet. (azalıyor)

Milletin Umumî Tarifi

Atatürk'e göre, her millete uyabilecek bir tarifi şunlardır:

a) Zengin bir hâtıra mirasına sahip bulunan; (az)
b) Beraber yaşamak hususunda müşterek arzu ve muvafakatte samimî olan; (yok)
c) Ve sahip olunan mirasın muhafazasına beraber devam hususunda iradeleri müşterek olan insanların birleşmesinden vücuda gelen cemiyete (bu başlıkta olmamasını savunan insanlar var!)

millet namı verilir.

Bu durumda yüce Atamızın millet anlayışına göre ülkemizde bugün Türk milleti az ya da yok! Utanmadan ikiyüzlüce Atatürk hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir demiş diyebliyorsunuz insanda şeref utanma olmalı!

Ülkede sistem oturmadan önce ülkede millet ordu olması lazım bunlar temellerdir. Bugün ülkemizde her şey çöktü, sıra millet ve ordudayken ne demokrasisinden organize olma kültüründen bahsediyorsun hangi gezegende yaşıyorsun?

Biz ülkenin değerlerini belirleyenler değiliz. Ülkenin değerlerini çökertenleri açıkça söyleyebilenleriz!

Sizdeki problemlerden biri de biz "yasal saçmalıkların" saçmalık olmadığını savunurken "onlar yasal, nasıl saçma olduğunu savunursun ki?" tarzında çalışan beyniniz olması. Yasal her şey doğru değildir. Bunu algılamada güçlük çekiyorsunuz.

Senin dediğin cumhuriyet sistemi bugünün Türkiye'sinde işlemiyor maalesef. Sebebini herhangi bir Anadolu kahvehanesine gidersen anlarsın. Halkın neye oy verdiğini düşün, genç parti ibo lahmacun dönerle %10 almış bi partiyken neden kasılıyorsun?

edit: dışarı çıkmam gerektiği için cevap verirsen cevabım geç gelir.
Mesaj tarihi:
Sylian said:
-007- said:

Düşünceler felsefeler çağa özgü değildir doğru düşünce her zaman doğrudur. Ata'mızın hareketlerinin doğruluğunu tartışmayalım istersen? Halka rağmen halk için düşüncesi ve felsefesi çağa özgü bir siyasi akım değildir, bir düşüncedir yaklaşımdır felsefedir ve düşüncelerin akılcılığı çağa özgü değildir. Biz bugün hala Ata'mızı gösterdiği yolda onun mantığı ve zihniyetiyle devam ediyoruz, ve bu zihniyet hiçbir zaman bizi yanlış yola götürmez bunu böyle bilin.

Böyle bir düşünceyle neyi tartışsan elinde kalır.

Hayır abi anlamıyorum nasıl kendinden bu kadar eminsin, ben bile savunduğum düşüncenin yanlış olabileceğini aklımdan çıkarmıyorum, düşünceleri geç yerçekiminin(kütle çekimi diyelim daha doğru olsun) bile teori olduğu bir çağda yaşıyoruz.

Anladığım kadarıyla "inandığın düşünce" artık senin için dogmatik bir hale gelmiş bu noktadan sonra bir şeyler tartışmanın anlamı yok.

inanç değil mesele. Teori hiç değil. Zihniyetten mantıktan bahsediyoruz. Tartışmayı teorikten pratiğe taşıyamazsanız bu düzeyde tekrar ederiz.
Mesaj tarihi:
Girmeyeli yine baya şey dönmüş.

Öncelikle doktorlar hakkındaki söze gerçekten sinirlendim. Bilmeden atmaktan başka birşey değil. Ailem ve çevrem doktor dolu. Hiç de öyle paraya tapan tipler değiller. Geçen ay dayım para falan almadan yardım grubuyla Nijer'e gidip ameliyatlar yaptı. Ama hayır doktorun Allah'ı para di mi?

007 senin savaşa yenik başlama dediğin olayı da anlayamıyorum. Bana yapabileceğim birşey göster, fikir adamlığı dışında diyorum birşey bulamıyorsun. E fikir adamlığını en rahat şekilde mutlu olduğum yerde yaparım. İnternet falan varken o ülkede bulunmam gereksizdir.

Lath'ın yazdıklarına da katılıyorum tabii ki. Gerçekten de bence insanın bireysel kültürüne uygun kültür ortamında yaşaması daha doğrudur, ve daha mutlu eder kendisini.
Mesaj tarihi:
Sir şu an barış ortamında değiliz adamım anlamadığın nokta bu zaten çoğu insanın anlamadığı noktada bu.Türkiye şu an büyük bir savaş veriyor.Hani nasıl insanın içinde fırtınalar kopar ya aynı hesap insanın illa bağırması kavga etmesi gerekmez içinde fırtınalar koptuğunu göstermesi için.Gün geçtikçe daha kötüye gidiyoruz üzerimizde çok büyük tehlikeler var.Vatandaş bunu göremiyor işte o yüzden bir tehlike yok sanıyor.

Atatürk savaştan çıktan sonra mükemmel bir yapı kurdu onu devam ettirelim atatürkün kurduğu savaşçı yapı filan gibi laflar komik kaçıyo zira :)
  • Yeni Oluştur...