Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

gittim şunu aldım

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3980

ekran kartı olarak şimdilik ana kartın üstündeki kartı kullanacak eğer ihtiyaçolursa ileride ekran kartı alırım

zaten anne bilgisayarı oalcğaından öyle aman aman oyun oynanmayacağından iyi oldu 1089TL verdim taksit de oldu yerine gidip alınca

ama yerini 15 dakka arandım bulamadım eheh lan ne biçim yere dükkan açmışlar

bu arada red in olayı ne? neden üzülüyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de buraya yazayım kirlilik yaratmayayım dedim. Yukarıda yazanları da okudum fakat son yıllarda oyunlarla pek alakam olmadığı için baya baya kopmuşum donanımdan. Kardeşime güzel bir upgrade yapalım dedik, kasası anakartı ram grafik vs herşey çok eksik.
Hem bugün için oyunları full' yakın çalıştırsın hem de 2-3 yıl sonra çıkacak TOR, Diablo 3 gibi oyunlar için bir daha yüklü upgrade yapmayalım diyorum (hani belki sadece bir ekran kartı upgrade'i vs ilerde düşünülebilir.)
Zaybird'in dediği gibi toplayayım mı yoksa Babacum gibi hazır mı alalım. Sanki hazır almak daha kolaymış gibi geliyor parçaları takma uyum vs konularından pek anlamadığımdan dolayı ancak daha sonra hazır sistemin upgrade'i de aynı şekilde kolay olur mu...
Kısaca; ekran kartı-anakart-bellek-işlemci-kasa (psu dahil veya değil) gibi düşünüyorum, yaklaşık 1-1.2k tl gibi bir bütçe ayırabilirim. i5 yerine i7 mi düşünmek lazım mesela, laptoplar bile i7'ye geçti ancak pahalı sanırım...Bir de parçaları yurtdışından getirmek mümkün müdür, zahmetliyse yurtiçinden hangi sitelerden bulabiliriz..
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle. Çok iyi olur bir yazıversen dediğim gibi hiç fikrim yok. Hele uyumudur güç tüketimidir onları da pek bilmiyorum. Dediğim gibi iyi birşeyler olsun 2-3 sene götürsün, ama tabi top-tier olmak zorunda değil. Internet'ten kolay temin edilebilen parçalar olursa süper olur...
Sosyal ağlarda paylaş

GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 INTEL P67, DDR3, LGA1155, USB3.0, SATA3
INTEL Core i5-2500 SR00T,3.30GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3
GSKILL F3-14900CL8D-4GBXM G.SKILL RipjawsX DDR3-1866Mhz CL8 4GB
WESTERNDIGITAL WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB 7200rpm SATA
DVD yazıcı SAMSUNG SH-222AB 22X Siyah
SAPPHIRE 11188-00-40R HD6950 2GB HD6950, PCI-E16 2.1, 2GB/256bit
DARK DKCHRACER600BBAP Racer Acrylic 600W peak 3 Fanlı

Guc kaynagi 500watt devamli, 600w peak seklindeymis. Bir sorun olur mu? Bir de sistem genel olarak nasil? 5 aydir bir turlu toplayamadim artik alicam.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sotto yazıyorum abicim,

i5 2400
gigabyte ga-p67a-d3-b3 (bu anakartı deacon'un postundan gördüm baya iyi kartmış kesinlikle bundan al)
gskill ripjawsx ddr3 2x2gb 1600 mhz cl7
seagate 500 gb sata III
his hd6850
thermaltake v3 600w

1500 lira falan ediyor.

@Deacon

iyi sistem olmuş.o anakart hakkatten iyiymiş yalnız.bi de işlemci k versiyonu al.ilerde işlemcin yetmezse rahatlıkla overclock yapabilirsin k modeline.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Şu anakarta uygun bir ekran kartı önerebilirmisiniz. 500 W kasa, 4 gb ram var, Phenom 2 x2 3,4 ghz işlemci var. Limit 250 papel. Baya kopmuşum donanım olaylarından kafam allak bullak oldu ekran kartı mevzusunda.

abi hd6790 alabilirsen iyi olur.bütçeyi 300 civarına çıkartabilirsen hd6850 ler var.gayet iyiymiş onlar da.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...